18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tiffany napsal(a):
Damilo, prosim tě, neví náhodou něco o přírodním přípravku Mind-Help? Prý by to mělo na tourettův syndrom zabírat.
Ano, MindHelp jsme taky brali, dokonce celý detoxikační balíček od Joalisu na mozek a nervy. Přírodní preparát. Nic tím nezkazí.
Taky tibetská medicína EPAM 1000 je na tyhle problémy.
Co se týče neuroleptik, tak nejdřív synek dostal od psychiatra AD Fevarin a kapky jejich název mi teď vypdl...
Teď má od neuroloky Tiapridal.
Kdy dítěti takový tlumič nedá, nijak mu neublíí. Na vyvíjející se mozek je to ílený dryák.
Dala bych to ale jen zy fakt ílených stavů, kdy by klukem mlátilo o zem, a ublioval by sobě nebo ostatním, kdyby sám z toho byl neastný, kdyby ho to ruilo natolik, e by se nemohl v klidu najíst, kdyby z toho měl mít deprese...apod.
To bych po léku sáhla. Jako po mením zlu.
Nyní to tak strané není.
Přírodní preparáty doporučuji. Někdo si to velice chválí. Je to lepí, ne nedělat nic.
O "nekodnosti" neurologických a psychiatrických léků si myslím své, sama jsem konzumentkou Rivotrilu (antiepileptikum), normální droga. A to feáci zjistí, pojedou po "benzákách" (benzodiazepinech) jak vosy po medu.
Není tady
Tak ted jsem teda docela vyděená, to jsem váně netuila, e to jsou a takové dryjáky, nechápu, proč to těm dětem vůbec dávají...
Matěj bral 2 x půlku toho Rivotrilu, ale ted, co má tu Asentru, tak mu to sníili jen na jednu půlku, ale té Asentry má ode dneka brát dvakrát půlku denně. Ty jo, tak já ted fakt nevim...člověk mu chce pomoct a ne ublíit, to je jasný.
Jetě k tomu Mindhelpu, musí tomu předcházet nějaké vyetření nebo se to prostě jen objedná na netu? Já jsem tam toti četla, e je to nevhodné dětem, ale zase někdo na nějakém webu psal, e prý jen do tří let, ale to jsem z toho nevyčetla (příbalový leták). Chtěla bych se ted víc začít zajímat o něco přírodnějího, to u jsem teda chtěla před tim, ne si mi napsala,co jsou ty jejich léky zač, ale ted tuplem. Díky.
Není tady
MindHelp si koupí normálně přes net. Jsou to slisované bylinky. Je třeba dodret způsob dávkování, podobný jako u homeopatik (20 min před a po nic nejíst nepít), a má se to brát 2x denně.
Není tady
Damila napsal(a):
Kdy dítěti takový tlumič nedá, nijak mu neublíí. Na vyvíjející se mozek je to ílený dryák.
Vytrhla jsem tu citaci sice z kontextu, ale jen aby to nebylo moc dlouhé... S tímhle naprosto souhlasím. Já, kdy jsem dostala pro syna ty tablety (název si nevzpomenu, kdybyste mě zabili), tak jsem si napřed jednu dávku dala sobě. Musím říct, e jsem z toho fakt byla oblblá a to měla být dávka pro devítiměsíční dítě! Take proto jsem mu to tenkrát nedala (viz můj příspěvek výe v téhle diskuzi).
Jinak Vám chci popřát hodně trpělivosti a síly Drte se.
Není tady
No těpic, to by člověk váně neřekl, e ty práky můou a takhle působit. Asi taky jeden zkusim na zkouku na sobě. Jetě k těm prákům, Matěj je samozřejmě nebere na stálo, ted jsme mu je dali a o vánocích, protoe to začalo být neúnosné, jak sebou trhal.
Počkám ted do tý dalí návtěvy u psychiatričky a domluvim se s ní, co dál kvůli těm prákům, ptala jsem se Matěje, jestli pociuje něco zvlátního, kdy je bere, ale říkal, e ne, kadopádně zbytečně je brát nebude...vypadá to, e opravdu objednám Mindhelp.
Dam, jetě se chci zeptat, existuje nějaký web, kde si tourettici nebo jejich rodiče předávají zkuenosti? Zkouela jsem hledat, ale nic jsem nenala.
Díky vem .
Není tady
Bylo zaloeno více diskuzí, moná ATOS nějakou jetě vymyslí ( MUDr. Fiala to slíbil), ale teď to ije jen tady:
http://kathyalp.blog.cz/0805/diskuze
Není tady
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 16:57)
To je v pořádku. Kadý jedná jak nejlíp můe a jak si myslí, e je to nejlepí.
Není tady
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 16:55)
Netrap se dg.
Oni potřebují nějak tu nemoc zakatulkovat a dát jí číslo. Tvůj synek se nezmění kvůli tomu, co má napsáno v papírech.
Není tady
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 16:54)
Aha, promiň, já znám jen jednu holku s TS (dospělou), tak jsem brala automaticky, e to máte taky u kluka...
Hele, ono léčit nejde, tak klid, nemusí se trápit léčbou. Jde jen o to jaký postoj k tomu zaujmout.
Udělat dg. bez přítomnosti pacienta je fakt odvaha. Ale v přípatě TS to se málokdy sekne, ty příznaky jsou typické. Stejně i v ordinaci je doktor závislý na tom, jak rodič tiky popíe, protoe dítě jistě hned na místě nepředvede celou kálu tiků...
Navíc, co mám zkuenost, je to pro ně poněkud nedůstojná situace pro to dítě, kdy se jeho tiky napodobují, ukazují lékaři...
Reňas, to jsi Ty ta nevá na diskusi o TS, viď?
Není tady
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 16:53)
Reni, myslím, e je lepí, kdy dá příznakům jméno. Nala jsem náhodou něco, co stojí za přečtení - tady je odkaz:
http://www.mimiangel.cz/blog/aja/zivot_ … _syndromem
Třeba Tě to trochu uklidní, je to hezky napsané.
Není tady
Reňas, určitě jsi tam u četla, hodila jsem to tu o pár příspěvků výe:
http://kathyalp.blog.cz/0805/diskuze
Je ale u moc dlouhá, tak to jistě nezvládne přečíst celé. Tak aspoň kousek. Jsou tam na tom mamky i děti mnohem hůře, ne Ty nebo já.
Asi je to normální, e proívá rozčarování, kadý to vnímáme jinak.
Větinou toti nastane právě opačná situace-vechny jsme byly vděčné za to, e se nemoc pojmenovala, konečně jsme měly černé na bílém, e to není jen zlozvyk a nevychovanost, a přestaly okřikovat dítě za projevy TS!
Pro nás byla dg. velmi důleitá, a ulevující.
Chápu, e to ale kadý můe vnímat jinak.
Není tady
Odkaz od Bloncky je na článeček, co psala Andrejka z "naí" Tourettové diskuze. Má talent. Píe vtipně a krásně.
I z váných věcí se dá dělat sranda.
Jedna z těch, co to má fakt těí, ne my. Andy je úasná baba, a kdybych neměla svou SF, dávno bych ji navtívila. Je to moje krevní skupina. Bydlí nedaleko.
Není tady
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 16:50)
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 16:49)
Reňas, kadopádně, první rok tiků je na dg. TS brzy, to je pravda.
Jestli to není dlouho, co to dělá, fakt to můe být přechodné...
Zas je neber tak váně, doktory. Potřebují číslo dg.
Není tady
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 16:48)
Na ten blog se dostane bez přihláení.
Kdy se bude podepisovat furt stejně, tak Tě nakonec lidi rozeznaj.
Kdy bude chtít přidat příspěvek, tak úplně na konci diskuze ja tabulka, kde vyplní jen Nick (případně mail-jak chce) a text, co chce napsat. Odele.
Kdy to zvládne na Babinetu, zvládne to i tam.
Fiala má na stránkách ATOSu mail. Má teď nový, nepamatuji si ho.
Patrně Tě ale odkáe stejně na vyetření k Dr. Malé. v Praze. Ale nedozví se návtěvou o moc víc, a navíc v čekárně uvidí psoustu horích případů. a speciálně u Tebe bych měla obavu, e by Tě mohly dost vyděsit. Počkej ten rok.
Jen pro radu a informaci tam zavolat můe.
V Praze se pasují na znalce TS, tam to začali diagnostikovat jako první. Ale v zásadě Ti dají stejné léky jako tady.
Není tady
Ahoj holky,
tak jsem si přečetla Reňas, e u máte stanovenou diagnozu. Je fakt, e takhle brzy jsem to také nečekala, pokud ty tiky nepřetrvávají déle ne rok. Zatim bych to nebrala zas tak váně . Je fakt, e já na tom byla stejně jako Dam, kdy vyslovili diagnozu tourett.syndromu, tak jsem také cítila úlevu, protoe se "to" u dalo pojmenovat a věděli jsme, s čím máme bojovat, člověk začne pátrat po info atd. Rozhodně z toho neměj strach . Nevim, jestli ti to pomůe, ale já si vdycky říkám, e na světě je spousta horích věcí a pak se hodim do klidu .
Píu Ti ten mail na Ondřeje Fialu, je to : atos@atos-os.cz
Akorát jsem tam také psala, protoe mám zájem se přihlásit do sdruení.
Jak píete o těch různých diskusích, tak mě i napadlo, e bych popřípadě mohla sama zaloit nějaký web, který by se tomhle tématu věnoval, také mě to moc zajímá. Jene jsem antitechnic. talent, take si budu muset říct v tomhle směru o pomoc. Nebude to hned, ale určitě se o to pokusím .
Upravil(a) Tiffany (11. 2. 2009 8:59)
Není tady
Nezapomeň tady pak hodit odkaz.
Nebo se můem přidat do www.dobromysl.cz , kde se o vrozených poruchách věnuje celý web.
Upravil(a) Damila (11. 2. 2009 13:42)
Není tady
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 16:48)
Reni, nejsem v téhle problematice ádná odbornice, sleduju to teď jenom velmi okrajově, jen Ti chci napsat, aby sis to tak nepřipoutěla k tělu. Vdy o nic nejde. Dcerka nemá smrtelnou nemoc. Jsou to jenom tiky. A jak se objevily, tak můou vymizet. Řekla bych, e to přeceňuje, soudě podle toho, e Tvoje nejblií kamarádka si ničeho nevimla. A ty doktory taky neber tak úplně váně. Řiď se vlastní intuicí.
Není tady