|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Včera a dnes?...... věnuji se sama sobě, včera jsem zašla na solarko, s kamarádem na kafe. Dnes na cvičení, které se mi stane pravidelností........a ted jsu spát a v klidu. Co s takovým, který nemá zájem........jiní mít budou, že???
Víken už mám z poloviny také naplánovaný tak vo co go?)
Není tady
Kerrin napsal(a):
Včera a dnes?...... věnuji se sama sobě, včera jsem zašla na solarko, s kamarádem na kafe. Dnes na cvičení, které se mi stane pravidelností........a ted jsu spát a v klidu. Co s takovým, který nemá zájem........jiní mít budou, že???
Víken už mám z poloviny také naplánovaný tak vo co go?)
Dobrý !!! ať Ti to vydrží ! 
Není tady
díky, snažím se se nenudit
, jak jsem psala, tak nějak to odřezávám.........
Není tady
Ahoj, zdravím všechny:) Dlouho jsem nepsala, ale často sem chodím a pravidelně čtu, co je nového. Já mám také novinky a vlastně ani nevím, jestli to jsou dobré zprávy. Jen připomínám, že jsem tu před dvěma měsíci popisovala svoje trápení se zamilováním svého M do jiné ženy - cizinky.
Celé to trvá už devátý měsíc.. S manželem jsme se teď dva měsíce neviděli, byl služebně v zahraničí a v kontaktu s ní....Za dobu našeho vztahu jsme nebyli nikdy tak dlouho bez sebe a já se celou dobu jeho nepřítomnosti vnitřně smiřovala s tím, že se vrátí s nějakým radikálním rozhodnutím, že ta jeho zamilovanost je natolik silná - a tím, že jsou spolu v kontaktu se jejich vztah ještě posílí a on bude chtít od rodiny odejít. Z SMS a ICQ bylo ale cítit, že se mu po nás stýská a domů se těší. Bylo mi hodně líto dětí, protože pro ně to byla hrozně dlouhá doba a pořád se ptaly, kdy už se taťka vrátí.... Když konečně přiletěl, byl k mému překvapení jako vyměněný, choval se úžasně. Připadal mi, že je to zase on...že se vrátil nejenom fyzicky, ale i duševně, připadal mi vyrovnanější a bylo na něm znát, že je rád zase doma...Ke mně se choval a chová taky hezky, ale já cítím, že to, co se stalo a s čím se pořád asi ještě pere, mezi námi leží jako těžký balvan.
Vůbec o tom nemluvíme - ona a jeho vztah k ní je tabu. Na nic se ho neptám, nic neřeším, nechci po něm vysvětlení ani prohlášení s kým chce žít... Naposledy jsem to otevřela v půlce ledna, kdy jsem na něm viděla, že je mimo a neví, že se rozhoduje. To jsem to nevydržela a řekla jsem mu, že dvojí život žít nedokážu, že ho mám ráda, ale na vztah musíme být dva a že už to otvírat a řešit za něj nechci a že mu dávám čas na rozhodnutí. On se k tomu taky nevrací, vůbec nevím, co se mu honí hlavou. Cítím ale, že vyřešený to v sobě ještě nemá. Tuším, že jeho city k ní tam pořád ještě jsou...
Víc se ale teď věnuje dětem, plánujeme společné víkendy, úpravy na zahradě a kolem domu, řešíme společně věci kolem dětí, zasmějeme se spolu, komunikujeme v pohodě.. ALE...Ráda bych od něj nahlas slyšela, že chce být s námi, že já i děti jsme pro něj priorita...a tohle zatím nepadlo a mě to chybí k tomu, abych za tím vším mohla udělat tlustou čáru a jít dál a zkusit to znova jinak, protože už teď vím, že už to nikdy mezi námi asi nebude tak jako dřív..
Tak nevím jestli mám pokračovat v taktice trpělivého vyčkávání a neřešení nebo do toho tít a vyčistit vzduch.
Jsem asi naivní pako, ale hrozně se mi stýská po tom, co mezi námi bylo předtím, ta bezstarostnost, možnost povídat o všem, příjít a jen tak mu vlepit pusu, vtipkovat o nevěře...
Není tady
Judito, z vlastní zkušenosti vím, že nic se zpátky nevrátí - hlavně ta bezstarostnost.... Jestli chceš mít klid, tak udělej čáru, vem všechno to pěkný co ti teď nabízí a jdi dál.
To jde. Nechtěj vrátit minulost - byla špatná, proto si našel milenku. Začni přítomnost a plánuj opatrně budoucnost. Jestli je to teď fajn, neboř to nějakými pochybnostmi, zvlášť kvůli mezistátnímu vztahu. Kdyby chtěl být tam - tak tam bude - chce být s vámi - tak se vrátil.... Stejně nikde nikdy s nikým nebudeš mít záruku, že to bude "navždy" a do konce života.
Je na tobě, jak se k tomu postavíš, jaké priority si stanovíš a co vlastně od partnera chceš.
Upravil(a) petra72 (7. 5. 2008 22:52)
Tohle všechno si říkám já - ti pánové /tvůj manžel i třeba můj BM/ mají volnost k tomu, aby uskutečnili své sny, nikdo je k topení nepřivázal.....jestli se vrátili, vědí proč...
Můj BM žil s milenkou skoro dva roky - přesto stále tvrdil, že "doma" je u mě a děti - tedy v původní rodině a že nikdy se slečnou nebyl v těch chvílích, kdy s ní byl, úplně šťasten, protože jsme mu chyběli....
Jsme více jak rok rozvedeni a BM nikdy nedokázal spřetrhat pouta k naší rodině - a tak se vrátil se slovy: nikdy bych nebyl šťasten, kdybych žil jinde.....
Možná tohle je i důvod tvého manžela - nikdy by nebyl šťasten jinde. S milenkou si užil krásné chvíle, Egouška nakrmil na pár let dopředu,....a oceňuje návrat k tobě, tam je doma, to je to jeho pravé zázemí, kde je šťasten.
Neřeš - stejně nevyřešíš. Když bude chtít odejít, tak odejde, když bude chtít zůstat, neptej se proč není s ní.....
Petro, taky mám ten pocit, že by M nebyl úplně šťastný, kdyby odešel a žil s ní. Znám ho dobře a vím, že bychom mu chyběli. On si to asi už teď pomalu taky uvědomuje, ta akutní zamilovanost ustupuje. Nevím, nejsem psycholog, ale tak mi to teď připadá. Mě taky došla spousta věcí.. Vdávala jsem se s tím, že spolu budeme v šedesáti okopávat zahrádku a teď už vím, že i kdybych ve vztahu nedělala velké chyby a boty, tak tomu, co se stalo nám, že se M po deseti letech manželství zamiluje jinde, bych zkrátka nezabránila. S tím ale člověk na začátku moc nepočítá - že je velká pravděpodobnost, že se vztah po letech může unavit, projít krizí, nevěrou.. to jsou zkoušky, které vztah prověří.
Vím, že bych neměla lpět na minulosti, ale nedá mi to a v myšlenkách se tam často vracím a říkám, si sakra, proč se nám tohle muselo stát!
Není tady
Judito - z tvého psaní cítím, že to máš dobře srovnané. Nejsi sama, kdo měl ty naivní představy o manželství "až na věky", ani si nemyslím že to jsou hloupé představy. Jen naivní. Já už dnes taky vím, že tak to prostě není. Taky mi nikdo neřekl, že s takovými věcmi mám počítat. Ale i kdyby mi to řekl, já bych stejně nevěřila, když jsem se vdávala.
Napsala jsi moc hezky, že to byla zkouška, která váš vztah prověřila. Já bych se jen postupně nějak ujistila v tom, že nežijeme i nadále ve třech. To bych netolerovala. Ale pokud to skončilo a manžel se k vám vrátil a dokonce po ní netruchlí a chová se k tobě zase hezky, tak to překonej. Když to na tebe padne, jdi se někam vyječet nebo sem vypsat :-). Ono to s časem bude slábnout a za pár let zapomeneš.
Není tady
Ahoj Salen, já právě nevím jestli to mezi nimi skončilo. Neptám se ho na to, nechci mu tím, že na něm budu vyzvídat, dávat najevo svoji závislost na něm...Chci se chovat hrdě a nezávisle, ale musím přiznat sama sobě, že je v tom i strach, abych se nedozvěděla něco, co mě bude bolet a vrátí mě to zase hodně zpátky...Jak už jsem psala on o tom nemluví a já o tom jako první začínat nebudu alespoň ne teď, možná někdy později až budu mít pocit, že je úplně zpátky. Jsou ale určité signály, z kterých tuším, že z toho venku není. Na prvního máje jsme se vždycky chodili líbat pod břízu, žádný rok jsme nevynechali až letos - to už byl skoro 14 dní zase doma.... Ráno u snídaně jsem to nadhodila, že asi letos uschnu...a on jen s úsměvem odpověděl, že se nemusím bát... ..
Vzpomněla jsem si na jeden článek od Plzáka, kde popisuje, že když se chlap mele citově mezi manželkou a milenkou, chová se jako kyvadlo - když je doma , stýská se mu po té druhé, když je u milenky touží po rodině. Můj M si možná v hlavě rozumem srovnal, že lepší bude zůstat u rodiny, ale citově to asi bude trvat ještě dlouho - pokud to vůbec ukončit na té druhé straně chce....
Já jsem snad zaplaťbůh venku pryč z té největší paniky a hrůzy ze ztráty pro mě tak blízkého člověka, je mi teď daleko líp a musím říct, že hlavně díky vašim příspěvkům tady. Mám na ploše složku, kam si kopíruju některé vaše rady a postřehy z různých vláken, které mě nejvíc oslovili a čas od času ji otevřu a čtu - mám tam jeden oblíbený od tebe Salen, kde píšeš o TRPĚLIVOSTI
fakt mě to vždycka hodně nakopne dá sílu jít dál a neřešit to.
Manžel po ní zřejmě netruchlí, protože díky práci a jeho častým výjezdům ví, že se budou vídat. Já spoléhám na jeho charakter a jeho prohlášení hned ze začátku, že dvojí život by také neunesl a že ví, že se musí rozhodnout. Zaleží na tom jakou bude mít on sílu odolávat jejím svodům. Já už má teď ale pevnější půdu pod nohama, protože jsem si postupně uvědomila, že bez něj dokážu žít a že pokud bude chtít odejít, tak tomu prostě nezabráním a možná by to pak bylo pro něj i k něčemu dobrý - třeba by si až potom konečně uvědomil hodnotu toho, co opustil.
Není tady
Judito, nesmutni. Na Tvém místě bych asi raději nechtěla, aby mi chlap něco "řekl". Vždyť sama víš, kolik práce jim to dá. Pokud je doma fajn, pokud "funguje", pokud si jinak rozumíte, zkus to přejít. Je to těžké, ale půjde to.
"Chci se chovat hrdě a nezávisle"
Tak se tak nechtěj chovat. Chovej se tak, jak je to pro Tebe přirozené, dělej to, co Tě baví, co Ti samotné dělá radost. Jakákoliv křečovitost kvůli chlapovi je na nic.
"Já už má teď ale pevnější půdu pod nohama, protože jsem si postupně uvědomila, že bez něj dokážu žít "
A tohle je pro Tebe to nejdůležitější. 
Není tady

Salen napsal(a):
Ono to s časem bude slábnout a za pár let zapomeneš.
Já jen doufám, Salen, že máš pravdu a že zapomene i Mikešová, která mi to dává aktuálně pěkně vyžrat 
Se slovy: "20 let jsem ti tu dřela, a teprve teď mi došlo, že chalupa je tvoje a když se zamiluješ do jiný baby, tak mě odsud vyženete" odmítá pracovat a povaluje se v lehátku 
Tomu říkám praktický pohled na věc 

Není tady
Tak Mikeši, to dělá moooooc dobře a jestli jsi chlap k něčemu, tak na ní polovinu pěkně přepíšeš. Takhle přesně jsem to dělala já a nakonec jsem opravdu odcházela s pár pytli svých osobních věcí!
Není tady
Mikeš napsal(a):
Salen napsal(a):
Ono to s časem bude slábnout a za pár let zapomeneš.
Já jen doufám, Salen, že máš pravdu a že zapomene i Mikešová, která mi to dává aktuálně pěkně vyžrat
Se slovy: "20 let jsem ti tu dřela, a teprve teď mi došlo, že chalupa je tvoje a když se zamiluješ do jiný baby, tak mě odsud vyženete" odmítá pracovat a povaluje se v lehátku
KOcoure konečně je došlo že bys měl začít makat ! 
Není tady

Děkuji vám za podporu 
Není tady
Mikeš: "Se slovy: "20 let jsem ti tu dřela, a teprve teď mi došlo, že chalupa je tvoje a když se zamiluješ do jiný baby, tak mě odsud vyženete" odmítá pracovat a povaluje se v lehátku 
"
Říkám Ti to pořád, že máš chytrou ženskou
. Se povaluj s ní, ne?
My už jsme se dnes taky s manželem opalovali
. Oba.
Ale nad tím převedením poloviny majetku by ses měl zamyslet......
Totiž to, co píše Salen, není vůbec ojedinělá záležitost. 
Upravil(a) Tercila (8. 5. 2008 21:06)
Není tady
Vážně by se měl zamyslet?
Stejně to půjde dříve nebo později někam. 
Jinak k tématu Mikeši - i Mikešová jednou zapomene. Blbý je, že to netrvá v týdnech, ani v měsících. Ale pokud vím, tak Mikešová neví, jen si kdysi něco myslela a uvěřila ti, že to tak nebylo. Takže u vás nejde o klasickou noční můru mezi vámi. Paní Mikešová si jen včas uvědomila, že tě nemá jistého a nic není na věky. A to je přece dobře. No vlastně Mikeši ..... když ty teď ještě ke všemu uděláš pořádek ve SJM, tak tě nejspíš čekají nové líbánky :-)................ a pak bych tě na jejím místě s chutí vyrazila :-))))))))))). Sorry - jen momentální myšlenka :-D
Není tady
Judito 

Myslím, že to děláš skvěle. Držím pěsti. Vydrž.
Není tady
Majkafa: "Stejně to půjde dříve nebo později někam.
"
Ty jsi vševědoucí? Říkáš to z nějakého důvodu, že....
Jen doufám, že mu to nepřeješ. Jen proto, že se nevrhl po hlavě do společného života zrovna s Tebou. Omlouvám se, ono to tak na mě z Tvého (vícerého) psaní působí.
Upravil(a) Tercila (8. 5. 2008 22:33)
Není tady
Díky Nabuko
. Včera jsem někde na jiným vlákně četla o Tvým dilematu s prací a s prckem. Já jsem to taky před čtyřmi lety řešila. Ale synovi v době nástupu byly už dva roky a našla jsem si skvělou tetu na hlídání, protože babičky nemáme v dosahu. Hlídala mi ho dva někdy i tři dny v týdnu maximálně do tří hodin odpoledne. Tenkrát jsem se taky hodně radila a zvažovala jestli radši nezůstat ještě rok doma. Nakonec jsem to vzala o peníze nešlo (státní zaměstanec.
.) spíš o to, že by příští rok to místo už nebylo volné. Malý si zvykl v pohodě a ještě dnes občas využívám služby naší tety, děti ji a jejího muže mají hrozně radi a skvěle si rozumí. Dneska bych se asi rozhodovala stejně. Ale s desetiměsíčním prckem bych zůstala ještě doma. Když teď vidím na svých dětech jak rychle rostou, jak se mění, to že už mám doma malou školačku.... a přitom mi přijde, že ještě nedávno se rozvalovala v kočárku
. Je to síla jak ten čas s dětmi běží tak nějak rychleji. Je to na Tobě a vím, že v Tvým případě nejde jen o práci, ale především o nezávislost a o to to rozhodování máš těžší, tak držím palec ať později svýho rozhodnutí nelituješ, ať už bude jakýkoliv...
Není tady
Díky, Judito.
Leží to na mě jako kámen. A čím dál víc získávám pocit, že já mám vlastně jasno - chci to alespoň zkusit, ale ovlivňují mě ty názory okolo, které většinou mluví o tom, že bych měla zůstat doma s Vašíkem. Připadám si pak jako macecha, když dokážu připustit, že syna uvidím o osm hodin denně méně. Uff.
Není tady
Nabuko, taky jsem si prožila rozhodování. A jednalo se o setsakramentsky dobré místo v době, kdy byl můj manžel bez práce. Rozhodla jsem se pro dceru a dnes si děkuju, že jsem udělala dobře. Protože obzvlášť jestli Ti osud nedopřeje druhé dítě, mohla bys asi jednou strašně litovat. To dětství našich dětí utíká příšerně rychle.
Ale je fakt, že není máma jako máma. Každá to mateřství bereme jinak. Já jsem to brala jako zázrak. A že mě potká taková kariéra, jako na prahu čtyřicítky, o tom jsem ani nesnila. Chci tím říct, že jestli máš být v zaměstnání úspěšná, budeš, i kdybys nastoupila do práce až ve Vašíkově pěti letech..... 
Není tady
Tercila napsal(a):
Ty jsi vševědoucí? Říkáš to z nějakého důvodu, že....
Jen doufám, že mu to nepřeješ. Jen proto, že se nevrhl po hlavě do společného života zrovna s Tebou. Omlouvám se, ono to tak na mě z Tvého (vícerého) psaní působí.
Já věděla, že se chytneš. Jsem totiž jasnovidec, víš? 
Tercila napsal(a):
Nabuko, taky jsem si prožila rozhodování. A jednalo se o setsakramentsky dobré místo v době, kdy byl můj manžel bez práce. Rozhodla jsem se pro dceru a dnes si děkuju, že jsem udělala dobře. Protože obzvlášť jestli Ti osud nedopřeje druhé dítě, mohla bys asi jednou strašně litovat. To dětství našich dětí utíká příšerně rychle.
Ale je fakt, že není máma jako máma. Každá to mateřství bereme jinak. Já jsem to brala jako zázrak. A že mě potká taková kariéra, jako na prahu čtyřicítky, o tom jsem ani nesnila. Chci tím říct, že jestli máš být v zaměstnání úspěšná, budeš, i kdybys nastoupila do práce až ve Vašíkově pěti letech.....
Když Terci, ono nejde o kariéru jako takovou. Fakt ne. Tu mám i ve stávajícím zaměstnání. A kdybych se chtěla vrátit na plný úvazek tam, tak se počůrají radostí. A ani o ty peníze ne. Těch mám v podstatě zatím dostatek (pokud se BBM nerozhodne jinak).
Jde o to, že je to nový život. Nová výzva. Možnost začít od začátku, od nuly. Jinde, s někým jiným (myslím tím s Vencou
), jinak.
Dneska jsem se podívala do nějakého přiblblého časopisu na svůj horoskop - a tam bylo napsáno, že mě čeká nabídka na zaměstnání, že mám zvážit pro a proti a nakonec se rozhodnout pro. Že je to něco, co může můj život udělat lepším ve všech směrech. 
Není tady
Majkafa: "Já věděla, že se chytneš. Jsem totiž jasnovidec, víš?
"
No, nejdřív jsi ale TY reagovala na MŮJ příspěvek
, fakt si to neuvědomuješ?
. Mohla bych komentovat, proč se Ty chytáš mého příspěvku, kde popisuji (odhaduji) Mikešovu ženu jako chytrou.... a psala jsem konkrétně jemu.
Vždycky, pokaždé zareaguješ, když se jedná o komentář k Mikešově manželství - což já pokládám za normální, tak nevím, proč Ty se divíš příspěvkům jiných
.
Vůbec mě neudivuje, že Mikešovi předpovídáš rozchod s jeho manželkou zrovna Ty. Připadá mi to tedy smutné, ale to je život, že.....
Upravil(a) Tercila (9. 5. 2008 0:17)
Není tady