29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Somaia napsal(a):
Lavsky, ty sis měl dát nick "mistr Bych" to by tě dokonale vystihovalo.
to co tady předvádíš v diskuzích je snad určitý druh duševního masochismu nebo co... a spousta lidí se tak snaží s tebou domluvit již několik týdnů, ale je to jako rozprávka němého s hluchým, připomínáš zaseklou ohranou vinilovou gamofonovou desku.
V jednom ohledu jsi mi však velmi pomohl, proto jsem byla schopná si tě dál číst. Občas jsem měla tendence si o svých dětech myslet, že nevyužily plně svého potenciálu a všech možností, které jsme jim jako rodiče byli schopni zajistit, ale když tě čtu, tak už si to nikdy ani na vteřinu myslet nebudu.
No jo ... to já také ne. Nevím ale proč nejsem schopný toho využít. MOžná proto, že jsem se chtěl schovat. A říkal si "jednou". A halvně proto, že jsem byl každý den naštvaný, každý den, pořád ... v jednom kuse ... dny, týdny a roky
A mrzí mě, že jsem toho všeho nevyužil, "nedal najevo", že jsem šunt a že nic neumím a začal pracovat a učit se. Ale tím bych přišel o sebevědomí asi ...
A také, mou obrovskou nevýhodou bylo to, že jsem chtěl nějakou holku, a to byla ta největší chyba. Protože jsem si dobře všiml, že nechtějí někoho, kdo tolik nezná, ale znalého kluka se sebevědomím ... (co na plat, že nevypadám špatně, jezdím svým autem od 18 ti let) a nikoho takového. A užíral jsem se blbostma. Protože přesně ten typ holek, co se mi líbil, tak mě nechtěl (tehdy jsem ještě nebyl takto zaměřený, doslova negativně - ale když nejsem, tak mě mrzí, že se svými zájmy, intelektem rovnám brambory a etikety u nich).
Byl jsem arogantní, že nějaký ošuntělý humusák přesto někoho sbalí ... a já se slušnou slovní zásobou, obstojným vystupováním, hezkým oblečením a udržovaným vzhledem ne. Ale bylo to proto, že ne že bych je nezaujal, já si nevěřil ... protože jsem si neurval kus "země" pro sebe ... Možná jsem nenechal vystoupat tu chuť někho sbalit ... ale nedokázal jsem se bavit o blábolech (nepočítaje tyto debaty ...), ale jen o takových studených věcech ...
Teď už bych to uměl, ale je pozdě ... nemám zázemí, ani bych si na sebe nevydělal, na svůj životní styl, neustále nadávám, nic mě nebaví, stresuje mě budoucnost, rozplývají se mé sny, nerad chodím mezi lidi ...
A proč? protože jsem nesnesl pohled na holku ... aby mě to neníčilo ... dnes je mi docela dobře, jsou mi ukradené, stejně jako hodně věcí kolem ...
Jsme za to rád, mohu přemýšlet a přemýšlet ... popřípadě pracovat v práci, co mě nebaví a nemám jí rád ...
A proč jsem do ničeho tedy nešel...? protože mi vadilo, že by se ve mě něco mohlo "změnit" ...
Učím se aspoň chvílemi anglicky, ale stejně mi to není k ničemu ... bohužel
Do anglie nemohu. Snad díky svému egu neudělám podobné blbosti a nebudu jednat egoisticky, namyšleně a podřezávat si vlastí větev
Upravil(a) lavský (18. 3. 2008 18:25)
Není tady
lavský napsal(a):
Do anglie nemohu.
A pročpak? Zase další výmluva???
Není tady
co pročpak...?
// a'ť vidíte, že nejsem úplně blbý, mohu vám poradit nebo dát své zkušenosti s alternativní stravou, prvky makrobiotiky a podobně, mám docela dost zkušeností ... i s alternativní medicínou ..
// snažím se nezpychnout nad tím, co znám. to, že si uvědomím, že pro praxi nic neznám, mě donutí si sebe nevážit a následně něco dělat ... !!
Není tady
lavský napsal(a):
co pročpak...?
// a'ť vidíte, že nejsem úplně blbý, mohu vám poradit nebo dát své zkušenosti s alternativní stravou, prvky makrobiotiky a podobně, mám docela dost zkušeností ... i s alternativní medicínou ..
// snažím se nezpychnout nad tím, co znám. to, že si uvědomím, že pro praxi nic neznám, mě donutí si sebe nevážit a následně něco dělat ... !!
tywe, to uz je totalni haluz. Chlapce, nevim, co beres, ale radsi ber toho pulku!
Není tady
vlcice_samotarka napsal(a):
lavský napsal(a):
co pročpak...?
// snažím se nezpychnout nad tím, co znám. to, že si uvědomím, že pro praxi nic neznám, mě donutí si sebe nevážit a následně něco dělat ... !!tywe, to uz je totalni haluz. Chlapce, nevim, co beres, ale radsi ber toho pulku!
hehehe jsem to psala už předevčírem nebo kdy, že si tu dělá z lidí akorát pr..l to není možný tohle fakt ne
Není tady
lavský napsal(a):
co pročpak...?
Proč nemůžeš do tý Anglie...
Není tady
protoze zere makrobiotickou stravu, takovou novinku v Anglii preci jeste neznaji.
Upravil(a) vlcice_samotarka (18. 3. 2008 21:34)
Není tady
Martinka1 napsal(a):
lavský napsal(a):
co pročpak...?
protože neznám jazyk, abych se domluvil. navíc teď nemůžu jít na kurz, protože měsíc a půl to mám rozlítané.
Takže nemohu ani tam, ani tam ... můžu se jen doma učit ...
Není tady
lavský napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
lavský napsal(a):
co pročpak...?
protože neznám jazyk, abych se domluvil. navíc teď nemůžu jít na kurz, protože měsíc a půl to mám rozlítané.
Takže nemohu ani tam, ani tam ... můžu se jen doma učit ...
Na to abys jel do Anglie jazyk znát nepotřebuješ (a nevěřím, že neumíš aspoň pozdravit)... stačí mít pas, letenku/jízdenku... a trochu peněz, abys tam neumřel hlady a měl kde spát. Jo, slovník s sebou. Aby ses mohl aspoň zeptat, kde mají WC :-)
Není tady
Když mně to spíš připadá, že do tý Anglie doopravdy nechceš...
... co chceš, už jsem se ptala, ale nedostala odpověď...
tak to se asi k žádnému závěru nedohrabem.
Není tady
*
Upravil(a) vlcice_samotarka (18. 3. 2008 21:47)
Není tady
Teda Martinko, Ty máš trpělivost- to obdivuju!
Není tady
Teda Lavský to jsou kecy. Do Anglie můžeš, když si PŘEČTEŠ vzkazy od ostatních všichni píšou, že uměli minimum. Tobě se nechce od maminky viď? A ty kecy o holkách, jestli si na ně navalil ty bláboly, co tu píšeš, tak se nediv. A holky určitě neposuzujou chlapa podle toho od kolika máš auto a řidičák. Dej si maso, třeba se Ti rozsvítí
Upravil(a) Barusja (19. 3. 2008 9:02)
Není tady
Děkuji Martinko
nemůžu nikam. Už ... musím pracovat ... celý život jsem byl doma, "mimo" svět, tudíž mám znalosti, které byly čistě pro sebe a za ty jsem si vážil, i do práce jsem do 23 let chodil jen tak ... prsotě jsme dal část domů, část utratil a byl dál doma ... hlavně, že se nic nezměnilo, že to bylo jako ve škole ...
A teď? Tohle ...
To, že si nevydělám na pořádné auto, to, že nebudu mít na pěkné oblečení, ale budu jedna velká lůza, co se zmůže jen na ukrajinku, strhanou po nočních (nikoho neznevažuji). Ale to je jedno ... mám v osbě dost bolesti a nevyrovnanosti ... nevím, jak si pomoct, každým dnem mě to tíží ...
moc a moc
Nemůžu se ani soustředit, každýá se připravuje na své povolání, jen pro mě bylo dobrodružství ještě nedavno jet metrem, jakou holku bych tam mohl potkat a zda jsem juknul na ní tak či onak ... A diskotéka, to je něco moc aktivního a jde se na věc "opravdu", tam jen jednou za rok ...
Vůbec nevím, co dělat ... nešel jsem nikdy z domu, dokud jsem neměl jistý a stabilní pocit, že mi to nikdo "nenahlodá" ... a situace se násobí a násobí a pořád víc a víc ... až mě to sežere ... Nemám ani nic našetřeného, pracuji v blbé práci, stresuje mě posměšky sestry na vš ...
DO toho spousty problémů, třeba i babička ... toho je moc ... navíc angličtina ...
Z práce jsem zalezl vždy doma tam jsem byl, pěkně v klidu ... to byla úleva ... na to jediné jsem se vždy těšil ... teĎ vidím, že to je jen proto, že mám u rodiny "zázemí", jinak bych se otáčel jako pahýl ... Ale jakmile zalezu DOMŮ, OKAMŽITĚ TO OPADNE A JÁ MÁM ZASE POCIT, ŽE NIC NEMUSÍM .... JAK SI VYTVOŘIT TU MÍRU...?
Není tady
lavský , nezlob se,ale tohle není už normální.....vezmi sluchátko, vytoč nějakého odborníka, všechno, co tu píšeš, zkus na něj vyklopit a nech si doporučit nějakou terapii.....(Tvá rodina Tě nejspíš vychovávala jako skleníkovou rostlinku, tak se teď s tím vstupem do svého dospělého samostatného života musíš vypořádat ty sám a jestliže ses neodrazil od našich rad tady, tak to zkus tam....)
Tady odborníci nejsou, aby Ti dokázali pomoct změnit myšlení, a že to na odborníka je, je na tuty, to mi věř.....
Neházej flintu do žita a nech se jimi nasměrovat......
Jediné co tu děláš, je, že čerpáš energii z ostatních ..... ale to Tě nepohne vůbec nikam !
Jsi mladej kluk, tak nezahazuj šance Tady už nikdo nic jiného, než tu bylo psáno, nevymyslí
Upravil(a) Račice dračice (19. 3. 2008 13:58)
Není tady
Račice dračice napsal(a):
lavský
, nezlob se,ale tohle není už normální.....vezmi sluchátko, vytoč nějakého odborníka, všechno, co tu píšeš, zkus na něj vyklopit a nech si doporučit nějakou terapii.....(Tvá rodina Tě nejspíš vychovávala jako skleníkovou rostlinku, tak se teď s tím vstupem do svého dospělého samostatného života musíš vypořádat ty sám a jestliže ses neodrazil od našich rad tady, tak to zkus tam....)
Tady odborníci nejsou, aby Ti dokázali pomoct změnit myšlení, a že to na odborníka je, je na tuty, to mi věř.....
Jediné co tu děláš, je, že čerpáš energii z ostatních ..... ale to Tě nepohne vůbec nikam !
Jsi mladej kluk, tak nezahazuj šanceTady už nikdo nic jiného, než tu bylo psáno, nevymyslí
![]()
doma mám totiž vše, v práci (ve světě) nemám nic, ani nic neumím ...
ale udělal jsem pokrok ... vše jsem si uvědomil. Teď jsem doma, oklepal jsme se, ulevilo se mi, a je mi dobře ...
škoda, že to takhle nebylo, když jsem mohl chodit do školy .. teď se mi každý bude jen smát, že jsem nechodil, rptoože kamarádi chodili
Není tady
lavský, ne všichni soudí ostatní tvojí optikou .... názor, že se ti ostatní budou smát, protože chodili do školy a ty ne mi přijde na úrovni dtěte
Není tady
lavský napsal(a):
lavský
, nezlob se,ale tohle není už normální.....vezmi sluchátko, vytoč nějakého odborníka, všechno, co tu píšeš, zkus na něj vyklopit a nech si doporučit nějakou terapii.....(Tvá rodina Tě nejspíš vychovávala jako skleníkovou rostlinku, tak se teď s tím vstupem do svého dospělého samostatného života musíš vypořádat ty sám a jestliže ses neodrazil od našich rad tady, tak to zkus tam....)
Jsi mladej kluk, tak nezahazuj šanceTady už nikdo nic jiného, než tu bylo psáno, nevymyslí
![]()
doma mám totiž vše, v práci (ve světě) nemám nic, ani nic neumím ...
ale udělal jsem pokrok ... vše jsem si uvědomil. Teď jsem doma, oklepal jsme se, ulevilo se mi, a je mi dobře ...
škoda, že to takhle nebylo, když jsem mohl chodit do školy .. teď se mi každý bude jen smát, že jsem nechodil, rptoože kamarádi chodili
"doma mám vše" - ano to má dítě, protože je to pro něj potřeba, neboť se musí o něho někdo starat a chránit ho před nástrahami světa ...
"v práci, světě nemám nic" - ano, dospělý si musí vše vybudovat, získat, sám zajistit...
Chápeš, ač věkově dospělý, si pořád ještě duší a osobností dítě.... dospělý se nebojí, že se mu bude někdo smát atd.atd....
Musíš dospět a pokud neumíš dospět sám, musí Ti s tím někdo odborně pomoct
Žádná jiná rada není.... a ten kdo se Ti bude smát, je na tom podobně, ještě nedospěl, tak ten Tě nemusí zajímat vůbec
Upravil(a) Račice dračice (19. 3. 2008 14:23)
Není tady
A Majja to napsala jednoznačně
Není tady
lavský, čeho se bojíš? ty v podstatě nemáš co ztratit, když jsi se vším v životě nespokojený, ztratíš leda to svoje pohodlíčko domova, který si tak úzkostlivě bráníš a přitom tě akorát svazuje, ale myslím, že víc získáš
Není tady
Majjo, podle mě je to strach z kroku do neznáma a šííílená nejistota, jak to zvládne, stejně jako u dítěte ..... navíc strach, jak budu vypadat, co tomu řeknou....zas jak u dítěte...a pokud to tak cítí se všemi nejistotami stejně jako dítě, tak se pak nedivím, že je to pro něj takový záhul a čteme co čteme
(vím to z vlastní zkušenosti, tyhle stavy mě také kdysi přepadaly, no možná ne až tak jak jeho, ale v podobné formě, sice mi bylo tak 18, 19, ale pohla jsem se pouze a jen s odborníkem...)
Upravil(a) Račice dračice (19. 3. 2008 14:36)
Není tady
Majja napsal(a):
lavský, ne všichni soudí ostatní tvojí optikou .... názor, že se ti ostatní budou smát, protože chodili do školy a ty ne mi přijde na úrovni dtěte
no jo, lae já jsem už jen ten "poslední kus" ... nic víc. Vím, že si za to můžu, jak na tom momentálně jsem ... ale co s tím?
na školách jsem zažil šikanu, ale vlastně to bylo usměrnění .. stejně jsem nemyslel do budoucna, hlásil se na školu, kam šel kamarád ... nesnášel neznámo .. a nevěřil si .. hlavně abych ze školy byl co nejdřív doma ...
Není tady
Majjo, podle mě je to strach z kroku do neznáma a šííílená nejistota, jak to zvládne, stejně jako u dítěte ..... navíc strach, jak budu vypadat, co tomu řeknou....zas jak u dítěte...a pokud to tak cítí se všemi nejistotami stejně jako dítě, tak se pak nedivím, že je to pro něj takový záhul a čteme co čteme
(vím to z vlastní zkušenosti, tyhle stavy mě také kdysi přepadaly, no možná ne až tak jak jeho, ale v podobné formě, sice mi bylo tak 18, 19, ale pohla jsem se pouze a jen s odborníkem...)
Račičko (dovolím si zdrřobnělinu)
já tam kdysi také hodil, k odborníkovi, ale byl jsem jaksi v dpce z toho všeho, a mě když něco pověděli, tak mě to tak nakouslo, že jsem skoro nebyl schopný ničeho, hrozně moc jsem se "zpravoval" dlouho ze všeho ... no síla
Tak jsme tam nechodil, a každý den, po malých krůčcích, vždy, dkyž jsem jel do práce, jsem byl víc svůj a svůj ... a snažil se být sebevědomý ...
Není tady
jono, taky to znám a sice nerada házim svoje problémy na někoho jinýho, ale je to dost daný výchovou bohužel, taky jsem chodila k psycholožce a až tam mi spousta věcí docvakla
Není tady
lavský napsal(a):
(vím to z vlastní zkušenosti, tyhle stavy mě také kdysi přepadaly, no možná ne až tak jak jeho, ale v podobné formě, sice mi bylo tak 18, 19, ale pohla jsem se pouze a jen s odborníkem...)Račičko (dovolím si zdrřobnělinu)
já tam kdysi také hodil, k odborníkovi, ale byl jsem jaksi v dpce z toho všeho, a mě když něco pověděli, tak mě to tak nakouslo, že jsem skoro nebyl schopný ničeho, hrozně moc jsem se "zpravoval" dlouho ze všeho ... no síla
Tak jsme tam nechodil, a každý den, po malých krůčcích, vždy, dkyž jsem jel do práce, jsem byl víc svůj a svůj ... a snažil se být sebevědomý ...
Zdrobněliny klidně můžeš, ty já ráda
Tak to byl asi špatný psycholog....já bych zkoušela dál
Není tady