6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
stejně to neberu jako práci, vlastně ani nežiji stoprocentně jen sám sebou ...
protože jsem si připadal jako šupák, že někde zametám ... nechápu, jak lidé bez ega si sebe mohou vážit, aniž si váží sebe za to, že jsou
Není tady
lavský napsal(a):
stejně to neberu jako práci, vlastně ani nežiji stoprocentně jen sám sebou ...
protože jsem si připadal jako šupák, že někde zametám ... nechápu, jak lidé bez ega si sebe mohou vážit, aniž si váží sebe za to, že jsou
Pořád mluvíš o egu a ani nevíš co to je... nech toho - a konečně vyklop, co vlastně konkrétně chceš!
Není tady
martinka: víš, že to možná bude to jádro pudla...?
mimochodem, když jsem "sám sebou" a vím, že musím patřit do společnosti, jdou na mě divné pocity a takový divný stav...?
Bohužel, čím dál tím víc "dorůstám do dospělosti" a nemám nic pod nohama ... nic
// a také jsem moc smutný z toho, že nic moc neumím. Vždy jsem chtěl vypadnout z práce, zalézt domů, popřípadě udělat před holkama "schopného".
To bylo všechno. A myslel jsem, že to takto půjde dál ... nejde ...
A hlavně jsme nechtěl nic měnit, ani přestat hrát hry a internetovat po nocích ...
Nic není tak krásné, jako toto ...
Nechtěl jsem se do ničeho vrhnout, protože doposud jsem neměl jistotu, že by to bylo to pravé ....
Upravil(a) lavský (12. 3. 2008 17:05)
Není tady
lavský napsal(a):
Nechtěl jsem se do ničeho vrhnout, protože doposud jsem neměl jistotu, že by to bylo to pravé ....
To nezjistíš dokud se do toho nevrhneš (jestli je to to pravé).
Není tady
a hlavně; doma si můžu říkat, jsem někdo, ale když dojde na lámání chleba, vše je "prozrazeno" ... :-/
Není tady
lavský, jedna rada, vzmuž se ! vezmi do ruky všechnu sílu, kterou máš, a začni už konečně něco dělat...
cokoliv... Ale už hlavně něco
Není tady
Račice dračice napsal(a):
lavský, jedna rada, vzmuž se ! vezmi do ruky všechnu sílu, kterou máš, a začni už konečně něco dělat...
cokoliv... Ale už hlavně něco
pracuji, tak co ...
Není to nic moc, ale na jídlo a živobytí si vydělám, jen jsem jako zvadlá lilie a tak moc holek nepoznám no
Není tady
lavský napsal(a):
Račice dračice napsal(a):
cokoliv... Ale už hlavně něcopracuji, tak co ...
Není to nic moc, ale na jídlo a živobytí si vydělám, jen jsem jako zvadlá lilie a tak moc holek nepoznám no
...když se rozhodneš jen pracovat a jinak nic nedělat, tak OK ...ale ty si tu pořád stěžuješ, tak nechápu pak tedy proč
S těmi holkami - vždyť si psal, že už radši žádnou nechceš..
Hele, taky jsem kdysi byla naprosto vyšťavená prakticky z ničeho a ze všeho zároveň.
Zkus energii získat tím, že ji budeš vydávat.
Každé ráno vstaň a napiš si na lístek první věc, která tě napadne, že by jsi chtěl udělat....třeba si jít zaplavat....a dodrž to, ikdyby ses tam měl plazit - a plavej a plavej, uvidíš jak po hodince ač fyzicky vysílen, psychicky budeš posílen, a věř, že budeš mít chuť si to zopakovat,
Druhý den, zas něco co tě napadne.....každý den jen a pouze JEDNU věc, ani o trochu víc, na vše ostatní se vykašli, a tak to zkus týden a pak napiš, jestli se uvadlá lilie mírně pozvedla....
Jeden z úkolů může být taky - 3x se dnes usměju na hezkou holku a užiju si to, bez toho, že bys čekal cokoliv od ní....a užij si jen to, že jsi to udělal pro sebe (mezi námi jsme z toho úplně naměkko, ikdyž ohrnujem nos, nebo naoko prohodíme, co civíš ).....chápeš ? Budeš muset udělat pouze a jen jednu věc, nic víc, to snad zvládneš ne ? Mě to kdysi někdo poradil, a mě se to osvědčilo, tak to třeba zkus...
Upravil(a) Račice dračice (12. 3. 2008 20:39)
Není tady
Víš co by ti fakt pomohlo? Nějakej opravdovej problém - možná by ses pak přestal užírat blobstma a začal si vážit obyčejnýho, spokojenýho života.
Ale nepřeju ti to, snad se k nějaké rovnováze dopracuješ i bez toho
Není tady
Podívej, jestli chceš jenom brečet, tak klidně. Ale buď tak hodný a rovnou nám to řekni:).
Není tady
Nechci jen brečet ... ale nechci přijít o všechen svůj volný čas no ...
Ale ta aj by byla dobrá ... ale nevím, jaká bude pracovní doba ...
// doufám. mám třeba přehled v it, novinkách, obecně mám zájmy třeba zajímavosti, encyklopedie, ale v tom tescu, byť nechci nikomu křivdit, tak tam není skoro nikdo podobných zálib. Ale možná to je proto, že jsem moc náročný, a také chci "vynikat" ... proto jsem se s úspěšnými nikdy moc nebavil ... abych se necítil blbě ...
// nechci se jen litovat
Není tady
už ho mám ... budu dávat 7000 měsíčně a zbytek šetřit nebo kupovat levné jídlo ....
to je problém. A možná, že se mi rozsvítí, že si na auto těžko vydělám ...
A ještě jsem si myslel, tak v polovině loňského roku, že si na nové auto hravě vydělám, nejsem přeci hloupý, proč by mi nedali příležitost ...
Není tady
Aha, tak ty se nechceš změnit a posunout, ty chceš hlavě to auto a nemáš na něj vid? A tak přemýšlíš, že bys na něj měl, kdybys......
TO jsi měl říct hned.
Na auto našetříš tak, že si začneš hledat lépe placenou práci a nebudeš hledět na to, co děláš. Nebo si k práci v Tescu přibereš ještě další zaměstnání. A nebo si můžeš vsadit sportku. Třeba to vyjde...
Není tady
Teda ty jsi nepoučitelný. znám člověka co měl ve 23 dítě, dobrý plat, ikdyž dělal úplně něco jiného než původně studoval. Prostě jeho máma založila firmu na PC a on tam šel makat a od rána do večera. Někdy se sebral v osum večer a celou noc makal a makal. A měl ze začátku prd peníze, ale společně to vydřeli.Jiný kamarád jel v 28 letech do ANglie a uměl leda dobrý den a děkuju. Dal si všude inzeráty, že vypomůže na zahradě a jiné mužské práce, ale nechtěl za to prachy, ale aby ho ty lidi naučili anglicky. Ty akorát kecáš nesmysly. Být rodičema, tak tě vykopnu, aby jsi věděl, co je to umět se o sebe postarat. V dnešní době je normální, že pracovní doba má málokdy 8 hodin. Na hry na PC máš víkend.
Upravil(a) Barusja (13. 3. 2008 9:54)
Není tady
Barusja napsal(a):
Teda ty jsi nepoučitelný. znám člověka co měl ve 23 dítě, dobrý plat, ikdyž dělal úplně něco jiného než původně studoval. Prostě jeho máma založila firmu na PC a on tam šel makat a od rána do večera. Někdy se sebral v osum večer a celou noc makal a makal. A měl ze začátku prd peníze, ale společně to vydřeli.Jiný kamarád jel v 28 letech do ANglie a uměl leda dobrý den a děkuju. Dal si všude inzeráty, že vypomůže na zahradě a jiné mužské práce, ale nechtěl za to prachy, ale aby ho ty lidi naučili anglicky. Ty akorát kecáš nesmysly. Být rodičema, tak tě vykopnu, aby jsi věděl, co je to umět se o sebe postarat. V dnešní době je normální, že pracovní doba má málokdy 8 hodin. Na hry na PC máš víkend.
asi máš pravdu .... konečně bych ztratil podporu. od rodiny asi ...
Ta anlgie by byla východisko, ale nevím, nakolik mi studium na škole za 4 týdny něco dá. A navíc, zda pak budu umět tu AJ ...
Ale krásně bych se vrátil a měl klid. Ono ale mě všichni varují před cestou do zahraničí, z rodiny, co když se mi přihodí, co když tohle a tamto ...
Není tady
Ještě jedna věc, ohledně té AJ.
Ono když mi bylo 22 nebo 21, bylo to rpo mě něco, co jsem chtěl umět, co se mi líbilo, jak se dostat mezi jiné lidi. Ale říkal jsem si "jednou", pořád jsem si myslel na své, ale pořád nadával ... neustále ... na všechno.
A pak koukám, ono mi je 23 a něco se zlomilo, je mi 24 a neco se úplně zhouplo. A já už nejsem v tom stádiu, že bych chtěl a tak, už nechci nic ...
Už chci pracovat, ale nic neumím ... a musím brát mizerné práce, nic neznám ...
A jen jsem ve dvaceti dělal machra, ale jako aby mě nebrali jako blblého, protože když mě tka brali, tak jsem takový byl !!! A když vás tak neberou, tak nejste, ani se tak necítíte ...
A je vám hned dobře. Vím, že řeknete, že nějak se začít musí, ale nevím, člověk si připadá prostě blbě. A navíc jde člověku mnohem líp učení !!! když se na to "cítí" ...
Upravil(a) lavský (13. 3. 2008 19:24)
Není tady
lavský napsal(a):
Barusja napsal(a):
asi máš pravdu .... konečně bych ztratil podporu. od rodiny asi ...
Ta anlgie by byla východisko, ale nevím, nakolik mi studium na škole za 4 týdny něco dá. A navíc, zda pak budu umět tu AJ ...
Ale krásně bych se vrátil a měl klid. Ono ale mě všichni varují před cestou do zahraničí, z rodiny, co když se mi přihodí, co když tohle a tamto ...
Pokud to neudělaš a neosamostatníš se a pořád se budeš něčeho bat,tak se nikdy nedozvíš jake by to mohlo byt,kdyby jsi to udělal.Tak sed doma za pecí ,aby se o tebe nikdo nebal,stav si vzdušne zamky,ale věř tam si tě nic nenajde.Nakopni sve ego,ale trochu jinym směrem.A udělej to co nejdřív
Není tady
No za 4 týdny nestačíš nic, na tu školu to chce minumálně 3 měsíce. Tak si obvolej student agency nebokoukni na net a sežeň si tam práci. Na to extra vzdělání mít nemusíš. Ten můj kamarád dělal au-pair. Ráno vstal dal malé najíst, odvedl do školy, uklidil a měl volno až do 15 a pak jenom musíš to dítě zabavit, než přijdou rodiče. Víkendy jsou volné. To by Ti tak vyhovovalo a při tom chodíš do školy. Já chodila 2x týdně v pondělí a ve středu, byla asi od 9.30 do 11 nebo tak nějak, ale pořád ti zbývá spousta času na učení i poznávání věcí kolem. Je tam spousta matek s dětma, který jsou rozvedený a potřebujou chlapy na posekání zahrady, vymalovat atd.
Není tady
Barusja napsal(a):
No za 4 týdny nestačíš nic, na tu školu to chce minumálně 3 měsíce. Tak si obvolej student agency nebokoukni na net a sežeň si tam práci. Na to extra vzdělání mít nemusíš. Ten můj kamarád dělal au-pair. Ráno vstal dal malé najíst, odvedl do školy, uklidil a měl volno až do 15 a pak jenom musíš to dítě zabavit, než přijdou rodiče. Víkendy jsou volné. To by Ti tak vyhovovalo a při tom chodíš do školy. Já chodila 2x týdně v pondělí a ve středu, byla asi od 9.30 do 11 nebo tak nějak, ale pořád ti zbývá spousta času na učení i poznávání věcí kolem. Je tam spousta matek s dětma, který jsou rozvedený a potřebujou chlapy na posekání zahrady, vymalovat atd.
hmm, ale to musím mít úroveň Intermediate. Už sháním nějaké kurzy ...
A musím se setsakra snažit teď ...
dneska jsem byl i za psycholožkou, ale mám v tom ještě větší guláš, že to, co jsem si utřídil a co mě deptalo, tak už je mi jedno, a mám ztase chuť to všechno proflákat no ...
Ale nevím, nedokážu nejít do práce ..
do toho stereotypu.rostě se mi tam líbí. Vím, že je to divné, fňukám, jak tam nechci, ale už jsme "nad" a už je mi to fuk, vím, že tam "nepatřím" (ale je to jen falešný pocit, patřím, jen si to neuvědomuji)
A nejsem moc starý? je mi 23
Není tady
Nemusíš mít žádný Intermediate. Jenom se umět trochu domluvit a vzít s sebou slovník a půjde to samo:D Vzmuž se.
Není tady
mě to řekli ve Studyline i ve Student Agency
Není tady
Milý Lavský, když jsem zjistila, že se mi můj život s.e.r.e., objednala jsem si tříměsíční jazykový kurs za oceánem, svoji práci i výplatu jsem na tu dobu rozdělila mezi dva kolegy, kteří si rádi přivydělali, zamávala jsem dětem na rozloučenou (koneckonců taky pořád někde courají) a vyrazila jsem. A to je adrenalin - když zjistíš, že Tvojí Angličtině nikdo nerozumí a Ty zase nerozumíš vůbec nikomu v místě ! Po třech měsících jsem nabyla nebývalé sebevědomí a nadhled. A jenom jsem záviděla těm mladším bez rodin, kteří tam byli na rok a tím pádem měli jiné vízum než já a mohli pracovat.
Mimochodem - odjížděla jsem dva dny po synovo maturitním plesu a vrátila jsem se dva dny před jeho maturitou.
Čeho se bojíš ? Co se Ti může stát ? Vždyť Evropa je tak malá !
Není tady
A ještě něco - synáček se u maminky (tedy u mne) kapku zadlužil a tak vyjel vydělat peníze do Anglie. Přes dělníka u pásu, skladníka a jiné profese se dostal až k práci číšníka. Za tři měsíce mi splatil dluh a teď si vydělává na studia na příští rok. Je mu 22 let. Poznal spoustu mladých lidí z celýho světa, který se potulujou po zeměkouli stejně jako on. Chvíli pracujou, chvíli se baví.
Jak já vám mladším závidím !
Není tady
majka.r.63 napsal(a):
Milý Lavský, když jsem zjistila, že se mi můj život s.e.r.e., objednala jsem si tříměsíční jazykový kurs za oceánem, svoji práci i výplatu jsem na tu dobu rozdělila mezi dva kolegy, kteří si rádi přivydělali, zamávala jsem dětem na rozloučenou (koneckonců taky pořád někde courají) a vyrazila jsem. A to je adrenalin - když zjistíš, že Tvojí Angličtině nikdo nerozumí a Ty zase nerozumíš vůbec nikomu v místě ! Po třech měsících jsem nabyla nebývalé sebevědomí a nadhled. A jenom jsem záviděla těm mladším bez rodin, kteří tam byli na rok a tím pádem měli jiné vízum než já a mohli pracovat.
Mimochodem - odjížděla jsem dva dny po synovo maturitním plesu a vrátila jsem se dva dny před jeho maturitou.
Čeho se bojíš ? Co se Ti může stát ? Vždyť Evropa je tak malá !
takové uvolnění ti závidím ... klidně bych do irska jel
hned. kdybych líp uměl
navíc zdraví malinko, jak je to s léky, tlak a tak ..
Není tady
Lavsky, ty sis měl dát nick "mistr Bych" to by tě dokonale vystihovalo. to co tady předvádíš v diskuzích je snad určitý druh duševního masochismu nebo co... a spousta lidí se tak snaží s tebou domluvit již několik týdnů, ale je to jako rozprávka němého s hluchým, připomínáš zaseklou ohranou vinilovou gamofonovou desku.
V jednom ohledu jsi mi však velmi pomohl, proto jsem byla schopná si tě dál číst. Občas jsem měla tendence si o svých dětech myslet, že nevyužily plně svého potenciálu a všech možností, které jsme jim jako rodiče byli schopni zajistit, ale když tě čtu, tak už si to nikdy ani na vteřinu myslet nebudu.