6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Barusja napsal(a):
Ahoj,
ani já nejsem nějak sebevědomá, to se na mě podepsala moje matka a dokonce mi to řekne každý psycholog ke kterému jdu. Jestli máš aspoň SŠ určitě si najdeš lepší místo, jde jenom o to chtít. A já taky nedělám práci ze který bych byla nějak odvázaná, ale potřebuju peníze, živím sebe a dítě
zkusím jet do anglie ještě, pokud to půdje ...
umím základy, úplné .. teď bych bral intenzivní kurz, několik hodin denně, a potom jet do anglie na 3 týdny až měsíc na kurz, a pak dva měsíce do práce tam, abych si zaplatil náklady ...
snad to pomůže
JInak jeden postřeh; když dělám blbou práci, je mi mizerně, když dělám něco pochybného ... ale jako že se cítím takový, jaký si říkám, že jsem ... což je blbost. A to, že jako prodavač (vedoucí) v tescu se cítím mizerně, to nevím no
Není tady
Mimochodem, nikdy se s nikým neměříte? kdo je lepší a kdo ne a tak? jak si někdo může hledět jen sám sebe? že by to bylo nedospělostí a čekání, že vás "kdosi" zvýhodní za výkon či snahu...?
Není tady
Ještě se chci zeptat; po škole ostatní třeba uměli víc německy, nebo anglicky než já, i v práci. V tu dobu už jsme měl docela hodně "depku" a měl problémy. Nechtělo se mi nic dělat. Když někdo uměl líp, tak místo, abych se cítil méně kvůli tomu, že neumím, nechtěl jsme se vzdát svého "sebevědomí" a říkal si, že na "tom" nezáleží, že proč bych si prostě nevěřil ...
Abych si nepřipadal hůř, že nic neumím, a ostatní líp, že umějí a jako vás o to sebevědomí připraví.
A tak jsme nikam ani nešel do kurzu, abych si nepřipadal blbě a nestal se kořistí ..., nebyl smutný, aby se vám nikdo nešklebil, atd atd
Je to správný přístup, myslíte?
Není tady
Jsi na tom se známými tak špatně že musíš mít kolem sebe i posměváčky? Opravdový kamarád Tě bude povzbuzovat i když to půjde ztuha. Na ostatní hoď bobek, přestaň se v tom pořád rýpat a ZAČNI. Svým tempem a tím ,co se Ti právě teď jeví jako nejdůležitější.
Je jedno, co děláš, čím se živíš. Jestli máš svou představu, co chceš jednou dělat, aby Tě to uživilo i bavilo, pomalu začni. Krok za krokem .
Krok za krokem pak budeš blíž svému cíli. Poroste Ti sebedůvěra, budeš na sebe hrdý a to stojí za trochu námahy a nepohodlí. Děláš to pro sebe a na ostatní se vybodni. Copak to nechápeš? Hojí si na Tobě vlastní mindráky. Až je přerosteš a třeba jim budeš i šéfovat, ti stejní se změní na Hujerovce a poníženě se Ti budou tlačit někam. Takové lidi snad ke štěstí nepotřebuješ.!! Před nimi Ti přece nemusí být trapně, že něco umíš hůř než oni a jdeš do kurzu si to ještě jednou natrénovat.
Řidičák jsem dělala asi ve 35 letech. Mezi mladými suverénními vlčáky jsem si připadal trapně a neschopně. Ale jsem to neodflákla jako oni. Zkoušky jsem udělala napoprvé a dva tihle frajeři museli na opravné.
Věci nejsou vždy takové, jak se nám zdají. Víš?
Tak nemluv a makej!!!!! držím palečky
Není tady
Heluška napsal(a):
Jsi na tom se známými tak špatně že musíš mít kolem sebe i posměváčky? Opravdový kamarád Tě bude povzbuzovat i když to půjde ztuha. Na ostatní hoď bobek, přestaň se v tom pořád rýpat a ZAČNI. Svým tempem a tím ,co se Ti právě teď jeví jako nejdůležitější.
Je jedno, co děláš, čím se živíš. Jestli máš svou představu, co chceš jednou dělat, aby Tě to uživilo i bavilo, pomalu začni. Krok za krokem .
Krok za krokem pak budeš blíž svému cíli. Poroste Ti sebedůvěra, budeš na sebe hrdý a to stojí za trochu námahy a nepohodlí. Děláš to pro sebe a na ostatní se vybodni. Copak to nechápeš? Hojí si na Tobě vlastní mindráky. Až je přerosteš a třeba jim budeš i šéfovat, ti stejní se změní na Hujerovce a poníženě se Ti budou tlačit někam. Takové lidi snad ke štěstí nepotřebuješ.!! Před nimi Ti přece nemusí být trapně, že něco umíš hůř než oni a jdeš do kurzu si to ještě jednou natrénovat.
Řidičák jsem dělala asi ve 35 letech. Mezi mladými suverénními vlčáky jsem si připadal trapně a neschopně. Ale jsem to neodflákla jako oni. Zkoušky jsem udělala napoprvé a dva tihle frajeři museli na opravné.
Věci nejsou vždy takové, jak se nám zdají. Víš?
Tak nemluv a makej!!!!! držím palečky
ale je pozdě. Už mám závazky a všechno !!!
už nebudu mít pomalu ani na benzín do auta, nebo telefon, abych občas někam jel nebo zavolal ...
vše se hroutí jako domeček z karet ...
Vůbec nevím, za co si věřit. Zda za to, že mám to a to, a snažit se si říct "ano, mám auto, tak proč bych si sám sebe nevážil", nebo si říct "kdybych ho neměl, za co bych si sám sebe vážil?" ... byl bych doma ... zalezlý ...
a život utíká, tempo utíká, a já měl tolik možností, a byl líný, namyšlený (nebo "sebevědomý", nechtěl jsem si připustit jakékoliv "komentáře", jakoby nebyly ...), plachý, nevěřil jsem si ...
V práci je to dost blbé .... myslel jsem si, že když zaměstnavatel uvidí, a dám mu najevo, že nejsem hloupý a mám zájem něco zlepšit, tak že mě zvýhodní ... PRD ....
A tak neumím nic, nemám nic, pracuji v tescu jako doplňovač ... samí ukrajinci, slováci, poláci, lidé z moravy ... Ne hloupí, ale připadám si tam jako exot (i dkyž si za to mohu sám). ALe už není čas to změnit
A lidé tam příliš třeba někteří moc inteligentní nejsou. Ani si tam nevydělám, abych si zařídil rodinu ...
Pořád jsem se jen poměřoval .. a tak. Snažil se vyrovnat lidem, co studovali, abych měl také prázdniny a tak ...
To musí být pohoda, teď to vidím. Studovat. Ale najednou, když si to představím, tak se ve mě opět zvedne to žravé ego, které dá najevo (nebo snaží se prosadit a dát najevo), že jsem víc než ti ostatní, asi abych si nepřipadal blbě ...
A místo učení a vyniknutí opět odtahování a poměřování ...
Kdyby se ostatní učili JEN Matiku, já bych si just vzal Dějepis, a mohu říci, že by mi šel mnohem líp, než když se ho učíme všichni ... !!!
Jinak už chápu, že spolu lidé mohou flirtovat, když jsou "na stejné lodi", nebo na stejné vlně. já si vždy připadal na jiné lodi ...
Ale už vidím, že to je jen blbý pocit mé vnitřní odtažitosti, ega, touhu prosadit sebe a svou suverenitu a možná i pohodlnost
HALVNĚ NIKDY NESMÍTE DÁT NAJEVO, ŽE SE VÁM NĚCO NELÍBÍ NEBO LÍBÍ ... UVIDÍTE, JAK VÁM TO BUDOU LIDÉ DĚLAT NASCHVÁL ...
Upravil(a) lavský (11. 3. 2008 18:07)
Není tady
Nikdy není pozdě něco změnit.Duležite je si to uvědomit a chtít pro to něco udělat.Nemužeš změnit tu praci?
Není tady
jitulak napsal(a):
Nikdy není pozdě něco změnit.Duležite je si to uvědomit a chtít pro to něco udělat.Nemužeš změnit tu praci?
a kde mě vezmou, hm???? a kolik mi ddají?
Máma říká, že to nemá vliv, ale víte, jak bych byl šťastný, radostný, srdečný, kdybych teď měl vysokou, nebo aspoň uměl jazyk?
Dostal 25 tisíc a měl klidnější práci a různé možnosti?
A ne ten poslední povl, nebo mezi "slepými" jednooký král...?
Upravil(a) lavský (11. 3. 2008 18:12)
Není tady
lavský napsal(a):
jitulak napsal(a):
Jo tak to bude těžky ja jsem sama s klukem a není to jednoduche.Ty bydlíš u rodiču a ještě nevíš co to je sam platit inkaso,klukovi školu,autobus,svačina atd.Mam praci a ted jsem si musela najít ještě jednu.Nebylo to hned,ale ptala jsem se,sondovala,četla inzeraty.Uklízet Rakušakovi pro mě není nic povznašející,ale mam praci a uživím nas.Nevím snad jsi mlady a zdravy,tak co ti braní??????????????
Není tady
Hele, přestaň se litovat a bičovat a čti si:
http://zivotni-energie.cz/poznejte-sve- … ejste.html
http://zivotni-energie.cz/ego-a-pokora- … onano.html
Upravil(a) Pandorraa (11. 3. 2008 18:26)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Hele, přestaň se litovat a bičovat a čti si:
http://zivotni-energie.cz/poznejte-sve- … ejste.html
http://zivotni-energie.cz/ego-a-pokora- … onano.html
děkuji, je to asi tím egem ...
když já mám tendenci "vytěsnit" odpovědnost, a pocit, že "už je na čase" a nevidět to ...
a uvidím to, až když mi zatéká za límec
a pak už je pozdě ... jinak mě to stresuje ...
ale já nevím, rpoč jsem za ta léta "ještě nezabral naplno" ...
Což by krásně mohlo být, vzdát se pocitu majetnictví a různě, a neříkat si "mám auto, jsem někdo, proč mít malé sebevědomí" ... bylo to tím, že JÁ jsem nic nedokázal ...
a teď to je
já vím .. ale jak je těžké se toho "luxusu" vzdát...? sesednout z toho pomyslného obláčku?
a nepoužít to, že něco mám k tomu, abych se povýšil a "nemusel" nic dělat?
vzdát se všeho, co tě bavilo, aby jsi čas věnovala škole či práci?
ale kdo ví, kdybych teĎ měl možnost to změnit, zda bych nejednal stejně ... zase bych zapadl ... kamsi ...
Není tady
lavský napsal(a):
jitulak napsal(a):
Máma říká, že to nemá vliv, ale víte, jak bych byl šťastný, radostný, srdečný, kdybych teď měl vysokou, nebo aspoň uměl jazyk?
Dostal 25 tisíc a měl klidnější práci a různé možnosti?
A ne ten poslední povl, nebo mezi "slepými" jednooký král...?
Dneska si mužeš udělat kurs,dalkově školu.Zvladají to i maminy co mají doma male dítě.Proč si o sobě myslíš,že jsi povl??????????? Proč se tak moc podcenuješ?
Není tady
Lavský, lavský,
čemu Ty říkáš závazky?
Že si musíš vydělat na benzín do auta a na telefon?
Když tvé příspěvky čtu, začínám cítit chvění v břišní krajině. Možná solar už má Tvých keců dost.
Počti si na Babi, co všechno musí zvládnout ostatní, třeba ženy s dětmi, když se pán tvorstva odvlní k jiné, čerstvější samičce .
Perou se se životem jak to jde a když chtějí poradit, tak proto, aby je to posunulo dál. A posouvá.
Jen Ty stojíš na místě, nadřazuješ se nad Ukrajince, Slováky, Moraváky. A víš co? Jsou to asi prostí lidí, ale možná, že to Ty jim nesaháš ani ke kolenům. Víš, co museli opustit, aby si tu někde vydělali pět peněz na to nejnutnější ? Mám dvě dcery v zahraničí a tak vím, jak se musí otáčet, aby si mohly něco dopřát, nebo jednou ročně navštívit matku -tedy mně.
A Ty, syn z dobré rodiny, jsi všechny možnosti zahodil a neumíš bojovat ani jako tví spolupracovníci.
Kde asi udělali soudruzi rodiče chybu???
Není tady
Heluška napsal(a):
Lavský, lavský,
čemu Ty říkáš závazky?
Když tvé příspěvky čtu, začínám cítit chvění v břišní krajině. Možná solar už má Tvých keců dost.
Počti si na Babi, co všechno musí zvládnout ostatní, třeba ženy s dětmi, když se pán tvorstva odvlní k jiné, čerstvější samičce .
Perou se se životem jak to jde a když chtějí poradit, tak proto, aby je to posunulo dál. A posouvá.
Jen Ty stojíš na místě, nadřazuješ se nad Ukrajince, Slováky, Moraváky. A víš co? Jsou to asi prostí lidí, ale možná, že to Ty jim nesaháš ani ke kolenům. Víš, co museli opustit, aby si tu někde vydělali pět peněz na to nejnutnější ? Mám dvě dcery v zahraničí a tak vím, jak se musí otáčet, aby si mohly něco dopřát, nebo jednou ročně navštívit matku -tedy mně.
A Ty, syn z dobré rodiny, jsi všechny možnosti zahodil a neumíš bojovat ani jako tví spolupracovníci.
Kde asi udělali soudruzi rodiče chybu???
no, sorry. nechci nikoho "štvát". ale tak mám pak závazky elektřina, plyn, spousty oprav, povinné ručení, voda, daně, ....
Není tady
lavský napsal(a):
Heluška napsal(a):
Lavský, lavský,
čemu Ty říkáš závazky?
Kde asi udělali soudruzi rodiče chybu???no, sorry. nechci nikoho "štvát". ale tak mám pak závazky elektřina, plyn, spousty oprav, povinné ručení, voda, daně, ....
A co? Takový závazky má každý!!! Já mám k tomu např. hypotéku, a ne malou!
Jestli chceš ušetřit, prodej auto, ušetříš na benzínu a povinným ručení (a opravách) - a jezdi sockou (já jezdím taky a nohy mi ještě neupadly)...
Jó, jestli napíšeš závazky jako že platíš tisíce (n. desetitisíce) na alimentech, to je něco jinýho...
Není tady
Teda Lavský, ty si snad z nás děláš p*del ?
A taky jsi do svých "závazků" zapomněl napsat třeba jídlo a pití, ne ?
Není tady
majka.r.63 napsal(a):
no tak jím jen občas maso nebo rýži, čočku a kroupy ...
takže to není tak zlé
A jinak; závazky ... ehm ... no musí člověk platit platit platit ...
Navíc jen člověk čeká, že až odkryje kůži, dostane přes ní
Upravil(a) lavský (11. 3. 2008 21:52)
Není tady
lavský napsal(a):
majka.r.63 napsal(a):
takže to není tak zlé
Platit musí všichni. Nejsi žádná výjimka. Tak si nestěžuj! :-) Musím se smát, na jiném vlákne probíráme jak je těžké platit hypotéku... a tady
Není tady
Martinka1 napsal(a):
lavský napsal(a):
majka.r.63 napsal(a):
takže to není tak zlé
Navíc jen člověk čeká, že až odkryje kůži, dostane přes níPlatit musí všichni. Nejsi žádná výjimka. Tak si nestěžuj! :-) Musím se smát, na jiném vlákne probíráme jak je těžké platit hypotéku... a tady
sorry
Není tady
lavský napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
lavský napsal(a):
takže to není tak zlé
Navíc jen člověk čeká, že až odkryje kůži, dostane přes níPlatit musí všichni. Nejsi žádná výjimka. Tak si nestěžuj! :-) Musím se smát, na jiném vlákne probíráme jak je těžké platit hypotéku... a tady
sorry
Nemusíš se omlouvat, jenom si to uvědom! :-)
Mám z Tebe pocit, že bys chtěl všechno zadarmo, ale nic pro to nedělat... Takhle to ale v životě nefunguje. Budeš muset pro to něco udělat, abys mohl dostat, co chceš... (Nedělat nic můžou jenom malý děti, a to Ty už nejsi)...
Není tady
Proč se omlouváš ? Já si myslím, že je hezký, že si žiješ sám na vlastní náklady a nevisíš na krku rodičům.
Není tady
Ja mam za to ,že bydlíš u rodiču-nebo jsem něco přehlídla???????? Holky možna už to stačilo-slušna masaž,to by mělo zabrat.
Není tady
No ale psal, že platí plyn, vodu, čočku, kroupy, daně ....
Omlouvám se, že se strefuju - mě to fakt nedá.
Ale - nic ve zlým, lavský, každej máme svoje máslo na hlavě. Urazit jsem nikoho nechtěla.
Není tady
Lavský, já tě nechápu. Myslíš, že když budeš mít VŠ a Aj že budeš mít plat 25t? Prd, tohle nemusí být vůbec pravda. Já neumím sesmolit ani větu v aj, ani nemám Vš..
Že by jsi nenašel jinou práci? zkusil jsi to?? Dát si na net inzerát, prohledávata čekat na tu svojí.. Domů tě nikdo prosit nepůjde, aby jsi se uráčil.. A klidně můžeš dál pracovat. Já teď měla před povýšením, měli mi přidat a odcházím jinam, začít zase od nuly. Ale aspoň to zkusím, ne? Třeba to tam bude ještě lepší.
Navíc, bydlíš u rodičů. Poplatky platíme každý, já se taky musím starat sama o sebe a nikdo za mě Sipo platit nebude.
A že si sám sebe vážíš, že máš auto? Auto má dneska každej blbec, já třeba ne a nějak zvlášť mi to nevadí. Nejde o to co máš, ale jak se chováš a jak si věříš. Že umí kolega líp aj než já? No a? On na mě třeba zase oceňuje něco jiného. A jesli hodláš celý život s někým soupeřit, tak hodně štěstí. Vždy si budeš myslet, že je někdo lepší než ty... a třeba tě pak převálcuje nějaký úplný povl a na co se budeš pak vymlouvat???
Začni něco dělat chlape. Nikdy není pozdě a ty JSI mladý.
Upravil(a) Pikola (12. 3. 2008 6:31)
Není tady
lavský napsal(a):
majka.r.63 napsal(a):
takže to není tak zlé
wow, vždyť jsi psal, že bydlíš u rodičů a nemusíš tam skoro nic a právě proto že nemáš pocit, že by ses musel snažit někam posouvat a že tě doma vždy podporovali a máš tam svůj klid to si doma sám vaříš čočku a kroupy? a už sis našel toho psychologa?
Není tady
Jím, co se doma uvaří, nebo prostě to, co je ...
// a jinak, chtěl jsem docela dost být vždy doma, bez starostí, no ale ...
mám žravé ego? já jsem si myslel, že člověk si musí nejvíc na světě vážit sám sebe a ostatní brát jako někoho, kdo vám chce ublížit nebo se vám dostat "na kůži" ... to jsem vždy tak nějak lehce "pálkoval" ... abych byl sám sebe, ke všem formální a neutrální ... to jsem míval rád ...
Kdybych věděl, že lidé na vš na mě nebudou koukat jako na koko*a, nebo ksichty a tak, tak bych tam rád šel .. ale co, je to zkušenost ...
Také se mi nelíbilo, že bych musel odstranit ego ...
MIMOCHODEM, VŠUDE V PRÁCI JSEM SE SNAŽIL DĚLAT, ŽE JSEM JAKO "NĚKDO" A ŽE PATŘÍM "JINAM", ABYHC NEMUSEL PATŘIT NIKAM ...
a BYLO MI DOBŘE ...
Myslel jsem, že jen 100%ní člověk se dostane do vyšších pozic ...
A pak jsem zjistil, že vlastně ty potřeby a velké podniky ovládají zase jen lidé, kteří chtějí vydělat, že to není obecné, že by byly a snažili se lidé o to, aby pro všechny bylo stejně ... a aby to nejdražší bylo dostupnější pro co nejširší spektrum lidí ...
ale to je fuk
Není tady