Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 3. 3. 2008 18:50

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Re: Měření se s ostatními, ve všem

Psycholog - lépe snad terapeut.. ti pomůže na cestě, kterou evidentně nejsi schopen (v tomto období života) sám zvládnout, tj. například:
- nahlédnout a interpretovat tvé dětství a vlivy rodiny
- uvědomit si lépe, co "chceš" ty sám, na rozdíl od "měl bych"
- nakládat lépe se svými emocemi
- být více sám sebou, být více sebe-vědomý ve smyslu vědom si sebe sama

Tvoje otázka je podobného stylu, jako "co zmůže lékaž, když jsem si zlomil nohu". Lékař ti odborně pomůže nohu dát do sádry. Ale ta kost už sroste sama.
Podobně to je s psychologem. Taky ti jen podá pomocnou ruku. Aby tvoje psýché mohla najít lépe cestu sama k sobě.

PS: jako jsou špatní lékaři, tak jsou i "špatní" psychologové. Takže neumdlévej v hledání toho, který tě postrčí tou správnou cestou.

Co na to říkáš? Hmmmmmm?   :-))

Není tady

#27 3. 3. 2008 18:55

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Psycholog sám o sobě nezmůže nic. Vpodstatě nemůže poradit nikomu, kdo si neporadí sám. Psycholog se může ptát, nebude ti dávat návod, jak žít. Může tě přimět vzpomenout si na minulost (pokud budeš chtít spolupracovat), můžeš si u něj/u ní odžít všechno, čím jsi jako dítě prošel a co tvůj tehdy dětský mozek zastrkal do podvědomí, odkud tě to stále ovlivňuje (a samo to nepřestane,to mi věř). Psycholog ti může nabídnout jiný pohled na sebe sama...atd...atd. Je ale jen na tobě, jak moc budeš spolupracovat, jak moc budeš chtít sebe změnit, otevřít svoji duši a "vyblít" ty "nesmysly", který tě žerou. Někdy se ti může zdát, že tě právě psycholog dostal ještě na hlubší dno, než jsi byl. Většinou to po pár dnech přemýšlení přejde a ty zjistíš, že právě naopak - že už ses z toho dna odlepil.... Inu, jak říkám, psycholog může koně přivést k vodě, ale ten kůň už pak musí pít sám. Je na něm, jestli pije, nebo ne. Stejně jako je na tobě, jestli svůj život změníš, nebo ne. Je to fuška, ale stojí za to se na tu cestu vydat smile Ne, že by tě pak už nikdy minulost nepřekvapila, ale už víš, co se to v tobě vlastně mele a pak se z toho dokážeš dostat relativně dobře i sám. Hodně pevné vůle a víry v sebe Ti přeju.

Není tady

#28 3. 3. 2008 19:41

lavský
♥♥♥♥♥--

Eva36 napsal(a):

Psycholog sám o sobě nezmůže nic. Vpodstatě nemůže poradit nikomu, kdo si neporadí sám. Psycholog se může ptát, nebude ti dávat návod, jak žít. Může tě přimět vzpomenout si na minulost (pokud budeš chtít spolupracovat), můžeš si u něj/u ní odžít všechno, čím jsi jako dítě prošel a co tvůj tehdy dětský mozek zastrkal do podvědomí, odkud tě to stále ovlivňuje (a samo to nepřestane,to mi věř). Psycholog ti může nabídnout jiný pohled na sebe sama...atd...atd. Je ale jen na tobě, jak moc budeš spolupracovat, jak moc budeš chtít sebe změnit, otevřít svoji duši a "vyblít" ty "nesmysly", který tě žerou. Někdy se ti může zdát, že tě právě psycholog dostal ještě na hlubší dno, než jsi byl. Většinou to po pár dnech přemýšlení přejde a ty zjistíš, že právě naopak - že už ses z toho dna odlepil.... Inu, jak říkám, psycholog může koně přivést k vodě, ale ten kůň už pak musí pít sám. Je na něm, jestli pije, nebo ne. Stejně jako je na tobě, jestli svůj život změníš, nebo ne. Je to fuška, ale stojí za to se na tu cestu vydat smile Ne, že by tě pak už nikdy minulost nepřekvapila, ale už víš, co se to v tobě vlastně mele a pak se z toho dokážeš dostat relativně dobře i sám. Hodně pevné vůle a víry v sebe Ti přeju.

a co když se z té změny a jiného pohledu celý člověk složí, hm???? neutral

Není tady

#29 3. 3. 2008 20:05

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Tak ho profík dá zasa dokopy... na to tu je.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#30 3. 3. 2008 20:14

lavský
♥♥♥♥♥--

mě by stačilo, kdybych se učil, a ne, když si uvědomím, že se můžu učit a nemusím ještě mít tolik starostí, tak zalézt "pod peřinu" a ztratit čas ... když nemusím, nejdu mezi lidi ,,, až když mě tlačí stres a čas, pak fňukám. ale když se uleví, nic neudělám

Není tady

#31 3. 3. 2008 20:52

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Víš co, mᚠto těžký , pofoukáme ti tady bebí, to ty rád. Ale měnit, měnit ještě nechceš nic. Tak si dál fnukej do polštáře a hnípej se v blbostech, protože na změnu  sebe ještě nemáš....

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#32 3. 3. 2008 21:08

lavský
♥♥♥♥♥--

PavlaH napsal(a):

Víš co, mᚠto těžký , pofoukáme ti tady bebí, to ty rád. Ale měnit, měnit ještě nechceš nic. Tak si dál fnukej do polštáře a hnípej se v blbostech, protože na změnu  sebe ještě nemáš....

půjdu k psychologovi ... ale musím ještě za obvo'dačkou ... no

Není tady

#33 3. 3. 2008 21:39

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

nemusíš, poradna pro mezilidské vztahy funguje normálně na kartičku i bez doporučení. Soukromý samo že za penízky. A pokud mᚠtakový zájem, nečekej, že ti nějaký člověk sedne hned napoprvé, může to i chvilku trvat.

Není tady

#34 3. 3. 2008 22:29

lavský
♥♥♥♥♥--

PavlaH napsal(a):

nemusíš, poradna pro mezilidské vztahy funguje normálně na kartičku i bez doporučení. Soukromý samo že za penízky. A pokud mᚠtakový zájem, nečekej, že ti nějaký člověk sedne hned napoprvé, může to i chvilku trvat.

opravdu? a máte třeba někde trošku zkušenost, kde je to dobré a zdarma?
Nebo jaké jsou vlastně poradny, jako zdarma?

Upravil(a) lavský (3. 3. 2008 22:29)

Není tady

#35 4. 3. 2008 10:02

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Opravdu. Pojištovna přispívá v Poradnách pro mezilidské vztahy. Soukromě vím, že jsem platila 500 za konzultaci, přibližně hodinovou.  To jestli ti daný psycholog sedne je otázka. Zkus založit novou diskuzi a zeptat se po psychologovi v okruhu  bydliště. Konečně aspon udělᚠkonkrétní krok a nebudeš pořád fnukat.

Upravil(a) PavlaH (4. 3. 2008 10:03)

Není tady

#36 4. 3. 2008 10:24

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Evi, Pavlo, Selimo :-))  tummenupp

Není tady

#37 4. 3. 2008 12:00

vera
♥♥♥♥♥♥-

poradny zdarma jsou nanic

Není tady

#38 4. 3. 2008 12:01

vera
♥♥♥♥♥♥-

proč se mi to odesílá 2 krát ?

Není tady

#39 4. 3. 2008 15:18

lavský
♥♥♥♥♥--

proč poradny zdarma jsou nanic?

Není tady

#40 4. 3. 2008 15:48

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Hlavně proboha jednej, nehledej důvody proč to nejde, mᚠdobře našlápnuto, tak se v tom nezačni nimrat.

Není tady

#41 4. 3. 2008 18:28

lavský
♥♥♥♥♥--

PavlaH napsal(a):

Hlavně proboha jednej, nehledej důvody proč to nejde, mᚠdobře našlápnuto, tak se v tom nezačni nimrat.

nemám za tři roky mám 7 zaměstnání oběhnuto ...
a pořád nevím, co chci dělat ...

najdu si poradnu pro mezilidské vztahy na netu a zkusím se tam objednat ... nebo znᚠnějakou dobrou?

Není tady

#42 4. 3. 2008 18:52

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Já znám dva dobré psychology, ale jejich pobyty bohužel skončily. Navíc nepíšeš odkud jsi.

Podle mého názoru tě každá změna bude bolet, připrav se na to, že to nebude snadné, budeš se rozčilovat, možná, že ti to nepomáhá. Všímej si těch pocitů, všímej si vzteku. Jediné, co od psychologa nedostaneš je dobrá rada. Na hodně věcí si budeš muset přijít sám, bude to možná bolestivé, ale je to účinné. Sám sobě totiž pomůžeš nějlépe.  Dobrý psycholog je jako dobrý turistický průvodce. Ukáže ti krásy a zajímavosti, ale vidět a projít trasu si budeš muset sám.

Není tady

#43 5. 3. 2008 22:06

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Víš, lavský, poradna zdarma - to je podle mě míň efektivní, právě proto, že sis za to nezaplatil. Na dost lidí funguje víc to, když si něco zaplatí. Nějak je to motivuje pracovat na sobě. Navíc moje kamarádka chodila do poradny zdarma a psycholožka s ní vůbec nepracovala tak, jako třeba jiná se mnou. Tu jsem si ovšem platila. (Já mám s tou kámoškou totiž společný "problém" a obě trpíme podobnými symptomy nemocné duše. Tušila jsem, že ty kecy psycholožky zadarmo kámošce nepomůžou, protože to bylo takový povrchní. teda proti tomu, co jsem prožila já. To bylo sice maso, ale šlo to do hloubky a pomohlo to. Pro tu doktorku to určitě muselo být mnohem vyčerpávající než nějaký planý plkání, který zažívala ta moje kámoška se svojí psycholožkou.)
A pokud se složíš z toho, co u sebe objevíš, dobrý terapeut ti pomůže dát se dohromady. Schválně nepíšu "dá tě dohromady". To se musíš dát dohromady ty sám. Jasný, že jo? smile

Není tady

#44 5. 3. 2008 23:47

lavský
♥♥♥♥♥--

Eva36 napsal(a):

Víš, lavský, poradna zdarma - to je podle mě míň efektivní, právě proto, že sis za to nezaplatil. Na dost lidí funguje víc to, když si něco zaplatí. Nějak je to motivuje pracovat na sobě. Navíc moje kamarádka chodila do poradny zdarma a psycholožka s ní vůbec nepracovala tak, jako třeba jiná se mnou. Tu jsem si ovšem platila. (Já mám s tou kámoškou totiž společný "problém" a obě trpíme podobnými symptomy nemocné duše. Tušila jsem, že ty kecy psycholožky zadarmo kámošce nepomůžou, protože to bylo takový povrchní. teda proti tomu, co jsem prožila já. To bylo sice maso, ale šlo to do hloubky a pomohlo to. Pro tu doktorku to určitě muselo být mnohem vyčerpávající než nějaký planý plkání, který zažívala ta moje kámoška se svojí psycholožkou.)
A pokud se složíš z toho, co u sebe objevíš, dobrý terapeut ti pomůže dát se dohromady. Schválně nepíšu "dá tě dohromady". To se musíš dát dohromady ty sám. Jasný, že jo? smile

ty to nechápeš. já tam jdu, protože chci pomoct ...
Už jsem jednou u psychologa byl ... chci spolupracovat. Chápeš? neutral Jen se mi o tom někdy nechce mluvit nebo tak, ale chci

// NE SLOŽÍM Z TOHO, CO OBJEVÍM (MIMOCHODEM, CO MYSL͊, ŽE OBJEVÍM? SKLONY K AGRESI NEBO FOBIE?), ALE Z TOHO, ŽE SÁM SEBE ROZHODÍM A NEBUDU FUNGOVAT, ROZHODÍM SVOU STÁVAJÍCÍ STRUKTURU A NOVÁ NEBUDE ... TO NECHCI !!

Upravil(a) lavský (5. 3. 2008 23:49)

Není tady

#45 6. 3. 2008 9:08

Barusja
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň

Ahoj Lavský,
já tě chápu. Sama jsem neměla ideální dětství. Já byla "blbá", brácha (mladší) byl nejlepší. Všechny sporty umí, studuje vŠ. Nikdo mě dodneška nepochválí. Je mi 29, mám  5 letého syna a jsem rozvedená, protože jsem si vzala prvního chlapa, co o mě projevil zájem. Taky jsem chodila k psychologovi, ale opravdu málokterý Ti pomůže. V 18 to byla super paní (zadarmo) a ta mi pomohla nejvíce. Teď chodím taky zadarmo a jak říkají ostatní není to nic moc. Musíš si uvědomit co v životě chceš. Ale promiň, nevědět co chci dělat za práci mi přijde trochu divné. To tě asi někdo sponzoruje, když nemusíš přinést domů prachy. Zkus kineziologii nebo i jiné alternativy. Dobrá rada, s rodiči se stýkat co nejméně.

Upravil(a) Barusja (6. 3. 2008 9:10)

Není tady

#46 6. 3. 2008 17:27

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

lavský: va To se ti povedlo - "chci spolupracovat....jen se mi o tom někdy nechce mluvit..." trochu protimluv...no ale to je tvoje věc. Jinak mi přijde, že všechno hrozně rejpeš. A znᚠto - čím víc se v ho..vně mažeš, tím víc smrdí wink (To jako nechci zlehčovat tvoje trable, ale jestli s tím fakt něco chceš dělat, tak musíš jít prostě s kůží na trh a někam se objednat a ne to jen psát tady na babinetu. My to vyslechneme, ale nakonec pomoct si můžeš opravdu jen ty sám.)

Není tady

#47 6. 3. 2008 18:42

majkafa
Host

Nicolas napsal(a):

měl jsem to nastavené, že jsem musel být ve všem nejlepší. Ve škole, ve sportu, ve zručnosti, v píli a pracovitosti. Byl jsem výkladní skříní svých rodičů. Připravili mi dráhu nejlepšího z nejlepších.
Jakákoli špatná známka byla národní katastrofou. Skvělé ještě bylo to, že nebylo nutné se se mnou učit, protože jsem uměl číst a psát už před 5. rokem a až do konce střední školy vše zvládal sám. Po vysoké škole přišlo postupně vystřízlivění. Ale zase srovnávání s ostatními syny a dcerami kamarádů mých rodičů - už mají byt, dům, děti.. A v manželství jsem zase měl být nejlepším manželem na světě.

Nicolasi, přiznej se, to nepíšeš o sobě. To píšeš o mně. dumbom

Upravil(a) majkafa (6. 3. 2008 18:43)

#48 6. 3. 2008 20:33

lavský
♥♥♥♥♥--

Barusja napsal(a):

Ahoj Lavský,
já tě chápu. Sama jsem neměla ideální dětství. Já byla "blbá", brácha (mladší) byl nejlepší. Všechny sporty umí, studuje vŠ. Nikdo mě dodneška nepochválí. Je mi 29, mám  5 letého syna a jsem rozvedená, protože jsem si vzala prvního chlapa, co o mě projevil zájem. Taky jsem chodila k psychologovi, ale opravdu málokterý Ti pomůže. V 18 to byla super paní (zadarmo) a ta mi pomohla nejvíce. Teď chodím taky zadarmo a jak říkají ostatní není to nic moc. Musíš si uvědomit co v životě chceš. Ale promiň, nevědět co chci dělat za práci mi přijde trochu divné. To tě asi někdo sponzoruje, když nemusíš přinést domů prachy. Zkus kineziologii nebo i jiné alternativy. Dobrá rada, s rodiči se stýkat co nejméně.

žiji s rodiči. A do práce jsem chodil !do rpáce z práce" a max. na nákupy, ale bylo to příjemné ... A je pravda, že nemusím přinést prachy, stačí, abych přidal na část ...
Navíc žádná holka by mě nechtěla ... dělám blbou práci ... a to mě moc lidí za to chtít nebude ... ani AJ neumím. A když se mi líbí typ holek, tak mě většinou nechtějí ( a ani na škole ZŠ SŠ mě tento typ holek nechtěl). Navíc vím, že nejsem pitomej, a měl bych na víc než tahat paletáky, ale co ...
Ale když vidím, že ředitelka je také jen člověk, tak si myslím, že bych to také býval měl zvládnout dělat aspoň něco ve středním managementu ... dodávky plánování a tak
Ale také dost možná, že jsem jen pitomej a nevím, co můžu a co ne ... a bez znalosti problematiky to vidím jako "v pohodě" ... Stejně, co se naučím, to zapomenu ...
Mám v hlavně akorát to, s čím denně přicházím do styku a co mě baví ...

// navíc nejsem vůbec sebevědomý. Nechápu, jak může být někdo sebevědomý a ostatní ho mít rádi ...
Protože každý se na mě spíš zašklebí ...
Zato ale poznám velmi dobře, jak se cítí šikanovaný člověk, člověk, který není mezi lidmi vítán, a podobně
(že by znak autismu...?)

/// ALE HLAVNĚ; JÁ JSEM CHODIL DO PRÁCE, BYLO MI 20 A PŘIŠLO MI, ŽE JE TO V ..., PROTOŽE OSTATNÍ PRACUJÍ NA LEPŠÍCH MÍSTECH A JÁ NA BLBÝCH, A TAK JSEM SE SNAŽIL SI ŘÍCT "JSME DOBRÝ, KAŠLU NA MÍSTO, JE MI FAJN, A BUDE TO DOBRÉ". DO PRÁCE CHODÍM, TAK CO. ALE NEUSTÁLE JSEM MĚL POCIT NENAPLNĚNOSTI. ALE ZÁROVEŃ JSEM NECHTĚL ZTRATIT SVŮJ VOLNÝ ČAS. JAKO KDYBYCH PŘIŠEL SÁM O KUS SEBE, PROČ SI SEBE VÁŽÍM ...

A to halvní; pořád jsem byl ještě jakoby člen rodiny ... máma táta sestra já ... by je mi 23, takže nic nebylo na mých bedrech ...

Upravil(a) lavský (6. 3. 2008 21:45)

Není tady

#49 6. 3. 2008 21:42

lavský
♥♥♥♥♥--

co myslíte?
Te'd pracuji v hypermarketu mezi starými babkami a ukrajinci, popřípadě čechy mnohdy zvláštních typů nebo pochybnou minulostí. Lidi na úrovni tam nikdy nevidím. Ale to nevadí. Já jsem byl líný, nebo se mi nechtělo, kdybych si řekl "já neznám skoro nic", tak jsem si sebe okamžitě ani za mák nevážil ... :-(

Není tady

#50 7. 3. 2008 9:00

Barusja
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň

Ahoj,
ani já nejsem nějak sebevědomá, to se na mě podepsala moje matka a dokonce mi to řekne každý psycholog ke kterému jdu. Jestli mᚠaspoň SŠ určitě si najdeš lepší místo, jde jenom o to chtít. A já taky nedělám práci ze který bych byla nějak odvázaná, ale potřebuju peníze, živím sebe a dítěsmile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí