6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Psycholog - lépe snad terapeut.. ti pomůe na cestě, kterou evidentně nejsi schopen (v tomto období ivota) sám zvládnout, tj. například:
- nahlédnout a interpretovat tvé dětství a vlivy rodiny
- uvědomit si lépe, co "chce" ty sám, na rozdíl od "měl bych"
- nakládat lépe se svými emocemi
- být více sám sebou, být více sebe-vědomý ve smyslu vědom si sebe sama
Tvoje otázka je podobného stylu, jako "co zmůe léka, kdy jsem si zlomil nohu". Lékař ti odborně pomůe nohu dát do sádry. Ale ta kost u sroste sama.
Podobně to je s psychologem. Taky ti jen podá pomocnou ruku. Aby tvoje psýché mohla najít lépe cestu sama k sobě.
PS: jako jsou patní lékaři, tak jsou i "patní" psychologové. Take neumdlévej v hledání toho, který tě postrčí tou správnou cestou.
Co na to říká? Hmmmmmm? :-))
Není tady
Psycholog sám o sobě nezmůe nic. Vpodstatě nemůe poradit nikomu, kdo si neporadí sám. Psycholog se můe ptát, nebude ti dávat návod, jak ít. Můe tě přimět vzpomenout si na minulost (pokud bude chtít spolupracovat), můe si u něj/u ní odít vechno, čím jsi jako dítě proel a co tvůj tehdy dětský mozek zastrkal do podvědomí, odkud tě to stále ovlivňuje (a samo to nepřestane,to mi věř). Psycholog ti můe nabídnout jiný pohled na sebe sama...atd...atd. Je ale jen na tobě, jak moc bude spolupracovat, jak moc bude chtít sebe změnit, otevřít svoji dui a "vyblít" ty "nesmysly", který tě erou. Někdy se ti můe zdát, e tě právě psycholog dostal jetě na hlubí dno, ne jsi byl. Větinou to po pár dnech přemýlení přejde a ty zjistí, e právě naopak - e u ses z toho dna odlepil.... Inu, jak říkám, psycholog můe koně přivést k vodě, ale ten kůň u pak musí pít sám. Je na něm, jestli pije, nebo ne. Stejně jako je na tobě, jestli svůj ivot změní, nebo ne. Je to fuka, ale stojí za to se na tu cestu vydat Ne, e by tě pak u nikdy minulost nepřekvapila, ale u ví, co se to v tobě vlastně mele a pak se z toho dokáe dostat relativně dobře i sám. Hodně pevné vůle a víry v sebe Ti přeju.
Není tady
Eva36 napsal(a):
Psycholog sám o sobě nezmůe nic. Vpodstatě nemůe poradit nikomu, kdo si neporadí sám. Psycholog se můe ptát, nebude ti dávat návod, jak ít. Můe tě přimět vzpomenout si na minulost (pokud bude chtít spolupracovat), můe si u něj/u ní odít vechno, čím jsi jako dítě proel a co tvůj tehdy dětský mozek zastrkal do podvědomí, odkud tě to stále ovlivňuje (a samo to nepřestane,to mi věř). Psycholog ti můe nabídnout jiný pohled na sebe sama...atd...atd. Je ale jen na tobě, jak moc bude spolupracovat, jak moc bude chtít sebe změnit, otevřít svoji dui a "vyblít" ty "nesmysly", který tě erou. Někdy se ti můe zdát, e tě právě psycholog dostal jetě na hlubí dno, ne jsi byl. Větinou to po pár dnech přemýlení přejde a ty zjistí, e právě naopak - e u ses z toho dna odlepil.... Inu, jak říkám, psycholog můe koně přivést k vodě, ale ten kůň u pak musí pít sám. Je na něm, jestli pije, nebo ne. Stejně jako je na tobě, jestli svůj ivot změní, nebo ne. Je to fuka, ale stojí za to se na tu cestu vydat Ne, e by tě pak u nikdy minulost nepřekvapila, ale u ví, co se to v tobě vlastně mele a pak se z toho dokáe dostat relativně dobře i sám. Hodně pevné vůle a víry v sebe Ti přeju.
a co kdy se z té změny a jiného pohledu celý člověk sloí, hm????
Není tady
Tak ho profík dá zasa dokopy... na to tu je.
Není tady
mě by stačilo, kdybych se učil, a ne, kdy si uvědomím, e se můu učit a nemusím jetě mít tolik starostí, tak zalézt "pod peřinu" a ztratit čas ... kdy nemusím, nejdu mezi lidi ,,, a kdy mě tlačí stres a čas, pak fňukám. ale kdy se uleví, nic neudělám
Není tady
Ví co, má to těký , pofoukáme ti tady bebí, to ty rád. Ale měnit, měnit jetě nechce nic. Tak si dál fnukej do poltáře a hnípej se v blbostech, protoe na změnu sebe jetě nemá....
Není tady
PavlaH napsal(a):
Ví co, má to těký , pofoukáme ti tady bebí, to ty rád. Ale měnit, měnit jetě nechce nic. Tak si dál fnukej do poltáře a hnípej se v blbostech, protoe na změnu sebe jetě nemá....
půjdu k psychologovi ... ale musím jetě za obvo'dačkou ... no
Není tady
nemusí, poradna pro mezilidské vztahy funguje normálně na kartičku i bez doporučení. Soukromý samo e za penízky. A pokud má takový zájem, nečekej, e ti nějaký člověk sedne hned napoprvé, můe to i chvilku trvat.
Není tady
PavlaH napsal(a):
nemusí, poradna pro mezilidské vztahy funguje normálně na kartičku i bez doporučení. Soukromý samo e za penízky. A pokud má takový zájem, nečekej, e ti nějaký člověk sedne hned napoprvé, můe to i chvilku trvat.
opravdu? a máte třeba někde troku zkuenost, kde je to dobré a zdarma?
Nebo jaké jsou vlastně poradny, jako zdarma?
Upravil(a) lavský (3. 3. 2008 22:29)
Není tady
Opravdu. Pojitovna přispívá v Poradnách pro mezilidské vztahy. Soukromě vím, e jsem platila 500 za konzultaci, přiblině hodinovou. To jestli ti daný psycholog sedne je otázka. Zkus zaloit novou diskuzi a zeptat se po psychologovi v okruhu bydlitě. Konečně aspon udělá konkrétní krok a nebude pořád fnukat.
Upravil(a) PavlaH (4. 3. 2008 10:03)
Není tady
Není tady
poradny zdarma jsou nanic
Není tady
proč se mi to odesílá 2 krát ?
Není tady
proč poradny zdarma jsou nanic?
Není tady
Hlavně proboha jednej, nehledej důvody proč to nejde, má dobře nalápnuto, tak se v tom nezačni nimrat.
Není tady
PavlaH napsal(a):
Hlavně proboha jednej, nehledej důvody proč to nejde, má dobře nalápnuto, tak se v tom nezačni nimrat.
nemám za tři roky mám 7 zaměstnání oběhnuto ...
a pořád nevím, co chci dělat ...
najdu si poradnu pro mezilidské vztahy na netu a zkusím se tam objednat ... nebo zná nějakou dobrou?
Není tady
Já znám dva dobré psychology, ale jejich pobyty bohuel skončily. Navíc nepíe odkud jsi.
Podle mého názoru tě kadá změna bude bolet, připrav se na to, e to nebude snadné, bude se rozčilovat, moná, e ti to nepomáhá. Vímej si těch pocitů, vímej si vzteku. Jediné, co od psychologa nedostane je dobrá rada. Na hodně věcí si bude muset přijít sám, bude to moná bolestivé, ale je to účinné. Sám sobě toti pomůe nějlépe. Dobrý psycholog je jako dobrý turistický průvodce. Ukáe ti krásy a zajímavosti, ale vidět a projít trasu si bude muset sám.
Není tady
Ví, lavský, poradna zdarma - to je podle mě míň efektivní, právě proto, e sis za to nezaplatil. Na dost lidí funguje víc to, kdy si něco zaplatí. Nějak je to motivuje pracovat na sobě. Navíc moje kamarádka chodila do poradny zdarma a psycholoka s ní vůbec nepracovala tak, jako třeba jiná se mnou. Tu jsem si ovem platila. (Já mám s tou kámokou toti společný "problém" a obě trpíme podobnými symptomy nemocné due. Tuila jsem, e ty kecy psycholoky zadarmo kámoce nepomůou, protoe to bylo takový povrchní. teda proti tomu, co jsem proila já. To bylo sice maso, ale lo to do hloubky a pomohlo to. Pro tu doktorku to určitě muselo být mnohem vyčerpávající ne nějaký planý plkání, který zaívala ta moje kámoka se svojí psycholokou.)
A pokud se sloí z toho, co u sebe objeví, dobrý terapeut ti pomůe dát se dohromady. Schválně nepíu "dá tě dohromady". To se musí dát dohromady ty sám. Jasný, e jo?
Není tady
Eva36 napsal(a):
Ví, lavský, poradna zdarma - to je podle mě míň efektivní, právě proto, e sis za to nezaplatil. Na dost lidí funguje víc to, kdy si něco zaplatí. Nějak je to motivuje pracovat na sobě. Navíc moje kamarádka chodila do poradny zdarma a psycholoka s ní vůbec nepracovala tak, jako třeba jiná se mnou. Tu jsem si ovem platila. (Já mám s tou kámokou toti společný "problém" a obě trpíme podobnými symptomy nemocné due. Tuila jsem, e ty kecy psycholoky zadarmo kámoce nepomůou, protoe to bylo takový povrchní. teda proti tomu, co jsem proila já. To bylo sice maso, ale lo to do hloubky a pomohlo to. Pro tu doktorku to určitě muselo být mnohem vyčerpávající ne nějaký planý plkání, který zaívala ta moje kámoka se svojí psycholokou.)
A pokud se sloí z toho, co u sebe objeví, dobrý terapeut ti pomůe dát se dohromady. Schválně nepíu "dá tě dohromady". To se musí dát dohromady ty sám. Jasný, e jo?
ty to nechápe. já tam jdu, protoe chci pomoct ...
U jsem jednou u psychologa byl ... chci spolupracovat. Chápe? Jen se mi o tom někdy nechce mluvit nebo tak, ale chci
// NE SLOÍM Z TOHO, CO OBJEVÍM (MIMOCHODEM, CO MYSLÍ, E OBJEVÍM? SKLONY K AGRESI NEBO FOBIE?), ALE Z TOHO, E SÁM SEBE ROZHODÍM A NEBUDU FUNGOVAT, ROZHODÍM SVOU STÁVAJÍCÍ STRUKTURU A NOVÁ NEBUDE ... TO NECHCI !!
Upravil(a) lavský (5. 3. 2008 23:49)
Není tady
Ahoj Lavský,
já tě chápu. Sama jsem neměla ideální dětství. Já byla "blbá", brácha (mladí) byl nejlepí. Vechny sporty umí, studuje v. Nikdo mě dodneka nepochválí. Je mi 29, mám 5 letého syna a jsem rozvedená, protoe jsem si vzala prvního chlapa, co o mě projevil zájem. Taky jsem chodila k psychologovi, ale opravdu málokterý Ti pomůe. V 18 to byla super paní (zadarmo) a ta mi pomohla nejvíce. Teď chodím taky zadarmo a jak říkají ostatní není to nic moc. Musí si uvědomit co v ivotě chce. Ale promiň, nevědět co chci dělat za práci mi přijde trochu divné. To tě asi někdo sponzoruje, kdy nemusí přinést domů prachy. Zkus kineziologii nebo i jiné alternativy. Dobrá rada, s rodiči se stýkat co nejméně.
Upravil(a) Barusja (6. 3. 2008 9:10)
Není tady
lavský: To se ti povedlo - "chci spolupracovat....jen se mi o tom někdy nechce mluvit..." trochu protimluv...no ale to je tvoje věc. Jinak mi přijde, e vechno hrozně rejpe. A zná to - čím víc se v ho..vně mae, tím víc smrdí (To jako nechci zlehčovat tvoje trable, ale jestli s tím fakt něco chce dělat, tak musí jít prostě s kůí na trh a někam se objednat a ne to jen psát tady na babinetu. My to vyslechneme, ale nakonec pomoct si můe opravdu jen ty sám.)
Není tady
Nicolas napsal(a):
měl jsem to nastavené, e jsem musel být ve vem nejlepí. Ve kole, ve sportu, ve zručnosti, v píli a pracovitosti. Byl jsem výkladní skříní svých rodičů. Připravili mi dráhu nejlepího z nejlepích.
Jakákoli patná známka byla národní katastrofou. Skvělé jetě bylo to, e nebylo nutné se se mnou učit, protoe jsem uměl číst a psát u před 5. rokem a a do konce střední koly ve zvládal sám. Po vysoké kole přilo postupně vystřízlivění. Ale zase srovnávání s ostatními syny a dcerami kamarádů mých rodičů - u mají byt, dům, děti.. A v manelství jsem zase měl být nejlepím manelem na světě.
Nicolasi, přiznej se, to nepíe o sobě. To píe o mně.
Upravil(a) majkafa (6. 3. 2008 18:43)
Barusja napsal(a):
Ahoj Lavský,
já tě chápu. Sama jsem neměla ideální dětství. Já byla "blbá", brácha (mladí) byl nejlepí. Vechny sporty umí, studuje v. Nikdo mě dodneka nepochválí. Je mi 29, mám 5 letého syna a jsem rozvedená, protoe jsem si vzala prvního chlapa, co o mě projevil zájem. Taky jsem chodila k psychologovi, ale opravdu málokterý Ti pomůe. V 18 to byla super paní (zadarmo) a ta mi pomohla nejvíce. Teď chodím taky zadarmo a jak říkají ostatní není to nic moc. Musí si uvědomit co v ivotě chce. Ale promiň, nevědět co chci dělat za práci mi přijde trochu divné. To tě asi někdo sponzoruje, kdy nemusí přinést domů prachy. Zkus kineziologii nebo i jiné alternativy. Dobrá rada, s rodiči se stýkat co nejméně.
iji s rodiči. A do práce jsem chodil !do rpáce z práce" a max. na nákupy, ale bylo to příjemné ... A je pravda, e nemusím přinést prachy, stačí, abych přidal na část ...
Navíc ádná holka by mě nechtěla ... dělám blbou práci ... a to mě moc lidí za to chtít nebude ... ani AJ neumím. A kdy se mi líbí typ holek, tak mě větinou nechtějí ( a ani na kole Z S mě tento typ holek nechtěl). Navíc vím, e nejsem pitomej, a měl bych na víc ne tahat paletáky, ale co ...
Ale kdy vidím, e ředitelka je také jen člověk, tak si myslím, e bych to také býval měl zvládnout dělat aspoň něco ve středním managementu ... dodávky plánování a tak
Ale také dost moná, e jsem jen pitomej a nevím, co můu a co ne ... a bez znalosti problematiky to vidím jako "v pohodě" ... Stejně, co se naučím, to zapomenu ...
Mám v hlavně akorát to, s čím denně přicházím do styku a co mě baví ...
// navíc nejsem vůbec sebevědomý. Nechápu, jak můe být někdo sebevědomý a ostatní ho mít rádi ...
Protoe kadý se na mě spí zaklebí ...
Zato ale poznám velmi dobře, jak se cítí ikanovaný člověk, člověk, který není mezi lidmi vítán, a podobně
(e by znak autismu...?)
/// ALE HLAVNĚ; JÁ JSEM CHODIL DO PRÁCE, BYLO MI 20 A PŘILO MI, E JE TO V ..., PROTOE OSTATNÍ PRACUJÍ NA LEPÍCH MÍSTECH A JÁ NA BLBÝCH, A TAK JSEM SE SNAIL SI ŘÍCT "JSME DOBRÝ, KALU NA MÍSTO, JE MI FAJN, A BUDE TO DOBRÉ". DO PRÁCE CHODÍM, TAK CO. ALE NEUSTÁLE JSEM MĚL POCIT NENAPLNĚNOSTI. ALE ZÁROVEŃ JSEM NECHTĚL ZTRATIT SVŮJ VOLNÝ ČAS. JAKO KDYBYCH PŘIEL SÁM O KUS SEBE, PROČ SI SEBE VÁÍM ...
A to halvní; pořád jsem byl jetě jakoby člen rodiny ... máma táta sestra já ... by je mi 23, take nic nebylo na mých bedrech ...
Upravil(a) lavský (6. 3. 2008 21:45)
Není tady
co myslíte?
Te'd pracuji v hypermarketu mezi starými babkami a ukrajinci, popřípadě čechy mnohdy zvlátních typů nebo pochybnou minulostí. Lidi na úrovni tam nikdy nevidím. Ale to nevadí. Já jsem byl líný, nebo se mi nechtělo, kdybych si řekl "já neznám skoro nic", tak jsem si sebe okamitě ani za mák neváil ... :-(
Není tady
Ahoj,
ani já nejsem nějak sebevědomá, to se na mě podepsala moje matka a dokonce mi to řekne kadý psycholog ke kterému jdu. Jestli má aspoň S určitě si najde lepí místo, jde jenom o to chtít. A já taky nedělám práci ze který bych byla nějak odvázaná, ale potřebuju peníze, ivím sebe a dítě
Není tady