Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

• Diskuse
  •  » Právní
  •  » nastěhování partnera bez souhlasu druhého majitele

#1 1. 3. 2008 22:21

lištička
♥♥-----

nastěhování partnera bez souhlasu druhého majitele

Máme s BM ve spolupodílovém vlastnictví RD,poněvadž nedošlo k vypořádání SJM.Chtěl bych se odstěhovat,nedá se tam  s ní vydržet díky neustálému napadání a konfliktům.
.Chci se zeptat:

1 /     jestli si tam BM může bez mého souhlasu nastěhovat partnera,případně mu tam dát zapsat trvalý pobyt,nebo   zřídit věcné břemeno ve formě dožití

2 /   pokud bych se chtěl případně vrátit zpět,musí mi to BM umožnit?

Není tady

#2 3. 3. 2008 16:49

marica
♥♥♥♥♥--

Re: nastěhování partnera bez souhlasu druhého majitele

Bod 1 Ano muže na všechny otázky.
2) Ano mužeš se nastěhovat zpátky pokud jste vlastníkem musí vás do bytu pustit - pouze tehdy ne kdyby soud rozhodl že se nastěhovat nemužete. Třeba násilné chování trestní činnost.

Není tady

#3 3. 3. 2008 17:08

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Opravdu bude mít lištička stále nárok na půl, i když dobrovolně opustí RD a nebude se na ničem podílet???
Lištičko, třeba to dělá záměrně, aby tě vypudila....nedej se !!! Časem si najdeš partnerku, hodnou a milou a přivedeš si ji tam také ...

Není tady

#4 3. 3. 2008 17:37

marica
♥♥♥♥♥--

Aneri napsal(a):

Opravdu bude mít lištička stále nárok na půl, i když dobrovolně opustí RD a nebude se na ničem podílet???
Lištičko, třeba to dělá záměrně, aby tě vypudila....nedej se !!! Časem si najdeš partnerku, hodnou a milou a přivedeš si ji tam také ...

Vlastník je vlastníkem i když třeba bydlí v cizině. Podílet se musí na opravách domu ohrozujících veřejnost - třeba oprava plynového topení, elektřiny, odpady, střecha když néco padá ven. Stejné povinnosti stejná práva.

Není tady

#5 3. 3. 2008 17:55

lištička
♥♥-----

Díky za odpovědi.
Mám dojem,že ale věcné břemeno by se snad týkalo obou majitelů a oba by museli dát svolení,ne?
/odhlášení trv.bydliště syna jsme museli podepisovat oba dva/

BM podala návrh na vyrovnání SJM v r.2005 a její právník údajně řekl,že to bude dlouho trvat,že to dostala advokátka,která má "dost času ".Doteď se nic nedělo,tak mám pocit,jestli to BM nestáhla a ted si vesele užívá celého domu,zatímco já tam bydlím ve sklepní místnosti jako pračlověk.
někde zjistit,jestli
Dá se někde zjistit,jestli ta žaloba o vyrovnání SJM je stále aktuální nebo jestli to BM náhodou nestáhla?Chtěl jsem alespon malou částku na získání bydlení,už mám deprese a odnáší to zdraví.

Není tady

#6 3. 3. 2008 18:20

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Myslím, že to zjistíš na příslušném soudu, máš právo nahlédnout do spisu.

Není tady

#7 3. 3. 2008 19:13

marica
♥♥♥♥♥--

Lištičko a proč bydlíš v sklepní místnosti?
Proč nedáš návrh na odprodej domu? Na co čekáš?
Zajeď hned na soud, podle jména navrhovatele najdou spis a dají Ti ho jako odpurci k nahlédnutí.
Pokud se více než rok ve věci nejedná, požádej předsedu soudu (je povinnen Tě přijmout) o vytýčení pojednávání.
V civilu jsou u nás reštanční véci po 2 letech a pokud soudce neudělal jediný krok ani nevytýčil pojednávání musí konání vysvětlit auditorovi.

Není tady

#8 3. 3. 2008 20:41

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Lištičko, nebud vůl ! Máš právo užívat půl domu, tak se podle toho chovej. Ty ses nechal vystěhovat do sklepa a BM si tam chce natáhnout jiného chlapa do vašeho baráku ? No to bys musel být trubka, abys to dovlil!!! Jasně, dohledej spis, dopátrej a prodej, nebo at tě manželka vyplatí , pokud má z čeho a pak at si tam nastěhuje třeba i čerta! A kdyby bylo nejhlůře a chtěl dobrou partii, z babinetu dojedem  lol , at má BM radost.

Není tady

#9 4. 3. 2008 8:33

pecule
♥♥♥♥♥♥-

nevím jestli se nepletu, ale pokud není do třech let po rozvodu vypořádané SJM, bere se automaticky jako že bylo vypořádáno (tuším podle toho co navrhl navrhovatel) - ale nejsem si tím úplně jistá

Není tady

#10 4. 3. 2008 8:55

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Lištičko, na vyrovnání je 3 roky od právní moci rozsudku o rozvodu. Pokud byl podán návrh někde leží. Jdi potom. píše se rok 08 tedy 32 roky právě končí.. Nicméně ono vyrovnání je pokud jste každý 1/2 vlastníkem rod. domku tak že jeden či druhý zakoupí onu polovinu. Takže bych osobně nelenil a chcešli žít jako člověk tak jí nabídni koupi a sežeň si lepší bydlení. Jak tak cítím ze skla je to cítit že tento stav ti nevyhovuje práskni do bot. nebudeš řešit problémy BM s přítelem a sám si najdeš partnerku. Ta zatím někde čeká a jen proto že jsi "pračlvěk z jeskyně" se ne a ne přiblížit.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#11 5. 3. 2008 8:33

Simon
♥♥♥♥---

Právník řekl mému příteli kdysi toto:
1. Ano, může si tam přivést jakoukoliv návštěvu, ale ne, návštěva tam nemůže dlouhodobě žít pokud s tím ty nesouhlasíš, natož zřizovat trvalý pobyt
2. Ano, můžeš se tam kdykoliv vrátit, můžeš tam kdykoliv chodit, kdyby náhodou BM vyměnila zámky, můžeš na ní poslat policii, že se nemůžeš dostat do vlastního domu.

Přítel měl s  manželkou také v SJM dům, pak se odstěhoval, ale chodil do domu kdy chtěl a na jak chtěl dlouho. Dům se pak po roce podařilo prodat, ještě před rozvodem. Nicméně i když jste rozvedení, tak protože nedošlo k vypořádání SJM, je vaše situace úplně stejná.

Tobě bych radila normálně se v domě pohybovat, zvát si tam návštěvy, pořádat večírky, pokud by se v domě něco rozbilo, tak to neplatit (můžeš vždycky říct, že ti rozbitá věc nevadí), hlavně neuklízet!!! Dělat naschvály. Přítelova žena také nechtěla nejdřív prodat, nějakou dobu uvažoval o tomhle záškodnictví, v krajním případě, když ten nesouhlas (s nabídkou velmi výhodnou pro ni) trval dlouho, uvažoval, že tam krátkodobě nastěhuje mě.

Kdo platí účty? Nech je platit jí.

Upravil(a) Simon (5. 3. 2008 8:37)

Není tady

#12 5. 3. 2008 10:47

lištička
♥♥-----

Díky vám všem za odpovědi,alespoň pár milých slov zahřeje:-)

Simon:   Inkso platím já,BM pouze za vodu asi600 ročně.Na ničem se sní nedá domluvit.Potíž je v tom,že zde bydlí i dcera-středoškolačka,se kterou jsem kdysi míval fantastický vztah,ale je tak zmanipulovaná matkou,že se to nedá ani popisovat a při popisování těch hrůz u nás doma bych se snad i styděl.Nechtěl jsem nikdy,aby z těch hádek měla dcera trauma,proto jsem raději v klidu vždy vyklidil pole,bohužel,to bylo špatně.Nemohu si tam nahoře uvařit,ani se vykoupat,prostě nic.Nedávno mě kopancem tak zranila na noze a i po roce mě ta noha bolívá,ale prý kde nejsou svědci........Chtěl jsem jí i rozbít ústa,ale je to pod mou úroveň a ona by byla schopná čehokoli.Dcera proti matce svědčit nepůjde.Když jsem byl  u právníka BM se domluvit,co a jak,tak jsem tam prohlásil,že přece pravda musí vyjít najevo a že není možné takováto svinstva ještě obhajovat.A víte ,co mi řekl pan advokát?Prý ,že
kde to žiju?Že tady vyhrává ten,kdo má peníze na advokáta a advokát má zastupovat klienta,byť ten klient lže a mlží a vymýšlí svinstva.Byl jsem z toho v šoku.
Ale zajedu si na soud,zeptat se,co je stím vyrovnáním SJM-bylo přece podáno v termínu a oba právníci/ BM i můj/shodně tvrdí,že žádost tam je,bohužel může dojít k jednání až třebaa i za 5 let-paní soudkyně,co to dostala,má zavalený stůl podobnými spisy a je známá svou " pomalostí".

Přítelkyni mám,ale vídáme se jen o víkendech a kdysi jsem ji pozval do těch mých "sklepních" prostorů.BM asi o tom věděla,protože vzápětí mi došlo pozvání na přetupkovou komisi,že se jí ztratilo 5000 Kč.Přitom u BM nahoře byli snad už 4 pánové a pokaždé jiní.Ted si tam vodí pány na návštěvy,jen pokud dcera není doma,už je jí to asi samotné hloupé.

Konání večírků:   to jsem nedělal nikdy,jsem středního věku a povolání vyžaduje pevný spánek,navíc jsem abstinent.  Ono se lehko řekne,že jsem blbec,ale kdo nezažil,nepochopí.Asi jsem,ale hajzlík být neumím.A v životě asi vyhrává ten,kdo hajzlík je,kdo má ostré lokty a pravda,upřímnost a city jsou pro něho jen prázdná slova.Nicméně vám všem moc děkuji za příspěvky i rady a přeji vám všem úspěšné dny.

Není tady

#13 5. 3. 2008 22:15

Simon
♥♥♥♥---

Lištičko, nezlob se na mě, ale bývalka ti nemůže vyhrožovat dcerou. Přítel to tehdy řešil tak, že prostě manželce dal fakturu k zaplacení s tím, že jí dal třetinu částky. Na děti jí dával peníze, tudíž nechtěl znovu platit poplatky za ně. Někomu to může připadat drsné, na druhou stranu si prostě nechtěl nechat s*át na hlavu. Manželka mu nejdřív samozřejmě řekla, že nic platit nebude, ale poté, co jí řekl, že je mu jedno pokud je odpojí a poté, co přišla upomínka na zaplacení, manželka platit začala.

Není tady

• Diskuse
  •  » Právní
  •  » nastěhování partnera bez souhlasu druhého majitele
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí