29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Co mohu dělat s touto školou? Dík moc
Není tady
Tak teď nevím, jestli ptáš, jako čerstvý absolvent nebo jako někdo, kdo hledá, jakou školu bude studovat ;o)
Pokud jsi absolvent, pak sis tuto otázku měl klást před přijímačkama na školu ;o) a jako někdo, kdo si teprve obor vybírá, bys měl mít možnost konzulatce na ZŠ...
Upřesni nám, proč se ptáš, pokud jsi tu školu studovat, jaké odborné znalosti jsi získal, a já se ti pak pokusím poradit.
Není tady
Tak já jsme šel někam, kde byla maturita. Hlavně, že mám klid.
A práce u telefonu 3 roky, také není dobrá praxe, jako kdybych nic nedělal. Asi to tak vidí zaměstnavatelé ...
Já jsem měl peníze, které ušly a zároveň klid a stereotyp, mohl jsem přemýšlet a tak
Nebyl jsme průbojný, zároveň jsem si nevěřil, rptože jsem nic neuměl, kdekoliv se ukázalo, že nic neumím, tak jsem zmizel ... radši
Takový trapas
Já totiž myslel, že práce je to, že si odsedíš nebo odpracuješ a máš klid a pokoj. že chodíš do práce z práce a tak ....
tak to bylo ve všech call centrech
Upravil(a) farský (1. 3. 2008 11:10)
Není tady
Práce v call centru opravdu není ten nejlepší typ praxe pro budoucí hledání, ale v tvém případě vidím problém i v malém sebevědomí a přístupu k práci.
Pokud hledáš jiný typ zaměstnání, než jsi dělal doposud, musíš mít co nabídnout (jazyky, odborné vědomosti) a musíš projevit ZÁJEM se učit nové věci a zdravé sebevědomí.
Tys vystudoval obchodní akademii nebo obor obchodník?
Práce obchodníka je zajímavá, náplní i finančně, ale k tomu je potřeba být průbojný a nebát se.
Jaké máš odborné znalosti, umíš jazyky?
Není tady
Samum napsal(a):
Práce v call centru opravdu není ten nejlepší typ praxe pro budoucí hledání, ale v tvém případě vidím problém i v malém sebevědomí a přístupu k práci.
Pokud hledáš jiný typ zaměstnání, než jsi dělal doposud, musíš mít co nabídnout (jazyky, odborné vědomosti) a musíš projevit ZÁJEM se učit nové věci a zdravé sebevědomí.
Tys vystudoval obchodní akademii nebo obor obchodník?
Práce obchodníka je zajímavá, náplní i finančně, ale k tomu je potřeba být průbojný a nebát se.
Jaké máš odborné znalosti, umíš jazyky?
Základy angličtiny a němčiny
JInak nejsem průbojný ... mco ne.
CHodil jsem do práce a z práce a přišlo mi to super, měl jsem radost, že jsem "někam zapadl", byť jsem věděl, že to je pakárna, lae nějak jsme si zvykl ... lae když vzrostly nároky na mzdu a benefity, tak bohužel praxe chybí a jazyky také ...
Vlastně jsem nechodil nikdy nikam a chtěl jsem také mezi mladé lidi, abych si někoho našel a naučil jazyk, tudíž zabil několik much jednou ranou ...
Není tady
Vystudovaný obchodník? No alespoň máš maturitu. Máš jakési ekonomické vzdělání, základy práva a jazyky, pokud budeš mít zájem jistě se najde firma která Tě zaměstná třeba v obchodním oddělení.
No .. hmm ... jazyky mám pozapomenuté, ale rád bych se je učil ... klidně ... někde je v práci prý mají dokonce i v rámci pracovní doby, třeba 2x 60 min. týdně, na nějakém úřadu, tuším ...
/// chtěl jsem si tak cca 20 000,- vydělat ... to musí být super ... ale když neznám jazyk ...
Třeba recepční, ale na to nemám hovorovou a, v písemné formě bezchybnou, jazykovou znalost
kdybyste o něčem věděli ... třebas
Není tady
Opravdu nevím, co bych to poradila. Zkus se méně soustředit na peníze a více na osobní rozvoj.
Opravdu jsou společnosti, které mají jazykové kurzy jako benefit pro zaměstnance, mnohdy i v pracovní době, ale je to obvykle tam, kde jazyk potřebuješ k práci a už ho ovládáš na takové úrovni, abys ho v práci mohl používat.
Pročítej inzeráty ve tvém regionu, zajdi se poradit do personální agentury, zjisti, jaká práce by tě bavila a zajisti si potřebné vědomosti k jejímu výkonu - tedy pokud nehledáš teď urgentně.
Pokud hledáš urgentně, hledej práci v administrativě, tam si sice asi nic závratného (pokud nemáš praxi v oboru) nevyděláš, ale můžeš se odpíchnout, získat relevantní znalosti. Hlavně se neboj a snaž se...
Pokud mi nenapíšeš, co konkrétně, krom základů aj a nj umíš, nemohu více poradit.
Není tady
Samum napsal(a):
Opravdu nevím, co bych to poradila. Zkus se méně soustředit na peníze a více na osobní rozvoj.
Opravdu jsou společnosti, které mají jazykové kurzy jako benefit pro zaměstnance, mnohdy i v pracovní době, ale je to obvykle tam, kde jazyk potřebuješ k práci a už ho ovládáš na takové úrovni, abys ho v práci mohl používat.
Pročítej inzeráty ve tvém regionu, zajdi se poradit do personální agentury, zjisti, jaká práce by tě bavila a zajisti si potřebné vědomosti k jejímu výkonu - tedy pokud nehledáš teď urgentně.
Pokud hledáš urgentně, hledej práci v administrativě, tam si sice asi nic závratného (pokud nemáš praxi v oboru) nevyděláš, ale můžeš se odpíchnout, získat relevantní znalosti. Hlavně se neboj a snaž se...
Pokud mi nenapíšeš, co konkrétně, krom základů aj a nj umíš, nemohu více poradit.
děkuji moc za ochotu. uvažoval jsem, že bych jel do anglie na 14 dní do školy. Je to ztráta času nebo ne?
// naučí mě něco za těch pár hodin?
Znalosti a dovednosti (zda se to tak dá nazvat):
řidičák sk. B, aktivní řidič
psaní všemi deseti
hodně velké povědomí o internetu, ale ne webdesign
pokročilá uživatelská znalost pc
+ jazykové znalosti, o jakých jsem psal
Není tady
No, myslím že tvoje znalosti mákaždý průměrný maturant, nic moc.......
i když záleží jak se na to podíváš,
máš dobrý základ pro start, kterému ale musíš něco obětovat
pobavila mně tvoje věta o angličtině v rámci pracovní doby, ano, někde ji nabízejí, ale více zaměstnavatel ocení tvou snahu rozvíjet se i mimo pracovní dobu
vyjet do anglie na 14 dní ti nikdy neublíží a jeslti ti to pomůže, to se časem uvidí.
Pokud máš představu, že tě zaměstnavatel nadšeně přijme, dá ti auto, 30000 a pracovní dobu od 7-15, tak spadni nohama na zem.
Jinak pokud by jsi byl dobrý obchodník , těch si firmy cení. Jen neznám nikoho s pravidelnou pracovní dobou a stereotypem. Jazyk při té práci ( aspoń v mém oboru) není zásadní, ale je užitečný.
Základ je makat, makat, chodit s otevřenýma očina a naslouchat, kalkulovat, analyzovat. A to nestihneš v té klasické pracovní době.
Není tady
Májajája napsal(a):
No, myslím že tvoje znalosti mákaždý průměrný maturant, nic moc.......
i když záleží jak se na to podíváš,
máš dobrý základ pro start, kterému ale musíš něco obětovat
pobavila mně tvoje věta o angličtině v rámci pracovní doby, ano, někde ji nabízejí, ale více zaměstnavatel ocení tvou snahu rozvíjet se i mimo pracovní dobu
vyjet do anglie na 14 dní ti nikdy neublíží a jeslti ti to pomůže, to se časem uvidí.
Pokud máš představu, že tě zaměstnavatel nadšeně přijme, dá ti auto, 30000 a pracovní dobu od 7-15, tak spadni nohama na zem.
Jinak pokud by jsi byl dobrý obchodník , těch si firmy cení. Jen neznám nikoho s pravidelnou pracovní dobou a stereotypem. Jazyk při té práci ( aspoń v mém oboru) není zásadní, ale je užitečný.
Základ je makat, makat, chodit s otevřenýma očina a naslouchat, kalkulovat, analyzovat. A to nestihneš v té klasické pracovní době.
// chtěl bych dělat třeba na recepci nějakého asistenta, tam i nabízí jazykové kurzy pro rozvíjení řeči ... nějaká je nutnost, bez jakékoliv řeči na slušné komunikativní úrovni je člověk v ...
stačí mi třebas 20 000, to je krásný plat, není ani průměrný, ale je fajn ... a jazyk bych chtěl umět, to si říkám už tři roky, ale nevím.
Problém je v tom, že nedokážu moc vyjít s lidmi víš ...
Pořád se měřím, přeceňuji, podceňuji a tak ...
Není tady
farský napsal(a):
No .. hmm ... jazyky mám pozapomenuté, ale rád bych se je učil ... klidně ... někde je v práci prý mají dokonce i v rámci pracovní doby, třeba 2x 60 min. týdně, na nějakém úřadu, tuším ...
/// chtěl jsem si tak cca 20 000,- vydělat ... to musí být super ... ale když neznám jazyk ...
Třeba recepční, ale na to nemám hovorovou a, v písemné formě bezchybnou, jazykovou znalost
kdybyste o něčem věděli ... třebas
20 000, jo to mám, ale ne za znalosti ale dřinu, mohu zapomenout na nějakou invenci a myšlení, to se nenosí.
Když já bych chtěl zaplatit znalosti, tvůrčí schopnost, nápad ...
A ne, aby ti ve vedení tě drželi schválně zkrátka a na nejhorších místech
Není tady
Farksý, ak nie si veľmi obratný v práci s ľuďmi, tak recepcia možno nie je to ideálne... to práca skoro výlučne s ľuďmi. Čo takto investovťa do nejakého kurzu asertivity či psychológie práce? Kamoška ich organizuje v SR, určite sú nejaké aj v Čechách.
Není tady
Na recepci v Praze dostaneš obvykle mezi patnácti a devatenácti tisíci HRUBÉHO, obvykle vyžadují komunikativní angličtinu. V hoteluna recepci musíš umět alespoň dva jazyky komunikativně.
Jako obchodníka si tě s tím, co tady o sobě píšeš, neumím představit. Tam je potřeba být průrazný, sebevědomý.
14 dny v Anglii nic neztratíš, ale ani nic extra nezískáš, to už raději peníze investuj do intenzivního kurzu v Čechách a zařiď si nějaký certifikát.
Pokud do Anglie, tak na delší dobu, sehnat si nějakou pomocnou práci, která ti sice profesně mnoho nedá, ale po půl roce v Anglii budeš speakovat skoro jako rodilý mluvčí.
Nečekej, že toi někdo něco dá, musíš sám mít co nabídnout. Pracuj na sobě.... nauč se vystupovat sebevědomě a nauč se prodat, co umíš!
Není tady
Samum napsal(a):
Na recepci v Praze dostaneš obvykle mezi patnácti a devatenácti tisíci HRUBÉHO, obvykle vyžadují komunikativní angličtinu. V hoteluna recepci musíš umět alespoň dva jazyky komunikativně.
Jako obchodníka si tě s tím, co tady o sobě píšeš, neumím představit. Tam je potřeba být průrazný, sebevědomý.
14 dny v Anglii nic neztratíš, ale ani nic extra nezískáš, to už raději peníze investuj do intenzivního kurzu v Čechách a zařiď si nějaký certifikát.
Pokud do Anglie, tak na delší dobu, sehnat si nějakou pomocnou práci, která ti sice profesně mnoho nedá, ale po půl roce v Anglii budeš speakovat skoro jako rodilý mluvčí.
Nečekej, že toi někdo něco dá, musíš sám mít co nabídnout. Pracuj na sobě.... nauč se vystupovat sebevědomě a nauč se prodat, co umíš!
děkuji za radu
Já totiž pořád čekám, kdo a co ... a každý tě chce akorát orvat, pak se člověk domáhá svého práva a musí se ohánět, aby nebyl ošizen, aby nevypadal jako blbeček ...
// mimochodem, už musím nastoupit, na měsíc v anglii nic moc? // hlavně chci práci na úrovni a také být s lidmi na úrovni, ne jako když jedete pracovat do německa a jste ubytováni s turkama a maďarama a rumunama
Není tady
lavský napsal(a):
Když já bych chtěl zaplatit znalosti, tvůrčí schopnost, nápad ...
A ne, aby ti ve vedení tě drželi schválně zkrátka a na nejhorších místech
A já bych chtěla hodinyk s vodotryskem............
Tak se zeptej v realitce či reklamě, ovšem pokud tě to nenapadlo samotného, asi ani ten nápad nemáš............
Není tady
Asi jsem moc náročný na to, co chci. málo se vzdělávám a tak. Ale nevím. přijde mi, že teprve teď jsem sám se sebou za jedno. Na tom, na čem stojím. Jen já sám na "svém". Nepočítám s ničí pomocí, ani "že se to nějak udělá". Ale jen sám se sebou. Škoda, že jsem to takhle nedělal tak od deseti, nebo od patnácti aspoň ... pořád se vyviňoval, neměl vlastní odpovědnost a nic ...
Teď vidím, že opravdu mezi ty inteligentní nepatřím, byť bych mohl ....
Přišlo mi, že ostatní na mě budou mít destruktivní vliv ... že se naučím jen samé hovadiny, také jsem byl neustále upozorňován na spousty nebezpečí ...
Nechtěl jsem se učit, nemohl jsem, protože mi to prostě nešlo, nemohl jsem se soustředit a bolela mě hlava, seděl jsme třeba nad jedním příkladem dva dny ... a koukal ... tolik jsem chtěl "pryč", do klidu ...
Asi tak ... nevím, možná mi tohle pomůže, lae přijdu si jako největší lejno ...
Byť mám maturitu, znám celkem PC a spousty věcí
Každopádně na nové auto za půl milionu si nevydělám a na hezkou holku také mohu zapomenout ...
navíc nevím, co chci ... nevím. Rád bych něco, kde budu jednou spokojený ..
Jako vnitřně bych si ničeho nevážil, tak si "hraju na někoho", aspoň ...
Upravil(a) lavský (3. 3. 2008 16:13)
Není tady
tak jo, chápu, doufám, že jsi se aspoň pobavil...
Není tady
Samum napsal(a):
tak jo, chápu, doufám, že jsi se aspoň pobavil...
pobavil?
Není tady
být ve dvaceti letech hotový člověk, co si sám sebe váží, je snad nemožné. Nevím.
Já začínám být srovnaná a to jen trošku teď, po třicítce.
Pracuju částečně jako účetní/fakturant/obchodník, a holka pro všecko. Kdysi jsem přebírala plesnivé obilí, uklízela, mněla dvě práce při mateřské, v dílně i v kanclu a všechno mi dalo hodně, ať už to mělo jakoukoliv prestiž. A díky všem těm zkušenostem jsem mohla vzít nynější místo kdy vedu pobočku. Ke všemu se musíš vypracovat, hodnotí se prý po padesátce.
Není tady
Vidím blbě, nebo tady máme nějakého schizofrenika, který má dvě identity a střídavě se přihlašuje na tu nebo na tu a pak sám neví, vlastně z které má odpovídat?
Není tady
Maxex - vidím to stejně - s tím přihlášením.
Já jsem si myslela, že se tady něco užitečného dozvím, protože syn letos podal přihlášku na obor obchodník, ale bohužel.
Upravil(a) Nela (5. 3. 2008 10:38)
Není tady
Májajája napsal(a):
být ve dvaceti letech hotový člověk, co si sám sebe váží, je snad nemožné. Nevím.
Já začínám být srovnaná a to jen trošku teď, po třicítce.
Pracuju částečně jako účetní/fakturant/obchodník, a holka pro všecko. Kdysi jsem přebírala plesnivé obilí, uklízela, mněla dvě práce při mateřské, v dílně i v kanclu a všechno mi dalo hodně, ať už to mělo jakoukoliv prestiž. A díky všem těm zkušenostem jsem mohla vzít nynější místo kdy vedu pobočku. Ke všemu se musíš vypracovat, hodnotí se prý po padesátce.
Tak rpoč mají lidé ve 28 krásné auto a tak? váží si sebe, třeba už v osmnácti, hm? Jsou sebevědomí ...
Není tady