6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Hele a Vlaďko...jak to celé dopadlo? Radila bych asi jako Ronja. Ale protože už to máš za sebou, tak napiš, jak jsi se rozhodla a jak ten večer dopadl.....
Není tady
Mi zase vadí přítelovy vtipy na téma milenectví (když ví, že já bych ho nikdy nepodvedla a když on sám tak nevinný není). To mě dokáže vytočit, ať mám jakkoliv dobrou náladu, nebo ať se snažím být jakkoliv nad věcí. Jestli na tohle si někdy zvyknu...to už bych musela být fakt zapřísáhlý flegmoš. Mě to prostě uráží. Takže tě docela chápu. Jsou to malichernosti, ale když padnou v nevhodnou chvíli..a pokud se skládají...stokrát nic umořilo osla.
Není tady
Už jste někdy přemýšleli nad tím, proč se říká, že v lásce vyhrává ten, kdo má rád míň?
Asi to funguje tak, že když jeden dá najevo, jak mu na vztahu nezáleží, druhému při těch
slovech tak říkajíc "zatrne". A pak záleží na povaze: silnější povahy vrátí smeč něčím podobným,
slabší povahy zpanikaří a začnou cukrovat a škemrat...
No a to je přesně to, oč těm provokujícím jedincům šlo: Zjistit, jakou mají ve vztahu JISTOTU.
Načež si výsledek tohoto experimentu zapíší někam za uši a příště už jednají podle toho.
Slabší povahy si vlastně z pohledu těch silných mohou za svoji závislost sami. A tím i za
množící se náznaky despektu, mnohdy vedoucího až k pohrdání....
Kdo tedy si myslíte, že máte na to - používat rozum - a chcete být zdravě sebevědomou
osobností, nedávejte najevo svoji závislost. Jedině tak máte šanci zůstat respektovaní
a žádaní.
V opačném případě budete přehlížení a budete za věčně otravné stíhačky, budete za žárlivce
a bude od vás přítel(-kyně) utíkat, kdykoli k tomu bude mít příležitost.
Není tady
Slávku, velmi pěkná úvaha. Akorát vyvstává otázka, proč tedy ti silnější tak rádi s těmi slabšími, kterými pohrdají, zůstávají, že?
A stejně si myslím, že žádné promyšlené divadlo ve vztahu dlouho fungovat nemůže - buď se k sobě jaksi přirozeně hodíme, nebo ne.. Neumím si představit, že bych měla doma vymýšlet finty, jak s manželem mluvit. Buď vezme tu moji povahu "od plic", nebo se musíme rozloučit. (A samozřejmě opačně).
Není tady
No, ono určite pomôže nepodliehať výkyvom emócií a nevybliť okamžite na partnera všetko, čo mi prebehne hlavou(poťažmo ak sú to bludy vyplývajúce čiste z mojich dedukcií a nedostatku informácií), ale zasa trvalé pretrvaovanie tiež nebude to pravé orechové. Podľa mňa je to ako všetko o rovnváhe, o kompromisoch a o nájdení ideálneho stredu...
Není tady
Ronja napsal(a):
aha Vladko, tak teď jsem si všimla že ty jsi ta, co založila vlákno kde sis stěžovala že tě má přítel v mobilu a ICQ uloženou jako jméno a příjmení a že ti to vadí.
No tak to si ještě jednou přečti všechny ty odpovědi, které ti radí neřešit kraviny a zamysli se nad nima - aby nebyl z přítele brzo ex-přítel. Na některý věci je fakt lepší se povznést, zbytečně si přiděláváš vrásky
Tak, tak. Proč se trápit takovýma blbinama. Mám pocit, že nemáš smysl pro humor.
Není tady
Nejde o přetvařování. Jde o vymezování mantinelů. Někdy k němu dochází jen na začátku vztahu.
Bohužel jsou i typy lidí, kteří s vymezováním nepřestanou nikdy. Takoví vás budou zkoušet pořád.
A tak si respekt, úctu a třeba i lásku u těchto lidí musíme vybojovávat trvale.
Jistěže je to pro mnohé jedince časem únavné... Jestliže k nim patříme, pak se nemůžeme po čase
divit, že se s námi začíná to naše domácí kluziště naklánět směrem, který si nepřejeme...
Jestliže zjistíme, že je náš partner takovýto trvalý vymezovač, pak máme v podstatě tři možnosti...
Sami si asi domyslíte které to jsou.
Není tady
vladka111 napsal(a):
Ahoj,
jsem právě docela dost naštvaná a ublížená. Je to prkotina, ale mě to momentálně dost pokazilo náladu a možná celý večer. Právě se chystám k přítelovi domů, mezitím si píšeme pár vět po icq a on mi napíše, jakou má najednou doma pohodičku, když tam nejsem, že si poslouchá muziku a pije pivo a že to je pohoda. Samozřejmě je u toho tisíc smajlíků, jako že to myslí ze srandy, ale mě to teda dostalo. Těšim se na něj, ještě jsem si koupila nový prádlo, tak jsem se těšila že se mu dneska předvedu a on mi napíše jaká to je vlastně pohoda beze mě. Vůbec se mi k němu tedka nechce, jsem z toho pěkně otrávená
No vidíš, a co ti zabránilo napsat mu, že máš doma taky pohodičku a že jestli tě chce vidět v sexy prádélku, tak si za tebou tentokrát bude muset přijet ON ... ???
Není tady
Přítel si vymezil mantinely. - A tak si je jistý, že Vladěnka vždycky poslušně přiběhne jako pejsek a bude cukrovat.
A proto ty jeho srandičky...
Csss... - to je přece jasné!
Napsat, že se ti nechce... tak by musel změnit taktiku, musel by být aktivní on. Což by pro něj byla nečekaná, a možná
kupodivu vítaná, změna.
(viz. knížečka s názvem: "Proč muži milují potvory a hodné holky zůstávají na ocet?")
Upravil(a) Slavek17 (2. 3. 2008 18:56)
Není tady
Slavek17 napsal(a):
Už jste někdy přemýšleli nad tím, proč se říká, že v lásce vyhrává ten, kdo má rád míň?
Asi to funguje tak, že když jeden dá najevo, jak mu na vztahu nezáleží, druhému při těch
slovech tak říkajíc "zatrne". A pak záleží na povaze: silnější povahy vrátí smeč něčím podobným,
No a to je přesně to, oč těm provokujícím jedincům šlo: Zjistit, jakou mají ve vztahu JISTOTU.
Načež si výsledek tohoto experimentu zapíší někam za uši a příště už jednají podle toho.
Slabší povahy si vlastně z pohledu těch silných mohou za svoji závislost sami. A tím i za
Kdo tedy si myslíte, že máte na to - používat rozum - a chcete být zdravě sebevědomou
osobností, nedávejte najevo svoji závislost. Jedině tak máte šanci zůstat respektovaní
a žádaní.
V opačném případě budete přehlížení a budete za věčně otravné stíhačky, budete za žárlivce
Moc hezky napsané. 100% pravda. Akorát že jsem ještě nepřišla na to, jak že se to provádí v praxi....
Není tady
XYZ napsal(a):
Moc hezky napsané. 100% pravda. Akorát že jsem ještě nepřišla na to, jak že se to provádí v praxi....
No jak, člověk musí koukat, aby z něho nebyl škemral.
V praxi to znamená, že má mít dost pevný žaludek na to, aby se choval stejně, resp. rovnoceně jako partner
(partneři by se měli chovat rovnoceně, ne?!) - anebo si má hledat partnera jiného, se kterým se bude cítit
rovnocenně.
Jenže některým lidem holt vyhovuje být pod silnou osobností a sloužit mu věrně a oddaně........
Není tady
Slavek17 napsal(a):
XYZ napsal(a):
No jak, člověk musí koukat, aby z něho nebyl škemral.
V praxi to znamená, že má mít dost pevný žaludek na to, aby se choval stejně, resp. rovnoceně jako partner
(partneři by se měli chovat rovnoceně, ne?!) - anebo si má hledat partnera jiného, se kterým se bude cítit
rovnocenně.
Jenže některým lidem holt vyhovuje být pod silnou osobností a sloužit mu věrně a oddaně........
no ty říkáš " " , ale ono to tak fakt je...já potřebuju chlapa jako autoritu, ke kterému bych vzhlížela...
a co je lepší? cítit se rovnocenně a nemilovat, nebo milovat, ale necítit se rovnocenně..?
Není tady
Slavek17 napsal(a):
a žádaní.
Hezky napsané, Slávku
Taky věřím, že to takhle funguje.
Není tady
V laske niekto vyhrava? Je to snad boj? Alebo sutaz?
Není tady
Já taky mám ještě potřebu doplnit Oxiho myšlenku vlastní otázkou:
Jak se dá změřit intenzita lásky?? Jakým způsobem zjistíte, že někdo má rád míň a někdo víc??
Jediné co jsem za svůj partnerský, milenecký a přátelský život zjistila je to, že měřitelná je právě jen míra závislosti na druhém člověku , ta však s láskou nemá nic společného....
Somaia napsal(a):
Jak se dá změřit intenzita lásky?? Jakým způsobem zjistíte, že někdo má rád míň a někdo víc??
Jediné co jsem za svůj partnerský, milenecký a přátelský život zjistila je to, že měřitelná je právě jen míra závislosti na druhém člověku , ta však s láskou nemá nic společného....
A to čím? Na to je nějaký manometr?
Není tady
No, myslim ze velmi jasne vidiet na prejave cloveka ked sa chova ako debil ...
Není tady
Pisatel napsal(a):
Somaia napsal(a):
Jediné co jsem za svůj partnerský, milenecký a přátelský život zjistila je to, že měřitelná je právě jen míra závislosti na druhém člověku , ta však s láskou nemá nic společného....A to čím? Na to je nějaký manometr?
ne, stačí malý testík a několik dobře formulovaných otázek, ty chytrolíne...
Upravil(a) Somaia (3. 3. 2008 9:10)
Somaia napsal(a):
Já už to všechno teoreticky umím. Ale prakticky?
Prakticky to není o "umění".
Somaia napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Somaia napsal(a):
Jediné co jsem za svůj partnerský, milenecký a přátelský život zjistila je to, že měřitelná je právě jen míra závislosti na druhém člověku , ta však s láskou nemá nic společného....A to čím? Na to je nějaký manometr?
ne, stačí malý testík a několik dobře formulovaných otázek, ty chytrolíne...
ale to není objektivní jest to jen názor dotazovatele a respondenta
Není tady
Tak mohu za sebe říct, že mám občas taky takovýto humor a nemyslím si, že je to despektem k partnerovi. Je to prostě styl humoru, často okolím nepochopen (viz. pocity ublíženosti a poníženosti). Když udělám takovýto vtípek, tak mi největší radost udělá stejná reakce partnera. Je to taková hra na pošťuchování. Dyk to znáte. Co se škádlívá, ...
Není tady
Pisatel napsal(a):
už sis někdy zkoušel udělat test inteligence??
Tak o čem tady diskutuješ? míra závislosti se dá stejně lehce spočítat na stejném principu jako IQ a může být stejně objektivní...
Somaia napsal(a):
Pisatel napsal(a):
už sis někdy zkoušel udělat test inteligence??
Tak o čem tady diskutuješ? míra závislosti se dá stejně lehce spočítat na stejném principu jako IQ a může být stejně objektivní...
Ano ale proč pak tolik posudků je jednostraných,
Srdečně pozdravuji z ústavu
Není tady
Oxi napsal(a):
V laske niekto vyhrava? Je to snad boj? Alebo sutaz?
Ne, hra
Není tady
Somaia napsal(a):
Intenzita se změřit nedá.
Ikdyž si myslím, že každý pár ví (cítí),kdo má z jejich vztahu v té závislosti trochu" navrch"
Závislost tu lásku zabíjí.
Upravil(a) Santala (3. 3. 2008 10:02)
Není tady