Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 1. 3. 2008 21:45

PetraP
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jižní Čechy

Re: Ten mě teda dostal...

Hele a Vlaďko...jak to celé dopadlo? Radila bych asi jako Ronja. Ale protože už to máš za sebou, tak napiš, jak jsi se rozhodla a jak ten večer dopadl.....

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/l/lf3dz62ty.png

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/r/rhmcv1xd8.png

Není tady

#27 2. 3. 2008 1:01

XYZ
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Morava

Mi zase vadí přítelovy vtipy na téma milenectví (když ví, že já bych ho nikdy nepodvedla a když on sám tak nevinný není). To mě dokáže vytočit, ať mám jakkoliv dobrou náladu, nebo ať se snažím být jakkoliv nad věcí. Jestli na tohle si někdy zvyknu...to už bych musela být fakt zapřísáhlý flegmoš. Mě to prostě uráží. Takže tě docela chápu. Jsou to malichernosti, ale když padnou v nevhodnou chvíli..a pokud se skládají...stokrát nic umořilo osla.

You cannot know wine by the barrel.

Není tady

#28 2. 3. 2008 17:41

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Už jste někdy přemýšleli nad tím, proč  se říká, že v lásce vyhrává ten, kdo má rád míň?

Asi to funguje tak, že když jeden dá najevo, jak mu na vztahu nezáleží, druhému při těch
slovech tak říkajíc "zatrne". A pak záleží na povaze: silnější povahy vrátí smeč něčím podobným,
slabší povahy zpanikaří a začnou cukrovat a škemrat...
No a to je přesně to, oč těm provokujícím jedincům šlo: Zjistit, jakou mají ve vztahu JISTOTU.
Načež si výsledek tohoto experimentu zapíší někam za uši a příště už jednají podle toho.

Slabší povahy si vlastně z pohledu těch silných mohou za svoji závislost sami.  A tím i za
množící se náznaky despektu, mnohdy vedoucího až k pohrdání....
Kdo tedy si myslíte, že máte na to - používat rozum - a chcete být zdravě sebevědomou
osobností, nedávejte najevo svoji závislost. Jedině tak máte šanci zůstat respektovaní
a žádaní.
V opačném případě budete přehlížení a budete za věčně otravné stíhačky, budete za žárlivce
a bude od vás přítel(-kyně) utíkat, kdykoli k tomu bude mít příležitost.
lyssna

Není tady

#29 2. 3. 2008 17:50

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Slávku, velmi pěkná úvaha. Akorát vyvstává otázka, proč tedy ti silnější tak rádi s těmi slabšími, kterými pohrdají, zůstávají, že?

A stejně si myslím, že žádné promyšlené divadlo ve vztahu dlouho fungovat nemůže - buď se k sobě jaksi přirozeně hodíme, nebo ne.. Neumím si představit, že bych měla doma vymýšlet finty, jak s manželem mluvit. Buď vezme tu moji povahu "od plic", nebo se musíme rozloučit. (A samozřejmě opačně).

Není tady

#30 2. 3. 2008 17:53

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

No, ono určite pomôže nepodliehať výkyvom emócií a nevybliť okamžite na partnera všetko, čo mi prebehne hlavou(poťažmo ak sú to bludy vyplývajúce čiste z mojich dedukcií a nedostatku informácií), ale zasa trvalé pretrvaovanie tiež nebude to pravé orechové. Podľa mňa je to ako všetko o rovnváhe, o kompromisoch a o nájdení ideálneho stredu...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#31 2. 3. 2008 18:20

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Ronja napsal(a):

aha Vladko, tak teď jsem si všimla že ty jsi ta, co založila vlákno kde sis stěžovala že tě má přítel v mobilu a ICQ uloženou jako jméno a příjmení a že ti to vadí.
No tak to si ještě jednou přečti všechny ty odpovědi, které ti radí neřešit kraviny a zamysli se nad nima - aby nebyl z přítele brzo ex-přítel. Na některý věci je fakt lepší se povznést, zbytečně si přiděláváš vrásky stolt

Tak,  tak. Proč se trápit takovýma blbinama. Mám pocit, že nemáš smysl pro humor.

Není tady

#32 2. 3. 2008 18:47

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Nejde o přetvařování. Jde o vymezování mantinelů. Někdy k němu dochází jen na začátku vztahu.
Bohužel jsou i typy lidí, kteří s vymezováním nepřestanou nikdy. Takoví vás budou zkoušet pořád.
A tak si respekt, úctu a třeba i lásku u těchto lidí musíme vybojovávat trvale.

Jistěže je to pro mnohé jedince časem únavné... Jestliže k nim patříme, pak se nemůžeme po čase
divit, že se s námi začíná to naše domácí kluziště naklánět směrem, který si nepřejeme...
dumbom

Jestliže zjistíme, že je náš partner takovýto trvalý vymezovač, pak máme v podstatě tři možnosti...
Sami si asi domyslíte které to jsou.
cool

Není tady

#33 2. 3. 2008 18:50

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

vladka111 napsal(a):

Ahoj,
jsem právě docela dost naštvaná a ublížená. Je to prkotina, ale mě to momentálně dost pokazilo náladu a možná celý večer. Právě se chystám k přítelovi domů, mezitím si píšeme pár vět po icq a on mi napíše, jakou má najednou doma pohodičku, když tam nejsem, že si poslouchá muziku a pije pivo a že to je pohoda. Samozřejmě je u toho tisíc smajlíků, jako že to myslí ze srandy, ale mě to teda dostalo. Těšim se na něj, ještě jsem si koupila nový prádlo, tak jsem se těšila že se mu dneska předvedu a on mi napíše jaká to je vlastně pohoda beze mě. Vůbec se mi k němu tedka nechce, jsem z toho pěkně otrávená buttersad

No vidíš, a co ti zabránilo napsat mu, že máš doma taky pohodičku a že jestli tě chce vidět v sexy prádélku, tak si za tebou tentokrát bude muset přijet ON ... ???
dumbom

Není tady

#34 2. 3. 2008 18:53

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Přítel si vymezil mantinely. - A tak si je jistý, že Vladěnka vždycky poslušně přiběhne jako pejsek a bude cukrovat.
A proto ty jeho srandičky...
Csss... - to je přece jasné!

Napsat, že se ti nechce... tak by musel změnit taktiku, musel by být aktivní on. Což by pro něj byla nečekaná, a možná
kupodivu vítaná, změna.

(viz. knížečka s názvem: "Proč muži milují potvory a hodné holky zůstávají na ocet?")

Upravil(a) Slavek17 (2. 3. 2008 18:56)

Není tady

#35 2. 3. 2008 18:55

XYZ
♥♥♥♥♥--

Slavek17 napsal(a):

Už jste někdy přemýšleli nad tím, proč  se říká, že v lásce vyhrává ten, kdo má rád míň?

Asi to funguje tak, že když jeden dá najevo, jak mu na vztahu nezáleží, druhému při těch
slovech tak říkajíc "zatrne". A pak záleží na povaze: silnější povahy vrátí smeč něčím podobným,
No a to je přesně to, oč těm provokujícím jedincům šlo: Zjistit, jakou mají ve vztahu JISTOTU.
Načež si výsledek tohoto experimentu zapíší někam za uši a příště už jednají podle toho.

Slabší povahy si vlastně z pohledu těch silných mohou za svoji závislost sami.  A tím i za
Kdo tedy si myslíte, že máte na to - používat rozum - a chcete být zdravě sebevědomou
osobností, nedávejte najevo svoji závislost. Jedině tak máte šanci zůstat respektovaní
a žádaní.
V opačném případě budete přehlížení a budete za věčně otravné stíhačky, budete za žárlivce
lyssna

Moc hezky napsané. 100% pravda. Akorát že jsem ještě nepřišla na to, jak že se to provádí v praxi....

Není tady

#36 2. 3. 2008 19:50

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

XYZ napsal(a):

Moc hezky napsané. 100% pravda. Akorát že jsem ještě nepřišla na to, jak že se to provádí v praxi....

No jak, člověk musí koukat, aby z něho nebyl škemral.
V praxi to znamená, že má mít dost pevný žaludek na to, aby se choval stejně, resp. rovnoceně jako partner
(partneři by se měli chovat rovnoceně, ne?!) - anebo si má hledat partnera jiného, se kterým se bude cítit
rovnocenně.

Jenže některým lidem holt vyhovuje být pod silnou osobností a sloužit mu věrně a oddaně........
tongue

Není tady

#37 2. 3. 2008 23:41

XYZ
♥♥♥♥♥--

Slavek17 napsal(a):

XYZ napsal(a):

No jak, člověk musí koukat, aby z něho nebyl škemral.
V praxi to znamená, že má mít dost pevný žaludek na to, aby se choval stejně, resp. rovnoceně jako partner
(partneři by se měli chovat rovnoceně, ne?!) - anebo si má hledat partnera jiného, se kterým se bude cítit
rovnocenně.

Jenže některým lidem holt vyhovuje být pod silnou osobností a sloužit mu věrně a oddaně........
tongue

no ty říkáš " tongue " , ale ono to tak fakt je...já potřebuju chlapa jako autoritu, ke kterému bych vzhlížela...
a co je lepší? cítit se rovnocenně a nemilovat, nebo milovat, ale necítit se rovnocenně..? va

Není tady

#38 3. 3. 2008 8:37

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Slavek17 napsal(a):

a žádaní.
lyssna

godlike godlike Hezky napsané, Slávku tummenupp
Taky věřím, že to takhle funguje.

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

#39 3. 3. 2008 8:46

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

V laske niekto vyhrava? Je to snad boj? Alebo sutaz? hmm

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#40 3. 3. 2008 8:50

Somaia
Host

Já taky mám ještě potřebu doplnit Oxiho myšlenku vlastní  otázkou:

Jak se dá změřit intenzita lásky?? Jakým způsobem zjistíte, že někdo má rád míň a někdo víc??
Jediné co jsem za svůj partnerský, milenecký a přátelský život zjistila je to, že měřitelná je právě jen míra závislosti na druhém člověku , ta však s láskou nemá nic společného.... big_smile

#41 3. 3. 2008 8:55

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Somaia napsal(a):

Jak se dá změřit intenzita lásky?? Jakým způsobem zjistíte, že někdo má rád míň a někdo víc??
Jediné co jsem za svůj partnerský, milenecký a přátelský život zjistila je to, že měřitelná je právě jen míra závislosti na druhém člověku , ta však s láskou nemá nic společného.... big_smile

A to čím? Na to je nějaký manometr?

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#42 3. 3. 2008 8:57

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

No, myslim ze velmi jasne vidiet na prejave cloveka ked sa chova ako debil ...

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#43 3. 3. 2008 9:09

Somaia
Host

Pisatel napsal(a):

Somaia napsal(a):

ne, stačí malý testík a několik dobře formulovaných otázek, ty chytrolíne... tummenupp

Upravil(a) Somaia (3. 3. 2008 9:10)

#44 3. 3. 2008 9:12

majkafa
Host

Somaia napsal(a):

godlike

Já už to všechno teoreticky umím. Ale prakticky? dumbomgrater
Prakticky to není o "umění". grater

#45 3. 3. 2008 9:17

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Somaia napsal(a):

Pisatel napsal(a):

Somaia napsal(a):

ne, stačí malý testík a několik dobře formulovaných otázek, ty chytrolíne... tummenupp

vissla ale to není objektivní smile jest to jen názor dotazovatele a respondenta smile

Není tady

#46 3. 3. 2008 9:18

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Tak mohu za sebe říct, že mám občas taky takovýto humor a nemyslím si, že je to despektem k partnerovi. Je to prostě styl humoru, často okolím nepochopen (viz. pocity ublíženosti a poníženosti). Když udělám takovýto vtípek, tak mi největší radost udělá stejná reakce partnera. Je to taková hra na pošťuchování. Dyk to znáte. Co se škádlívá, ... wink

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#47 3. 3. 2008 9:24

Somaia
Host

Pisatel napsal(a):

vissla ale to není objektivní smile jest to jen názor dotazovatele a respondenta smile

už sis někdy zkoušel udělat test inteligence??
Tak o čem tady diskutuješ? míra závislosti se dá stejně lehce  spočítat na stejném principu jako IQ a může být   stejně objektivní...

#48 3. 3. 2008 9:38

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Somaia napsal(a):

Pisatel napsal(a):

už sis někdy zkoušel udělat test inteligence??
Tak o čem tady diskutuješ? míra závislosti se dá stejně lehce  spočítat na stejném principu jako IQ a může být   stejně objektivní...

Ano ale proč pak tolik posudků je jednostraných, kapitulation offtopic
Srdečně pozdravuji z ústavu smile

Není tady

#49 3. 3. 2008 9:40

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Oxi napsal(a):

V laske niekto vyhrava? Je to snad boj? Alebo sutaz? hmm

Ne, hra lol

Není tady

#50 3. 3. 2008 9:43

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Somaia napsal(a):

Intenzita se změřit nedá.
Ikdyž si myslím, že každý pár ví (cítí),kdo má z jejich vztahu v té závislosti trochu" navrch" vissla
Závislost tu lásku zabíjí.

Upravil(a) Santala (3. 3. 2008 10:02)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí