Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 29. 2. 2008 12:28

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Re: Řídíte se podle srdce, rozumu nebo svého svědomí?

Záleží na situaci přece smile

V práci pouze hlavou - kolik zakázek můžu přijmout, kde hledat další atd.

V manželství má místo oboje - srdce to začalo, ale někdy se unaví - tož je nutné rozumem si připomenout, že tohoto člověka jsem si vybrala a miluju, i když zrovna dnes srdce jaksi mlčí. Vím že zase promluví.

Rozum je se mnou pořád. Instinkty a srdce někdy mluví, jindy řvou a dost často taky mlčí. Takže jim rozum dává poradní hlas, pozorně naslouchá,  ale konečné rozhodnutí vynáší on. Už. Naštěstí.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#27 29. 2. 2008 13:11

Tiffany
♥♥♥♥♥--

Ronjo tummenupp .

Za sebe bych ještě doplnila, že mé konečné rozhodnutí ovlivňuje mix rozumu, svědomí a intuice, jak už tady někdo napsal, mám ráda klidné spaní a svědomí je prevít.
A i když jsem tomu dřív tolik nevěřila, poslední dobou mi dává hodně za pravdu i intuice.

Není tady

#28 29. 2. 2008 13:26

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Ronja napsal(a):

Záleží na situaci přece smile

V práci pouze hlavou - kolik zakázek můžu přijmout, kde hledat další atd.

V manželství má místo oboje - srdce to začalo, ale někdy se unaví - tož je nutné rozumem si připomenout, že tohoto člověka jsem si vybrala a miluju, i když zrovna dnes srdce jaksi mlčí. Vím že zase promluví.

Rozum je se mnou pořád. Instinkty a srdce někdy mluví, jindy řvou a dost často taky mlčí. Takže jim rozum dává poradní hlas, pozorně naslouchá,  ale konečné rozhodnutí vynáší on. Už. Naštěstí.

No, někdy by teda mohlo být to srdce raději sticha - furt si mudruje tu svou tillfreds ... jinak to vnímám hodně podobně.
Kdysi jsem se rozhodla - ve vztahu - jen podle srdce a šla za ním (hlavu jsem neřešila) a dopadlo to .... né tak, jak mi srdce namluvilo.
Od té doby poslouchám hodně hlavu .... ale snažím se to zkloubit a někdy prostě nezáleží jen na tom, co chci já ... tedy, když se to netýká jen mé osoby... tj.ve vztazích.

Život je boj, tak se tady klidně pozabíjejte a já bych zdovolením prošla....

Není tady

#29 29. 2. 2008 15:11

HB
♥♥♥♥♥--

co se mezilidskych vztahu tyce...na prvni pohled to vypada, ze se ridim chladne rozumem, ale ve skutecnosti davam hodne na intuici...potrebuju cas na rozmyslenou, kdy peclive zkoumam, co mi radi intuice a co chtic...intuice je vyborna vec a alespon me se vyplaci ji poslouchat big_smile

The worse is yet to come...
http://2.bp.blogspot.com/_G1vFx7mb8XA/SJ9omrz2tZI/AAAAAAAAAPI/ZOvV2pRwP4E/S187/support+Israel.jpg

Není tady

#30 29. 2. 2008 15:54

leny.wood
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kladensko
Web

určitě záleží na situaci, to bezesporu, ale pokud bych měla říct, co mě napadlo jako první, pak za sebe jednoznačně říkám, že převládá hlas srdce. rozum neustále něco namítá, oponuje, říká, že to přece nemůžu, že budu zase nešastná apod. ale právě kdybych rozum poslechla, bylo by to daleko horší, než jak to je po souhlasu s tím, co říká srdíčko.
poslechnout hlas srdce se mi vyplatilo i vymstilo, to si člověk zkrátka nevybere smile věřím víc svým pocitům, pže ty nezklamou, a už se objeví chyba nebo ne....
no, koukám, že je to nějaký pomatený, já se snad nikdy nenaučím vyjadřovat srozumitelně lol

Člověk míní, život mění.
Život je krásný, ale přesto končí smrtí.
http://leny-wood.wp.cz/wp-content/uploads/wp.cz/leny-wood/horse.jpg

Není tady

#31 29. 2. 2008 17:07

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Já většinou intuicí - funguje mi

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#32 29. 2. 2008 17:09

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Tím jak to cítím, takže srdcem .

Není tady

#33 29. 2. 2008 17:21

L_aura
♥♥♥♥♥--

mashanka napsal(a):

Mě taky funguje, ale často ji nepochopím... nebo spíš neposlouchám dumbom .... ještě že existuje ten Tarot! big_smile

Není tady

#34 29. 2. 2008 17:30

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Srdce a sveodmie si notujú, rozum má poradný hlas a niekedy víazí, ale ak sú v úplnom rozpore srdce so svedomím dostávajú zelenú a rozum chudák čaká opodiaž. Zatiaž mi to vcelku vychádza.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#35 29. 2. 2008 17:43

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Většinou srdcem, i když rozum mi do toho často kecá big_smile

Není tady

#36 29. 2. 2008 18:14

Sirius
Host

Dokud se řídím podle svých pocitů  či zkušeností tak je to v pohodě, ale běda jak začnu naslouchat "vox populi" to je potom zle. Ne sice vždy, ale skoro pokaždé to začne někde drhnout.

#37 29. 2. 2008 18:18

jitulak
Zablokovaný
Místo: Jižní Morava
Web

Spíš srdcem,než rozumem.Intuici mam taky,ale tu jsem nějak nechtěla poslouchat,protože tam bylo to srdce,ktere nakonec pravdu nemělo.Do budoucna mam obavu,že budu poslouchat jen ten rozum sad Protože mě srdce zklamalo.

http://www.ticker.7910.org/an1cHgw0g410020MDQyODI0ZHwwMDAwMTExZGF8VGVyZXprYQ.gifhttp://http://
   Terezka se narodila 28.1. v 9.13.Važila 3250 a měřila 51 cm.6M-8,5 kg,69 cm,8 M-9,80kg,72 cm

Není tady

#38 29. 2. 2008 19:39

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Taky jsem se ridila spise srdcem nez rozumem a taky jsem na to doplatila.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#39 29. 2. 2008 19:55

baba
♥♥♥♥♥--

1. srdce,2. svedomi,3. rozum

Není tady

#40 29. 2. 2008 20:07

monisek84
♥♥♥----

kdysi rozuzem a ted asi srdcem a svědomím.

Není tady

#41 29. 2. 2008 20:47

mashanka
Zablokovaný

L_aura napsal(a):

mashanka napsal(a):

Mě taky funguje, ale často ji nepochopím... nebo spíš neposlouchám dumbom .... ještě že existuje ten Tarot! big_smile

Já už jo - od té doby, co se mi párkrát potvrdilo, že opravdu funguje. Vždycky, když jsem udělala něco jinak, a už z jakéhokoli důvodu (třeba jsem usoudila, že to, co mi radí, je naprostá kravina), nakonec se ukázalo, že je to blbost

Není tady

#42 29. 2. 2008 21:11

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Rozum je moudřejší, a proto častěji ustoupí...

Není tady

#43 29. 2. 2008 21:11

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Pokud se nejedná zrovna o pracovní úkol, řekla bych, že by rozum měl následovat srdce a svědomí to mělo všechno jistit.....nevím, proč by se měly/i/ stavět proti sobě....va zvl᚝ to "buď svědomí, NEBO rozum/srdce" mi teda přijde hodně divný vissla

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#44 29. 2. 2008 21:13

mashanka
Zablokovaný

Damila napsal(a):

Jóóó, tak na tom něco je godlike

Není tady

#45 29. 2. 2008 21:14

jitulak
Zablokovaný
Místo: Jižní Morava
Web

Damila napsal(a):

A když už ani ten rozum nema rozum a ustupuje  ...... va

http://www.ticker.7910.org/an1cHgw0g410020MDQyODI0ZHwwMDAwMTExZGF8VGVyZXprYQ.gifhttp://http://
   Terezka se narodila 28.1. v 9.13.Važila 3250 a měřila 51 cm.6M-8,5 kg,69 cm,8 M-9,80kg,72 cm

Není tady

#46 29. 2. 2008 21:20

Damila
♥♥♥♥♥♥-

jitulak napsal(a):

Damila napsal(a):

A když už ani ten rozum nema rozum a ustupuje  ...... va

Tak musí mít srdce, co má srdce...hjartasmile

Není tady

#47 2. 3. 2008 13:21

vany27
♥♥♥----

Tak já většinou čekám,až mé srdce dostane rozum :-) ..jinými slovy.....až se srdce umoudří a dokáže poslechnout mozek,i přesto že protestuje,tak teprve potom jsem schopna se rozhodnout na základě rozumu... takže nejspíš u mne převládá to srdce...  ... ( i když po pravdě,že životní rozhodnutí opravdu se rozvézt bylo na základě rozumu..... protože srdce pořád bolí a léčí se..... ale jsem ráda,že momentálně za mě myslí mozek racionálně a dokázal všechno bolení potlačit někam hluboko,aby nestálo v cestě....

Není tady

#48 2. 3. 2008 13:24

lakina
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krabí

já dnes podle svědomí a žehlím.... butter

Přítomná bolest je sestrou budoucí radosti.

Není tady

#49 2. 3. 2008 22:40

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Když se stojím před důležitým rozhodnutím, tak se většinou rozhoduji podle toho, z čeho mám menší strach...

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#50 2. 3. 2008 22:43

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

BINGO! lollol

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí