29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Záleží na situaci přece
V práci pouze hlavou - kolik zakázek můžu přijmout, kde hledat další atd.
V manželství má místo oboje - srdce to začalo, ale někdy se unaví - tož je nutné rozumem si připomenout, že tohoto člověka jsem si vybrala a miluju, i když zrovna dnes srdce jaksi mlčí. Vím že zase promluví.
Rozum je se mnou pořád. Instinkty a srdce někdy mluví, jindy řvou a dost často taky mlčí. Takže jim rozum dává poradní hlas, pozorně naslouchá, ale konečné rozhodnutí vynáší on. Už. Naštěstí.
Není tady
Ronjo .
Za sebe bych ještě doplnila, že mé konečné rozhodnutí ovlivňuje mix rozumu, svědomí a intuice, jak už tady někdo napsal, mám ráda klidné spaní a svědomí je prevít.
A i když jsem tomu dřív tolik nevěřila, poslední dobou mi dává hodně za pravdu i intuice.
Není tady
Ronja napsal(a):
Záleží na situaci přece
V práci pouze hlavou - kolik zakázek můžu přijmout, kde hledat další atd.
V manželství má místo oboje - srdce to začalo, ale někdy se unaví - tož je nutné rozumem si připomenout, že tohoto člověka jsem si vybrala a miluju, i když zrovna dnes srdce jaksi mlčí. Vím že zase promluví.
Rozum je se mnou pořád. Instinkty a srdce někdy mluví, jindy řvou a dost často taky mlčí. Takže jim rozum dává poradní hlas, pozorně naslouchá, ale konečné rozhodnutí vynáší on. Už. Naštěstí.
No, někdy by teda mohlo být to srdce raději sticha - furt si mudruje tu svou ... jinak to vnímám hodně podobně.
Kdysi jsem se rozhodla - ve vztahu - jen podle srdce a šla za ním (hlavu jsem neřešila) a dopadlo to .... né tak, jak mi srdce namluvilo.
Od té doby poslouchám hodně hlavu .... ale snažím se to zkloubit a někdy prostě nezáleží jen na tom, co chci já ... tedy, když se to netýká jen mé osoby... tj.ve vztazích.
Není tady
co se mezilidskych vztahu tyce...na prvni pohled to vypada, ze se ridim chladne rozumem, ale ve skutecnosti davam hodne na intuici...potrebuju cas na rozmyslenou, kdy peclive zkoumam, co mi radi intuice a co chtic...intuice je vyborna vec a alespon me se vyplaci ji poslouchat
Není tady
určitě záleží na situaci, to bezesporu, ale pokud bych měla říct, co mě napadlo jako první, pak za sebe jednoznačně říkám, že převládá hlas srdce. rozum neustále něco namítá, oponuje, říká, že to přece nemůžu, že budu zase nešťastná apod. ale právě kdybych rozum poslechla, bylo by to daleko horší, než jak to je po souhlasu s tím, co říká srdíčko.
poslechnout hlas srdce se mi vyplatilo i vymstilo, to si člověk zkrátka nevybere věřím víc svým pocitům, pže ty nezklamou, ať už se objeví chyba nebo ne....
no, koukám, že je to nějaký pomatený, já se snad nikdy nenaučím vyjadřovat srozumitelně
Není tady
Já většinou intuicí - funguje mi
Není tady
Tím jak to cítím, takže srdcem .
Není tady
mashanka napsal(a):
Mě taky funguje, ale často ji nepochopím... nebo spíš neposlouchám .... ještě že existuje ten Tarot!
Není tady
Srdce a sveodmie si notujú, rozum má poradný hlas a niekedy víťazí, ale ak sú v úplnom rozpore srdce so svedomím dostávajú zelenú a rozum chudák čaká opodiaľ. Zatiaľ mi to vcelku vychádza.
Není tady
Většinou srdcem, i když rozum mi do toho často kecá
Není tady
Dokud se řídím podle svých pocitů či zkušeností tak je to v pohodě, ale běda jak začnu naslouchat "vox populi" to je potom zle. Ne sice vždy, ale skoro pokaždé to začne někde drhnout.
Spíš srdcem,než rozumem.Intuici mam taky,ale tu jsem nějak nechtěla poslouchat,protože tam bylo to srdce,ktere nakonec pravdu nemělo.Do budoucna mam obavu,že budu poslouchat jen ten rozum Protože mě srdce zklamalo.
Není tady
Taky jsem se ridila spise srdcem nez rozumem a taky jsem na to doplatila.
Není tady
1. srdce,2. svedomi,3. rozum
Není tady
kdysi rozuzem a ted asi srdcem a svědomím.
Není tady
L_aura napsal(a):
mashanka napsal(a):
Mě taky funguje, ale často ji nepochopím... nebo spíš neposlouchám
.... ještě že existuje ten Tarot!
Já už jo - od té doby, co se mi párkrát potvrdilo, že opravdu funguje. Vždycky, když jsem udělala něco jinak, ať už z jakéhokoli důvodu (třeba jsem usoudila, že to, co mi radí, je naprostá kravina), nakonec se ukázalo, že je to blbost
Není tady
Rozum je moudřejší, a proto častěji ustoupí...
Není tady
Pokud se nejedná zrovna o pracovní úkol, řekla bych, že by rozum měl následovat srdce a svědomí to mělo všechno jistit.....nevím, proč by se měly/i/ stavět proti sobě.... zvlášť to "buď svědomí, NEBO rozum/srdce" mi teda přijde hodně divný
Není tady
Damila napsal(a):
Jóóó, tak na tom něco je
Není tady
Damila napsal(a):
A když už ani ten rozum nema rozum a ustupuje ......
Není tady
jitulak napsal(a):
Damila napsal(a):
A když už ani ten rozum nema rozum a ustupuje ......
Tak musí mít srdce, co má srdce...
Není tady
Tak já většinou čekám,až mé srdce dostane rozum :-) ..jinými slovy.....až se srdce umoudří a dokáže poslechnout mozek,i přesto že protestuje,tak teprve potom jsem schopna se rozhodnout na základě rozumu... takže nejspíš u mne převládá to srdce... ... ( i když po pravdě,že životní rozhodnutí opravdu se rozvézt bylo na základě rozumu..... protože srdce pořád bolí a léčí se..... ale jsem ráda,že momentálně za mě myslí mozek racionálně a dokázal všechno bolení potlačit někam hluboko,aby nestálo v cestě....
Není tady
já dnes podle svědomí a žehlím....
Není tady
Když se stojím před důležitým rozhodnutím, tak se většinou rozhoduji podle toho, z čeho mám menší strach...
Není tady
BINGO!
Není tady