6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Záleí na situaci přece
V práci pouze hlavou - kolik zakázek můu přijmout, kde hledat dalí atd.
V manelství má místo oboje - srdce to začalo, ale někdy se unaví - to je nutné rozumem si připomenout, e tohoto člověka jsem si vybrala a miluju, i kdy zrovna dnes srdce jaksi mlčí. Vím e zase promluví.
Rozum je se mnou pořád. Instinkty a srdce někdy mluví, jindy řvou a dost často taky mlčí. Take jim rozum dává poradní hlas, pozorně naslouchá, ale konečné rozhodnutí vynáí on. U. Natěstí.
Není tady
Ronjo .
Za sebe bych jetě doplnila, e mé konečné rozhodnutí ovlivňuje mix rozumu, svědomí a intuice, jak u tady někdo napsal, mám ráda klidné spaní a svědomí je prevít.
A i kdy jsem tomu dřív tolik nevěřila, poslední dobou mi dává hodně za pravdu i intuice.
Není tady
Ronja napsal(a):
Záleí na situaci přece
V práci pouze hlavou - kolik zakázek můu přijmout, kde hledat dalí atd.
V manelství má místo oboje - srdce to začalo, ale někdy se unaví - to je nutné rozumem si připomenout, e tohoto člověka jsem si vybrala a miluju, i kdy zrovna dnes srdce jaksi mlčí. Vím e zase promluví.
Rozum je se mnou pořád. Instinkty a srdce někdy mluví, jindy řvou a dost často taky mlčí. Take jim rozum dává poradní hlas, pozorně naslouchá, ale konečné rozhodnutí vynáí on. U. Natěstí.
No, někdy by teda mohlo být to srdce raději sticha - furt si mudruje tu svou ... jinak to vnímám hodně podobně.
Kdysi jsem se rozhodla - ve vztahu - jen podle srdce a la za ním (hlavu jsem neřeila) a dopadlo to .... né tak, jak mi srdce namluvilo.
Od té doby poslouchám hodně hlavu .... ale snaím se to zkloubit a někdy prostě nezáleí jen na tom, co chci já ... tedy, kdy se to netýká jen mé osoby... tj.ve vztazích.
Není tady
co se mezilidskych vztahu tyce...na prvni pohled to vypada, ze se ridim chladne rozumem, ale ve skutecnosti davam hodne na intuici...potrebuju cas na rozmyslenou, kdy peclive zkoumam, co mi radi intuice a co chtic...intuice je vyborna vec a alespon me se vyplaci ji poslouchat
Není tady
určitě záleí na situaci, to bezesporu, ale pokud bych měla říct, co mě napadlo jako první, pak za sebe jednoznačně říkám, e převládá hlas srdce. rozum neustále něco namítá, oponuje, říká, e to přece nemůu, e budu zase neastná apod. ale právě kdybych rozum poslechla, bylo by to daleko horí, ne jak to je po souhlasu s tím, co říká srdíčko.
poslechnout hlas srdce se mi vyplatilo i vymstilo, to si člověk zkrátka nevybere věřím víc svým pocitům, pe ty nezklamou, a u se objeví chyba nebo ne....
no, koukám, e je to nějaký pomatený, já se snad nikdy nenaučím vyjadřovat srozumitelně
Není tady
Já větinou intuicí - funguje mi
Není tady
Tím jak to cítím, take srdcem .
Není tady
mashanka napsal(a):
Mě taky funguje, ale často ji nepochopím... nebo spí neposlouchám .... jetě e existuje ten Tarot!
Není tady
Srdce a sveodmie si notujú, rozum má poradný hlas a niekedy víazí, ale ak sú v úplnom rozpore srdce so svedomím dostávajú zelenú a rozum chudák čaká opodiaž. Zatiaž mi to vcelku vychádza.
Není tady
Větinou srdcem, i kdy rozum mi do toho často kecá
Není tady
Dokud se řídím podle svých pocitů či zkueností tak je to v pohodě, ale běda jak začnu naslouchat "vox populi" to je potom zle. Ne sice vdy, ale skoro pokadé to začne někde drhnout.
Spí srdcem,ne rozumem.Intuici mam taky,ale tu jsem nějak nechtěla poslouchat,protoe tam bylo to srdce,ktere nakonec pravdu nemělo.Do budoucna mam obavu,e budu poslouchat jen ten rozum Protoe mě srdce zklamalo.
Není tady
Taky jsem se ridila spise srdcem nez rozumem a taky jsem na to doplatila.
Není tady
1. srdce,2. svedomi,3. rozum
Není tady
kdysi rozuzem a ted asi srdcem a svědomím.
Není tady
L_aura napsal(a):
mashanka napsal(a):
Mě taky funguje, ale často ji nepochopím... nebo spí neposlouchám .... jetě e existuje ten Tarot!
Já u jo - od té doby, co se mi párkrát potvrdilo, e opravdu funguje. Vdycky, kdy jsem udělala něco jinak, a u z jakéhokoli důvodu (třeba jsem usoudila, e to, co mi radí, je naprostá kravina), nakonec se ukázalo, e je to blbost
Není tady
Rozum je moudřejí, a proto častěji ustoupí...
Není tady
Pokud se nejedná zrovna o pracovní úkol, řekla bych, e by rozum měl následovat srdce a svědomí to mělo vechno jistit.....nevím, proč by se měly/i/ stavět proti sobě.... zvlá to "buď svědomí, NEBO rozum/srdce" mi teda přijde hodně divný
Není tady
Damila napsal(a):
Jóóó, tak na tom něco je
Není tady
Damila napsal(a):
A kdy u ani ten rozum nema rozum a ustupuje ......
Není tady
jitulak napsal(a):
Damila napsal(a):
A kdy u ani ten rozum nema rozum a ustupuje ......
Tak musí mít srdce, co má srdce...
Není tady
Tak já větinou čekám,a mé srdce dostane rozum :-) ..jinými slovy.....a se srdce umoudří a dokáe poslechnout mozek,i přesto e protestuje,tak teprve potom jsem schopna se rozhodnout na základě rozumu... take nejspí u mne převládá to srdce... ... ( i kdy po pravdě,e ivotní rozhodnutí opravdu se rozvézt bylo na základě rozumu..... protoe srdce pořád bolí a léčí se..... ale jsem ráda,e momentálně za mě myslí mozek racionálně a dokázal vechno bolení potlačit někam hluboko,aby nestálo v cestě....
Není tady
já dnes podle svědomí a ehlím....
Není tady
Kdy se stojím před důleitým rozhodnutím, tak se větinou rozhoduji podle toho, z čeho mám mení strach...
Není tady
BINGO!
Není tady