6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
To je hodně obecně řečeno, záleží jaké věci ( důležité ) se to týká ...Tkže u mě řekněme hlavně intuice, srdce i rozum
Není tady
Já na sobě vždycky pozoruji obrovský boj mezi tím, co cítím a co mi říká rozum a vzhledem k tomu, že rozum pokaždé radí to, co je v rozporu s tím, co cítím, i když si uvědomuji rizika apod., svádí mě to k řízení se citem... Ale samozřejmě záleží na situaci
Není tady
MIX...
Srdcem.
Pozor na záměnu srdce za hormony.
Není tady
Myslím, že já převážně srdcem, ale určitě to není pravidlem pro všechny situace.
Není tady
Technická poznámka:
- je neodolatelná přitažlivost ke rtům, bradavkám a ku.ndičce mé známé v kategorii rozhodování dle "srdce"?
Není tady
Nicolas napsal(a):
Technická poznámka:
- je neodolatelná přitažlivost ke rtům, bradavkám a ku.ndičce mé známé v kategorii rozhodování dle "srdce"?
NE mozku - ale toho spodního
Není tady
Nicolas napsal(a):
Technická poznámka:
Hlavičky
Já hlavou ... "vrchní" ... srdce je jen udavač směru - poslouchám intuici.
A jdu na oběd
Upravil(a) Feuria (29. 2. 2008 11:03)
Není tady
Trišo,
vůbec ti nerozumím. Pořád je to šíleně obecné. Zkus mi to popsat, o co ti jde. Na nějakých příkladech. Jako malému cca 10ti letému dítěti.
Není tady
Já převážně rozumem, ale v určitých chvílích rozhoduje jen ten dole.
Nicolas napsal(a):
Trišo,
vůbec ti nerozumím. Pořád je to šíleně obecné. Zkus mi to popsat, o co ti jde. Na nějakých příkladech. Jako malému cca 10ti letému dítěti.
Může to byt obecne, proc to konkretizovat, kazdy si v tom najde to sve, prispevky jsou srozumitelne. Zkratka mne zajima, jak se kdo rozhoduje, co hraje dulezitou roli, jestli racio ci cit...
Není tady
aha :-)
Dtto jako ostatní:
- Takže u mě řekněme hlavně intuice, srdce i rozum
- tzn. mix
- a jedenkrát za měsíc i hormony
Není tady
U mně je to tak, že srdce s rozumem dost často vedou spory - takže to nakonec obvykle
rozhoduje svědomí.
Protože na svědomí já nedám dopustit.
Už jsem v životě prožil dost bezesných nocí a vždy to bylo zejména tehdy, kdy jsem se
hodlal rozhodnout proti svému svědomí. Učinil jsem si z toho závěr, že neposlechnout
svědomí, mohl bych přijít o klidné spaní. - A to teda opravdu fakt NE !!!
Není tady
Co mne na tema privedlo... Kdyz jsem pred par lety delala 100 hodinovy psychosocialni vycvik dostali jsme za ukol, rozdelit se do skupin podle toho, jak se v zivote rozhodujeme - rozum - cit - svedomi. Tenkrat jsem nevahala a postavila se ke skupine, kde prevladal rozum. Vedouci skupiny se nad tim pozastavil se slovy, ze u mladeho cloveka by mel vyrazne prevladat cit nad rozumem. Duvodem melo byt nedostatek zivotnich zkusenosti a pohledu na svet. Ovsem to mi prislo jako dosti subjektivni hodnoceni, bot o mem ziti moc nevedel. Dneska se vice priklanim k tomu, ze u mne prevlada rozhodnuti na zaklade emoci, i presto ze zkusenosti mam vice a zivot se od zakladu zmenil. A proc tomu tak bylo a dnes to citim jinak? Mozna ziji daleko poklidneji, dovoluji si vice snit, neziju ve strachu a takovem napeti...
Upravil(a) trisha (29. 2. 2008 11:27)
Není tady
docela mě tato otázka přinutila zamyslet se. Nevím 100% jak to je.
Někdy mi vadí ten můj mozek,který se do těch citů a srdce furt nějak motá, idiot jeden a říká samá ale....
Nejelpší asi je,když nás osud donutí do všeho skočit po hlavě,než furt přešlapovat na místě. Někdy ráda osudu je vlastně vysvobozením pro nerozhodné.)
Není tady
Slavek17 napsal(a):
U mně je to tak, že srdce s rozumem dost často vedou spory - takže to nakonec obvykle
rozhoduje svědomí.
Protože na svědomí já nedám dopustit.
Už jsem v životě prožil dost bezesných nocí a vždy to bylo zejména tehdy, kdy jsem se
hodlal rozhodnout proti svému svědomí. Učinil jsem si z toho závěr, že neposlechnout
svědomí, mohl bych přijít o klidné spaní. - A to teda opravdu fakt NE !!!
Super, takhle jsem si diskusi predstavovala, diky!
Není tady
Protože mě BM odtrhla od dětí, často (denně) se rozhoduji na základě citu!
Rozhodovat se jen rozumem, asi už bych se na děti dávno vyprdnul.
(Protože to přece nemá cenu se pořád nějak vnucovat, že?!)
Jenže cit mi říká, že oni za to, chudáčkové moji nejmilejší přece nemohou,
že jim někdo do hlavinek vkládá ty jedy jedovaté...
Upravil(a) Slavek17 (1. 3. 2008 9:19)
Není tady
záleží na situaci,ale většinou srdcem a pocitama i když rozum mi občas říká něco jiného
Není tady
svědomí mě vždycky skolí, takže to asi na prvním místě:-))) a pak podle toho, co konkretne to je
Není tady
tak u mě rozhodování, kde rozum má naprosto jasno, vždycky zkomplikuje srdce ...
Není tady
Nicolas napsal(a):
aha :-)
Dtto jako ostatní:
- Takže u mě řekněme hlavně intuice, srdce i rozum
- tzn. mix
- a jedenkrát za měsíc i hormony
He, he - tak to máme tak docela podobné ... a mě se občas ten mix pěkně háda
Není tady
Klubko napsal(a):
docela mě tato otázka přinutila zamyslet se. Nevím 100% jak to je.
Někdy mi vadí ten můj mozek,který se do těch citů a srdce furt nějak motá, idiot jeden a říká samá ale....
Nejelpší asi je,když nás osud donutí do všeho skočit po hlavě,než furt přešlapovat na místě. Někdy ráda osudu je vlastně vysvobozením pro nerozhodné.)
Já také na tu ránu čekám jako na dar z milosti protože už přešlapuju a docela dlouho ... můj mix mě nedá spát a hádá se to mezi sebou dokolečka dokola.
Upravil(a) Feuria (29. 2. 2008 12:08)
Není tady