27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahoj děvčata, ted jsem četla recept na nakej gulá a docela mě tam zmátli s bujonem. Vdycky jsem myslela, e se bujon dáva do vody a tam psaly e se ma osmahnou maso s cibulí a nadrolit na to bujon tak se chci zeptat jestly to nezhořkne kdy to budu jetě chvíly rochnit v hrnci a pak to zaleju......jsem z toho cela mimo
Napitě mi pls jak vaříte gulá vy at se doma neztrapnim
děkuji
Není tady
nezhořkne, ale míchej, bujon se rád připaluje. Jinak se do guláe dává běně, ale větinou a kdy je maso zalité vodou (horkou).
Gulá?? to je jednoduchý...
Osmahne do zlata a oranova cibuli (asi 1/3 z mnoství masa), pak přidá pokrájené maso, zprudka jej opeč. Připrav si horkou vodu. Maso zasyp kořením co ráda: paprika sladká i pálivá, drcený kmín, pepř, ..... tohle ve můe nahradit guláovým kořením (je tam navíc česnek a majoránka), maso s kořením promíchej a hned zalij tou horkou vodou aby maso bylo ponořené. Přidej bujon a dus do měkka. Pak zahustit rozmíchanou hladkou moukou v torce vody, vyvařenou vodu dolij jetě před zahutěním na poadované mnoství.
tohle je opravdu jen základní recept, stručný.... Guláe se netřeba bát, ani trochu.. A kdyby se ti trochu přismahl.... tak to u správného guláe má být
Není tady
Jetě vylepení od maďarského kuchaře: dává cibule polovinu hmotnosti masa. Cibulku na tuku (nejlépe sádle) osmahnout a posolit - lépe se pak rozvaří a zahustí gulá. Místo mouky pouívám na zahutění nastouhaný tvrdý chleba. Maso postupně podlévat a občas míchat.
Není tady
Ahoj, jestli chcete vidět na videu jak se dělá gulá, jukněte na http://ekucharka.net/vsechny-video-rece … a-obrazek/ třeba Vám to pomůe. Hodně úspěchů přeje Ivana
Není tady
Paní Ivano, děkuji za pěkné stránky.
Není tady
do guláe přidávám bujon jen někdy...co,ale dělíám cibulku mám osmaenou hodně do hněda...a gulá i lehce připálím,pro lepí chu...
Není tady
jo černej hospodskej gulá - to je ono
Není tady
Souhlasím,lehce připálený guláek ma mak.Jednou přidám bujon jednou masox,za boha nemůu přijít na to ,jaký je mezitím rozdíl ale je to vdy dobrý.
Není tady
No, připálený zrovna ne, zhořkne, ale cibuli trochu tmaví ne do zlatova dělám. Myslím, e nejdůleitějí je po trokách podlévat a míchat, jinak je to jako vařené, bez chuti.
Není tady
ivik12 napsal(a):
Ahoj, jestli chcete vidět na videu jak se dělá gulá, jukněte na http://ekucharka.net/vsechny-video-rece … a-obrazek/ třeba Vám to pomůe. Hodně úspěchů přeje Ivana
Stránky skvělé,o receptech nemluvě.Zkouela jsem zákusek z BEBE suenek a kupodivu se mi povedl,chutnal báječně,jen se po něm zapráilo.
Není tady
Dávám masox v celku těsně před podlitím.
Na závěr dávám vdy do guláe trochu kečupu (hruba 2 líce). Citlivý jazýček to ocení.
Není tady
Ota napsal(a):
Dávám masox v celku těsně před podlitím.
Na závěr dávám vdy do guláe trochu kečupu (hruba 2 líce). Citlivý jazýček to ocení.
Kečup nebo protlak dávám taky - guláek je pak o moc lepí
Není tady