|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ivana*M napsal(a):
Klubko napsal(a):
Santalo a co když už pak až tedy bude dospělá,nebude moci mít děti? A o psychickém postraumatu po potratu, jsme se učili v druháku...hm a to byly maminky 100% rozhodnuté...
Já nejsem proti potratům. Je to svobodná volba matky a jsem ráda, že my tu možnost oproti jiným zemím máme.ja mam za sebou dva potraty a zadne postrauma se nedostavilo. Myslim,ze to bude dost nadhodnocene.
já mám za sebou jeden spontánní což je trochu jiný kafe, ale moje maminka jeden umělý a nevpamatovala se z něj dodnes - už je to přes 30 let, alsi máme holt každý jiné jádro.
Není tady
Babs a maminka ten potrat chtěla sama?
Není tady
Andrýsku -krásně jsi to napsala. Přeji ti hodně štěstí - řešit coby, kdyby už nemá cenu - tak ti držím pěsti, aby vše s miminkem dobře dopadlo a aby jste byli spokojení - celá rodina 
Není tady
Santala napsal(a):
Andrýsek napsal(a):
Andrýsek napsal(a):
a jak se o sebe starají miliony dalších jako jsem já?? co třeba zůstanou s dětmi sami?
mamka nás měla 3...a žijeme všichni..a měli jsme se dobře...
A pak má ten náš národ nějak vypadat
Santalo, nezlob se na mě, ale neznáš moji mámu, nevíš, čím vším jsme si prošli..a pak budeš soudit, jak vypadá náš národ???
Mamak chodila do práce, já i brášci po brigádách...všichni jsme vystudovali a všichni chodíme do práce a zase podporujeme mamku, byť chodí do práce pořád...tak jí aspoň platíme dovolený, za to, co pro nás udělala..
Je to zlatá ženská a nejsme jen matka a dcera, ale hlavně přítelkyně, říkáme si všechno a věř, že je šťastná a pyšná na svoje 3 děti..nikdy se na nic nechtěla vybodnout, na to dám ruku do ohně...a klidně bych tam i skočila..ona dala život mě, já jí ho zachránila..v bratrech mám báječnou oporu a ochranu...a jsme rodina..
a pokud přivedu na svět dítě, a nikomu nebude říkat táto, bude zlatě vychovaný v neúplné, zato pohodou plné rodině...a to mi jako nezodpovědnost nepřijde ani náhodou!!!!!!!!!!!!No, další ukázka toho,jak jsi mimo
![]()
Takhle jsem to vůbec nemyslela !
Ani na chvilku nepochybuju o tom, že tvoje máma je zlatá,jak píšešA není nutné to dokazovat jakým koliv zásahem hasičů
![]()
Ale, vysvětli mi, co tě vedlo k tomu si po pár měsících chození ( ani jste spolu nebydleli ) "makat " na miminku ??
Já to prostě nechápu - to je celé![]()
Jak jsem řekla, jestli budeš ty svobodná matka - fajn - tvá volba a já ti přeju, aby jsi byla v pohodě ! Fakt upřímně !
Ale, nikdo mi nevymluví, že si za to můžeš sama, vlastní nevyzrálostí !
A když se vrátím k tomu národu - tím jsem měla na mysli, zodpovědnosti každého jako jedince v této zemi.
PS: Můžu si typnout, že si vyrůstala bez táty? Nic ve zlým..., jen si to skládám dohromady..
Proto se na toho tatu ptam, myslim, ze to je dost podstatna vec, i kdyz se nezda, promita se do vztahu v dospelosti.

Není tady
Trisha
Tak je celej zakopanej pes..Si myslim..
)Není tady
Feuria napsal(a):
Babs a maminka ten potrat chtěla sama?
Ano, ono jí z určitého pohledu nic jiného nezbývalo, doma už jsme byly dvě malé holky, otec od nás odcházel a ona měla perspektivu sama se třema dětma v jedné garsonce. Žádné rodiče, kteří by pomohli neexistovali, zemřeli, když jí bylo 14. Takže pro některé tady by nebylo o čem přemýšlet, že? No a vida, dodnes si vyčítá, že to neměla dělat, že by to bývala třeba nakonec nějak zvládla
A ještě k těm miniinterupcím, pracovala jsem svého času na gyndě a potkala desítky ženských co pro jednu miniinterupci už nikdy neotěhotněly.
Nikoho za potrat neodsuzuji, ale sama ho strikně odmítám a vím proč.
Není tady
taty mám...bydlel o 2 patra víš než my...ale měl jiné proirity...a mám ho dodnes..a kdykoliv za ním můžu jít..v komunikoaci to problém není..
Není tady
priority:-)
Není tady
Andrýsku, ono to bude těžké a budou chvíle, kdy budeš padat na hubu. Tak to je i když se dítě narodí do harmonického vztahu - natož když je na ně maminka sama. Budeš muset dozrát, přehodnotit spustu věcí a bude to dřina - buď na to připravená. Ale bude to stát za to - věřím, že svého rozhodnutí nebudeš litovat. Ano, mohlo přijít později, mohlo přijít s někým jiným - ale taky nemuselo přijít nikdy a to by teprve byla škoda.
Držím ti palce. Piš jak to jde - tady nebo na maminkách 
Není tady
Andrýsek napsal(a):
taty mám...bydlel o 2 patra víš než my...ale měl jiné proirity...a mám ho dodnes..a kdykoliv za ním můžu jít..v komunikoaci to problém není..
Ale mel jine priority... Rikas tim, ze te mrzi, ze se o vas nezajimal, kdyz jsi ho potrebovala? Jsi ted dospela a nemate problem v komunikaci, asi ho komunikace nijak neomezuje nebo?

Není tady
Andrýsek napsal(a):

)Není tady
Santalo, jsem asi mimo...ale z Tebe...promiň, ale nevíš nic.. co jak mohlo být a Tvoji roztomilí smajlíci mě fakt dojímají...
jinak s tatem mám dobrý vztah, jezdíváme spolu na ryby, trávíme spolu dost času..a času, který je v pohodě...
Není tady
Ježiš děte do háje s tím esli měla tatínka nebo neměla. Já tatínka neměla a na druhý pokus jsem šťastně vdaná, jiné moje kamarádky tatínky měly a neudrží vztah dýl jak půl roku
Tedy pardon, že reaguji tak popudlivě, ale jsem na tyhle pindy o dětech z rozvrácených rodin alergická. Můj BM pochází z harmonické rodiny - "jestli nezemřeli žijí šťasně dodnes" a ve svých 43 letech je to nedospělé hovádko, těžko schopné se postarat samo o sebe a takových příkladů bych mohla chrlit stovky.
Anrejko, rozhodla ses mít miminko, Tvé přání bylo vyslyšeno, všechno má nějaký důvod. Držím Ti palce. A panu otci to určitě řekni, ale ne ve fázi rozchodu. Mohlo by to hloupě vyznít jako vydírání. Nech ho ať udělá co skutečně chce a až to bude za vámi, tak mu to oznam. Do té doby si ,ale srovnej co od něj jako otce skutečně očekáváš, včetně všech praktických záležitostí typu výživné, kontakt s dítětem apod.
Není tady
Babs: díky, přesně tak jsem to chtěla udělat...
ať se rozmyslí a pak něco řešit, jen jsem chtěla slyšet názory jiných, jak by to udělaly ony....
a co se rozvrácen´ých rodin týče: souhlasím s Tebou...o tom to není..
Není tady
Andrýsek napsal(a):
Santalo, jsem asi mimo...ale z Tebe...promiň, ale nevíš nic.. co jak mohlo být a Tvoji roztomilí smajlíci mě fakt dojímají...
jinak s tatem mám dobrý vztah, jezdíváme spolu na ryby, trávíme spolu dost času..a času, který je v pohodě...
Máš recht, už neřeš co bylo, to nezměníš - řeš co bude a zkus na ty mužský koukat bez růžovejch brejlí
Hodně štěstí,S.
)Není tady
díky Santalo:-)
Není tady
Já bych mu to prostě neřekla.
Není tady

Santala napsal(a):
To nebyla rada,ale můj pohled na věc.
Pak jsi ale taky dítě.
Není tady
..... pokud dítě chceš,tak bych na otázkou potratu v žádném případě neuvažovala.. má právo na život a i kdyby jsi nebyla na mateřství připravená...... přijde mi docela kruté radit - nechat si miminko vzít jen proto,že sama nejsi vyzralá ( jak tady někdo neskutečně radil !!! )..z toho jsem docela překvapená !!!
Každopádně--- přiteli bych to řekla a zbytek se vyřeší sám...... má na to právo a nikdy nevíš,co se může stát...... Drž se a hodně štěstí :-)
Upravil(a) Petricka80 (27. 2. 2008 21:39)
Není tady
Mimochodem co říkáte tomuhle??? http://aktualne.centrum.cz/domaci/kauzy … ?id=522489
S dovolením jsem to zkopírovala z jiné diskuze. Přišlo mi to na místě.
Upravil(a) Babs (27. 2. 2008 23:47)
Není tady
ahoj všem..po příchodu domů na mě čekal s kafčem a velkou omlovou..že se stydí, jak se choval a omlouvá se mi... a na to jsem mu to řekla..to šťestí, co z něj vyzařovalo se nedá popsat..
pořád mi volá, píše, ať na sebe dáváme pozor, že se na mě těší..a nazítra si vzal volno - mám i já a že si uděláme krásnej den, že mi to chce vynahradit...uvidíme...
Není tady
Axi napsal(a):
Santala napsal(a):
To nebyla rada,ale můj pohled na věc.
Pak jsi ale taky dítě.
To je klidně možný 
)Není tady
Andrýsek napsal(a):
ahoj všem..po příchodu domů na mě čekal s kafčem a velkou omlovou..že se stydí, jak se choval a omlouvá se mi... a na to jsem mu to řekla..to šťestí, co z něj vyzařovalo se nedá popsat..
pořád mi volá, píše, ať na sebe dáváme pozor, že se na mě těší..a nazítra si vzal volno - mám i já a že si uděláme krásnej den, že mi to chce vynahradit...uvidíme...
Takže už se to potvrdilo ? 100% čekáš mimi ?
)Není tady
nepotvrdila mi to doktorka...
ale 3 různý testy ano:-)
objednám se někdy příští týden
Není tady
Andrýsku, drž se
jen tak mimochodem, to není vůbec pro tebe, Andrýsku,
šla jsem na potrat, dobrovolně, v 39, měli jsem už 2 odrostlejší děti, žádné posttrauma se nedostavilo, jenom velká úleva............neříkám, že je to správné, ale já to měla nastavené takto.....................
Není tady