6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
dneska během dne mi 2 těhu. testy ukázaly výsledek pozitivní..ráno vyzkouším opět - do třetice...
mám ale dotaz...přítel se se mnou rozchází, toto neví..chová se v posl. dnech jak ... měla jsem teploty, bolelo mě břicho...řval po mě, že jsem simulant a potřebovala bych makat...pořád a že na blbosti bych zapomněla..do práce chodím, já dělám hlavou, on rukama...
neregistroval ani, že mám zpoždění...a tak je u nás už několik dní tichá domácnost - z jeho strany, ani neodpoví na pozdrav..
mluvila jsem s ním asi před hodinou - řekl mi, že po tel se mnou nic řešit nebude, vyptával se a chechtal se, co mě je zase dneska - haha, a pak mi řekl, že je rozhodnutej, jak to s náma bude a bude hotovej hned...z jeho chování usuzuju, že je konec...a co teď??říct mu, že čekáme mimčo, na jehož snažení jsme se domluvili?? jsem jak v pasti..být sama mě nezlomí, mám super rodinu a hromadu dobrých přátel...
Není tady
říci, ale nic neočekávat. Pokud je otec má právo vědět, že čeká "rodinu".
Není tady
Říct - má na to právo.
Řekla bych mu to, ale nic od něj nečekala. Dala bych sobě i jemu čas, abyste si na tu novou myšlenku oba zvykli a oba se mohli rozhodnout, co dál.
Na tvém místě bych si srovnala v hlavě, jestli chci být s člověkem, který se takhle ke mně chová...
Bývalému jsem taky oznámila, že jsem těhotná, protože na to má jako otec "právo". Řekla jsem mu, že ho do ničeho netlačím, nic po něm nechci, že se nebojím zůstat sama. Byli jsme už půl roku "rozejítí" (vyspali jsme se jednou, náhodou, a byla jsem těhotná). Po nějaké době za mnou přišel, že je to pro něj výzva, zkouška, že si myslí, že takhle to mělo být, že patříme k sobě. Vzala jsem si pro a proti (nikdy mě neurážel, choval se ke mně hezky, pomohl mi s problémy v práci, atd... versus důvody k našemu rozchodu). Prvních pět let bylo nádherných, syn má devět let a my už spolu skoro tři roky nejsme.
Jednoznačně mu o těhotenství řekni. Přeci jen je otec dítěte a má právo to vědět. Je to dost zásadní věc ve vztahu dvou lidí a pokud jste spolu žili nějakou dobu, byť v poslední době řešíte krizi, stojí za to zvážit, zda to je možné řešit a žít pohromadě - později jako úplná rodina. Nejde tu už jen o vás, ale taky o to malé. V neposlední řadě atmosféra mezi vámi může do velké míry ovlivnit to, jak budeš těhotenství prožívat a co si budeme povídat, zrovna první tři měsíce jsou nejpodstatnější. Věřím tomu, že pokud je rozhodnutý odejít, rozejít se, zpráva o těhotenství ho zasáhne, bude zmatený, dala bych mu čas. Zachovej klid a mysli především na vás - sebe a to malé.
Není tady
Andrýsek napsal(a):
dneska během dne mi 2 těhu. testy ukázaly výsledek pozitivní..ráno vyzkouším opět - do třetice...
mám ale dotaz...přítel se se mnou rozchází, toto neví..chová se v posl. dnech jak ... měla jsem teploty, bolelo mě břicho...řval po mě, že jsem simulant a potřebovala bych makat...pořád a že na blbosti bych zapomněla..do práce chodím, já dělám hlavou, on rukama...
neregistroval ani, že mám zpoždění...a tak je u nás už několik dní tichá domácnost - z jeho strany, ani neodpoví na pozdrav..
mluvila jsem s ním asi před hodinou - řekl mi, že po tel se mnou nic řešit nebude, vyptával se a chechtal se, co mě je zase dneska - haha, a pak mi řekl, že je rozhodnutej, jak to s náma bude a bude hotovej hned...z jeho chování usuzuju, že je konec...a co teď??říct mu, že čekáme mimčo, na jehož snažení jsme se domluvili?? jsem jak v pasti..být sama mě nezlomí, mám super rodinu a hromadu dobrých přátel...
Po přečtění všech tvých příspěvků bych šla na potrat - omlouvám se, jestli jsem tvrdá,ale je to můj názor.
Jsi dítě...
Není tady
miminko chtěl..i já...na potrat jistě nepůjdu...dítě nejsem..už nějaký ten rok ne..
řeknu mu to...uvidíme..
Není tady
Santala napsal(a):
Andrýsek napsal(a):
mluvila jsem s ním asi před hodinou - řekl mi, že po tel se mnou nic řešit nebude, vyptával se a chechtal se, co mě je zase dneska - haha, a pak mi řekl, že je rozhodnutej, jak to s náma bude a bude hotovej hned...z jeho chování usuzuju, že je konec...a co teď??říct mu, že čekáme mimčo, na jehož snažení jsme se domluvili?? jsem jak v pasti..být sama mě nezlomí, mám super rodinu a hromadu dobrých přátel...Po přečtění všech tvých příspěvků bych šla na potrat - omlouvám se, jestli jsem tvrdá,ale je to můj názor.
Jsi dítě...
- viz téma důvěra
Není tady
:vissla:Santalo, myslím, že potrat je konečné řešení,které skutečně potřebuje hodně přemýšlení... A taky rychle jej vyslovit, hmm, nevím, nevím...
Není tady
Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše - děti ..... z nebe. Můj názor.
Andrýsko, byť tebou nejdříve bych si zašla udělat testy k Dr. a až by se to opravdu na 100% potvrdilo teprve pak bych mu to řekla.
Není tady
děkuji za názory..
Není tady
Takže - počkej si na 100% potvrzení těhotenství než něco podnikneš. Dál souhlasím s tím, že to má otec právo vědět, zatímco ty nemáš povinnost s ním zůstávat. Klidně mu řekni že jsi těhotná ale že s ním nechceš být, že se radši o dítě postaráš sama než žít s ním (tedy pokud se k tobě opravdu chová takto a jsi si jistá že nechceš vztah zachraňovat).
Nikomu bych si nikdy netroufla radit, aby šel na potrat a to ani kdyby byly mnohem horší okolnosti než jsou v tvém případě. V tomhle podle mě Santala dost přestřelila.
Není tady
no, rozhodně bych mu to řekla i když chápu že jsi ted zmatená a že to není tak,jak jsi si to představovala. To že se rozcházíte je jedna věc, ale to že čekáte spolu mimi je věc druhá a měl by o tom vědět. Zároveň mu řekni,že na něj nehodláš tlačit, dej mu čas na rozhodnutí,protože i on bude zmatený a i když ti to možná nedá znát,tak mu to v hlavě bude šrotovat. Pak se uvidí co bude dál,jestli se k sobě vrátíte nebo ne. ale to chce čas.
Není tady
majkafa napsal(a):
Sakra najskor mi hovorili, ze ich nosi bocian, potom ze ich kupis v porodnici, potom som zistil ze su z ... a teraz nebo?
Není tady
No schválně, Oxi, kde se vzala Emka ...?
Oxi napsal(a):
majkafa napsal(a):
Sakra najskor mi hovorili, ze ich nosi bocian, potom ze ich kupis v porodnici, potom som zistil ze su z ... a teraz nebo?
Ještě dodám, že nejsem odpůrcem interupcí. Pro někoho je tato cesta řešením. Lepší legálním, než nelegálním.
Jen - pro mne to není řešení. Ale to si jen myslím, nevím, jak bych se podle aktuální situace rozhodovala.
Omlouvám se za
O potratu bych uvažovala až jako o úplně nejkrajnějším řešení. A to i vzhledem k tomu, že ho za nepovažuji za řešení, ale za spouštěč dalších problémů, to přinejmenším.
Ronja napsal(a):
Takže - počkej si na 100% potvrzení těhotenství než něco podnikneš. Dál souhlasím s tím, že to má otec právo vědět, zatímco ty nemáš povinnost s ním zůstávat. Klidně mu řekni že jsi těhotná ale že s ním nechceš být, že se radši o dítě postaráš sama než žít s ním (tedy pokud se k tobě opravdu chová takto a jsi si jistá že nechceš vztah zachraňovat).
Nikomu bych si nikdy netroufla radit, aby šel na potrat a to ani kdyby byly mnohem horší okolnosti než jsou v tvém případě. V tomhle podle mě Santala dost přestřelila.
To nebyla rada,ale můj pohled na věc.
Můj názor je, že děti by neměli mít děti.
Andrýsek je nevyzrálé dítě, které si nenechává radit od nikoho ( natož odemne ) Začala "makat" - (její slova) na dítěti po několika měsíčním vztahu a s pocitem, že ten její "poklad" je nějakej divnej
Upravil(a) Santala (27. 2. 2008 13:14)
Není tady
Santalo a co když už pak až tedy bude dospělá,nebude moci mít děti? A o psychickém postraumatu po potratu, jsme se učili v druháku...hm a to byly maminky 100% rozhodnuté...
Já nejsem proti potratům. Je to svobodná volba matky a jsem ráda, že my tu možnost oproti jiným zemím máme.
Není tady
Stejný názor na Andrýska jako Santala. Pojem "makat" na dítěti, júúúva, za ten bych ...
Děti jsou přece z nebe. Děti jsou dar.
Andrýsku, překvapilo mě, že máš již tak velké dítě. Z tvého psaní, čtu tě celou dobu pozorně, jsem měla dojem, že jsi "skoroděťátko" myšlenkově. Nevyzrálá holčičenka.
Dospělý člověk se pozná podle toho, že je odpovědný za svá rozhodnutí, své činy. Někdy i desetileté dítě je dle tohoto odpovědné a 70-ti letý člověk ne.
Klubko napsal(a):
Santalo a co když už pak až tedy bude dospělá,nebude moci mít děti? A o psychickém postraumatu po potratu, jsme se učili v druháku...hm a to byly maminky 100% rozhodnuté...
Já nejsem proti potratům. Je to svobodná volba matky a jsem ráda, že my tu možnost oproti jiným zemím máme.
Pak je tady varianta - mami, tati - babi pomoc
Chodila jsem s chlapem, pak s jeho bráchou, pár měsíců jsme makali na dítěti a pak jsem zjistila, že je to nezodpovědný, majetnický pako - tak mě tady mate No, taky se to dá
Není tady
Co bys udělal,kdyby tvá dcera křičela mami pomoc?
Není tady
Alosek napsal(a):
No schválně, Oxi, kde se vzala Emka ...?
Som z toho zmateny Teraz uz ani neviem, ale nevyzeralo to ako keby padala z neba, skor z Renaultu
Není tady
Klubko napsal(a):
Co bys udělal,kdyby tvá dcera křičela mami pomoc?
Jisto jistě jí pomohla
Ale, už teď se modlím, aby moje dcera měla alespoň o 50% víc zodpovědnosti, než Andrýs
Není tady