Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 27. 2. 2008 9:45

agewa
♥♥♥♥♥♥-

nevím , co chci

ahoj holky:)
Byla bych ráda, kdyby jste mi tak trochu poradily.
Jsem už dva roky rozvedená( hrál automaty).Předtím jsem byla vdaná 18 let za svého prvního kluka. Ted už rok a půl chodím (?) s ženatým. Je to můj dobrý kamarád a moje rodina to ví. Je mi s ním dobře,přesto na stálo o něm neuvažuji.Nedavno měl přijet a pak mu to nevyšlo, byla jsem smutná, tak jsem se chtěla rozejít.
Moje dilema je: opradvu nevím, co chci.Lámu si stím hlavu a nevím, chodím na rande se svobodnými, ale zatím mi to s žádným navyšlo, mám asi dost velké nároky.Bývá mi někdy dost smutno, ale nedovedu si představit, že by nějaký muž bydlel se mnou doma.Možná se bojím trvaklého vztahu.Přesto být sama nechci.
Jak mám zjistit, co je pro mě nejlepší?

Není tady

#2 27. 2. 2008 10:25

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Re: nevím , co chci

Buď nějakou dobu sama. Když jsi s někým, nemáš čas si uvědomit, kdo jsi a co chceš.

Není tady

#3 27. 2. 2008 10:30

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

Agewo, no podle mě to můžeš zjistit tak, že budeš poslouchat svůj "vnitřní hlas". V praxi - budeš zůstávat jen v situacích, které Ti jsou příjemné....
Jak se mi to jeví - možná nejsi ještě srovnaná se svými minulými vztahy, aby jsi mohla začít nějaký perspektivní, možná potřebuješ prvně nalézt svůj klid.
Jsi 2 roky rozvedená, a rok a půl máš ženáče, kterého by jsi ale nechtěla,ani si ho jako partnera nepředstavuješ.... No, asi přišel jako náplast na bolest po rozchodu, možná je to víceméně spíš kamarád s jistým nadstandardem big_smile...
To, že jsi smutná, když nepřijde, tak to Ti tvé pocity možná říkají, že Ti ale někdo blízký chybí, ale žít s někým, a při představě, že by jsi měla trvalý vztah,na to ještě nejsi připravená.
No, jak jsem psala, jednej jen tak, jak je Ti to příjemné a zkus se na nic, a nikoho neupínat ani vázat. Srovnávej si vše v hlavě tím,že se budeš nejvíce věnovat sobě tím, co Tě baví a těší.  A pak teprve přemýšlej nad mužskými.
Dopřávej si hojnou společnost kamarádek a možnou společnost ženáče, ale jen v případě, že jsi schopna se na něho citově neupínat a randata se svobodnými ber pouze jako zkušenost, že poznáváš nové lidi.
Užívej si svobody a toho, že můžeš dělat co chceš. Do ničeho se nenuť , na ničem nelpi a ber od všech lidí jen to, co Ti mohou dát a věř, že to takhle je prozatím v pořádku. Základ je srovnat se sama se sebou, najít klid.....Pak potom můžeš uvažovat a najít možného partnera, který by Ti vyhovoval, a ty jemu.
Hodně štěstí.

18.12.2009 přišel na svět náš Ondrášek dudlik hjarta

"Chcete-li být šťastny s mužem, musíte mít pro něho spoustu pochopení a trošku lásky,
  chcete-li být šťastni s ženou, musíte ji zahrnout spoustou lásky a vůbec se nesnažit
  o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#4 27. 2. 2008 10:47

majkafa
Host

Můj názor je, že jsi byla příliš krátkou dobu sama. Že sis své manželství neodbolela.
Já jsem sama přes dva roky, sem-tam nějaký "prevozník", až posledních pár měsíců cítím, že už jsem připravena na vztah. Naučila jsem se poslouchat sama sebe, své nitro, už se mi dost dobře daří rozeznat, co říká Egoušek big_smile a co je opravdu hlas mé dušičky. smile
Byla jsem vdaná 22 let.

#5 27. 2. 2008 11:03

mashanka
Zablokovaný

Nic ve zlém, ale na moc vysoké nároky to nevypadá, když jsi ochotná dělat ženatému muži tu druhou.

Jinak, podle mě bys neměla za každou cenu někoho vedle sebe chtít, když vlastně ani nevíš, jestli bys zvládla trvalý vztah. Zkus se nejdřív naučit být sama se sebou, bez náplastí na bebíčko a bez zaplňovačů volného času - takový přístup není fér ani vůči nim

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#6 27. 2. 2008 11:13

agewa
♥♥♥♥♥♥-

mashanka- možná jsi to trochu nepochopila. kdybych žádné nároky neměla, tak bych už určitě měla nějaký ten trvalý vztah, protože těch seznamovacích schůzek jsem měla opravdu dost, jenže to většinou z mé strany padlo.A to byli všechno muži svobodní či rozvedený.
Sama se sebou jsem žila už dlouhou dobu v manželství. Kdo zná gemblery, tak ví, o čem mluvím.

Není tady

#7 27. 2. 2008 11:16

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

agewa napsal(a):

mashanka- možná jsi to trochu nepochopila. kdybych žádné nároky neměla, tak bych už určitě měla nějaký ten trvalý vztah, protože těch seznamovacích schůzek jsem měla opravdu dost, jenže to většinou z mé strany padlo.A to byli všechno muži svobodní či rozvedený.
Sama se sebou jsem žila už dlouhou dobu v manželství. Kdo zná gemblery, tak ví, o čem mluvím.

"Sama" s gablerem není totéž, jako žít sama "sama" - sama se sebou... zkus to.

Není tady

#8 27. 2. 2008 12:09

majkafa
Host

Mám stejný názor, podpořený vlastní zkušeností - sama s někým není totéž jako sama se sebou. Až to zkusíš, zjistíš ten rozdíl. smile

#9 27. 2. 2008 12:41

Alosek
Host

Doplňuji - vykašli se na nějakou dobu i na seznamovací schůzky...

Jsem "sama se sebou" druhým rokem a cítím, že čas na nějaký vztah ještě nepřišel. A je mi "samotné" docela dobře, vím, že takhle to teď má být, a až budu připravená, potkám někoho, s kým mi bude zase fajn.

Moje maminka se natolik bojí, že zůstane sama, že se spokojí s málem, je vděčná za jakýkoli projev "lásky", třebaže následují nechutné scény, žárlivost, ponižování... a přesně sem bych se nerada dostala.
Bývalý se tak strašně bojí, že bude (mohl by být) sám, že vezme zavděk jakoukoli ženskou, která je ochotná s ním něco mít. Podle toho taky žije, šťastný a spokojený není.

Myslím si, že ten, kdo neumí být spokojený a šťastný sám se sebou, nedokáže být šťastný ani ve vztahu. Jestliže je jeho štěstí závislé na někom druhém, vzniká závislost, a ta škodí v jakékoli podobě a množství (pomíjím závislost dětí na dospělých - ale ta ani do vztahu dvou dospělých osob nepatří).
Štěstí není setrvalý stav. Štěstí je dar, jsou to chvilky, které si máme pamatovat a radovat se z nich po celý zbytek života.

Myslím, že cítíš, že žádný vztah tě teď šťastnou neudělá. Zkus se tomu nebránit, přijmout věci tak, jak jsou, a hledat radost uvnitř sebe. Ta pak vystoupí na povrch, rozzáří tě a přitáhne partnera, s kterým ti bude dobře.

#10 27. 2. 2008 13:10

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

dtto jako Račice a Aljoša.

Vytiskni si to a dva týdny každý večer si to několikrát přečti a přemýšlej o tom.
Zjistit, co chceš, není rychlá věc jako reklama na jogurt...což asi velmi dobře víš sama.

Pak se sem vrat a napiš první verzi toho, co bys si přála = co vlastně chceš.

Držím palce.

Není tady

#11 27. 2. 2008 13:45

agewa
♥♥♥♥♥♥-

moc děkuji všem, že mi radíte , co a jak. Myslím, že nejbližší odpověd je pro mě od Račice, protože tak nějak to cítím.
Alosek- přítel mi tedy rozhodně neubližuje a má i vlastnosti, které jsem u některých svých seznamek postrádala.
Cítím se i spokojená když jsem sama, jen asi moje matka a sestra na mě moc tlačí, at se tedy rozhodnu, co chci, toho nejsem v tuto chvíli schopna.

Není tady

#12 27. 2. 2008 14:01

Alosek
Host

agewa napsal(a):

moc děkuji všem, že mi radíte , co a jak. Myslím, že nejbližší odpověd je pro mě od Račice, protože tak nějak to cítím.
Alosek- přítel mi tedy rozhodně neubližuje a má i vlastnosti, které jsem u některých svých seznamek postrádala.
Cítím se i spokojená když jsem sama, jen asi moje matka a sestra na mě moc tlačí, at se tedy rozhodnu, co chci, toho nejsem v tuto chvíli schopna.

No, mamčin přítel by na mamku taky nesáhl a fyzicky jí neublížil. Ony jsou i jiné způsoby. Jde o to, že já mám jasno v tom, co chci a co potřebuju, a co bych už partnerovi nedovolila. A na to bych vedle někoho přišla asi těžko.
Každý muž (žena) má nějaké vlastnosti, které neměl ten předchozí. A na seznamkách a v krátkodobých známostech těžko poznáš vlastnosti, které jsou skvělé pro dlouhodobý vážný vztah.
Co se týče tvého současného přítele, mě by odrazoval fakt, že je ženatý.

Nenech se do ničeho nikým tlačit. Tvůj život za tebe nikdo neodžije, problémy nevyřeší.

Opakuju - být sama, když vím, že někde mám (ženatého) přítele, je zásadní rozdíl oproti faktu "být sama se sebou".

Všechno jsou to jenom moje názory, moje pocity. Těžko mohou obsáhnout tvou realitu. Ale stojím si za tím, že pokud neznáme sami sebe, neměli bychom se hledat v někom jiném.

#13 27. 2. 2008 15:46

mashanka
Zablokovaný

agewa napsal(a):

Ale pochopila, jenže ty se opravdu snažíš za každou cenu o akci - najít ho. Je to z tebe cítit, jak moc hledáš, a to muže určitým způsobem odpuzuje.
Já jsem vždycky potkala lásku zrovna ve chvíli, kdy jsem o ni nestála.
Ono, když ti přijde někdo na inzerát, je to něco jiného, než když tě prostě něčím zaujme - nedíváš se na něho tak kritickým okem.
Neříkám, že inzeráty zavrhuji, to ne, je to dobrá možnost pro lidi, kteří mají málo příležitostí se s někým seznámit, ale přijde mi to takové trochu jako koňský trh. Když už bych měla potřebu, spíš bych začala chodit někam, kde je pravděpodobnost, že někoho potkám - do posilovny, na plavání, do turistického oddílu, na ples pro nezadané.....podle svých zálib. Navíc to má výhodu i v tom, že lidé které tam potkám, mají podobné zaměření

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#14 27. 2. 2008 18:07

agewa
♥♥♥♥♥♥-

to je sice pravda. Jenže je problém, že bydlím v zapadlé vesnici a nemám auto, takže bohužel spousta akcí jde "mimo " mě, není spojení.
A jak jsem už napsala, muži ze seznamky zájem další měli, to já ne.

Není tady

#15 27. 2. 2008 18:32

Me
♥♥♥♥♥♥-

S těmi názory od Aloska apod. plně souhlasím, i když z vlastní zkušenosti vím, že když jsem byla jednu dobu dlouho sama, všechny chlapy jsem odmítala apod., tak jsem přesně věděla, co chci, dokonce tak moc, že jsem si nemohla najít nikoho reálného, který by vyhovoval mým nárokům...

Není tady

#16 28. 2. 2008 9:00

Alosek
Host

Me napsal(a):

S těmi názory od Aloska apod. plně souhlasím, i když z vlastní zkušenosti vím, že když jsem byla jednu dobu dlouho sama, všechny chlapy jsem odmítala apod., tak jsem přesně věděla, co chci, dokonce tak moc, že jsem si nemohla najít nikoho reálného, který by vyhovoval mým nárokům...

stolt Taky mi bylo řečeno, že mám moc vysoké nároky... lol
Chci, aby se chlap pravidelně holil (kór, když mu na bradě moc vousů neroste a po týdnu neholení vypadá jako zanedbaný žabák), nosil protismradové vložky do bot, vlasy si umýval o něco častěji, přestal kouřit, občas mi řekl, že mě má rád, umyl nádobí nebo uvařil, používal zrcadlo a zamyslel se nad tím, jestli je vhodné houpat se na židli a kousat si nehty na poradě řídící výboru...
Na to mi bylo řečeno, že mé nároky jsou přehnané a výše uvedené věci jsou u "skutečné, pravé a hluboké lásky" zanedbatelné. A že kdybych ho doopravdy milovala, měla bych ho ráda takového, jaký je...

Já muže neodmítám. Momentálně nějak zase asi nejsou na skladě takoví, kteří by nechtěli nic budovat, mít děti, a byli ochotní nechat čas plynout a jenom si ho užívat. Už třikrát jsem za poslední dva roky odmítla žádost o ruku. Takže jsem přesvědčená o tom, že dřív nebo později se objeví ten pravý a nemá cenu cokoli hrotit nebo lámat přes koleno.

Nechci muže, který je "reálný" a vyhovuje mým nárokům. Chci muže, který je mužem, jako já jsem ženou. Muže, který mě bude inspirovat a kterého si budu vážit.

Upravil(a) Alosek (28. 2. 2008 9:00)

#17 28. 2. 2008 9:19

agewa
♥♥♥♥♥♥-

no vidíš, moje nároky byly ještě menší:aby chodil do práce, měl zajištěné bydlení, byl svobodný(sám) a líbil se mi. bohužel ani u jednoho se všechny podmínky nesešly.vlastně u jednoho ano, ale ten byl tak opatrný na peníze , že na 4 schůzce jsem si musela sama zaplatit oběd a do té doby jsem nedostala od něj ani kytku .

Není tady

#18 28. 2. 2008 9:22

shiden
Host

Když jsme u těch nároků, tak jsem si napsal moje nároky na ženu – trochu absolutní lol
-    musí být upravená a čistotná,
-    musí být veselá,
-    být aktivnější,
-    nesmí moc kouřit – myšleno cigarety ,
-    být nezávislejší,
-    být nežárlivá a nemajetnická,
-    ráda se dívat na P,
-    párkrát za rok mě povolit návštěvu privátu či veřejného domu,
-    mít hezké kamarádky atd.

No a hlavně neznat slovo NE! lol

#19 28. 2. 2008 9:26

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

tak já bych ti nic nepovolovala...já bych to nechtěla vědět...
zbytek splňuji smile

Není tady

#20 28. 2. 2008 9:29

Santala
♥♥♥♥♥♥-

shiden napsal(a):

Když jsme u těch nároků, tak jsem si napsal moje nároky na ženu – trochu absolutní lol
-    musí být upravená a čistotná,
-    musí být veselá,
-    být aktivnější,
-    nesmí moc kouřit – myšleno cigarety ,
-    být nezávislejší,
-    být nežárlivá a nemajetnická,
-    ráda se dívat na P,
-    párkrát za rok mě povolit návštěvu privátu či veřejného domu,
-    mít hezké kamarádky atd.

Co budeš hledat v bordelu, když budeš mít doma takovej "poklad " ?? big_smile

Upravil(a) Santala (28. 2. 2008 9:29)

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

#21 28. 2. 2008 9:30

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Kukačka napsal(a):

tak já bych ti nic nepovolovala...já bych to nechtěla vědět...
zbytek splňuji smile

Ty se ráda díváš na P, Kuki? wink

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#22 28. 2. 2008 9:30

Alosek
Host

shiden napsal(a):

-    musí být upravená a čistotná - ANO
-    musí být veselá - ANO (většinou)
-    být aktivnější - ANO (prozatím u všech případů)
-    nesmí moc kouřit - myšleno cigarety - ANO (pouze příležitostně, cca krabička na měsíc až dva)
-    být nezávislejší - ANO (možná až příliš)
-    být nežárlivá a nemajetnická - ANO 100%
-    ráda se dívat na P - ANO (akorát ti mužové někteří s tím měli problém)
-    párkrát za rok mně povolit návštěvu privátu či veřejného domu - tak tady máš smůlu, leda bys mě vzal s sebou
-    mít hezké kamarádky - ANO (ale tuším proč, takže raději nepředstavovat)

Dík, povzbudil jsi mou víru, že ten úžasný pan božský se jednou zjeví, nejsem na tom tak špatně lol .

#23 28. 2. 2008 9:41

Sirius
Host

Nikdy jsem si nedělal konkretní představu jak má ta dotyčná vypadat...ve stylu...prsa jako Pamela...dlouhé vlasy..konto či nějaké jiné konkretní požadavky.stolt Nyní vím, že je to hoodně o toleranci. hjarta Takže pořád nevím co chci, ale již alespoň vím co nechci: nechci již nikdy ublížit ani si ubližovat nechat, nechci být osamělý.par

Upravil(a) Sirius (28. 2. 2008 9:42)

#24 28. 2. 2008 9:47

shiden
Host

Sirius napsal(a):

Nikdy jsem si nedělal konkretní představu jak má ta dotyčná vypadat...ve stylu...prsa jako Pamela...dlouhé vlasy..konto či nějaké jiné konkretní požadavky.stolt Nyní vím, že je to hoodně o toleranci. hjarta Takže pořád nevím co chci, ale již alespoň vím co nechci: nechci již nikdy ublížit ani si ubližovat nechat, nechci být osamělý.par

Jenže některé situace jsou dle mého takové, že se tomu nevyhneš – buď ublížíš druhému a když ne tak pak sobě.

#25 28. 2. 2008 9:50

Alosek
Host

Sirius napsal(a):

Já už vím, že když už není vyhnutí, ublížit co nejmíň a pak se snažit zmírnit následky - na všech stranách...
A konečně jsem dospěla k tomu, že nenechám ublížit sobě - ale ne tím, že se budu zavírat do sebe. Tím, že se otevřu a naučím se přijímat i to špatné.
Osamělý - to jako bez ženské? va Já žiju bez muže už téměř tři roky a nejsem ani osamělá, ani sama...

Upravil(a) Alosek (28. 2. 2008 9:50)

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí