18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Souhlasím s Fanny, byla jsem v podobné situaci, cca 3 měsíce peklo, a pak jsem ho poádala, aby zkusil bydlet jinde. Bydlíme v domě, který je skoro celý jeho, take samozřejmě se neodstěhoval. Tak jsem byla nucena se smířit s tím, e chodí jinam,ale vrací se domů, chová se sluně, a protoe mi v té době bylo tak straně a tak jsem se začla doslova bát o svůj ivot, v sobě jsem ho utla. Prostě jsem ho pustila, a jde za hlasem srdce, a rozhodla se netrápit a vysloveně poádala o nějaký zázrak, aby to dopadlo pro mě a děti co nejlíp.
Zní to zmateně, ale tohle jsem udělala v jediný den. Řekla jsem mu, e respektuju, e je zamilovaný, e mu nebudu dělat problémy, e se neodstěhuju (kam a proč?), e se k němu budu chovat sluně, ale a neočekává, e na něj budu čekat. Prostě status quo nájemník.
Vekeré rodinné sluby bez sexu.
Ale jen dočasně. To dočasně znamenalo to, e a se s celou situací úplně smířím, budu muset udělat opravdu radikální řez, ne jen s ním přestat spát. V té chvíli jsem netuila, jak dlouho staus quo nájemník bude trvat, ale matně jsem tuila, e moc dlouho ne, jsem přeci jenom hodně impulsivní.
Tím, e jsem ve hodila za hlavu, totálně potlačila ego, smířila se s tím, e není můj majetek, e já mám ivot před sebou a e děti nehodlám ničit konflikty typu válka Roseových, jsem paradoxně otevřela cestu k řeení.... Já v té chvíli váně nevěřila, e se vrátí, de facto jsem u poloila kytky na hrob naeho manelství, ne rodiny, ta fungovala.
A po létech, a si myslí kdo chce co chce, mě to připadá, e teď bych u se netrápila, protoe u ho opravdu nenutím, nedrím....Straně se bojovala, a mi něco (intuice) nebo dolá energie, donutili sklopit zbraně, sednout si na lavičku a místo boje se slunit a váit si toho, e jsme zdraví, atd.....U se opakuju, melduju tu historii po dvacáté, ale Koi, teď tu cestu nevidí, ale ona přijde!
Upravil(a) Regina (20. 5. 2008 10:09)
Není tady
Taky si myslím, e by měl zkusit ít sám. Bude mít čas přemýlet a urovnat si co vlastně chce. Pokud tě miluje, vrátí se...o to se neboj. A jestli u ne, bude to určitě lepí. Vím, e je teď hodně těké tohle slyet, hodně to bolí, ale i to se můe stát a ty to musí zvládnout
Vůbec nemá smysl si říkat
co jednomu na druhém vadí větinou jsou to v podstatě malichernosti a druhého stejně
nezmění.
S tím nesouhlasím. Já bych byla ráda, kdyby mi přítel říkal co mu na mne vadí. On se bojí, e se urazím nebo natvu. Ale já o tom větinou přemýlím. Jestli má pravdu, jestli tohle své chování můu změnit nebo alespoň malinko omezit. Bez toho ani by mi to říkal, bych nevěděla e mu to vadí a do doby, ne by jednoho hezkého dne bouchl.
Není tady
Koi, věř tomu, e by to bylo lepí i pro tebe. Bude se ti určitě stýskat, ale bude mít klid. Nebude ít vedle rozháraného mue, sledovat jeho nálady, přemýlet co se mu honí v hlavě.
On získá ten kýený pocit, e nic nemusí, e nemusí řeit problémy, e je pánem svého času.
Nejspí také zjistí, e řeit různé záleitosti stejně musí, e se musí o vechno své pohodlí, jídlo, čisté oblečení atd. postarat sám..... e představa, e pouze v rodinném ivotě se musí starat, je dost zkreslená.
Můj mu sám il, mohl k nám chodit kdykoli, byl pánem svého času a ivota a přesto chtěl radi ít s námi v rodině. Nevím proč, ale asi ho k tomu něco vedlo. Teď se stará rád a je mi oporou.
ivot v rodině není jen o starostech, ale i o zázemí a sdílení ivota s někým s kým je nám dobře, třeba to tvému mui o samotě dojde.
Není tady
Koi, úplně mě bolí srdce. Fakt doslova.
Souhlasím s tím, co říká Fanny. V téhle situaci je to zřejmě nejlepí moné řeení. Pokud zjistí, e Tě miluje, velice rád se vrátí. Pokud ne, tak s tím stejně nic nenadělá a odeel by tak jako tak, jen by ses o něco déle trápila.
U nás tahle slova taky padala. Taky jsme si párkrát společně pobrečeli. Manel se odstěhoval a il sám na ubytovně. Bohuel u nás tohle nepomohlo - milence tenkrát dal "ultimátum" - buď se vrátí domů nebo začne ít s ní. Milenka si vzala čas na rozmylenou a řekla, e tedy ano, e začnou ít spolu - uběhlo téměř půl roku od té doby ne se tak skutečně stalo. Ale manel tenkrát opravdu váhal. Ale přesně cítil to, co ten Tvůj - jsem podle něj úasná ena, matka, partner, ale ... nestačí to.
Není tady
Koi, Fanny napsala přesně mé pocity z dopisu Tvého mue. Kuřátko zase vypíchla omyly, kterými svůj ivot provází Tvůj mu.
Hodně síly. Ale Tvůj případ mi bohuel potvrzuje moji domněnku, e odkládání problémů do vzdálenějích časů je k ničemu, akorát to dýl bolí.....
Není tady
Asi momentálně zvolím variantu co píe Regina, ve hodit za hlavu a potlačit své ego a čekat. Kdybych s ním byla sama nabídla bych mu volnost a čas na uspořádání mylenek sama. Kdy se odstěhuje nyní, musíme to říci dětem a minimálně jeho sestře, která se u nás v poslední době vdy vylízává z chemoterapie(ale to není příčina jeho stavu). Myslím, e kdyby se pak rozhodl pro nás, hrál by velkou úlohu stud přijít. Bere to jako svoje selhání a pak by se asi styděl před dětmi i kdy u dospělými a moná i mnou.
Nevydrela jsem to a zavolala psycholoce, kde jsem ji jednou byla loni. Zítra v 9 hod. k ní jdu, asi ji poprosím, aby mi něco napsala, abych se zvládla dát do nějaké pohody. Blondka je OK a já v slzách. Toje pak jasný kam by ho to táhlo
Není tady
Koi - včera jsi váhala, zda mu má věřit, e o nic nejde, e "ve je jinak". Dnes u má tedy jasno - je zamilovaný. Tebe má rád, váí si tě, uvědomuje si co vechno působí, ale ji miluje a vzdát se toho nechce. Z toho jeho textu je cítit ta častá touha jetě něco zaít, jetě si něco dokázat, dokud můu, ne budu starý .....
To e ona je vdaná, to je dobré. Nejspí si chce taky jen tajně uívat, ale nic v zásadě neměnit.
To rozhodnutí co dál, s tím ti nikdo nepomůe. Můe tak ít, snait se o nich nepřemýlet a čekat ..... Můe ho poádat, aby tedy odeel, zatím jen "na zkouku" s tím, e nějaký čas na něj bude čekat. Otázka je má-li kam odejít a také se domluvit na financích a kontaktu s dětmi. A taky můe manelství ukončit hned a sama. Ve záleí na tobě.
Včera mě navtívila známá, dva roky jsem s ní nemluvila. Před tím se její zamiloval, byl s milenkou i na dovolené, občas u milenky strávil noc. Ona to tehdy vyřeila tak rychle, e jsme jí to zazlívali, e to přehnala. Prostě po 2 měsících trápení mu předloila ádost o rozvod a převod jejich bytu na dceru. On to v té zamilovanosti podepsal, za pár týdnů byli rozvedeni a on se nastěhoval k milence. Do měsíce byl zpátky, ne tedy s nějakou pokorou a omluvou - prostě neměl kam jít, kdy se ukázalo, e u milenky to není ono. Take dalích půl roku bydleli spolu v bytě své dcery, postupně se to zase vechno tím kadodenním souitím dalo do chodu a dneska ijou normálně jako kdy byli manelé. ádná romantika s návratem, ádné snaení se něco na sobě měnit, pracovat na vztahu a podobné. Ona je pořád stejná, on taky. A přesto se to zahojilo. Ale kdy jsem se ptala, zda se znovu nevezmou, tak rezolutně řekla e ne, e u mu nevěří. Ale to nic nemění na tom, e fungují.
Není tady
Koi, já to cítím trochu jinak.
Pokud byste se na odchodu vzájemně dohodli s tím, e ty bere na vědomí jeho pohnutky k ivotě o samotě, rozhodně se mu bude vracet líp, ne kdy mu rupnou nervy a uteče jako uličník.
Pak ty výčitky budou mnohem hlubí a hůř překonatelné.
Uvidí, co ti psycholoka poradí ...... sama jsem zvědavá, ale určitě ti nic nepředepíe. To musí buď obvodní nebo psychiatr.
Není tady
Koi,
myslím, e i děti i jeho sestra budou akceptovat vae společné oznámení o případném odloučení. Potlačování ega? Proč? Musí se postavit na své nohy, tudí trochu toho svého JÁ potřebuje. On bude mít svoje výčitky svědomí a blondku. Co zbyde tobě- byt s nemocnou vagrovou a odrůstajícími dětmi? Ti stejně vycítí, nebo u dávno tuí, e něco skřípe. Naopak si myslím, e pokud se situace bez emocí předhodí zbytku rodiny, mohou pomoci k rozumnému vývoji. Myslí na vechy Vae milé,kterým nechce zatěovat ivot,Tvůj mu se v tom plácá, jak jsi poznamenala.Od něho bych momentálně mnoho pomoci nečekala. Tak MUSÍ mít nějaké SVOJE -a u tomu budeme říkat ego, nebo sebeúcta. Pokud bude čekat a trápit se můe pročekat zbytek ivota.
To je zas můj pocit. Kadopádně pravdu má asi v tom, e Tvé zhroucení a slzy ho bezpečně odkormidlují dál od Tebe a současné rodiny. Take jen přeji,aby Ti psycholoka pomohla i kdy léky to nebudou.
Není tady
Kuřátko napsal(a):
Taky si myslím, e by měl zkusit ít sám. Bude mít čas přemýlet a urovnat si co vlastně chce. Pokud tě miluje, vrátí se...o to se neboj. A jestli u ne, bude to určitě lepí. Vím, e je teď hodně těké tohle slyet, hodně to bolí, ale i to se můe stát a ty to musí zvládnout
Vůbec nemá smysl si říkat
co jednomu na druhém vadí větinou jsou to v podstatě malichernosti a druhého stejně
nezmění.
S tím nesouhlasím. Já bych byla ráda, kdyby mi přítel říkal co mu na mne vadí. On se bojí, e se urazím nebo natvu. Ale já o tom větinou přemýlím. Jestli má pravdu, jestli tohle své chování můu změnit nebo alespoň malinko omezit. Bez toho ani by mi to říkal, bych nevěděla e mu to vadí a do doby, ne by jednoho hezkého dne bouchl.
No, neviem, čo by si robila, keby ti povedal, e mu vadí tvoja výka alebo tvoja obžúbneá teta... To boli napr. jedny z problémov u nás. Ako aj to, e mám rada, knihy, kvety, zvieraát - ale to som mala VDY! Spočiatku to nevadilo, niečo bolo dokonca výborné, a zrazu to bol problém...
Není tady
Jetě vám napíu jeden paradox. Moná čekal, e to tím nějak spraví jeho rozhodnutí nebo nevím, nebo mu to vyjasní cestu. Před měsícem jsme koupili pozemek a za týden ho máme doplatit. Mluvili jsme o tom, e si ho necháme jen tak jako lepi uloené peníze na potom a budeme jetě starí. V neděli mě vytáhl do Hornbachu, aby mohl spravit kohoutek a líbili se mu azalky a začal vymýlet, jak vyhodíme jeden keř a dáme je tam. Mě tohle třeba pozastavilo a přemýlím, e to snad jen tak neplácnul, e to nebyla jen fráze, aby něco řekl.
Salen má pravdu, ráno jsem nevěděla, odpoledne prozřela, pokud to je celé a nechybí jetě nějaká informace z jeho strany. Jo, je to moc těký, ale snad pravda mi pomůe k lepím a rozvánějím reakcím.
Včera mi taky řekl, e pocítil to co jakoby zapoměl - zamilovanost. Máte pravdu, e mě má rád a jí miluje. e jsme spolu hrozně dlouho. Přeju si, aby na ní uviděl alespoň nějakou chybu
Není tady
Koi napsal(a):
V neděli mě vytáhl do Hornbachu, aby mohl spravit kohoutek a líbili se mu azalky a začal vymýlet, jak vyhodíme jeden keř a dáme je tam. Mě tohle třeba pozastavilo a přemýlím, e to snad jen tak neplácnul, e to nebyla jen fráze, aby něco řekl.
Koi, manel jetě týden před odchodem se mnou probíral, jaké auto si koupíme za rok, a se současného budeme zbavovat apod. A i teď občas pronese něco jako "my budeme dělat tohle a tohle ...". Bohuel to nic neznamená, je to jen zaitý stereotyp.
Koi napsal(a):
Přeju si, aby na ní uviděl alespoň nějakou chybu
Samozřejmě, e na ní nějakou chybku najde a moná jich u teď ví spoustu, ale to bohuel nic nemění na tom, e je momentálně zamilovaný. Ty na něm taky vidí chyby a přesto ho miluje.
Není tady
Zuzi, to já vím, e tu infomaci by vichni nějak přijali. Já jen vím, e by mu to hrozně ztíilo evt. návrat. Tak si říkám, on se rozhoduje, tak a zváí, kdy odejít. Kdyby jsme měli nějaké zásadnějí problémy nebo malou Italii, bylo by to pro mě moná jednoduí rozhodování. Kdyby nebylo tohoto problému, není nic nač bych si stěovala.
I kdy to tak nevypadá není jinak nerozhodný nebo zentělý
Není tady
Koi napsal(a):
Zuzi, to já vím, e tu infomaci by vichni nějak přijali. Já jen vím, e by mu to hrozně ztíilo evt. návrat. Tak si říkám, on se rozhoduje, tak a zváí, kdy odejít. Kdyby jsme měli nějaké zásadnějí problémy nebo malou Italii, bylo by to pro mě moná jednoduí rozhodování. Kdyby nebylo tohoto problému, není nic nač bych si stěovala.
I kdy to tak nevypadá není jinak nerozhodný nebo zentělý
Po svých zkuenostech - čím méně lidí je zainteresováno, tím lépe. Stud a přiznání si chyby je obtíné i pro člověka samotného, nato pokud to musí vechno překonávat jetě před ostatními.
Není tady
A to je právě ono Sel. Pokud mu bude vadit moje výka, je jasné e s tím nic nenadělám. Ale jestli mu bude vadit moje oblíbená teta a on mi to poví, nebudu u tak trvat na tom, aby za ní se mnou chodil
U nás to třeba bylo v Jezevčíkovi. Kdy jsem vybírala pejska, tak přítel mi nadhodil jezevčíka, protoe ho jako kluk měl. Já mu na to řekla, e tohle plemeno se mi nelíbí a připadá mi lenivé. Tohle vdycky přeel. A jednou vybouchl a vypadlo z něj, e jej drel kdy ho uspávali a hodně se ho dotýká, kdy takhle o jezevčících mluvím. Jene já to do té doby nevěděla. Od té chvíle co mi to řekl, u vím, e se mám tomuhle tématu raději vyhýbat.
A myslím si, e pokud tvému příteli začaly vadit věci, které z počátku byly výborné, byl problém jinde ne v nich.
Není tady
Koi - vím jak musí bolet to, co ti manel napsal na druhou stranu ví trochu víc a můe to nějak zpracovat nějak se s tím poprat. Nevím, jak je to dlouho, co si začal s blondkou, ale podle několika tvých příspěvků, které jsem si nala jsou to tak 3 roky? To je snad ta největí zamilovanost pryč a nevím jestli u ní se dá taky o bůh ví jaké zamilovanosti mluvit. Co vím z okolí a ivotních příběhů, kdy se zamiluje enská pálí mosty spí ne chlap. Jestli-e to zůstalo v této rovině - třeba to ona bere jen jako zpestření. Psala jsi, e je vdaná jak u psala Salen vidím to trochu jako výhodu pro vá vztah (dáli se to tak říct). S tím, e by chtěl být sám - moná by to pomohlo. Je jasné, e ty nebude ta která řekne tak jdi neb jej podle veho stále miluje. Moná bych mu ale řekla, e mu rozumím, e to tak cítí a budu jeho rozhodnutí respektovat, ale e je to jen jeho problém a on musí vědět kdy a jak odejít na samotku. A taky mu říct, e bude ráda kdy si ve v sobě srovná a e dveře má stále otevřené... Jinak jak psala Nabuko, taky si myslím, e čím méně lidí ví tím lépe a to nejen pro něj. Ale jak to udělat kdy by chtěl být sám... Nevím, ale tak nějak cítím, e bude zase dobře.
Není tady
Koi, kadopádně vechna rozhodnutí jsou na vás dvou.
Drím ti pěsti, abys se rozhodla tak, abys co nejméně trpěla. Ono ít v jedné domácnosti s muem, kterého miluje a který je zamilovaný do jiné eny, je mooooc obtíné. Ale určitě to jde a je to na kadé z nás, jak se s tím vypořádá.
Já jsem s muem, který udruje styk s jinou (či jak to nazvat), ít nechtěla a tak jsem ho poádala, a odejde a rozvedla jsem se s ním.
Ale nemysli v klidu mi to nepomohlo, stejně za mnou stále chodil, já ho přijímala dost dlouho na to, abych z toho málem skončila u Chocholouka. Jednou vak ten pomyslný dbánek přeteče, člověk si uvědomí vlastní hodnotu a pak to utne.
U vás záleí na tom, co nebo kdo vydrí dýl, jestli manova zamilovanost nebo ty. Tak ti radím, abys myslela víc na sebe a na svoje zdraví.
Není tady
Koi, nejsi v tom sama. mě také čeká rozřeení......... myslím e dnes.
V ivotě mi ale manel nikdy nic nenapsal nato ani neřekl co tobě. tak to ber v klidu. Tohle co je mezi vámi jetě nemusí znamenta konec veho.
Není tady
Kerrin přeji ti a mu pochopí a proří. Vůbec se mi nechce domů. Sice u nebulím, ale jako by nic a zaertovat dnes nezvládnu. Slíbila jsem si,e dnes se o tom ani nezmíním, dofám, e to zvládnu. Přemlýlím, jestli se mám zdekovat po večeři do lonice a nechat ho samotného. Nebo kdy to zvládnu se bavit o běných věcech. Nevím čemu by dal přednost.
Dík, e mi píete, já to právě nikde neříkám, proto jsem toho plná. Je zajímavé, e člověk si na negativní inforamce si zvykne, ale tyto situace jsou vdy stejně zranitelné pro větinu lidí.
Není tady
Koi, zaila jsem to taky - přemýlení, co mám dělat, aby si vybral mě. Jak píe - "čemu by dal přednost". Vykali se pro jednou na to, co chce on a dělej to, co cítí ty. Já jsem tehdy kromě toho, e jsem chtěla, aby M tu osobu nemiloval, vůbec nevěděla, co vlastně chci pro sebe. Můj mu byl taky zamilovaný do jiné a taky jsem se snaila, abych pro něj byla přitalivějí. Ale dneska vím, e a udělám co udělám, kdy má srdce jinde, tak na to stejně kale. Teď asi přemýlí, jak se chovat, aby neodeel. Věř tomu, e pokud nejsi hysterka, která ho neustálýma scénama vytve, tak je to úplně jedno. On tě toti vůbec nevnímá a jediný, co chce je, abys mu dala pokoj. Tedy to je můj osobní názor. Já bych se mu vyhýbala a stále si opakovala: co bych teď chtěla dělat, kdyby byl mu sluebně 3 měsíce mimo republiku? A to bych taky dělala. Nejdřív se musí nutit chodit třeba na orientální tance, ale najednou se mylenkami odpoutá a zjití, e má taky svůj ivot.
Není tady
Koi napsal(a):
Víte co mi jednou řekla psycholoka(a to jsem tam byla jen jednou). Zvládáte toho moc sama. Chlapy mají rádi takové ty trochu ukňourané křehule, co nic neumí. Řekla mi, abych se naučila říkat, e mi tohle nejde, tohle je moc těký, tohle nezvládnu,..... a tak. Prostě měl moc času na sebe.
Tak tohle přesně bylo o mně a mém BM. Já zvládala vechno a on měl volnost. Teď to má opačně. Já ale neuměla kňučet, e to neumím, tamto nejde. Jé, to jsem ale fakt byla hloupá.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Koi napsal(a):
Víte co mi jednou řekla psycholoka(a to jsem tam byla jen jednou). Zvládáte toho moc sama. Chlapy mají rádi takové ty trochu ukňourané křehule, co nic neumí. Řekla mi, abych se naučila říkat, e mi tohle nejde, tohle je moc těký, tohle nezvládnu,..... a tak. Prostě měl moc času na sebe.
Tak tohle přesně bylo o mně a mém BM. Já zvládala vechno a on měl volnost. Teď to má opačně. Já ale neuměla kňučet, e to neumím, tamto nejde. Jé, to jsem ale fakt byla hloupá.
Taky neumím kňourat. U mě prostě vechno jde, kdy se chce. A kdy se nechce, tak to počká. Jak se to dá naučit, být "ukňouranou křehulí"?
Není tady
AlixaZS napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Koi napsal(a):
Taky neumím kňourat. U mě prostě vechno jde, kdy se chce. A kdy se nechce, tak to počká. Jak se to dá naučit, být "ukňouranou křehulí"?
Tak to já blbec byla naopak hrdá, e vechno zvládnu sama. Ukňouranou křehulí být nechci, ale pracuju aspoň na tom, do veho se nehrnout se ví vervou.
Jak já jsem to pochopila z toho, co mi řekl můj chlap, asi se spí chlap musí cítit potřebný. Kdy jsem mu tehdy vyčítala, e NIC nedělá, byla to skoro pravda, ale pravdou je, e jsem mu asi nedopřála se příli zapojit. Musela jsem mít vechno teď hned a on na vechno potřebuje dost času, tak jsem holt zarafala a měla to na to up. Asi si pak opravdu připadal k ho.nu.
Není tady
Suzie napsal(a):
On tě toti vůbec nevnímá a jediný, co chce je, abys mu dala pokoj. Tedy to je můj osobní názor.
Tohle velmi výborný postřeh. Moná to tak opravdu je, asi i proto chce ít sám, aby měl od veho pokoj a nemusel nic řeit.
Není tady