Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 20. 5. 2008 10:06

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Jsme spolu pod jednou střechou, ale....

Souhlasím s Fanny, byla jsem v podobné situaci, cca 3 měsíce peklo, a pak jsem ho požádala, aby zkusil bydlet jinde. Bydlíme v domě, který je skoro celý jeho, takže  samozřejmě se neodstěhoval.  Tak jsem byla nucena se smířit s tím, že chodí jinam,ale vrací se domů, chová se slušně, a protože mi  v té době bylo tak strašně a tak jsem se začla doslova bát o svůj život, v sobě jsem ho utla. Prostě jsem ho pustila, a jde za hlasem srdce, a  rozhodla se netrápit a  vysloveně požádala o nějaký zázrak, aby to dopadlo pro mě a děti co nejlíp.

Zní to zmateně, ale tohle jsem udělala v jediný den. Řekla jsem mu, že respektuju, že je zamilovaný, že mu  nebudu dělat problémy, že se neodstěhuju (kam a proč?), že se k němu budu chovat slušně, ale a neočekává, že na něj budu čekat. Prostě status quo nájemník.
Veškeré rodinné služby bez sexu.

Ale jen dočasně. To dočasně znamenalo to, že až se s celou situací úplně smířím, budu muset udělat opravdu radikální řez, ne jen s ním přestat spát. V té chvíli jsem netušila, jak dlouho staus quo nájemník  bude trvat, ale matně jsem tušila, že moc dlouho ne, jsem přeci jenom  hodně impulsivní.

Tím, že jsem vše hodila za hlavu, totálně potlačila ego, smířila se s tím, že není můj majetek, že já mám  život před sebou a že děti nehodlám ničit konflikty typu válka Roseových, jsem paradoxně otevřela cestu k řešení.... Já v té chvíli vážně nevěřila, že se vrátí, de facto jsem už položila kytky na hrob našeho manželství, ne rodiny, ta fungovala.

A po létech, a si myslí kdo chce co chce, mě to připadá, že teď bych už se netrápila, protože už  ho opravdu nenutím, nedržím....Strašně se bojovala, až mi něco (intuice) nebo došlá energie, donutili sklopit zbraně, sednout si na lavičku a místo boje  se slunit a vážit si toho, že jsme zdraví, atd.....Už se opakuju, melduju tu historii po dvacáté, ale Koi, teď tu cestu nevidíš, ale ona přijde!

Upravil(a) Regina (20. 5. 2008 10:09)

Krása a zdraví Před svítáním je největší tma.

Není tady

#102 20. 5. 2008 10:06

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Taky si myslím, že by měl zkusit žít sám. Bude mít čas přemýšlet a urovnat si co vlastně chce. Pokud tě miluje, vrátí se...o to se neboj. A jestli už ne, bude to určitě lepší. Vím, že je teď hodně těžké tohle slyšet, hodně to bolí, ale i to se může stát a ty to musíš zvládnout hjarta hjarta hjarta

Vůbec nemá smysl si říkat
co jednomu na druhém vadí většinou jsou to v podstatě malichernosti a druhého stejně
nezměníš.

S tím nesouhlasím. Já bych byla ráda, kdyby mi přítel říkal co mu na mne vadí. On se bojí, že se urazím nebo naštvu. Ale já o tom většinou přemýšlím. Jestli má pravdu, jestli tohle své chování můžu změnit nebo alespoň malinko omezit. Bez toho aniž by mi to říkal, bych nevěděla že mu to vadí až do doby, než by jednoho hezkého dne bouchl.

Není tady

#103 20. 5. 2008 10:44

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

Koi, věř tomu, že by to bylo lepší i pro tebe. Bude se ti určitě stýskat, ale budeš mít klid. Nebudeš žít vedle rozháraného muže, sledovat jeho nálady, přemýšlet co se mu honí v hlavě.

On získá ten kýžený pocit, že nic nemusí, že nemusí řešit problémy, že je pánem svého času.

Nejspíš také zjistí, že řešit různé záležitosti stejně musí, že se musí o všechno své pohodlí, jídlo, čisté oblečení atd. postarat sám..... Že představa, že pouze v rodinném životě se musí starat, je dost zkreslená.

Můj muž sám žil, mohl k nám chodit kdykoli, byl pánem svého času a života a přesto chtěl radši žít s námi v rodině. Nevím proč, ale asi ho k tomu něco vedlo. Teď se stará rád a je mi oporou.

Život v rodině není jen o starostech, ale i o zázemí a sdílení života s někým s kým je nám dobře, třeba to tvému muži o samotě dojde.

Není tady

#104 20. 5. 2008 11:09

Nabuko
♥♥♥♥♥--

Koi, úplně mě bolí srdce. hjarta Fakt doslova.

Souhlasím s tím, co říká Fanny. V téhle situaci je to zřejmě nejlepší možné řešení. Pokud zjistí, že Tě miluje, velice rád se vrátí. Pokud ne, tak s tím stejně nic nenadělᚠa odešel by tak jako tak, jen by ses o něco déle trápila.

U nás tahle slova taky padala. Taky jsme si párkrát společně pobrečeli. Manžel se odstěhoval a žil sám na ubytovně. Bohužel u nás tohle nepomohlo - milence tenkrát dal "ultimátum" - buď se vrátí domů nebo začne žít s ní. Milenka si vzala čas na rozmyšlenou a řekla, že tedy ano, že začnou žít spolu - uběhlo téměř půl roku od té doby než se tak skutečně stalo. Ale manžel tenkrát opravdu váhal. Ale přesně cítil to, co ten Tvůj - jsem podle něj úžasná žena, matka, partner, ale ... nestačí to.

Není tady

#105 20. 5. 2008 11:27

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Koi, Fanny napsala přesně mé pocity z dopisu Tvého muže. Kuřátko zase vypíchla omyly, kterými svůj život provází Tvůj muž.
Hodně síly. Ale  Tvůj  případ mi bohužel potvrzuje moji domněnku, že odkládání problémů do vzdálenějších časů je  k ničemu, akorát to dýl bolí.....

Není tady

#106 20. 5. 2008 12:21

Koi
♥♥♥♥---

Asi momentálně zvolím variantu co píše Regina, vše hodit za hlavu a potlačit své ego a čekat. Kdybych s ním byla sama nabídla bych mu volnost a čas na uspořádání myšlenek sama. Když se odstěhuje nyní, musíme to říci dětem a minimálně jeho sestře, která se u nás v poslední době vždy vylízává z chemoterapie(ale to není příčina jeho stavu). Myslím, že kdyby se pak rozhodl pro nás, hrál by velkou úlohu stud přijít. Bere to jako svoje selhání a pak by se asi styděl  před dětmi i když už dospělými a možná i mnou.
Nevydržela jsem to a zavolala psycholožce, kde jsem již jednou byla loni. Zítra v 9 hod. k ní jdu, asi ji poprosím, aby mi něco napsala, abych se zvládla dát do nějaké pohody. Blondka je OK a já v slzách. Toje pak jasný kam by ho to táhlo

Pane, daruj mi klid, abych přijal věci, které nemohu změnit, odvahu změnit to, co mohu změnit, a moudrost, abych dokázal rozeznat jedno od druhého.

Není tady

#107 20. 5. 2008 12:37

Salen
♥♥♥♥♥♥-

Koi - včera jsi váhala, zda mu mᚠvěřit, že o nic nejde, že "vše je jinak". Dnes už mᚠtedy jasno - je zamilovaný. Tebe má rád, váží si tě, uvědomuje si co všechno působí, ale ji miluje a vzdát se toho nechce. Z toho jeho textu je cítit ta častá touha ještě něco zažít, ještě si něco dokázat, dokud můžu, než budu starý .....
To že ona je vdaná, to je dobré. Nejspíš si chce taky jen tajně užívat, ale nic v zásadě neměnit.
To rozhodnutí co dál, s tím ti nikdo nepomůže. Můžeš tak žít, snažit se o nich nepřemýšlet a čekat ..... Můžeš ho požádat, aby tedy odešel, zatím jen "na zkoušku" s tím, že nějaký čas na něj budeš čekat. Otázka je má-li kam odejít a také se domluvit na financích a kontaktu s dětmi. A taky můžeš manželství ukončit hned a sama. Vše záleží na tobě.
Včera mě navštívila známá, dva roky jsem s ní nemluvila. Před tím se její zamiloval, byl s milenkou i na dovolené, občas u milenky strávil noc. Ona to tehdy vyřešila tak rychle, že jsme jí to zazlívali, že to přehnala. Prostě po 2 měsících trápení mu předložila žádost o rozvod a převod jejich bytu na dceru. On to v té zamilovanosti podepsal, za pár týdnů byli rozvedeni a on se nastěhoval k milence. Do měsíce byl zpátky, ne tedy s nějakou pokorou a omluvou - prostě neměl kam jít, když se ukázalo, že u milenky to není ono. Takže dalších půl roku bydleli spolu v bytě své dcery, postupně se to zase všechno tím každodenním soužitím dalo do chodu a dneska žijou normálně jako když byli manželé. Žádná romantika s návratem, žádné snažení se něco na sobě měnit, pracovat na vztahu a podobné. Ona je pořád stejná, on taky. A přesto se to zahojilo. Ale když jsem se ptala, zda se znovu nevezmou, tak rezolutně řekla že ne, že už mu nevěří. Ale to nic nemění na tom, že fungují.

Forest Gump:  Život je jako bonboniera, nikdy nevíš co ochutnáš.

Není tady

#108 20. 5. 2008 12:40

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

potěš pánbu...jsem ráda, že to mám za sebou. Zamilovaný chlap je hrůza. Když brečí, že neví, co má dělat...
Koi, vůbec ti nezávidím a přeji hodně síly.

Není tady

#109 20. 5. 2008 12:41

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

Koi, já to cítím trochu jinak.
Pokud byste se na odchodu vzájemně dohodli s tím, že ty bereš na vědomí jeho pohnutky k životě o samotě, rozhodně se mu bude vracet líp, než když mu rupnou nervy a uteče jako uličník.
Pak ty výčitky budou mnohem hlubší a hůř překonatelné.

Uvidíš, co ti psycholožka poradí ...... sama jsem zvědavá, ale určitě ti nic nepředepíše. To musí buď obvodní nebo psychiatr.

Není tady

#110 20. 5. 2008 13:50

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Koi,
myslím, že i děti i jeho sestra budou akceptovat vaše společné  oznámení o   případném odloučení. Potlačování ega? Proč?  Musíš se postavit na své nohy, tud힠 trochu toho svého JÁ potřebuješ. On bude mít svoje výčitky svědomí a blondku. Co zbyde tobě- byt s nemocnou švagrovou a odrůstajícími dětmi? Ti stejně vycítí,  nebo už dávno tuší, že něco skřípe. Naopak si myslím, že pokud se situace bez emocí předhodí zbytku rodiny, mohou pomoci  k rozumnému vývoji.  Myslíš na všechy Vaše milé,kterým nechceš zatěžovat život,Tvůj muž se v tom plácá, jak jsi poznamenala.Od něho bych momentálně mnoho pomoci nečekala. Tak MUS͊  mít nějaké SVOJE -a už tomu budeme říkat ego, nebo sebeúcta. Pokud budeš čekat a trápit se můžeš pročekat zbytek života.
  To je zas můj pocit.  Každopádně pravdu mᚠasi v tom, že Tvé zhroucení a slzy  ho bezpečně odkormidlují dál od Tebe a současné rodiny. Takže jen přeji,aby  Ti psycholožka  pomohla i když léky to nebudou.

Není tady

#111 20. 5. 2008 13:53

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Kuřátko napsal(a):

Taky si myslím, že by měl zkusit žít sám. Bude mít čas přemýšlet a urovnat si co vlastně chce. Pokud tě miluje, vrátí se...o to se neboj. A jestli už ne, bude to určitě lepší. Vím, že je teď hodně těžké tohle slyšet, hodně to bolí, ale i to se může stát a ty to musíš zvládnout hjarta hjarta hjarta

Vůbec nemá smysl si říkat
co jednomu na druhém vadí většinou jsou to v podstatě malichernosti a druhého stejně
nezměníš.

S tím nesouhlasím. Já bych byla ráda, kdyby mi přítel říkal co mu na mne vadí. On se bojí, že se urazím nebo naštvu. Ale já o tom většinou přemýšlím. Jestli má pravdu, jestli tohle své chování můžu změnit nebo alespoň malinko omezit. Bez toho aniž by mi to říkal, bych nevěděla že mu to vadí až do doby, než by jednoho hezkého dne bouchl.

No, neviem, čo by si robila, keby ti povedal, že mu vadí tvoja výška alebo tvoja obžúbneá teta... To boli napr. jedny z problémov u nás. Ako aj to, že mám rada, knihy, kvety, zvieraát - ale to som mala VŽDY! Spočiatku to nevadilo, niečo bolo dokonca výborné, a zrazu to bol problém... roll

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#112 20. 5. 2008 13:56

Koi
♥♥♥♥---

Ještě vám napíšu jeden paradox. Možná čekal, že to tím nějak spraví jeho rozhodnutí nebo nevím, nebo mu to vyjasní cestu. Před měsícem jsme koupili pozemek a za týden ho máme doplatit.  Mluvili jsme o tom, že si ho necháme jen tak jako lepši uložené peníze na potom až budeme ještě starší. V neděli mě vytáhl do Hornbachu, aby mohl spravit kohoutek a líbili se mu azalky a začal vymýšlet, jak vyhodíme jeden keř a dáme je tam. Mě tohle třeba pozastavilo a přemýšlím, že to snad jen tak neplácnul, že to nebyla jen fráze, aby něco řekl.

Salen mᚠpravdu, ráno jsem nevěděla, odpoledne prozřela, pokud to je celé a nechybí ještě nějaká informace z jeho strany. Jo, je to moc těžký, ale snad pravda mi pomůže k lepším a rozvážnějším reakcím.

Včera mi taky řekl, že pocítil to co jakoby zapoměl - zamilovanost. Máte pravdu, že mě má rád a jí miluje. Že jsme spolu hrozně dlouho. Přeju si, aby na ní uviděl alespoň nějakou chybu

Pane, daruj mi klid, abych přijal věci, které nemohu změnit, odvahu změnit to, co mohu změnit, a moudrost, abych dokázal rozeznat jedno od druhého.

Není tady

#113 20. 5. 2008 14:03

Nabuko
♥♥♥♥♥--

Koi napsal(a):

V neděli mě vytáhl do Hornbachu, aby mohl spravit kohoutek a líbili se mu azalky a začal vymýšlet, jak vyhodíme jeden keř a dáme je tam. Mě tohle třeba pozastavilo a přemýšlím, že to snad jen tak neplácnul, že to nebyla jen fráze, aby něco řekl.

Koi, manžel ještě týden před odchodem se mnou probíral, jaké auto si koupíme za rok, až se současného budeme zbavovat apod. A i teď občas pronese něco jako "my budeme dělat tohle a tohle ...". Bohužel to nic neznamená, je to jen zažitý stereotyp.

Koi napsal(a):

Přeju si, aby na ní uviděl alespoň nějakou chybu

Samozřejmě, že na ní nějakou chybku najde a možná jich už teď ví spoustu, ale to bohužel nic nemění na tom, že je momentálně zamilovaný. Ty na něm taky vidíš chyby a přesto ho miluješ.

Není tady

#114 20. 5. 2008 14:04

Koi
♥♥♥♥---

Zuzi, to já vím, že tu infomaci by všichni nějak přijali. Já jen vím, že by mu to hrozně ztížilo evt. návrat. Tak si říkám, on se rozhoduje, tak a zváží, kdy odejít. Kdyby jsme měli nějaké zásadnější problémy nebo malou Italii, bylo  by to pro mě  možná jednodušší rozhodování. Kdyby nebylo tohoto problému, není nic nač bych si stěžovala.

I když to tak nevypadá není jinak nerozhodný nebo zženštělý

Není tady

#115 20. 5. 2008 14:13

Nabuko
♥♥♥♥♥--

Koi napsal(a):

Zuzi, to já vím, že tu infomaci by všichni nějak přijali. Já jen vím, že by mu to hrozně ztížilo evt. návrat. Tak si říkám, on se rozhoduje, tak a zváží, kdy odejít. Kdyby jsme měli nějaké zásadnější problémy nebo malou Italii, bylo  by to pro mě  možná jednodušší rozhodování. Kdyby nebylo tohoto problému, není nic nač bych si stěžovala.

I když to tak nevypadá není jinak nerozhodný nebo zženštělý

Po svých zkušenostech - čím méně lidí je zainteresováno, tím lépe. Stud a přiznání si chyby je obtížné i pro člověka samotného, natož pokud to musí všechno překonávat ještě před ostatními.

Není tady

#116 20. 5. 2008 14:20

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

A to je právě ono Sel. Pokud mu bude vadit moje výška, je jasné že s tím nic nenadělám. Ale jestli mu bude vadit moje oblíbená teta a on mi to poví, nebudu už tak trvat na tom, aby za ní se mnou chodil wink   

U nás to třeba bylo v Jezevčíkovi. Když jsem vybírala pejska, tak přítel mi nadhodil jezevčíka, protože ho jako kluk měl. Já mu na to řekla, že tohle plemeno se mi nelíbí a připadá mi lenivé. Tohle vždycky přešel. Až jednou vybouchl a vypadlo z něj, že jej držel když ho uspávali a hodně se ho dotýká, když takhle o jezevčících mluvím. Jenže já to do té doby nevěděla. Od té chvíle co mi to řekl, už vím, že se mám tomuhle tématu raději vyhýbat.

A myslím si, že pokud tvému příteli začaly vadit věci, které z počátku byly výborné, byl problém jinde než v nich.

Není tady

#117 20. 5. 2008 14:51

Kokka
♥♥♥----

Koi - vím jak musí bolet to, co ti manžel napsal na druhou stranu víš trochu víc a můžeš to nějak zpracovat nějak se s tím poprat. Nevím, jak je to dlouho, co si začal s blondkou, ale podle několika tvých příspěvků, které jsem si našla jsou to tak 3 roky? To je snad ta největší zamilovanost pryč a nevím jestli u ní se dá taky o bůh ví jaké zamilovanosti mluvit. Co vím z okolí a životních příběhů, když se zamiluje ženská pálí mosty spíš než chlap. Jestli-že to zůstalo v této rovině - třeba to ona bere jen jako zpestření. Psala jsi, že je vdaná jak už psala Salen vidím to trochu jako výhodu pro vᚠvztah (dáli se to tak říct). S tím, že by chtěl být sám - možná by to pomohlo. Je jasné, že ty nebudeš ta která řekne tak jdi neb jej podle všeho stále miluješ. Možná bych mu ale řekla, že mu rozumím, že to tak cítí a budu jeho rozhodnutí respektovat, ale že je to jen jeho problém a on musí vědět kdy a jak odejít na samotku. A taky mu říct, že budeš ráda když si vše v sobě srovná a že dveře má stále otevřené... Jinak jak psala Nabuko, taky si myslím, že čím méně lidí ví tím lépe a to nejen pro něj. Ale jak to udělat když by chtěl být sám...  Nevím, ale tak nějak cítím, že bude zase dobře.

Nikdo nemůže vyřešit problémy za člověka, jehož problém je, že své problémy nechce řešit.
Vše, čím byste ublížili druhým, nejprve vyzkoušejte na sobě.
Než se změníte, musí být v sázce něco důležitého.

Není tady

#118 20. 5. 2008 15:18

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

Koi, každopádně všechna rozhodnutí jsou na vás dvou.
Držím ti pěsti, abys se rozhodla tak, abys co nejméně trpěla. Ono žít v jedné domácnosti s mužem, kterého miluješ a který je zamilovaný do jiné ženy, je mooooc obtížné. Ale určitě to jde a je to na každé z nás, jak se s tím vypořádá.

Já jsem s mužem, který udržuje styk s jinou (či jak to nazvat), žít nechtěla a tak jsem ho požádala, a odejde a rozvedla jsem se s ním.
Ale nemysli v klidu mi to nepomohlo, stejně za mnou stále chodil, já ho přijímala dost dlouho na to, abych z toho málem skončila u Chocholouška. Jednou však ten pomyslný džbánek přeteče, člověk si uvědomí vlastní hodnotu a pak to utne.

U vás záleží na tom, co nebo kdo vydrží dýl, jestli manžova zamilovanost nebo ty. Tak ti radím, abys myslela víc na sebe a na svoje zdraví.

Není tady

#119 20. 5. 2008 16:05

Kerrin
♥♥♥♥---

Koi, nejsi v tom sama. mě také čeká rozřešení......... myslím že dnes.
V životě mi ale manžel nikdy nic nenapsal natož ani neřekl co tobě. tak to ber v klidu. Tohle co je mezi vámi ještě nemusí znamenta konec všeho.

Není tady

#120 20. 5. 2008 16:30

Koi
♥♥♥♥---

Kerrin přeji ti a muž  pochopí a prožří.  Vůbec se mi nechce domů. Sice už nebulím, ale jako by nic a zažertovat dnes nezvládnu. Slíbila jsem si,že dnes se  o tom ani nezmíním, dofám, že to zvládnu. Přemlýšlím, jestli se mám zdekovat po večeři do ložnice a nechat ho samotného. Nebo když to zvládnu se bavit o běžných věcech. Nevím čemu by dal přednost.

Dík, že mi píšete, já to právě nikde neříkám, proto jsem toho plná. Je zajímavé, že člověk si na negativní inforamce si zvykne, ale tyto situace jsou vždy stejně zranitelné pro  většinu lidí.

Není tady

#121 20. 5. 2008 16:43

Suzie
♥♥♥♥---

Koi, zažila jsem to taky - přemýšlení, co mám dělat, aby si vybral mě. Jak píšeš - "čemu by dal přednost". Vykašli se pro jednou na to, co chce on a dělej to, co cítíš ty. Já jsem tehdy kromě toho, že jsem chtěla, aby M tu osobu nemiloval, vůbec nevěděla, co vlastně chci pro sebe. Můj muž byl taky zamilovaný do jiné a taky jsem se snažila, abych pro něj byla přitažlivější. Ale dneska vím, že a udělám co udělám, když má srdce jinde, tak na to stejně kašle. Teď asi přemýšlíš, jak se chovat, aby neodešel. Věř tomu, že pokud nejsi hysterka, která ho neustálýma scénama vyštve, tak je to úplně jedno. On tě totiž vůbec nevnímá a jediný, co chce je, abys mu dala pokoj. Tedy to je můj osobní názor. Já bych se mu vyhýbala a stále si opakovala: co bych teď chtěla dělat, kdyby byl muž služebně 3 měsíce mimo republiku? A to bych taky dělala. Nejdřív se musíš nutit chodit třeba na orientální tance, ale najednou se myšlenkami odpoutᚠa zjitíš, že mᚠtaky svůj život.

Není tady

#122 20. 5. 2008 16:55

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Koi napsal(a):

Víte co mi jednou řekla psycholožka(a to jsem tam byla jen jednou). Zvládáte toho moc sama. Chlapy mají rádi takové ty trochu ukňourané křehule, co nic neumí. Řekla mi, abych se naučila říkat, že mi tohle nejde, tohle je moc těžký, tohle nezvládnu,..... a tak.  Prostě měl moc času na sebe.

Tak tohle přesně bylo o mně a mém BM. Já zvládala všechno a on měl volnost. Teď to má opačně. Já ale neuměla kňučet, že to neumím, tamto nejde. Jé, to jsem ale fakt byla hloupá.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#123 20. 5. 2008 17:11

AlixaZS
♥♥♥♥♥♥-

Modroočka napsal(a):

Koi napsal(a):

Víte co mi jednou řekla psycholožka(a to jsem tam byla jen jednou). Zvládáte toho moc sama. Chlapy mají rádi takové ty trochu ukňourané křehule, co nic neumí. Řekla mi, abych se naučila říkat, že mi tohle nejde, tohle je moc těžký, tohle nezvládnu,..... a tak.  Prostě měl moc času na sebe.

Tak tohle přesně bylo o mně a mém BM. Já zvládala všechno a on měl volnost. Teď to má opačně. Já ale neuměla kňučet, že to neumím, tamto nejde. Jé, to jsem ale fakt byla hloupá.

Taky neumím kňourat. U mě prostě všechno jde, když se chce. A když se nechce, tak to počká.  Jak se to dá naučit, být "ukňouranou křehulí"? smile

Není tady

#124 20. 5. 2008 17:20

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

AlixaZS napsal(a):

Modroočka napsal(a):

Koi napsal(a):

Taky neumím kňourat. U mě prostě všechno jde, když se chce. A když se nechce, tak to počká.  Jak se to dá naučit, být "ukňouranou křehulí"? smile

Tak to já blbec byla naopak hrdá, že všechno zvládnu sama. Ukňouranou křehulí být nechci, ale pracuju aspoň na tom, do všeho se nehrnout se vší vervou.
Jak já jsem to pochopila z toho, co mi řekl můj chlap, asi se spíš chlap musí cítit potřebný. Když jsem mu tehdy vyčítala, že NIC nedělá, byla to skoro pravda, ale pravdou je, že jsem mu asi nedopřála se příliš zapojit. Musela jsem mít všechno teď  hned a on na všechno potřebuje dost času, tak jsem holt zarafala a měla to na to šup. Asi si pak opravdu připadal k ho.nu.

Není tady

#125 20. 5. 2008 17:27

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

Suzie napsal(a):

On tě totiž vůbec nevnímá a jediný, co chce je, abys mu dala pokoj. Tedy to je můj osobní názor.

Tohle velmi výborný postřeh. Možná to tak opravdu je, asi i proto chce žít sám, aby měl od všeho pokoj a nemusel nic řešit.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí