29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zdravím všechny, potřebovala bych poradit ze dvěmy problémy. Chci si koupit nyčku Bosch SGD 55M05 EU, máte ji někdo jaká je? A druhý problém jak poznám nádobí do myčky některé mám i 10 let a nevím jestli už to tehdi psali co se stane když to nebude nádobí vhodné do myčky. dík za radu Elisn:supr:
Není tady
Mám Bosch, ale už spoustu let, takže určitě jiný typ. Ale jinak velká spokojenost.
Co se týče nádobí, myslím že myčce neuškodí a na nádobí se to po 2 - 3 umytí pozná.
Natlučený smalt začne rezivět, nevhodný plast se zprohýbá a vyšisuje, nevhodné sklo může zmatovatět.... Takže se to ukáže samo :-))
Já jsem to tenkrát nějak moc neřešila a postupně jsem nádobí vyřazovala a dokupovala co chybělo (např. sadu příborů, ty nám neustále chyběly).
I teď mám pár kousků nádobí, které do myčky nedávám a myji je ručně, stejně napouštím dřez na umytí kuchyňské linky a sporáku :-))
Není tady
My teda nemame Bosch ale nadobí do ní dáváme všechno až na papinák, ten se nevejde. ale skleničky máme náký poškrábaný
asi od blbý soli či co
Není tady
co se týče nádobí: hlavně do ní nedávej nic ze dřeva a hliníkové nádobí jinak ostatní budeš muset vyzkoušet nebo pokud si nebudeš úplně jistá,tak raději umýt ručně
Není tady
Pokud plánuješ zakupovat i nějaké nové nádobí či hrnce apod.... Tak samozřejmě je ideální se podívat na symboly, zda tam není myčka zakázaná... Na nových designech keramiky a porcelánu se zespod objevují tzv. myčkové kříže, kdy ten výstupek po obvodu je na čtyřech místech narušen, aby při mytí snadněji odtékala voda z těch dnových prohlubní.... Kde to nemáš, tam je třeba nádobí umisťovat do myčky trochu v náklonu nebo většina z nich už má i ten prostor na hrnky apod... takto uzpůsobem....
Staré věci otestuješ přesně, jak radily holky....
U starožitností samozřejmě neriskovat, u ručně malovaného porcelánu a keramiky či levných sklenic s potiskem, možnost smytí zaručena.
Nesouhlasím s tím, že by se do myčky nemohly dávat dřevěné věci.... Dávám tam jak prkýnka, tedy jedno, jinak používám z praktických důvodů plastový, ale všechny vařečky, paličku na maso apod..., a za 8 let žádný problém. Jelikož myčka má posledních 20 minut tzv. sušících, tak po otevření je dřevo již jen maličko vlhké a než začnu vyndávat, tak je zcela suché....
Není tady