Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#101 18. 3. 2008 9:39

vlavlavla
♥♥-----

Re: Babči interneťandy-pojďte sem.

Dnes ráno mě zaskočil sněhový poprašek,po nádherně vydařené sobotě jsem si myslela,že se ti meteorologové mýlí,že napadne pouze na horách.A ejhle,napadlo i pod horami.

Není tady

#102 18. 3. 2008 11:00

ita
♥♥♥♥♥♥-

Nějak to meteorologům poslední dobou vychází. Předpovídali také bílé Velikonoce. Ráno zde chumelilo, občas ten sníh i zůstal na trávnících. A já už se tak těšila na jaro. Už jsem si stáhla několik receptů na velikonoční moučníky, asi začnu něco péct, bych měla pocit Velikonoc. Nebo že bych začala ten jarní úklid?

Není tady

#103 18. 3. 2008 12:57

vlavlavla
♥♥-----

Já se také dívala na recepty a dokonce jsem objevila recept na beránka,který určitě vyzkouším a také mě zaujala tvarohová "mňamka" bez těsta a na tu se chystám zítra.Dnes koupím suroviny a zítra budeme mlsat.Dám vědět,jak se povedla a chutnala.

Není tady

#104 18. 3. 2008 19:39

sovina
♥♥♥----
Místo: Děčín
Web

ita napsal(a):

Vysvětlování nefunguje, nechápe, že pes je puberťák, tak občas neposlechne. Ten předchozí NO byl nalezenec a už dospělý, bál se zpočátku všech a všeho a časem jsem z něj vychovala báječného psa. Manžel si pamatuje z mládí, že měli 2 psy ( v zahradě) a rodiče se kvůli nim hádali (asi bylo moc je nakrmit), tak je dali pryč. Asi se domnívá, že to udělám taky. To se moc mýlí, leda bych šla i se psem. Žádný pes hned neposlouchá na 100%, po dědkovi s holí by vystartoval každý.
Už jsem si udělala deník v excelu, pokračování večer, vnučka si přijde dělat na počítač prezentaci k ročníkové práci.

A což takhle se dát do vebovek? když budeš chtít-ráda poradím.hjarta

Není tady

#105 18. 3. 2008 19:41

sovina
♥♥♥----
Web

vlavlavla napsal(a):

Dnes ráno mě zaskočil sněhový poprašek,po nádherně vydařené sobotě jsem si myslela,že se ti meteorologové mýlí,že napadne pouze na horách.A ejhle,napadlo i pod horami.

No já ráno vstala a byla jsem dost překvapená- všude bílo.Teď moc televizi nestíhám-daně jdou do finiše a tak jsem koukala-jestli náhodou nemám vlčí mlhu.Neměla a byla dost zima.Ale to je poslední-už bude jaro a sluníčko.smile

Není tady

#106 18. 3. 2008 19:41

sovina
♥♥♥----
Web

vlavlavla napsal(a):

Já se také dívala na recepty a dokonce jsem objevila recept na beránka,který určitě vyzkouším a také mě zaujala tvarohová "mňamka" bez těsta a na tu se chystám zítra.Dnes koupím suroviny a zítra budeme mlsat.Dám vědět,jak se povedla a chutnala.

To určitě a pak dáš receptík.Docela bych něco nového.hjarta

Není tady

#107 18. 3. 2008 21:33

ita
♥♥♥♥♥♥-

Tak jsem myslela, že nic moc chystat nebudu, ale už si objednala pečení babička, holky... V tomhle počasí na chatu nepojedeme,  (tam chodí na pomlázku jen jeden soused, je to samota), takže to odbýt nepůjde.
Sovi, moc toho na PC neumím a hlavně nestíhám. Naše velká rodinka mě neustále organizuje veškerý čas.
Tak zítra začínám mazance, pak jidáše, beránka, tiramisu a všichni mají rádi odpalované věnečky. Každoročně zkouším nové recepty a pak nevím, který byl lepší.

Není tady

#108 21. 3. 2008 6:36

sovina
♥♥♥----
Web

Tak tady je pěkně hnusně-prší-sněží-byla jsem si v práci pro nějaké věci-budu dělat doma.Přišla jsem promočená-sice deštník mám-ale asi se bojím, aby mi nezmokl.Mám Velikonoce naplánované- budu dělat-konec daní je blízko.Ale nevadí-rodinka je na chalupě a tak klid všude-i doma.

Není tady

#109 21. 3. 2008 18:13

ivca
♥♥♥♥♥♥-

Holky, mám sice zapojený nový - zánovní - sporák, aleč moc tomu asi nedám. Upeču krůtu, možná něco sladkého, ale nejsem žádný expert na mazance - ty kupuju a beránky. Je zia, jsem utahaná, vidím to na takový Velikonoční odpočinek ...

Není tady

#110 21. 3. 2008 18:22

ita
♥♥♥♥♥♥-

Já už upekla 3 beránky. Dva z tvarohového těsta, jednoho z třeného. Poslední už ani nešel vyklopit, čím dál horší. Nějak se mi nevede, zítra začnu mazance a medovník.
Sovi, už mám kus účetnictví, taky se chystám přes svátky to dorazit.

Není tady

#111 22. 3. 2008 7:49

sovina
♥♥♥----
Web

ivca napsal(a):

Holky, mám sice zapojený nový - zánovní - sporák, aleč moc tomu asi nedám. Upeču krůtu, možná něco sladkého, ale nejsem žádný expert na mazance - ty kupuju a beránky. Je zia, jsem utahaná, vidím to na takový Velikonoční odpočinek ...

Tak ty svátky nejlíp oslavíš.Klid a pohodička-žádný nervy-tak to plánuju já.A je to dobře.hjarta

Není tady

#112 22. 3. 2008 7:51

sovina
♥♥♥----
Web

ita napsal(a):

Já už upekla 3 beránky. Dva z tvarohového těsta, jednoho z třeného. Poslední už ani nešel vyklopit, čím dál horší. Nějak se mi nevede, zítra začnu mazance a medovník.
Sovi, už mám kus účetnictví, taky se chystám přes svátky to dorazit.

Jsi maniak-vím, že to mají rádi-ale mně už se tohle nechce.nějak jsem pekla celý život a už mne to nebaví.Občas mi něco udělá pekárna,ale říkám si že to není zdravé-krásně se vymlouvámsmiletongue

Není tady

#113 22. 3. 2008 11:50

ita
♥♥♥♥♥♥-

Sovi, Máš pravdu, není to zdravé, ale holky jsou mladé a chtějí slavit Velikonoce. Měla jsem včera den blb... Večer jsem šla se psem do parku, na křižovatce mě napadl pitbul, pokousal mi nohy. Můj NO mě bránil, ale na pitbula neměl, pak skončil téměř pod autem. Mužský samozřejmě nebyli doma, naštěstí je zde psí sanitka. S majitelem pitbula jsme se sešli na psí pohotovosti, šel ho tam nechat utratit, že napadá lidi. Nechápu, proč si bojová plemena pořizují mladí, kteří na ně nemají dost času ani zkušeností. Byl očkovaný, pes je pozešívaný, mně to hodně krvácelo a necuká v tom, tak to snad bude dobré (na pohotovost se mi nechce). To byl den...

Není tady

#114 23. 3. 2008 8:47

sovina
♥♥♥----
Web

ita napsal(a):

Sovi, Máš pravdu, není to zdravé, ale holky jsou mladé a chtějí slavit Velikonoce. Měla jsem včera den blb... Večer jsem šla se psem do parku, na křižovatce mě napadl pitbul, pokousal mi nohy. Můj NO mě bránil, ale na pitbula neměl, pak skončil téměř pod autem. Mužský samozřejmě nebyli doma, naštěstí je zde psí sanitka. S majitelem pitbula jsme se sešli na psí pohotovosti, šel ho tam nechat utratit, že napadá lidi. Nechápu, proč si bojová plemena pořizují mladí, kteří na ně nemají dost času ani zkušeností. Byl očkovaný, pes je pozešívaný, mně to hodně krvácelo a necuká v tom, tak to snad bude dobré (na pohotovost se mi nechce). To byl den...

Holčenko moje-to je mi líto.Ale asi obě víme,že ten pes za to nemůže-pán si pořídí psa,aby byl in a neumí ho vychovat.Znám pitbuly a jsou to mazlíci-ale je nutná přísná výchova.Vždycky říkám,že by si člověk měl pořídit psa,kterého zvládne. Moji pejskové, které jsem měla-i ti mrňousi měli vždy základní poslušnost-nikdy bych jim nedovolila,aby si dělali co chtěli.prostě poslouchat se musí.Od štěňátek jsem je učila-hraním-aby poslouchali a byl klid.Pak se jde pes utratit-protože ten člověk je blb.Opatruj sebe i pejska.hjarta

Není tady

#115 23. 3. 2008 22:16

ita
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj, tak na pohotovost jsem musela už včera, oteklo to. Chodím na čištění (už to mokvá, nešlo to šít) a beru antibiotika. Pes taky, pořád polehává. Byli jsme se kousek projít, nenechá ke mně nikoho přiblížit. Asi to nebude jednoduché, ten pitbul měl být 5 dnů v karanténě a majitel si ho odvedl, účet u vet. nezaplatil, tak jsem zvědavá, jestli se objeví na kontrole. Pokud ne, budu ho muset nechat hledat, jinak půjdu do špitálu. Můj statečný NO (nikdy se ještě nerval) mu pokousal tlamu, jak mě bránil. Mám ležet, tak jsem trochu nachystala Velikonoce, účto zase nic.

Není tady

#116 23. 3. 2008 22:19

ita
♥♥♥♥♥♥-

Ještě jsem zapomněla, opět jsem si potvrdila, že mám skutečně muže i syna na dvě věci. Synek je zaláskovaný, tak nemá čas a muž přece nepůjde až do garáže, když mohu na pohotovost MHD nebo taxíkem. Hlavně, že on je na smrt nemocný při rýmě. Ještěže je zde alespoň ta psí sanitka.

Není tady

#117 24. 3. 2008 6:22

sovina
♥♥♥----
Web

Ituško-opatruj se-klid.Teď to myslím vážně-musíš si na sebe udělat čas.Kdyý se ti tvoji chlapi takhle zachovali-trošku bych jim to oplatila.
Vím, že to asi půjde těžko-zvykli si na tvoji péči a že všechno zvládneš sama-zkus si dát chvíli nožičku na stůl a marodit.A´T se trochu starají-kdybys musela do nemocnice- to ti nepřeju.-tak by se museli starat taky.Přeju brzké vyzdravení,pejskovi hrdinovi taky a hodně klidu na srdíčku.

Není tady

#118 24. 3. 2008 19:54

ivca
♥♥♥♥♥♥-

chlapi nejsou na lproblémy, to víme
já jsem si to užila se zapojováním sporáku
sporák dovezla kamarádka, já objednala zapojení, zaplatila
úklid - samozřejmě moje maličkost
při odnesení starého proběhla scénka,lámání v pase, vidím to na operaci :-)))
škoda, že ho neumí ani pustit - je nucen si sám vařit (to je historie na dlouhé zimní večery)  docela by mne zajímalo jak to zvládna

Není tady

#119 24. 3. 2008 22:04

ita
♥♥♥♥♥♥-

Sovi, díky za podporu. Odpočívat se nějak nedaří. Mokvá mi to, přilepil se obvaz, tak chodit moc nemůžu.
Opravdu nejsou chlapi "životní opora"? Ten můj tedy ne, kdykoliv bych ho potřebovala, není doma a když mám z něčeho nervy, ještě mi vynadá. Jako teď se zcela vážně ptal, jestli mám na to pokousání pitbulem svědky ( v 8 večer, potmě, já byla v šoku, určitě mě zajímali svědci).
Dětem a tchýnči (má 91 a nad moučníkem se jí rozzáří oči) jsem upekla 4 beránky, pátého jsme snědli se psem, vytekl z formy a byl placatý.
Ivco, už leta zajišťuji všechny opravy, ač tomu vůbec nerozumím. Muž se tváří, že na takové maličkosti stačím.

Není tady

#120 25. 3. 2008 15:09

sovina
♥♥♥----
Web

Já nevím, vy byste ty mužský strhly.Oni chudáci stále řeší neůrodu v Urundě Burundi a mezinárodní události a vy byste chtěly,aby se snížili na to, že je doma něco v nepořádku.To k jejich vznešeným myšlenkám vůbec nejde.Já to řeším taky,že začnu taky čekat.Až se to spraví samo.Ne že by to muž pak zařídil-to se nestane-ale musí se zajímat-což je taky ohromná práce.reta

Není tady

#121 25. 3. 2008 15:23

ivca
♥♥♥♥♥♥-

já jsem poslední dobou už polevila a nechci po nikom nic - hned ....
klidně jsem vydržela, že nesvítilo jednou světlo v předsíni cca tři týdny ...
umím chodit okolo bince v dceřině pokoji, v kuchyni taky umím nádobí odsunout a uvařit si svoují kávičku nebo čaj ...
v duchu samozřejmě strašně trpím, ale zjistila jsem, že styl - nechám to vyhnít - umím taky

Není tady

#122 25. 3. 2008 21:46

ita
♥♥♥♥♥♥-

Ivco, to bych se za chvíli do té kuchyně nevešla. Použité nádobí nechává úplně kdekoliv, nejlépe na mém místě u stolu, ani v myčce, ani ve dřezu. Dnes velký pokrok, zeptal se, co má koupit, když mám ležet (celé dopoledne jsem lítala po doktorech), navrhla jsem vejce a on jich 10 donesl. A to měl strach, abych je nekoupila po cestě taky (vystačí mu na 2- 3 snídaně).
Jeden moudrý starý pán říkával: "nejlepší pomocnou ruku najdeš na konci svého ramene" a měl velkou pravdu. Máma zase tvrdila, že mužského samotného nic nenapadne, o všechno se musí říct, jinak je zklamání.

Není tady

#123 26. 3. 2008 15:04

vlavlavla
♥♥-----

Děvčata,to my jsme měli včera kulaté výročí.Z práce jsem šla už v poledne,abych stihla skočit pro dort a nachystat pohoštění.Muž přišel domů trošku později a se slovy,cože se slaví,snad ne ještě velikonoční svátky?si sedl ke chlebíčkům a baštil a baštil.Večer mu říkám,že dnes máme výročí,proto tolik těch dobrot a on odpověděl,no a co má být?Říkám,že nic.Pak seděl u PC a já šla bulet do polštáře.To je radosti s těmi našimi mužskými,co?

Není tady

#124 26. 3. 2008 16:53

ita
♥♥♥♥♥♥-

Taky neslavíme výročí svatby. Kdysi jsem chtěla¨, manžel se zeptal, jestli je co slavit, já se urazila a od té doby neslavíme. Jen když jsme měli 25 let, děti nám daly dárky a pozvaly do vinárny. To už je pár let a opět nic. Přitom si myslím, že tohle by se zrovna slavit mělo. Nakonec bych měla dostat  nedajli, že jsem to s ním tak dlouho vydržela. Tchýně říká, že jsem ho rozmazlila, ale to bude v genech, jeho synové jsou také takoví, otce jsem neznala, ale ten se asi nemohl projevit, prý byl silně pod pantoflem. Přitom vím, že mě svým způsobem miluje (pokud zajistím dokonalý servis a nerozčiluje mě neustálé měnění plánů).

Není tady

#125 27. 3. 2008 9:51

vlavlavla
♥♥-----

ita napsal(a):

Taky neslavíme výročí svatby. Kdysi jsem chtěla¨, manžel se zeptal, jestli je co slavit, já se urazila a od té doby neslavíme. Jen když jsme měli 25 let, děti nám daly dárky a pozvaly do vinárny. To už je pár let a opět nic. Přitom si myslím, že tohle by se zrovna slavit mělo. Nakonec bych měla dostat  nedajli, že jsem to s ním tak dlouho vydržela. Tchýně říká, že jsem ho rozmazlila, ale to bude v genech, jeho synové jsou také takoví, otce jsem neznala, ale ten se asi nemohl projevit, prý byl silně pod pantoflem. Přitom vím, že mě svým způsobem miluje (pokud zajistím dokonalý servis a nerozčiluje mě neustálé měnění plánů).

Ituško,s mužem jsme neslavili nikdy nic,krom narozenin našich synů,když byli ještě doma.Ale kolegyně se setkala s mým mužem v květinářství,kdy objednával kytici se slovy,že mu velice záleží na tom,jak bude kytice vypadat,proto se mě v práci ptala,k čemu pořizuje takovou kytku.I mě to šokovalo,proto jsem nachystala pohoštění v domnění,že bude oslava.Oslava byla,ale ne se mnou, kytička patřila novému 28letému objevu.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí