29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
vlavlavla napsal(a):
sovina napsal(a):
Pro vlavlavla-teď si uvědomuju,že ně ně je web.adresa u profilu.Tak dole je odkaz na další stránky.Dlouho jsem přemýšlela,jestli se do nich dám, ale nějak uzavírám některé kapitoly života a tak jsem se chtěla podělit.
Sovi, to nemá chybu,jen mi holka zlatá řekni,kde na to bereš čas.Já mám co dělat,abych nakoukla alespoň občas a přitom bych si tak ráda s vámi se všemi popovídala a zapojila do diskuzí.Spíš si v rychlosti přečtu co s děvčaty řešíte,popř.něco málo přihodím svého a zase běžím....
Víš,já jsem stará čarodějka-to jsi asi poznala.dělala jsem kursy,měla jsem terapeutickou poradnu a zůstalo mi toho v hlavě moc.Chtěla jsem tuhle kapitolu-krásnou nějak uzavřít.A tak jsem udělala čajovnu.Jenže jsem se tam nevešla já se svými úvahami a tak jsem udělala stránky sovičky.Moc mne to baví-je to krásná práce dělat stránky a nejkrásnější jsou slova chvály a taky to,že to lidem pomáhá.To je největší odměna,jako člověk může dostat.A tak si po večerech dělám na stránkách.
Není tady
Ahojky berušky.Je pátek a ten den mám nejraději-před sebou volno.Tady je zamračeno-ale já cítím v kostech,že už to jaro je tady.Moc se těším na první kytičky.Dám si kafíčko a budu chvilku dělat.Muže jsem vyhnala na nákup-to jsem zvědavá co přinese.
Není tady
Také se těším na volno,budeme na chalupě,doufám jen,že se ukáže sluníčko,i když dnes to vypadá spíš na sníh....Děvčata,všem vám přejí pohodový víkend:).
Není tady
taky přeju všem babčám pohodový víkend
myslela jsem,že budu s vnučkou, ale jede k druhé babičce
tak dám varliantu 2 - v sobotu těžklý odpočinek a v neděli trošklu poopravím zanedbanou domácnost a budu vařit na příští týden ...:-)
Není tady
ivca napsal(a):
taky přeju všem babčám pohodový víkend
myslela jsem,že budu s vnučkou, ale jede k druhé babičce
tak dám varliantu 2 - v sobotu těžklý odpočinek a v neděli trošklu poopravím zanedbanou domácnost a budu vařit na příští týden ...:-)
Jen si odpočiň.Všechny to potřebujeme.Já když můžu, třeba když muž odjede na chalupu s Bárou-tak si udělám " pyžámkovej dne",Nic nedělám a od rána do rána jsem v pyžamu a vegetím si.A vrním blahem.
Není tady
Já měla v horoskopu, že mám dbát o zdraví a nevylézat z postele. Ale už se děsně těším na chatu, musí tam kvést plno jarních kytek, jedeme zítra ráno. Tak krásný víkend a odpočiňte si.
Není tady
Už včera jsme oslavily MDŽ. Vyměnily jsme si dárky jako od ROH, povečeřeli, popovídali si, bylo to fajn. V dnešní uspěchané době není čas na společné akce, tak si vymýšlíme oslavu čehokoliv párkrát do roka.
Není tady
ita napsal(a):
Už včera jsme oslavily MDŽ. Vyměnily jsme si dárky jako od ROH, povečeřeli, popovídali si, bylo to fajn. V dnešní uspěchané době není čas na společné akce, tak si vymýšlíme oslavu čehokoliv párkrát do roka.
Jo je to škoda-parta v práci se teď nenosí-každý se bojí o místo.Taky jsme slavily s kamarádkama-bylo to jako vždy bezvadný.
Viděly jste tu babičku na rotopedu ? Bože-102 let a taková čilucha.
Není tady
Nojo, v zdravém těle zdravý duch. Naše maminka loni oslavila 90 a taky jen špatně slyší, jinak má železné zdraví. Ale je z té generace, co šla do práce, až děti odrostly (ve 40). Já s dětma lítala od půl roku do jeslí, jsem opotřebovanější.
Byla jsem na chatě, oáza klidu a míru. Ráno sice bylo -8 st.C, ale nádherně. U potoka je celá stráň plná sněženek, bledulí, kvetou lýkovce, krokusy, čemeřice. Sázela jsem lilie a nějaké trvalky, co už došly od Basika, stříkala proti kadeřnavosti, jsem sedřená, ale šťastná. Zítra se pustím do účta.
Není tady
ita napsal(a):
Nojo, v zdravém těle zdravý duch. Naše maminka loni oslavila 90 a taky jen špatně slyší, jinak má železné zdraví. Ale je z té generace, co šla do práce, až děti odrostly (ve 40). Já s dětma lítala od půl roku do jeslí, jsem opotřebovanější.
Byla jsem na chatě, oáza klidu a míru. Ráno sice bylo -8 st.C, ale nádherně. U potoka je celá stráň plná sněženek, bledulí, kvetou lýkovce, krokusy, čemeřice. Sázela jsem lilie a nějaké trvalky, co už došly od Basika, stříkala proti kadeřnavosti, jsem sedřená, ale šťastná. Zítra se pustím do účta.
Ituško, jsem závistivá. jak já se těším na chalupu-ani nevíš.Už si to předtsvauju-večer než jdu spát.Bože já se těším.Jenže-ještě pár účetnictví a daň.přiznání a potom rčtvrtletní daně a bude klid,25.4. odjedu na 14 dní a budu š'tastná jak blecha.Už aby byl konec.Je to blázinec a koncem měsíce to bude ještě horší.Já chci na chalupu.
Není tady
Sovi, to máš ještě na dlouho, je mi Tě líto. Já se k účtu a DPFO odhodlávám už dlouho (dělám jen manželovi). Přitom je toho trochu, jen začít. Mám jako hlavní pracovní náplň pečovat o muže a vychovat ze štěněte NO hodného psa a to mi jde na chatě v přírodě mnohem líp, než tady ve městě. Chatu máme jako báječný relax, ikdyž jsme si na stará kolena pořídili obrovskou zahradu s rybníkem a lesem a teď makáme, makáme. Dětičkám se na zahradě pracovat moc nechce, většinou jsme tam sami se psem. Loni jsme poprve zasadili i brambory a přesně o tom hloupém sedlákovi - hodně a dobré. Zatím jezdíme jen víkendy, muž pracuje.
Není tady
To víš,děti-můj syn si už bohudík uvědomuje,že ta chalupa bude jednou jeho-tak pomáhá.Ale zahrada.ta je moje.Stejně by mi tom pokazili.
Já dnes makala jak mravenec-aby se to trochu pohnulo dopředu-konec měsíce se blíží.Ale už se objevuje to správný sluníčko, cítím jaro-a hned je mi líp.l
Není tady
Tady od rána pršelo, psa by nevyhnal, ti naši nás ano. Zahradu jsem taky přetvořilas k obrazu svému. Muž nasel všude trávu a já pak lezla se sekačkou po mezích několikrát za sezonu. Tak už se mi podařilo na jednu stráň zasázet ovocné stromy a keře, na další okrasné keříky, kolem rybníka zakrslé jehličnany a keře... Jen ta rozloha - než odplevelím polovinu, na začátku už to není vidět. Taky jsem zkusila herbicidní granulát, který určitě kulturním rostlinám neublíží a skoro vyhubil pivoně. Moje pracovní odhodlání ještě trvá, na odpoledne se objednaly vnučky (obě studují, potřebují můj počítač a hlavně si pokecat), tak možná začnu doklady večer.
Není tady
Já si dneska vzala práci domů a pořád se nemůžu dokopat k tomu, abych něco udělala>už mi ty papíry lezou krkem.Tady je děsnej vítr,prší-takový počasí do postele.Byla jsem s Bárou venku a jí se to taky nelíbilo-spěchala domů.Zmokly jsme-jako vždycky a ona na mne kouká ublíženě-že jsem se mohla jít vyčůrat sama.
Není tady
Tohle bláznivé počasí je asi všude.Já si na dnešek vzala dovolenou a "lížu si rány",obrazně řečeno.Včera jsem byla v Praze hlídat 8mi měsíční vnučku a ta mi dala zabrat natolik,že se dnes vzpamatovávám.Ale utahala mě příjemně,je tak roztomiloučká,no prostě milovaná vnučka.Vždyť to děvčata znáte,jak s námi ti drobečci dovedou mávat a jak si nás polehounku omotávají kolem prstíků.A to jsem si vždycky říkala,že nebudu tou rozmazlovací babičkou,ale takovou tou důslednou.Dám si kávičku,mám tu spoustu nedodělků,tak se jdu na to vrhnout.
Není tady
Já si myslím, že babičky jsou na rozmazlování. Rodiče jsou většinou nervozní, mají plno starostí, zapomínají, že taky byli mladí. Na svoje děti jsem taky neměla tolik času jako na vnoučata.
V našem parku je plno starých stromů, tak v takovém hrozném počasí tam chodím s obavou, co zase spadne. Dnes tam bylo plno louží (navezli tam na cestičky drcené cihly), pejsci radostně vymetli kaluže a pak mě můj NO celou nahodil tím červeným blátem. Nevím, jak to dělají ty slušně vypadající pejskařky, já chodím z parku jak bezdomovec .
Není tady
To mi vyprávěj.Naše Bára má kamarádku-psí.Jednou jsme se zapovídaly s majitelkou a najednou jsme s hrůzou zjistily,že se ty naše potvory svorně válej na zádech.Než jsme doběhly-bylo pozdě.Ty polštářový princezny se vyválely v rozkládajícím se zající.To byl smrad-až se lidi ohlíželi>
Není tady
Včera opět přišla vnučka, tiskla jsem jí do školy něco o reprodukci zvířat, takže účto zase nic a dnes dělám pořádek manžovi v pojistkách, něco mu končí a má v tom zmatek. Ale hned po polední vycházce začnu. Poprchává, tak tam dlouho nebudeme. Je to kondička to velké zvíře, chodím z vycházek celá utahaná. V parku je plno malých pejsků a Ti se ho bojí, musí být na vodítku a tak mě tahá za sebou. Chystáme se zítra na chatu, ikdyž počasí nic moc, alespoň tam bude klid, kytičky... Už mám vysetá i rajčata, po neděli začnu s letničkama. Taky mi došel další balík od zahradníka (p. Lebiše z Boskovic), tak budu něco sázet.
Není tady
Jo-taky to krásně odkládáš.Všechno bych dělala raději než papíry-i okna bych umyla-ale bohuže-konec se blíží.Mám na víkend zase domů práci- nechce se mi.Kromě toho hora prádla-ale pračka vypere sama.Rodinka mi odjede na chalupu-tak budu pracovat bez vyrušování.
Není tady
zdravím vás, babči - dnesk jsem absolvovala mamograf - skutečně je u nás i v sobotu - a je to OK
krásná procházka s vnučkou mne pak utahala a teď se obě válíme u televize ....
utahaly jsme i naši pejskovou, tak to vidím na poklidný večer ....:-)
Není tady
To je dobře.Taky jsem se večer rozložila u televize-že se budu dívat-Jo-to to dopadlo-usnula jsem a nakonec to asi bylo lepší než celá televize.Tady je zamračeno-ale to mi nevadí-jaro je už cítit.
Není tady
Koukám, že všechny pracujete, budu muset alespoň shrabat listí......
Není tady
Z hrabání listí a suché trávy mě pěkně bolí záda. Už začínají kvést saasanky, petrklíče a plicníky. Dnes tam celé dopoledne pršelo, pes chtěl neustále aportovat i v dešti. Hrozně mě dožral soused. Bojí se našeho psa (v parku si ho hladí malé děti) a tak k nám šel na návštěvu s holí v ruce, mával a řval. Pes po něm samozřejmě vystartoval, na cvičáku takhle dráždí psy před nácvikem obrany. Manžel začal opět nadávat na psa a vyhrožovat, že půjde z domu, že je neovladatelný, nebezpečný. Asi půjdu taky, ten pes mě má určitě raději. Ten soused má 2 psy v kotci, co štěkají na vše, co se pohne, třetího měl na metrovém řetězu u boudy. Samozřejmě kromě mizerného žrádla výchova a péče žádná. Tak mi mužský zkazili docela hezký den.
Není tady
Vysvětlování nefunguje, nechápe, že pes je puberťák, tak občas neposlechne. Ten předchozí NO byl nalezenec a už dospělý, bál se zpočátku všech a všeho a časem jsem z něj vychovala báječného psa. Manžel si pamatuje z mládí, že měli 2 psy ( v zahradě) a rodiče se kvůli nim hádali (asi bylo moc je nakrmit), tak je dali pryč. Asi se domnívá, že to udělám taky. To se moc mýlí, leda bych šla i se psem. Žádný pes hned neposlouchá na 100%, po dědkovi s holí by vystartoval každý.
Už jsem si udělala deník v excelu, pokračování večer, vnučka si přijde dělat na počítač prezentaci k ročníkové práci.
Není tady