Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 28. 2. 2008 19:32

sovina
♥♥♥----
Místo: Děčín
Web

Re: Babči interneťandy-pojďte sem.

ita napsal(a):

Ahoj, rajčata stačí zalévat jednou za týden, když je zasadíš do fólie, nevyschnou. Trávu jsme u svatého nadšení naseli taky všude a pak jsme nestačili sekat. Máme tam samou mez a svažitý terén, tak jsem začala nakupovat půdopokryvné keře (třezalku, skalníky, nízké tavolníky, plazivé růže, pak skoro plané keře..). Mým snem je bezúdržbová zahrada, protože při té rozloze než odplevelím jeden konec, na druhém už to není vidět. V létě tam bývá období sucha, tak přestože je tam rybník, s vodou je to horší.
Jinak mi manželství snad vyšlo taky až na druhý pokus, děti už mají dávno svoji rodinu a zahrádka je nějak nezajímá.

Taky občas plánuju to vybetonovat.To by se jen zametlo.

Není tady

#27 28. 2. 2008 19:39

Tetamáma
♥♥♥♥♥♥-
Místo: u Strakonic

Já jdu na cigáro a pak taky na Tagerta, už se těším na výměnu zkušenností....

Není tady

#28 28. 2. 2008 19:41

sovina
♥♥♥----
Web

Jo jasně-taky jsem si jednu zapálila,chystám si gaučíček u televize.Muže mám na chalupě s pejskou a tak si budu lebedit.To je parádička- ráno vstávám kdy chci.Přeju Vám moje nové kamarádky dobrou noc a zítra nashledanou.pussa

Není tady

#29 28. 2. 2008 19:45

ajaE
♥♥♥♥♥--

Ahojky babci jestli muzu tak se taky rada pridam ,dnes ma muj vnuk narozky,13 ,tak cekam ze se ozve na SKYPE,tak zatim si tady ctu vase pisani.

Není tady

#30 28. 2. 2008 19:51

ita
♥♥♥♥♥♥-

Jo, můj měl 15 a zrovna řešíme záškoláctví. Přitom je to takový milý a šikovný kluk. Přestěhovali se sem z venkovské školy, měl problémy s angličtinou a známá ho doučovala. Tvrdila, že se nedokáže celou hodinu soustředit, že příště se tváří, jako by to viděl poprve. Chtěla jsem, aby s ním dcera zašla do poradny, nechtěla, že je v pořádku. Teď přešel na učiliště a protože měl asi problémy s učením, chodil za školu. Vždycky jsem dceři se vším pomohla, ale její nynější partner ji tak zmanipuloval, že se mi zdá, že jí na dětech nezáleží.

Není tady

#31 28. 2. 2008 20:09

ajaE
♥♥♥♥♥--

Jojo,clovek by tak moc chtel aby to vse (jen to dulezite)bylov poradku ale ten zivot je fakt nekdy mrcha .

Není tady

#32 29. 2. 2008 7:49

sovina
♥♥♥----
Web

Ahojky holčeny-zdravím po ránu.Vítám další babču-jsem ráda,že se  sejdeme.nějak ty problémy budou menší-když si pohladíme hlavičky navzájem.Moc se mi nechce-ale dávám se do práce a tak jsem nahlédla co je nového.Tady je zamračeno,nevlídno a nejlíp by bylo zalézt do postele-tedy podle mne.Přeju Vám krásný den.stoltstolt

Není tady

#33 29. 2. 2008 11:46

sovina
♥♥♥----
Web

Udělala jsem si pauzu,najedla se a hned si udělám jedno vynikající kafíčko.A budu muset makat dál.:grater:Prej komu se nelení-tomu se zelení-to bych tady kolem sebe musela mít zeleno.:tesi:Ale nic)po 16.00 přijdu-snad tu nektěrá budete.vissla

Není tady

#34 29. 2. 2008 11:57

ita
♥♥♥♥♥♥-

No vidíš, máš na mě dobrý vliv, taky začnu pracovat, kromě venčení psa, úklidu a naplnění pekárny jsem ještě nic nestihla. Odpoledne se staví vnučka, je celá moje dcera a ta s ní proto špatně vychází. Taky jsem s ní moc nevycházela, když byla v pubertě, studovat nechtěla, našla si hocha hned vedle chalupy a dopadlo to děsně. Nedala si do ničeho mluvit, až po letech přišla, že jsem měla pravdu (alkoholik, násilník). Asi ty děti moc rozmazlujeme, moji rodiče mě od matury brali jako dospělou a mně by vůbec nenapadlo, běhat za nimi s každým problémem.

Není tady

#35 29. 2. 2008 13:26

vlavlavla
♥♥-----

Ahoj děvčata-zahradnice,poraďte,ať dělám co dělám,nedaří se mi na balkoně převislým muškátům.Mám je takové "chcíplé" a na chalupě rostou jak divé.Přitom hnojivo používám stejné.

Není tady

#36 29. 2. 2008 13:42

sovina
♥♥♥----
Web

ita napsal(a):

No vidíš, máš na mě dobrý vliv, taky začnu pracovat, kromě venčení psa, úklidu a naplnění pekárny jsem ještě nic nestihla. Odpoledne se staví vnučka, je celá moje dcera a ta s ní proto špatně vychází. Taky jsem s ní moc nevycházela, když byla v pubertě, studovat nechtěla, našla si hocha hned vedle chalupy a dopadlo to děsně. Nedala si do ničeho mluvit, až po letech přišla, že jsem měla pravdu (alkoholik, násilník). Asi ty děti moc rozmazlujeme, moji rodiče mě od matury brali jako dospělou a mně by vůbec nenapadlo, běhat za nimi s každým problémem.

Opět jsi mi připomněla-slíbila jsem synovi, že jim upeču chleba a nic.To jsem matka macecha.Ale už se na to vykašlu- byl by až večer.Dám se do toho zítra>

Není tady

#37 29. 2. 2008 13:43

sovina
♥♥♥----
Web

vlavlavla napsal(a):

Ahoj děvčata-zahradnice,poraďte,ať dělám co dělám,nedaří se mi na balkoně převislým muškátům.Mám je takové "chcíplé" a na chalupě rostou jak divé.Přitom hnojivo používám stejné.

A nebude to třeba polohou ? Potřebují sluníčko-ale ne moc a  co ovzduší?Já mám na chalupě taky jiný kytky než doma.Je tam asi čistší vzduch-okna mám stejně jako tam-ale rozdíl v tom je.

Není tady

#38 29. 2. 2008 13:55

ivca
♥♥♥♥♥♥-

zahradnice teda nejsem, ale snad mne neukamenujete
ráda vařím, dost čtu,  maám pejska a jsem babička sedmileté vnučky - určitě najdeme společná témata

Není tady

#39 29. 2. 2008 14:12

sovina
♥♥♥----
Web

ivca napsal(a):

zahradnice teda nejsem, ale snad mne neukamenujete
ráda vařím, dost čtu,  maám pejska a jsem babička sedmileté vnučky - určitě najdeme společná témata

Neboj my jsme hodný holky a zase máme společný pejsky- pořád se v něčem scházíme.

Není tady

#40 29. 2. 2008 17:38

sovina
♥♥♥----
Web

Tak se tu courám, ale máte asi při pátku co dělat.Já se už jen poflakuju-tak si čtu a dělám na stránkách.Zajdu.

Není tady

#41 29. 2. 2008 19:43

ivca
♥♥♥♥♥♥-

tak kromě těch pejsků toho máme asi společnýho víc ....
já mám momentálně takový zvláštní období
nový šéf, zatím se držím ... zdravotní problémy - přiměřeně věku ...
doma to mám na ...
starší dcera, máma té mojí milované vnučky se mnou moc nekomunikuje - její žitovní styl se mi nelíbí, tak jsem v klatbě
mladší je v pohodě, mám naštěstí ještě rodiče - kolem osmdesátky, jsou zdraví .... díky bohu ... ale já mám občas pocit, že je toho všeho na mne moc - co s tím ?

Není tady

#42 29. 2. 2008 22:43

ita
♥♥♥♥♥♥-

Ivco, to mě trápí poslední dobou taky. Obě děti se chovají jako sobci, kterým záleží jen na nich, nevím, co jsem to vychovala. Dcera se upne na mužského (pořád stejný typ) a nevidí a neslyší, i děti jsou jí jedno. Synek je děsně milý když je sám, což už poslední dobou není. S oběma jsem měla hezký kamarádský vztah a najednou je to pryč. Naštěstí mi to vynahrazují vnučky. Díky tomu, že mám psa (NO), trávím v parku 3-4 hodiny denně a mám tam spřízněné duše, se kterými si popovídám. Doma dělám vrbu, pokud se potřebuji svěřit já, jsem si jistá, že mě manža vůbec nevnímá. Náš společný život sestává ze společného bydlení. Ještěže mám toho psa, ten mě určitě miluje.

Není tady

#43 29. 2. 2008 22:53

ita
♥♥♥♥♥♥-

Ještě k těm muškátům. Mám je na chatě v samozavlažovacích truhlících Lebiš ( www.Lebis.cz ) - podívej se tam, je tam vše o pěstování. Mají misku na 5 l, zaovlažování je přes knoty, hnojím při každé zálivce.

Není tady

#44 1. 3. 2008 7:37

sovina
♥♥♥----
Web

Víte sluníčka-jsme v letech,kdy je člověk trochu považován za kus nábytku.Pořád k disposici,pořád připravený se o někoho starat a rodina si na to zvykla.A je to pro ně samozřejmé.To, že máme svoje starosti-samy se sebou-to už asi není tak důležité.Děti žijí svůj život-pořád jsme to v duchu chtěly-a tak to máme.Nemusí se nám to líbit-stejně nic nenaděláme.jsou dospělí.Možná se našim rodičům taky nelíbilo,co a jak děláme-ale dopadli stejně jako my.Já tu situaci řešila tak, že jsem čekala.Věděla jsem,že syn jednou pochopí,že ho mám pořád ráda a že přijde.A trvalo to 6 let-pak se všechno obrátilo.Varovala jsem se jakékoliv poznámky,jakékoliv výčitky-prostě přestala jsem komentovat jeho život- jen jsem byla ráda že přišel na návštěvu.A vrátilo se všechno do starých kolejí-máme se rádi,syn změnil partnerku-musel na to přijít sám.Po téhle zkušenosti mám radu-a radit už můžu-netrapte se nad tím, co nemůžete změnit.Možná je to na dlouhou debatu-určitě.Kdybyste měly čas.zajděte na moje druhé stránky-
http://sova.webgarden.cz/- hodně jsem tam nad tím uvažovala.Přeju krásný den.

Není tady

#45 1. 3. 2008 9:13

ivca
♥♥♥♥♥♥-

ito, přesně jsi vystihla mé pocity
nevzdávám to, ale naučila jsem se myslet víc na sebe
zrovna včera jsem měla u sebe na chvíli vnučku,potěšilo mne jaká je milá a že mne má opravdu ráda
budu se snažit věřit, že to snad i její nezodpovědná máma zvládne ...

Není tady

#46 1. 3. 2008 10:47

ita
♥♥♥♥♥♥-

Nojo, celý život jsem tu byla pro druhé a teď ... Rozčilují mě takové maličkosti. Manžel i syn jezdí autem a já tahám nákupy jako blázen kus pěšky. Synka nenapadne (ani když nakupuje pro sebe) vzít třeba velké balení mléka, nebo toaleťák, manžel poznamená, že nemám nakupovat, že zhubnem. A pak se rozčílí, když doma něco chybí.  Pořád si opakuji  "každý si k Tobě dovolí, co si necháš líbit", ale nějak to nefunguje. Vnučky za mnou obě chodí pravidelně, povídáme si o všem (co by si měly povídat s mámou, kdyby na ně měla čas). Vlastně se ji snažím nahradit. Ale jsou i hezké chvilky, už předpěstovávám papriky a chystám se na rajčata. Včera jsem pekla řezy Margot, dnes musím něco dalšího, přijde druhá vnučka se svým hochem.

Není tady

#47 1. 3. 2008 15:15

ajaE
♥♥♥♥♥--

Ito,to je prave ono,jsou zvykli jen doma sahnout a JE.Netahej se sama s velkym nakupem kdyz panove tvorstva si jezdi autem!Neni mliko? No-neni,pro mne je to tezke,neni toaletak?Tezky neni ,ale v ruce se spatne nese,NEDEJ SE!

Není tady

#48 1. 3. 2008 18:21

sovina
♥♥♥----
Web

Ahojky,teď  i upadly ruce od práce.A už se mi nechce vůbec nic.Jo je pravda-co dovolíme lidem,aby si k nám dovolili-tak to dělají.Byla jsem taky pořád jak velboud a pak jse  si řekla dost.Muž se stále divil,že nadávám na ceny-lednička peníze nechtěla.Tak jsem ho párkrát poslala na nákup něčeho hrozně důležitého-hlavně co má rád-měl oči navrch hlavy-že je nákup těžký.No a teď chodíme spolu,jezdíme spolu a je klid.Přesto někdy-hlavně když letím z práce-tak je mi líto ho tahat a tak mi chybí jen přívěsněj vozík.Ale musíme je zapojit,pořád tahat nákupy to nepůjde.Vzpomeňte na své páteře.tongue

Není tady

#49 1. 3. 2008 20:24

ita
♥♥♥♥♥♥-

Na nákup muže nedostanu, maximálně po cestě na chatu zastaví u obchoďáku a počká v autě. Zato moc rád nakupuje v Hornbachu a pod. Už jsem přemýšlela nad jezdící kabelou, ale tak stará se zase ještě necítím. Sovi, jak dopadl chleba? Já dělala poprve ten kváskový (jednoduchý recept v posledním Apetitu), opravdu je lehoučký, měkoučký, úplně jiný než z kvasnic. Odpoledne jsem zde měla druhou vnučku, je to úplně dospělá holka, odešla od mé dcery a bydlí s přítelem v podnájmu. Studuje, o víkendech chodí na brigádu do obchoďáku, skvělá. Tak nevím, možná právě špatná péče matky ji lépe vyzbrojila do života.

Není tady

#50 2. 3. 2008 3:29

sovina
♥♥♥----
Web

Jo mužský hrozně rádi choděj do hračkárny,můj taky.Já včera odpadla jak mimino-celý den jsem dělala a večer místo koukání jsem jsem usnula.A teď tady lezu po Internetu,protože nemůžu spát.Chlebíky jsou vynikající,jsem s pekárnou  moc spokojená.Mám vynikající recepty a chleba zmizí hned.A ostatní jako rohlíky nebo buchty taky.Syneček vždycky volá než přijde-mami nebude chlebíček?Dělala jsem s oříškama-byl pryč,než jsem se stačila pořádně rozhlédnout.Tady se snad umoudřil vítr-sice to u nás nebylo nic moc-koukala jsem ale co to nadělalo škody.Nemusím takovíhle počasí-co škodí-ani náhodou.Přeju krásnou neděličku.hjarta

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí