19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
ita napsal(a):
Ahoj, rajčata stačí zalévat jednou za týden, kdy je zasadí do fólie, nevyschnou. Trávu jsme u svatého nadení naseli taky vude a pak jsme nestačili sekat. Máme tam samou mez a svaitý terén, tak jsem začala nakupovat půdopokryvné keře (třezalku, skalníky, nízké tavolníky, plazivé růe, pak skoro plané keře..). Mým snem je bezúdrbová zahrada, protoe při té rozloze ne odplevelím jeden konec, na druhém u to není vidět. V létě tam bývá období sucha, tak přestoe je tam rybník, s vodou je to horí.
Jinak mi manelství snad vylo taky a na druhý pokus, děti u mají dávno svoji rodinu a zahrádka je nějak nezajímá.
Taky občas plánuju to vybetonovat.To by se jen zametlo.
Není tady
Já jdu na cigáro a pak taky na Tagerta, u se těím na výměnu zkuenností....
Není tady
Jo jasně-taky jsem si jednu zapálila,chystám si gaučíček u televize.Mue mám na chalupě s pejskou a tak si budu lebedit.To je parádička- ráno vstávám kdy chci.Přeju Vám moje nové kamarádky dobrou noc a zítra nashledanou.
Není tady
Ahojky babci jestli muzu tak se taky rada pridam ,dnes ma muj vnuk narozky,13 ,tak cekam ze se ozve na SKYPE,tak zatim si tady ctu vase pisani.
Není tady
Jo, můj měl 15 a zrovna řeíme zákoláctví. Přitom je to takový milý a ikovný kluk. Přestěhovali se sem z venkovské koly, měl problémy s angličtinou a známá ho doučovala. Tvrdila, e se nedokáe celou hodinu soustředit, e přítě se tváří, jako by to viděl poprve. Chtěla jsem, aby s ním dcera zala do poradny, nechtěla, e je v pořádku. Teď přeel na učilitě a protoe měl asi problémy s učením, chodil za kolu. Vdycky jsem dceři se vím pomohla, ale její nynějí partner ji tak zmanipuloval, e se mi zdá, e jí na dětech nezáleí.
Není tady
Jojo,clovek by tak moc chtel aby to vse (jen to dulezite)bylov poradku ale ten zivot je fakt nekdy mrcha .
Není tady
Ahojky holčeny-zdravím po ránu.Vítám dalí babču-jsem ráda,e se sejdeme.nějak ty problémy budou mení-kdy si pohladíme hlavičky navzájem.Moc se mi nechce-ale dávám se do práce a tak jsem nahlédla co je nového.Tady je zamračeno,nevlídno a nejlíp by bylo zalézt do postele-tedy podle mne.Přeju Vám krásný den.
Není tady
Udělala jsem si pauzu,najedla se a hned si udělám jedno vynikající kafíčko.A budu muset makat dál.:grater:Prej komu se nelení-tomu se zelení-to bych tady kolem sebe musela mít zeleno.:tesi:Ale nic)po 16.00 přijdu-snad tu nektěrá budete.
Není tady
No vidí, má na mě dobrý vliv, taky začnu pracovat, kromě venčení psa, úklidu a naplnění pekárny jsem jetě nic nestihla. Odpoledne se staví vnučka, je celá moje dcera a ta s ní proto patně vychází. Taky jsem s ní moc nevycházela, kdy byla v pubertě, studovat nechtěla, nala si hocha hned vedle chalupy a dopadlo to děsně. Nedala si do ničeho mluvit, a po letech přila, e jsem měla pravdu (alkoholik, násilník). Asi ty děti moc rozmazlujeme, moji rodiče mě od matury brali jako dospělou a mně by vůbec nenapadlo, běhat za nimi s kadým problémem.
Není tady
Ahoj děvčata-zahradnice,poraďte,a dělám co dělám,nedaří se mi na balkoně převislým mukátům.Mám je takové "chcíplé" a na chalupě rostou jak divé.Přitom hnojivo pouívám stejné.
Není tady
ita napsal(a):
No vidí, má na mě dobrý vliv, taky začnu pracovat, kromě venčení psa, úklidu a naplnění pekárny jsem jetě nic nestihla. Odpoledne se staví vnučka, je celá moje dcera a ta s ní proto patně vychází. Taky jsem s ní moc nevycházela, kdy byla v pubertě, studovat nechtěla, nala si hocha hned vedle chalupy a dopadlo to děsně. Nedala si do ničeho mluvit, a po letech přila, e jsem měla pravdu (alkoholik, násilník). Asi ty děti moc rozmazlujeme, moji rodiče mě od matury brali jako dospělou a mně by vůbec nenapadlo, běhat za nimi s kadým problémem.
Opět jsi mi připomněla-slíbila jsem synovi, e jim upeču chleba a nic.To jsem matka macecha.Ale u se na to vykalu- byl by a večer.Dám se do toho zítra>
Není tady
vlavlavla napsal(a):
Ahoj děvčata-zahradnice,poraďte,a dělám co dělám,nedaří se mi na balkoně převislým mukátům.Mám je takové "chcíplé" a na chalupě rostou jak divé.Přitom hnojivo pouívám stejné.
A nebude to třeba polohou ? Potřebují sluníčko-ale ne moc a co ovzduí?Já mám na chalupě taky jiný kytky ne doma.Je tam asi čistí vzduch-okna mám stejně jako tam-ale rozdíl v tom je.
Není tady
zahradnice teda nejsem, ale snad mne neukamenujete
ráda vařím, dost čtu, maám pejska a jsem babička sedmileté vnučky - určitě najdeme společná témata
Není tady
ivca napsal(a):
zahradnice teda nejsem, ale snad mne neukamenujete
ráda vařím, dost čtu, maám pejska a jsem babička sedmileté vnučky - určitě najdeme společná témata
Neboj my jsme hodný holky a zase máme společný pejsky- pořád se v něčem scházíme.
Není tady
tak kromě těch pejsků toho máme asi společnýho víc ....
já mám momentálně takový zvlátní období
nový éf, zatím se drím ... zdravotní problémy - přiměřeně věku ...
doma to mám na ...
starí dcera, máma té mojí milované vnučky se mnou moc nekomunikuje - její itovní styl se mi nelíbí, tak jsem v klatbě
mladí je v pohodě, mám natěstí jetě rodiče - kolem osmdesátky, jsou zdraví .... díky bohu ... ale já mám občas pocit, e je toho veho na mne moc - co s tím ?
Není tady
Ivco, to mě trápí poslední dobou taky. Obě děti se chovají jako sobci, kterým záleí jen na nich, nevím, co jsem to vychovala. Dcera se upne na muského (pořád stejný typ) a nevidí a neslyí, i děti jsou jí jedno. Synek je děsně milý kdy je sám, co u poslední dobou není. S oběma jsem měla hezký kamarádský vztah a najednou je to pryč. Natěstí mi to vynahrazují vnučky. Díky tomu, e mám psa (NO), trávím v parku 3-4 hodiny denně a mám tam spřízněné due, se kterými si popovídám. Doma dělám vrbu, pokud se potřebuji svěřit já, jsem si jistá, e mě mana vůbec nevnímá. Ná společný ivot sestává ze společného bydlení. Jetěe mám toho psa, ten mě určitě miluje.
Není tady
Jetě k těm mukátům. Mám je na chatě v samozavlaovacích truhlících Lebi ( www.Lebis.cz ) - podívej se tam, je tam ve o pěstování. Mají misku na 5 l, zaovlaování je přes knoty, hnojím při kadé zálivce.
Není tady
Víte sluníčka-jsme v letech,kdy je člověk trochu povaován za kus nábytku.Pořád k disposici,pořád připravený se o někoho starat a rodina si na to zvykla.A je to pro ně samozřejmé.To, e máme svoje starosti-samy se sebou-to u asi není tak důleité.Děti ijí svůj ivot-pořád jsme to v duchu chtěly-a tak to máme.Nemusí se nám to líbit-stejně nic nenaděláme.jsou dospělí.Moná se naim rodičům taky nelíbilo,co a jak děláme-ale dopadli stejně jako my.Já tu situaci řeila tak, e jsem čekala.Věděla jsem,e syn jednou pochopí,e ho mám pořád ráda a e přijde.A trvalo to 6 let-pak se vechno obrátilo.Varovala jsem se jakékoliv poznámky,jakékoliv výčitky-prostě přestala jsem komentovat jeho ivot- jen jsem byla ráda e přiel na návtěvu.A vrátilo se vechno do starých kolejí-máme se rádi,syn změnil partnerku-musel na to přijít sám.Po téhle zkuenosti mám radu-a radit u můu-netrapte se nad tím, co nemůete změnit.Moná je to na dlouhou debatu-určitě.Kdybyste měly čas.zajděte na moje druhé stránky-
http://sova.webgarden.cz/- hodně jsem tam nad tím uvaovala.Přeju krásný den.
Není tady
ito, přesně jsi vystihla mé pocity
nevzdávám to, ale naučila jsem se myslet víc na sebe
zrovna včera jsem měla u sebe na chvíli vnučku,potěilo mne jaká je milá a e mne má opravdu ráda
budu se snait věřit, e to snad i její nezodpovědná máma zvládne ...
Není tady
Nojo, celý ivot jsem tu byla pro druhé a teď ... Rozčilují mě takové maličkosti. Manel i syn jezdí autem a já tahám nákupy jako blázen kus pěky. Synka nenapadne (ani kdy nakupuje pro sebe) vzít třeba velké balení mléka, nebo toaleák, manel poznamená, e nemám nakupovat, e zhubnem. A pak se rozčílí, kdy doma něco chybí. Pořád si opakuji "kadý si k Tobě dovolí, co si nechá líbit", ale nějak to nefunguje. Vnučky za mnou obě chodí pravidelně, povídáme si o vem (co by si měly povídat s mámou, kdyby na ně měla čas). Vlastně se ji snaím nahradit. Ale jsou i hezké chvilky, u předpěstovávám papriky a chystám se na rajčata. Včera jsem pekla řezy Margot, dnes musím něco dalího, přijde druhá vnučka se svým hochem.
Není tady
Ito,to je prave ono,jsou zvykli jen doma sahnout a JE.Netahej se sama s velkym nakupem kdyz panove tvorstva si jezdi autem!Neni mliko? No-neni,pro mne je to tezke,neni toaletak?Tezky neni ,ale v ruce se spatne nese,NEDEJ SE!
Není tady
Ahojky,teď i upadly ruce od práce.A u se mi nechce vůbec nic.Jo je pravda-co dovolíme lidem,aby si k nám dovolili-tak to dělají.Byla jsem taky pořád jak velboud a pak jse si řekla dost.Mu se stále divil,e nadávám na ceny-lednička peníze nechtěla.Tak jsem ho párkrát poslala na nákup něčeho hrozně důleitého-hlavně co má rád-měl oči navrch hlavy-e je nákup těký.No a teď chodíme spolu,jezdíme spolu a je klid.Přesto někdy-hlavně kdy letím z práce-tak je mi líto ho tahat a tak mi chybí jen přívěsněj vozík.Ale musíme je zapojit,pořád tahat nákupy to nepůjde.Vzpomeňte na své páteře.
Není tady
Na nákup mue nedostanu, maximálně po cestě na chatu zastaví u obchoďáku a počká v autě. Zato moc rád nakupuje v Hornbachu a pod. U jsem přemýlela nad jezdící kabelou, ale tak stará se zase jetě necítím. Sovi, jak dopadl chleba? Já dělala poprve ten kváskový (jednoduchý recept v posledním Apetitu), opravdu je lehoučký, měkoučký, úplně jiný ne z kvasnic. Odpoledne jsem zde měla druhou vnučku, je to úplně dospělá holka, odela od mé dcery a bydlí s přítelem v podnájmu. Studuje, o víkendech chodí na brigádu do obchoďáku, skvělá. Tak nevím, moná právě patná péče matky ji lépe vyzbrojila do ivota.
Není tady
Jo muský hrozně rádi choděj do hračkárny,můj taky.Já včera odpadla jak mimino-celý den jsem dělala a večer místo koukání jsem jsem usnula.A teď tady lezu po Internetu,protoe nemůu spát.Chlebíky jsou vynikající,jsem s pekárnou moc spokojená.Mám vynikající recepty a chleba zmizí hned.A ostatní jako rohlíky nebo buchty taky.Syneček vdycky volá ne přijde-mami nebude chlebíček?Dělala jsem s oříkama-byl pryč,ne jsem se stačila pořádně rozhlédnout.Tady se snad umoudřil vítr-sice to u nás nebylo nic moc-koukala jsem ale co to nadělalo kody.Nemusím takovíhle počasí-co kodí-ani náhodou.Přeju krásnou neděličku.
Není tady