Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#76 2. 5. 2010 20:03

Vanda
♥♥♥♥---

Re: Doporučíte něco ke čtení?

KVĚTY Z PŮDY - Virginia Andrewsová- tujhle knížečku jsem dnes v noci dočetla,měla jsem ji zhltlou za necelý týden i jsem si zaslzela,prostě mě ten příběh prý podle skutečné události dostal.Zítra běžím do knihovny pro druhý díl.

Jo, jo život není peříčko..

Není tady

#77 4. 9. 2010 17:03

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

taurus napsal(a):

The Shack - William P. Young

Tahle knížka se mi dostala do ruky v českém překladu, těšila jsem se na ni, ale v polovině jsem ji odložila: děj mě zajímal, ale český překlad byl tak mizerný, že mě to rozčilovalo (profesionální deformace). Takže jsem si v srpnu pořídila v UK dva výtisky v originále, až dočtu hromádku knížek co mám u postele, dostane se na ni a poreferuju, jaké byly dojmy smile

Koho zajímá Amerika, doporučuji Blue Highways (William Least Moon). Profesor anglické literatury, kterého vyhodili z univerzoty, projel v upravené dodávce po malých silnicích celou Ameriku a zpostředkovává téměř nekomentovaný kontakt s místními lidmi...je to trochu složité ale skvělé čtení. U nás vyšlo tuším jako Modré silnice, ale je to rozebrané...

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#78 4. 9. 2010 17:54

Vanda
♥♥♥♥---

Bez dcerky neodejdu-Betty Mahnoody
Myslím,že podle tohoto příběhu byl natočen i film,ale knížka je knížka-pekné.

Není tady

#79 6. 9. 2010 12:24

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Vanda napsal(a):

KVĚTY Z PŮDY - Virginia Andrewsová- tujhle knížečku jsem dnes v noci dočetla,měla jsem ji zhltlou za necelý týden i jsem si zaslzela,prostě mě ten příběh prý podle skutečné události dostal.Zítra běžím do knihovny pro druhý díl.

Jen mě narychlo upoutal název tématu - aniž jsem přečetla celé..

Ty květy z půdy mě také strašně moc bavily...jsou to snad 4 díly, je to o těch dětech jak žily u babičky zavřené...atd..a pak zpětně život mámy a babičky? ?

Já marně hledám jednu knížku (asi více dílů), nepamatuju si ani název , ani autora, bylo to o chlapci, který byl nějak znetvořený nebo divného vzrůstu (bože já si nic nepamatuju..), prostě jiný , než ostatní, a byl zlý. Také více dílů...nevíte někdo..? Já si moc víc nevzpomenu...

Upravil(a) Wiki (6. 9. 2010 12:44)

Není tady

#80 6. 9. 2010 12:30

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

lulu24 napsal(a):

Ráda bych opět otevřela toto téma, poradte mi nějakou kńihu, ale spíš takové odpočinkové čtení pro ženy. žádný kriminálky ani horory.
díky

Přečti si Věčnou Ambru nebo Jih proti Severu smile
to je takové pěkně čtivé...
a nebo pořád vychází nová Bagshawe cokoliv od ní. Mám ráda i Fieldingovou - tu si i kupuju, ta to mívá psychologické a ne tak odpočinkové - ale je výborná

Upravil(a) Wiki (6. 9. 2010 12:42)

Není tady

#81 6. 9. 2010 12:58

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Romča napsal(a):

lulu24 napsal(a):

Ráda bych opět otevřela toto téma, poradte mi nějakou kńihu, ale spíš takové odpočinkové čtení pro ženy. žádný kriminálky ani horory.
díky

Cokoli od Simony Monyové

Monyová je taky moje láska - u té se člověk směje nahlas smile

Není tady

#82 6. 9. 2010 20:52

Vanda
♥♥♥♥---

Wiki ty Květy z půdy měly 4 díly o těch dětech, jak byly zavřeni na půdě,pak jejich celý životní příběh i jejich dětí.Pátý díl měl být nultý ,tam byl popsán celý život babičky Olivie.Mě se to moc líbilo.

Ta knížka co popisuješ o tom klukovi mi nic neříká.

Pro zasmání není špatný Robin-Zdena Frýblová

Není tady

#83 8. 9. 2010 14:39

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Vanda napsal(a):

Wiki ty Květy z půdy měly 4 díly o těch dětech, jak byly zavřeni na půdě,pak jejich celý životní příběh i jejich dětí.Pátý díl měl být nultý ,tam byl popsán celý život babičky Olivie.Mě se to moc líbilo.

Ta knížka co popisuješ o tom klukovi mi nic neříká.

Pro zasmání není špatný Robin-Zdena Frýblová

Jo - četla jsem to bylo to dobré.
A Frýbová? Tu miluju. Měla velmi dobré profesní romány a vynikající smysl pro humor- jéžíš já si nic nepamatuju - žádný název ..jóó Z neznámých důvodů.

Není tady

#84 8. 9. 2010 15:17

Svas
♥♥♥♥♥--

Pro zasmání je taky dobrá  knížka  Plyšová veš, napsala Hana Hlavínová.

Není tady

#85 9. 9. 2010 14:33

kety
♥♥♥♥---

Květy z půdy od Virginie Andrewsové jsem četla, náhodně jsem si tu knížku vybrala v knihovně.
Bylo to čtení, od kterého se nedalo odpoutat.
Pak jsem si začala půjčovat od této autorky další romány, ale časem mně to splívalo vjedno.
Byla to taková červená knihovna nebo telenovela.
Dnes už si ani nepamatuji o čem, který román byl.

Není tady

#86 12. 9. 2010 14:01

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Neskutečně dokonalou slovní zásobu a obraty má Ivanka Devátá. Zkuste od ní cokoliv. smile
Já se teď kochám knížkou Zahradníkův rok od Čapka. Taky krása.

Není tady

#87 12. 9. 2010 16:22

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

ja jsem jednim dechem prcetla naposledy tyto dve : Byla jsem otrokyni a Slzy ticha od Mende Nazer tummenupp

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#88 13. 9. 2010 21:02

Vanda
♥♥♥♥---

Dita.L napsal(a):

ja jsem jednim dechem prcetla naposledy tyto dve : Byla jsem otrokyni a Slzy ticha od Mende Nazer tummenupp

Byla jsem otrokyní-dočetla jsem nedávno-pěkná knížka.Momentálně mám rozečtenou další z islámského prostředí,svůj život tam popisuje saúdská pincezna žijící v luxusu a bohatství /naprostý opak Mende/ ,ale přesto neštastná.Jmenuje se to Tajemná princezna/život pod závojem /od Jean P.Sassonové.

Není tady

#89 16. 9. 2010 15:30

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja mám zo ženských stále rada Janu Bryndovú, ktorej knižky utešene pribúdajú, a inak sa mi páčia knižky jednak ako spomienky veterinárov (okrem Herriota vyšiel aj Slovák P. Fabian, ale ten mi pripadá slabší, a potom nejaký Čech, pozriem doma...) a druhak ako vtipné rozprávanie majiteľov á la Marly, Hotel pre psov, apod.
Keďže ma zaujímajú cudzie kultúry a mám rada príbehy, zaujali ma aj Zneuctená (údajne autentický príbeh Pakistanky narodenej už v Británii, ktorá je vedená tak prísne, že sa paradoxne vzoprie a skončí ako prostitútka...) a Slzy púšte o sudánskej lekárke, ktorú zomelie občianska vojna, vraj tiež autentický (aj s vyjadrením humanitárnej organizácie k jej príbehu a k sudánskej gneocíde ako takej...).

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#90 16. 9. 2010 16:51

Ronja
Moderátor(ka)
Web

Holky já vás obdivuju, mě tyhle příběhy třeba taky zajímají, ale na to číst drastické knížky prostě nemám. Čtu hlavně před spaním a po tomhle by teda byly hodně drsné sny tillfreds

Teď čtu tři knížky (podle nálady): dvě od Billa Brysona, jedna o angličtině (Mother Tongue), druhá o tom, jak se pokoušel přejít 2000 mil dlouhou Appalachian trail, která je spíš humorná...koupila jsem si ji, protože jsme ve Státech taky pěkný kousek téhle trasy prošli. Trasa se táhne celým Apalačským pohořím a každý rok ji několik šílenců za půl roku opravdu přejde...tak mám program na důchod big_smile No a pak jsem ještě nedočetla ty Blue Highways, no není divu, když to beru takhle, což dumbom

Upravil(a) Ronja (16. 9. 2010 16:56)

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#91 16. 9. 2010 17:36

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

.... zase na druhou stranu prave z takovychto knizek se clovek dozvi, jak ty muslimske zenske vlastne ziji. Protoze verejne to zadna neprizna a do medii za ucasti svyych manzelu tvrdi, jak jsou takhle stastne roll

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png

Není tady

#92 16. 9. 2010 20:48

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ronja napsal(a):

Holky já vás obdivuju, mě tyhle příběhy třeba taky zajímají, ale na to číst drastické knížky prostě nemám. Čtu hlavně před spaním a po tomhle by teda byly hodně drsné sny tillfreds

Teď čtu tři knížky (podle nálady): dvě od Billa Brysona, jedna o angličtině (Mother Tongue), druhá o tom, jak se pokoušel přejít 2000 mil dlouhou Appalachian trail, která je spíš humorná...koupila jsem si ji, protože jsme ve Státech taky pěkný kousek téhle trasy prošli. Trasa se táhne celým Apalačským pohořím a každý rok ji několik šílenců za půl roku opravdu přejde...tak mám program na důchod big_smile No a pak jsem ještě nedočetla ty Blue Highways, no není divu, když to beru takhle, což dumbom

Ja som ich mala ako Rohypnol, ale to má svoj dôvod... lol Nebyť nútneá, možno by som si ich ani nevybrala a neprečítala... ale takto som rada.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#93 16. 9. 2010 20:54

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Dita.L napsal(a):

.... zase na druhou stranu prave z takovychto knizek se clovek dozvi, jak ty muslimske zenske vlastne ziji. Protoze verejne to zadna neprizna a do medii za ucasti svyych manzelu tvrdi, jak jsou takhle stastne roll

No, tak zasa toto bolo dosť špecifické, pvoedala by som... Pakistanka v Británii (Pakistanci sú jedni z najprísnejších, čo sa dodržiavania týka...) a Sudánka v občianskej vojne... Muslimských žien sú milióny a všetky určite nežijú takto. Na tom Sudáne ma skôr politicky zaujalo, že Čína obchoduje so Sudánom a bojí sa embarga na ropu, takže vetuje veci vo svetových organizáciách a celý svet sa v podstate tvári, že nejaký Darfúr ani neexistuje a genocída sa tam čo? NEDEJE... správne. A najlepšie je, že Briti sa tvária otvorene, ale ke´d došlo na lámanie chleba, tak túto doktorku, ktorej sa doma vyhrážali smrťou za to, že pomáhala svojim (t.j. povstalcom), skoro deportovali domov po zamietnutí  azylu. hmm Mať veľké a vznosné reči je jedna vec, ale triediť potom žiadosti a skúmať jednotlivé osudy je vec druhá (a vziať peniaze na pomoc azylantom tretia, že?).

Brita

Není tady

#94 16. 9. 2010 21:09

Vanda
♥♥♥♥---

U mě tak nějak podobně jak píše Dita.Ráda čtu třeba románay Mary Higgins Clark-pěkné příběhy, které mě dokážou vtáhnout,ale nic víc mi nedávají jen pěknej relax.U těch skutečných příběhů třeba s islámskou tématikou mě ten příběh taky pohltí a k tomu se dozvím spousta zajímavostí o této kultuře a jejích zvycích-často drsných jak píše Ronja.Ty jejich zákony my nikdy pochopit nemůžem,ale možná, čím víc lidiček bude obeznámeno s tím jak to tam funguje pohne se něco snad alepoń krůček kupředu pro ty muslimské ženy.
K skutečným drastákům bych řadila úrčitě knížku Deník z Hirošimy od Mičihiko Hačija.Je to příběh japonského lékaře, který přežil výbuch atomové pumy a v knize popisuje celou tu hrúzu i to jak se pokoušeli léčit lidi v šílených podmínkách,nechápali příznaky nemoci z ozáření, protože o atomové pumě nikdo v té době nic nevěděl.

Není tady

#95 17. 9. 2010 11:20

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

nedavno jsem videla v kine film, ale budu si muset vzpomenout, jak se jmenoval. Byl to film podle skutecne udalosti, pribeh muslimske divky, ktera utekla ve 13 z pouste pred nucenou svatbou a dost tvrde v tom filmu ukazali, jak ji jako malinkou obrezala vlastni matka. Mela jsem slzy v ocich.
Uz jako dospela se dostala v Americe ke gyndr, ktery kdyz ji chtel prohlednout tak jenom rekl - nemuzu vam vratit co vam vzali, ale muzu opravit to co takhle sesili. Holka jeste neumela anglicky ale doktor mel asistenta z jeji zeme puvodu a ten ji jeho slova prelozil jako - mela by ses stydet devko..... dneska je to Americka topmodelka a bojovnice proti zenske obrizce.... kdybych ja si jenom vzpomnela jak se holcina jmenuje. Film byl natoceny podle jeji autobiografie....

Jinak osobne az budu mit za tri tydny vysledky z amniocentezy a jestli budou dobre, chtela bych se vratit ke knizce od Kim Edwards Strom v srdci (zajimave ve francouzstine se to jmenuje Dite ve vsi tajnosti va )
Knizku jsem zacala cist tesne pred tim, nez to vsechno v tehu prasklo s nasim Krystofem a pak uz jsem nemela silu na to to docist

Není tady

#96 17. 9. 2010 23:19

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Selima: Nebyť nútená, možno by som si ich ani nevybrala a neprečítala... ale takto som rada.

A čím? va Jestli to není tajné.
Jsem na tom podobně jako Ronja. K těm spoustám odborných knížek, kterými mám obloženou postel smile, si pak dopřávám spíš "krátkopříběhovky", oddechovky á-la Halina, Ivanka Devátá, Leo Rosten, Erma Bombeck atd. Herriot je u nás doma samozřejmě klasikou. A bytostně jednou za čas potřebuji prolistovat Garfielda smile. Podobně do kina chodím zásadně jen na komedie.
Jako dítě jsem preferovala detektivky Dicka Francise (měli jsme koně).
A před třemi lety na dovolené jsme si navzájem tahali z rukou dceřinu Šifru mistra Leonarda - ta mě tedy tehdy vzala pořádně, přestože záhady nejsou až tak mým velkým koníčkem smile.
Únosy dětí, popis kruťáren muslimského světa a podobné záležitosti nějak nemůžu. Znám se, já bych se pak strašně rozčilovala nad nespravedlností atd. smile. Taková literatura mi vůbec nedělá dobře.

Upravil(a) Tercila (17. 9. 2010 23:23)

Není tady

#97 18. 9. 2010 1:28

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Bohuzel o knizkach si ted muzu nechat jen zdat, a ze jsem v nich driv primo lezela, misto toho, abych chodila ven. big_smile Ted se dvema malyma detma nemam vubec prilezitost se zacist. Moc me to mrzi, tolik knizek, co jsem jeste necetla. Asi my nezbyva, nez si pockat do duchodu. big_smile Pak jsem na ta vase doporuceni zase nakouknu. tummenupp

Pokud jste necetli, doporucuju Svet podle Garpa od Johna Irvinga. Moc jsem se u toho pobavila. smile  A trocha romantiky: Pycha a predsudek od Jane Austenove. Klasika, ale dobra. smile

Není tady

#98 18. 9. 2010 20:15

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Denis Leary - Rakovinu nevyléčíš. Velikánská prča, přečetla jsem za jeden delší večer :-)

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

#99 19. 9. 2010 13:12

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Sakura: Pycha a predsudek od Jane Austenove

Ano, ano!!! smile A ještě Malé ženy.
Z toho momentálního nedostatku času si nic nedělej, děti jsou přednější smile, na knížky ještě v životě  dojde, vůbec se neboj smile.
ADFKo, moc děkuji za tip! Hned si knížku obstarám tummenupp

Upravil(a) Tercila (19. 9. 2010 13:14)

Není tady

#100 19. 9. 2010 17:01

Ronja
Moderátor(ka)
Web

Jůůů Pýcha předsudek, to miluju smile I zfilmované od BBC, nejúžasnější natočení Austenové, jaké jsem si uměla představit big_smile

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí