|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

KVĚTY Z PŮDY - Virginia Andrewsová- tujhle knížečku jsem dnes v noci dočetla,měla jsem ji zhltlou za necelý týden i jsem si zaslzela,prostě mě ten příběh prý podle skutečné události dostal.Zítra běžím do knihovny pro druhý díl.
Není tady
taurus napsal(a):
The Shack - William P. Young
Tahle knížka se mi dostala do ruky v českém překladu, těšila jsem se na ni, ale v polovině jsem ji odložila: děj mě zajímal, ale český překlad byl tak mizerný, že mě to rozčilovalo (profesionální deformace). Takže jsem si v srpnu pořídila v UK dva výtisky v originále, až dočtu hromádku knížek co mám u postele, dostane se na ni a poreferuju, jaké byly dojmy 
Koho zajímá Amerika, doporučuji Blue Highways (William Least Moon). Profesor anglické literatury, kterého vyhodili z univerzoty, projel v upravené dodávce po malých silnicích celou Ameriku a zpostředkovává téměř nekomentovaný kontakt s místními lidmi...je to trochu složité ale skvělé čtení. U nás vyšlo tuším jako Modré silnice, ale je to rozebrané...
Není tady

Bez dcerky neodejdu-Betty Mahnoody
Myslím,že podle tohoto příběhu byl natočen i film,ale knížka je knížka-pekné.
Není tady
Vanda napsal(a):
KVĚTY Z PŮDY - Virginia Andrewsová- tujhle knížečku jsem dnes v noci dočetla,měla jsem ji zhltlou za necelý týden i jsem si zaslzela,prostě mě ten příběh prý podle skutečné události dostal.Zítra běžím do knihovny pro druhý díl.
Jen mě narychlo upoutal název tématu - aniž jsem přečetla celé..
Ty květy z půdy mě také strašně moc bavily...jsou to snad 4 díly, je to o těch dětech jak žily u babičky zavřené...atd..a pak zpětně život mámy a babičky? ?
Já marně hledám jednu knížku (asi více dílů), nepamatuju si ani název , ani autora, bylo to o chlapci, který byl nějak znetvořený nebo divného vzrůstu (bože já si nic nepamatuju..), prostě jiný , než ostatní, a byl zlý. Také více dílů...nevíte někdo..? Já si moc víc nevzpomenu...
Upravil(a) Wiki (6. 9. 2010 12:44)
Není tady
lulu24 napsal(a):
Ráda bych opět otevřela toto téma, poradte mi nějakou kńihu, ale spíš takové odpočinkové čtení pro ženy. žádný kriminálky ani horory.
díky
Přečti si Věčnou Ambru nebo Jih proti Severu 
to je takové pěkně čtivé...
a nebo pořád vychází nová Bagshawe cokoliv od ní. Mám ráda i Fieldingovou - tu si i kupuju, ta to mívá psychologické a ne tak odpočinkové - ale je výborná
Upravil(a) Wiki (6. 9. 2010 12:42)
Není tady
Romča napsal(a):
lulu24 napsal(a):
Ráda bych opět otevřela toto téma, poradte mi nějakou kńihu, ale spíš takové odpočinkové čtení pro ženy. žádný kriminálky ani horory.
díkyCokoli od Simony Monyové
Monyová je taky moje láska - u té se člověk směje nahlas 
Není tady

Wiki ty Květy z půdy měly 4 díly o těch dětech, jak byly zavřeni na půdě,pak jejich celý životní příběh i jejich dětí.Pátý díl měl být nultý ,tam byl popsán celý život babičky Olivie.Mě se to moc líbilo.
Ta knížka co popisuješ o tom klukovi mi nic neříká.
Pro zasmání není špatný Robin-Zdena Frýblová
Není tady
Vanda napsal(a):
Wiki ty Květy z půdy měly 4 díly o těch dětech, jak byly zavřeni na půdě,pak jejich celý životní příběh i jejich dětí.Pátý díl měl být nultý ,tam byl popsán celý život babičky Olivie.Mě se to moc líbilo.
Ta knížka co popisuješ o tom klukovi mi nic neříká.
Pro zasmání není špatný Robin-Zdena Frýblová
Jo - četla jsem to bylo to dobré.
A Frýbová? Tu miluju. Měla velmi dobré profesní romány a vynikající smysl pro humor- jéžíš já si nic nepamatuju - žádný název ..jóó Z neznámých důvodů.
Není tady
Pro zasmání je taky dobrá knížka Plyšová veš, napsala Hana Hlavínová.
Není tady
Květy z půdy od Virginie Andrewsové jsem četla, náhodně jsem si tu knížku vybrala v knihovně.
Bylo to čtení, od kterého se nedalo odpoutat.
Pak jsem si začala půjčovat od této autorky další romány, ale časem mně to splívalo vjedno.
Byla to taková červená knihovna nebo telenovela.
Dnes už si ani nepamatuji o čem, který román byl.
Není tady
Neskutečně dokonalou slovní zásobu a obraty má Ivanka Devátá. Zkuste od ní cokoliv. 
Já se teď kochám knížkou Zahradníkův rok od Čapka. Taky krása.
Není tady
ja jsem jednim dechem prcetla naposledy tyto dve : Byla jsem otrokyni a Slzy ticha od Mende Nazer 

Není tady

Dita.L napsal(a):
ja jsem jednim dechem prcetla naposledy tyto dve : Byla jsem otrokyni a Slzy ticha od Mende Nazer
Byla jsem otrokyní-dočetla jsem nedávno-pěkná knížka.Momentálně mám rozečtenou další z islámského prostředí,svůj život tam popisuje saúdská pincezna žijící v luxusu a bohatství /naprostý opak Mende/ ,ale přesto neštastná.Jmenuje se to Tajemná princezna/život pod závojem /od Jean P.Sassonové.
Není tady

Ja mám zo ženských stále rada Janu Bryndovú, ktorej knižky utešene pribúdajú, a inak sa mi páčia knižky jednak ako spomienky veterinárov (okrem Herriota vyšiel aj Slovák P. Fabian, ale ten mi pripadá slabší, a potom nejaký Čech, pozriem doma...) a druhak ako vtipné rozprávanie majiteľov á la Marly, Hotel pre psov, apod.
Keďže ma zaujímajú cudzie kultúry a mám rada príbehy, zaujali ma aj Zneuctená (údajne autentický príbeh Pakistanky narodenej už v Británii, ktorá je vedená tak prísne, že sa paradoxne vzoprie a skončí ako prostitútka...) a Slzy púšte o sudánskej lekárke, ktorú zomelie občianska vojna, vraj tiež autentický (aj s vyjadrením humanitárnej organizácie k jej príbehu a k sudánskej gneocíde ako takej...).
Není tady
Holky já vás obdivuju, mě tyhle příběhy třeba taky zajímají, ale na to číst drastické knížky prostě nemám. Čtu hlavně před spaním a po tomhle by teda byly hodně drsné sny 
Teď čtu tři knížky (podle nálady): dvě od Billa Brysona, jedna o angličtině (Mother Tongue), druhá o tom, jak se pokoušel přejít 2000 mil dlouhou Appalachian trail, která je spíš humorná...koupila jsem si ji, protože jsme ve Státech taky pěkný kousek téhle trasy prošli. Trasa se táhne celým Apalačským pohořím a každý rok ji několik šílenců za půl roku opravdu přejde...tak mám program na důchod
No a pak jsem ještě nedočetla ty Blue Highways, no není divu, když to beru takhle, což 
Upravil(a) Ronja (16. 9. 2010 16:56)
Není tady
.... zase na druhou stranu prave z takovychto knizek se clovek dozvi, jak ty muslimske zenske vlastne ziji. Protoze verejne to zadna neprizna a do medii za ucasti svyych manzelu tvrdi, jak jsou takhle stastne 

Není tady

Ronja napsal(a):
Holky já vás obdivuju, mě tyhle příběhy třeba taky zajímají, ale na to číst drastické knížky prostě nemám. Čtu hlavně před spaním a po tomhle by teda byly hodně drsné sny
Teď čtu tři knížky (podle nálady): dvě od Billa Brysona, jedna o angličtině (Mother Tongue), druhá o tom, jak se pokoušel přejít 2000 mil dlouhou Appalachian trail, která je spíš humorná...koupila jsem si ji, protože jsme ve Státech taky pěkný kousek téhle trasy prošli. Trasa se táhne celým Apalačským pohořím a každý rok ji několik šílenců za půl roku opravdu přejde...tak mám program na důchodNo a pak jsem ještě nedočetla ty Blue Highways, no není divu, když to beru takhle, což
Ja som ich mala ako Rohypnol, ale to má svoj dôvod...
Nebyť nútneá, možno by som si ich ani nevybrala a neprečítala... ale takto som rada.
Není tady

Dita.L napsal(a):
.... zase na druhou stranu prave z takovychto knizek se clovek dozvi, jak ty muslimske zenske vlastne ziji. Protoze verejne to zadna neprizna a do medii za ucasti svyych manzelu tvrdi, jak jsou takhle stastne
No, tak zasa toto bolo dosť špecifické, pvoedala by som... Pakistanka v Británii (Pakistanci sú jedni z najprísnejších, čo sa dodržiavania týka...) a Sudánka v občianskej vojne... Muslimských žien sú milióny a všetky určite nežijú takto. Na tom Sudáne ma skôr politicky zaujalo, že Čína obchoduje so Sudánom a bojí sa embarga na ropu, takže vetuje veci vo svetových organizáciách a celý svet sa v podstate tvári, že nejaký Darfúr ani neexistuje a genocída sa tam čo? NEDEJE... správne. A najlepšie je, že Briti sa tvária otvorene, ale ke´d došlo na lámanie chleba, tak túto doktorku, ktorej sa doma vyhrážali smrťou za to, že pomáhala svojim (t.j. povstalcom), skoro deportovali domov po zamietnutí azylu.
Mať veľké a vznosné reči je jedna vec, ale triediť potom žiadosti a skúmať jednotlivé osudy je vec druhá (a vziať peniaze na pomoc azylantom tretia, že?).
Není tady

U mě tak nějak podobně jak píše Dita.Ráda čtu třeba románay Mary Higgins Clark-pěkné příběhy, které mě dokážou vtáhnout,ale nic víc mi nedávají jen pěknej relax.U těch skutečných příběhů třeba s islámskou tématikou mě ten příběh taky pohltí a k tomu se dozvím spousta zajímavostí o této kultuře a jejích zvycích-často drsných jak píše Ronja.Ty jejich zákony my nikdy pochopit nemůžem,ale možná, čím víc lidiček bude obeznámeno s tím jak to tam funguje pohne se něco snad alepoń krůček kupředu pro ty muslimské ženy.
K skutečným drastákům bych řadila úrčitě knížku Deník z Hirošimy od Mičihiko Hačija.Je to příběh japonského lékaře, který přežil výbuch atomové pumy a v knize popisuje celou tu hrúzu i to jak se pokoušeli léčit lidi v šílených podmínkách,nechápali příznaky nemoci z ozáření, protože o atomové pumě nikdo v té době nic nevěděl.
Není tady
nedavno jsem videla v kine film, ale budu si muset vzpomenout, jak se jmenoval. Byl to film podle skutecne udalosti, pribeh muslimske divky, ktera utekla ve 13 z pouste pred nucenou svatbou a dost tvrde v tom filmu ukazali, jak ji jako malinkou obrezala vlastni matka. Mela jsem slzy v ocich.
Uz jako dospela se dostala v Americe ke gyndr, ktery kdyz ji chtel prohlednout tak jenom rekl - nemuzu vam vratit co vam vzali, ale muzu opravit to co takhle sesili. Holka jeste neumela anglicky ale doktor mel asistenta z jeji zeme puvodu a ten ji jeho slova prelozil jako - mela by ses stydet devko..... dneska je to Americka topmodelka a bojovnice proti zenske obrizce.... kdybych ja si jenom vzpomnela jak se holcina jmenuje. Film byl natoceny podle jeji autobiografie....
Jinak osobne az budu mit za tri tydny vysledky z amniocentezy a jestli budou dobre, chtela bych se vratit ke knizce od Kim Edwards Strom v srdci (zajimave ve francouzstine se to jmenuje Dite ve vsi tajnosti
)
Knizku jsem zacala cist tesne pred tim, nez to vsechno v tehu prasklo s nasim Krystofem a pak uz jsem nemela silu na to to docist

Není tady
Selima: Nebyť nútená, možno by som si ich ani nevybrala a neprečítala... ale takto som rada.
A čím?
Jestli to není tajné.
Jsem na tom podobně jako Ronja. K těm spoustám odborných knížek, kterými mám obloženou postel
, si pak dopřávám spíš "krátkopříběhovky", oddechovky á-la Halina, Ivanka Devátá, Leo Rosten, Erma Bombeck atd. Herriot je u nás doma samozřejmě klasikou. A bytostně jednou za čas potřebuji prolistovat Garfielda
. Podobně do kina chodím zásadně jen na komedie.
Jako dítě jsem preferovala detektivky Dicka Francise (měli jsme koně).
A před třemi lety na dovolené jsme si navzájem tahali z rukou dceřinu Šifru mistra Leonarda - ta mě tedy tehdy vzala pořádně, přestože záhady nejsou až tak mým velkým koníčkem
.
Únosy dětí, popis kruťáren muslimského světa a podobné záležitosti nějak nemůžu. Znám se, já bych se pak strašně rozčilovala nad nespravedlností atd.
. Taková literatura mi vůbec nedělá dobře.
Upravil(a) Tercila (17. 9. 2010 23:23)
Není tady
Bohuzel o knizkach si ted muzu nechat jen zdat, a ze jsem v nich driv primo lezela, misto toho, abych chodila ven.
Ted se dvema malyma detma nemam vubec prilezitost se zacist. Moc me to mrzi, tolik knizek, co jsem jeste necetla. Asi my nezbyva, nez si pockat do duchodu.
Pak jsem na ta vase doporuceni zase nakouknu. 
Pokud jste necetli, doporucuju Svet podle Garpa od Johna Irvinga. Moc jsem se u toho pobavila.
A trocha romantiky: Pycha a predsudek od Jane Austenove. Klasika, ale dobra. 
Není tady

Denis Leary - Rakovinu nevyléčíš. Velikánská prča, přečetla jsem za jeden delší večer :-)
Není tady
Sakura: Pycha a predsudek od Jane Austenove
Ano, ano!!!
A ještě Malé ženy.
Z toho momentálního nedostatku času si nic nedělej, děti jsou přednější
, na knížky ještě v životě dojde, vůbec se neboj
.
ADFKo, moc děkuji za tip! Hned si knížku obstarám 
Upravil(a) Tercila (19. 9. 2010 13:14)
Není tady