Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 25. 3. 2008 14:57

kukusa
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Humpolačka

Re: Autoškola a už je to tady.

Mayo, kdyz uz jsem papiry dostala ja, tak je muze dneska dostat uz fakt kdokoliv, tudiz bych se neobavala.

Autoskolu jsem delala s jednim trohu strelenym instruktorem. Moje prvni hodina spocivala v tom, ze me posadil za volant, sedl si vedle me a doslova rekl: "Tak podivej se, tam dole to je spojka, brzda, plyn, timhle tim blikas, timhle tim radis - 1,2,3,4,5, a tady to nastartuj a jedem." Ackoliv jsem protestovala, ze jsem v aute nikdy predtim nesedela, nic ho nezajimalo, proste jsem nastartovala a jela, sice po cestach mezi loukama a polema, ale i tak ten chlap to nemel v hlave v poradku. Po hodine jizdy mi naridil, abych se vratila do mesta a zaparkovala mu pred barakem yikes Dodneska nevim, jak jsem to mohla zvladnout. Je fakt, ze mi neustale hrabal do volantu a mel rizeni u spolujezdce, takze mi v pripade potreby i drzel spojku nebo brzdu. Pak mi oznamil, ze si mam koupit knihu s testama a tu se do mesice naucit. Takze jsem absolvovala 4 tydny jizd podobneho stylu, kdy me vzdycky "hodil do vody" a maximalne na me pak vriskal, ze jsem neschopna. Testy s nama nijak neprobiral, na poslednich jizdach mi rekl neco technickeho k vozu a pak se slo na zkousky.
Jizdy jsem absolvovala s jednim vypadkem spojky, ale jinak jsem to zvladla - ani jednou mi to nechciplo (diky dvojitemu rizeni spolujezdce hmm) Takze ridicak jsem dostala, ale dodneska po teto zkusenosti neridim! V ocich ridicu, kteri se me marne snazili naucit ridit, jsem opravdove pako a nikdo z nich nechape, jak je mozne, ze mam ridicak, kdyz volantu vubec nerozumim...

Ano i to je mozne! Ze srdce ti preji schopneho instruktora!

http://lilypie.com/pic/090312/7zB3.jpghttp://b3.lilypie.com/Bbt9p1/.png

http://lilypie.com/pic/081130/UxM5.jpghttp://bd.lilypie.com/DrzCp1/.png
kontrola u gyndr 16.3.

Není tady

#27 25. 3. 2008 15:13

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Pol a teď si vem,kdybys jezdila ještě s ponorkou:))) lol

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#28 28. 3. 2008 14:36

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

poletucha napsal(a):

já jsem si dělala řidičák ve 20 letech, kdy jsem už měla 4 roky pilotní průkaz..

godlike
prosímtě zkus napsat na co ještě nemᚠpapíry, aby seznam byl úplnej smile Koukám holka jedna jako Ferda mravenec smile hjarta

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#29 1. 4. 2008 15:24

poletucha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Lupiš, Klubko, Pisatel:
To se ozvali ti praví big_smile
každý máme svoje úchylky, ne ? wink big_smile

Není tady

#30 1. 4. 2008 15:37

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

No to jo! Jenže já kupříkladu mám takové.....všední, nevýrazné......takové obyčejné gloriasmile

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#31 1. 4. 2008 15:48

poletucha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

lupina montana napsal(a):

No to jo! Jenže já kupříkladu mám takové.....všední, nevýrazné......takové obyčejné gloriasmile

Kecko! big_smile tě znám, ne? mě neoblafneš. reta

Není tady

#32 1. 4. 2008 21:43

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

poletucha napsal(a):

já jsem si dělala řidičák ve 20 letech, kdy jsem už měla 4 roky pilotní průkaz.
Když jsem jela autem byla jsem strašně nervozní, že je tam podivný klid, nic se neděje, člověk jenom drží volant a jednou za čas zmáčkne páku nohou. Navíc se kontroluje jen prostor 2D - horizontálně kolem, nemusí se koukat nahoru a pod sebe. Že ano, ty nahoře mají vždycky přednost, o těch dole musíš vědět, když budeš dělat vývrtku. Taky když jsem zabočovala, měla jsem tendenci koukat zda mám dostatek rychlosti, správný poměr křidýlek a směrovky. Pořád jsem kontrolovala, co jsem zapoměla. Situace jsem řešila vždy strašně dopředu, páč co kdybych ztratila výšku, že ano, pak už musím dělat manévr na přistání. Na tom prachsprostým zabrždění mi pořád něco nesedělo.
Nechtěla jsem jezdit. Dlouho.
Pak dali manželovi do sádry nohu a já v 7. měsíci těhot. ho vozila do práce, přes Prahu.
Naučila jsem se.
Dlouho jsem však doma plánovávala na mapě cestu tak, abych nikdy neodbočovala doleva. Prostě furt doprava. A to bylo dlouhý jak chtělo.

Teď už po Praze jezdím jak taxikáři, nic mě nepřekvapí.

Jé, to je nádherný příspěvek, vážně,
dneska balzám pro moji dušičku. Díky!!

PS: Prvně když mně posadili do auta, bylo to obdobné, papíry jsem udělala jen proto že jsme celou autoškolu jezdili jeden okruh, naučené přednosti z prava a podobně. Papíry jsem dostala i přesto že mi při zkoušce spadnul pod auto strom ( ho blbě uřezali .-(  ), a pak jsem dva roky nejezdila. Když jsem začala, nutně jsem potřebovala vědět KAM pojedu a KDE zaparkuju, jinak jsem se na cestu nevypravila. Rychlost 20-30km v hodině byla smrtelná, bulila jsem při ní že nás zabiju. Jak jsem prvně dostala své firemní auto a musela si ho odvézt z Brna jsem tu už někde sáhodlouze popisovala. Byl to jeden z nejkrásnějších dnů v životě, když jsem se odhodlala vjet na dálnici. A teĎ se všemu jenom směju a jezdím denně, dvacítkou už jen parkuju .D

Mája

Není tady

#33 2. 4. 2008 7:31

sharek
♥♥♥♥---
Místo: praha
Web

Klubko napsal(a):

Neboj. Já jsem teda poškuk. Dělala jsem řidičák  v17ti a těšila se,až padne 18náctka,abych za to mohla vzítsmile Hned v 19ti jsem nastoupila do práce, kde jsem jezdila na služebky do zahraničí. Seděla za mnoha druhy aut a vyjezdila se. Nemám problémy s parkováním, orientací ani s rychlostí. Umím nabrat benzín, vyměnit kolo, dolít olej, couvat s vlekem...
První jízda po řidičáku byly cukavá a neplynulá. Táta se držel všeho, čeho mohl v našem starém Favoritu lollol Řekl, že se mnou už nikdy do auta nevleze. Měla jsem velké štěstí na prvního přítele, který si koupila starou Felicii a nutil mě jezdit. Byl kliďas, nekecal mi do řízení, jen radil. Musím mu v duchu za to poděkovat. Byla to jeho zásluha, že jsem se nebála.
Všechno je jízda cviku. chce to jezdit, jedzit a nebát se. A na ty ,co za tebou budou troubit, že jedeš pomalu kašli. Taky se to učili. A věř, že jsou chlapi, kteří jezdí jako idioti. Já bych s nimi do auta nevlezla.
I instruktor říkal, že ženy nemají potřebu si něco dokazovat, machrovat. Kdežto chlap, zaviní více smrtelných dopravních nehod. Dělám v pojišovně a vidím to. Žensky při parkování spíše O´tukají auto a zmačkají pár plechů. Ale z 90% viníkem smrtelných nehod je muž. Taky pojisovny uvažují o levnějším povinném ručení pro ženy, protože mají pak měnší plnění.

A ještě něco. Já dělala řidičák na podruhé. Přehlédla jsem stopku. Brala jsem to jako vedlejší, tak se jen rozhlédla a nezastavila úplně. Kámoška ho dělal na potřetí. Prostě je trémistka a vždy vzala nějakou popelnici. Ale obě jezdíme dobře, denně a v klidu. Sestra udělala napoprvé,ale řidičák má pro ozdobu a řidit pro ní znamená velký stres.

Neboj a držím pěsti:)))

Klubko tak to ti závidím, se mnou ikdo trpělivost neměl, táta auto nepušil, bejvalý jen na prosíka, kamárádi byly rádi že je odvezu domu z hospody a tim jsem zkončila....2 roky už jsem neseděla za volantem. Přítel mi sice nabízí abych řídila,ale už na to asi nemám. Jsem srab  dumbom

nikdo se mě neptal jestli se chci narodit, tak mi nikdo nebude říkat jak mám žít

Není tady

#34 2. 4. 2008 7:32

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

poletucha napsal(a):

Lupiš, Klubko, Pisatel:
To se ozvali ti praví big_smile
každý máme svoje úchylky, ne ? wink big_smile

Poletuško, ale to jsou krásné úchylky, takové mohu, třeba jako já koukej /nechci se vytahovat/  tak, mám papíry na auto, náklaďák, takové ty přidružené věci na dvou a třech kolech, tank, obrněné vozidlo pěchoty  k tomu papíry na létání (prpooadlé sad) a hlavně papíry na hlavu smile, papíry na svobodu, papíry na děti, papíry na práci, na důchod, ale hlavně papíry na život smile No nejsou to krásné úchylky? big_smile

Není tady

#35 2. 4. 2008 8:43

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Můj sen je sednou jako spolujezdec do rellye. Ne ty F1 na okruhu. Ale volný terén. Je mi jasné, že v cíli bych měnila hnědé prádlo za čisté bílé, ale stejně bych to chtěla zažít.
Jako největší jsem řídila max autobus a to asi 15 sekund na hranicích s Ukrajinou. Kde jsme čekali asi 4 hodiny na odbavení a zrovna ve chvíli,kdy si šel řidič zapálit ven,tak se to začlo hejbat. Tak na mě houkl, že si mám sednout za volant, natočit to a kousek popojet,a nemusí típat žváro:). Tak jsem to natočila, dala za jedna a byl to děsný pocit, že kola máte zasebou a ne před sebou a že za vámi sedí 40 lidí.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#36 2. 4. 2008 18:48

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Klubko napsal(a):

Můj sen je sednou jako spolujezdec do rellye. Ne ty F1 na okruhu. Ale volný terén. Je mi jasné, že v cíli bych měnila hnědé prádlo za čisté bílé, ale stejně bych to chtěla zažít.
Jako největší jsem řídila max autobus a to asi 15 sekund na hranicích s Ukrajinou. Kde jsme čekali asi 4 hodiny na odbavení a zrovna ve chvíli,kdy si šel řidič zapálit ven,tak se to začlo hejbat. Tak na mě houkl, že si mám sednout za volant, natočit to a kousek popojet,a nemusí típat žváro:). Tak jsem to natočila, dala za jedna a byl to děsný pocit, že kola máte zasebou a ne před sebou a že za vámi sedí 40 lidí.

A traktor by tam nebyl Klubíko? vissla
No tak rally jsem si prožil s otcem Engeho na rally Škoda:-) mi povidej, mě by dostalo teď už jen let do vesmíru, asi až umřu tak se tam nechám vystřelit lol vissla

Není tady

#37 4. 4. 2008 7:53

Jitka8
♥♥♥♥---
Místo: okolí Zlína

Já bych řidičák chtěla a mooooc,ale bojím se a taky je v tom trochu pohodlí a navíc mi je 41roků.
Potřebovala bych hodného a trpělivého učitele.Ale nevím,jak se to pozná.
Auta máme dvě:Opela a Favorita.Můj přítel mi říkal,že Favorit by mohl být můj.
Nechápu ženské(pár jich znám),které řidičák mají a nejezdí.Jéééé,to já bych jezdila.

Na světě je krásně.

Není tady

#38 4. 4. 2008 8:50

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Jitka8..no tak šup..nic to není..a řidičák můžeš dělat v každém věku...hjarta:hjarta:držím palce

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#39 4. 4. 2008 9:33

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

sisi21 napsal(a):

Jitka8..no tak šup..nic to není..a řidičák můžeš dělat v každém věku...hjarta:hjarta:držím palce

Přesně držím palečky:-)

Není tady

#40 12. 4. 2008 11:18

Maya.82
Host

No tak ted už fakt platí ten nazev, že už je to tady. V uterý nastupuju. Bojim grater

#41 12. 4. 2008 14:05

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

smile Mayo, jsi šikulka, to zvládneš wink pussa

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#42 12. 4. 2008 21:33

Maya.82
Host

Snad jo, ale jsem s toho trochu nervozni.

#43 12. 4. 2008 22:50

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

To jsme taky všichni byli..neboj to zvládneš,,jde o tu první jízdu a pak už to jde samo!!! wink
držíím palce!!smile a dej vědět jak to zvládáš!!! hjarta

Není tady

#44 10. 5. 2008 19:23

Maya.82
Host

Nazdar lidi tak první jizdu  na parkovišti už má za sebou. smile Ale nejsem si jistá jak to budu zvladat na cestě.
Ted probíráme křižovatky a přednosti tak jsem s toho jelito. lol

#45 10. 5. 2008 22:23

MončaVa
♥♥♥----
Web

To buď ráda, že ste jezdili po parkovišti, mě prskli rovnou do vesnice na silnici, kde se motali chodci, jiná auta  yikes , já osobně z "mé" autoškoly nemám dobrý pocit. Podle mě mě tam toho moc nenaučili, učím až teď....  Křižovatky se naučíš, chce to jen cvik a trochu u toho přemýšlet  wink uvědomit si, kde je hlavní, přednost zprava, dát přednost u zabočování doleva  stolt  apod. Držím ti pěsti.

Upravil(a) MončaVa (10. 5. 2008 22:24)

Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějaký blbec, který neví, že to nejde a udělá to.

Není tady

#46 11. 5. 2008 22:16

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Neboj Maya..až se vyjezdíš budeš jezdit jak Fittipaldy ;)chce to čas..!!!!

Není tady

#47 22. 5. 2008 16:55

Vendy
♥------

Ahoj, zdravim všechny, ted si dělám řidičák, mam před sebou 4 jízdy a připadá mi, že jezdim čím dal tím hůř. nějak se to ve me nemůže zlomit a dělam stále hrozny chyby. Když jsem se dívala jak lidi jezdí autem, tak jsem sirikala, to je hrozne jednoduchy, ale ted vsechny ridice obdivuji :-)

Není tady

#48 22. 5. 2008 17:10

Maya.82
Host

Vendey neboj to půjde. Já dělám řidičák taky ted a mám za sebou jen 2 jízdy, ale je to zahul.

#49 22. 5. 2008 21:00

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Mayo ahoj smile tak vidíš, to bylo strachu smile za sebou už dvě jízdy a žádnej mrtvej wink držím palečky, to půůjde, neboooj smile

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#50 22. 5. 2008 23:35

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

holky nebojte to zvládnete....a tady se můžete zatím učit:lol:loltřeba vám to pomůže..
http://farcar.euweb.cz/farcar.html

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí