6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mayo, kdyz uz jsem papiry dostala ja, tak je muze dneska dostat uz fakt kdokoliv, tudiz bych se neobavala.
Autoskolu jsem delala s jednim trohu strelenym instruktorem. Moje prvni hodina spocivala v tom, ze me posadil za volant, sedl si vedle me a doslova rekl: "Tak podivej se, tam dole to je spojka, brzda, plyn, timhle tim blikas, timhle tim radis - 1,2,3,4,5, a tady to nastartuj a jedem." Ackoliv jsem protestovala, ze jsem v aute nikdy predtim nesedela, nic ho nezajimalo, proste jsem nastartovala a jela, sice po cestach mezi loukama a polema, ale i tak ten chlap to nemel v hlave v poradku. Po hodine jizdy mi naridil, abych se vratila do mesta a zaparkovala mu pred barakem Dodneska nevim, jak jsem to mohla zvladnout. Je fakt, ze mi neustale hrabal do volantu a mel rizeni u spolujezdce, takze mi v pripade potreby i drzel spojku nebo brzdu. Pak mi oznamil, ze si mam koupit knihu s testama a tu se do mesice naucit. Takze jsem absolvovala 4 tydny jizd podobneho stylu, kdy me vzdycky "hodil do vody" a maximalne na me pak vriskal, ze jsem neschopna. Testy s nama nijak neprobiral, na poslednich jizdach mi rekl neco technickeho k vozu a pak se slo na zkousky.
Jizdy jsem absolvovala s jednim vypadkem spojky, ale jinak jsem to zvladla - ani jednou mi to nechciplo (diky dvojitemu rizeni spolujezdce ) Takze ridicak jsem dostala, ale dodneska po teto zkusenosti neridim! V ocich ridicu, kteri se me marne snazili naucit ridit, jsem opravdove pako a nikdo z nich nechape, jak je mozne, ze mam ridicak, kdyz volantu vubec nerozumim...
Ano i to je mozne! Ze srdce ti preji schopneho instruktora!
Není tady
Pol a teď si vem,kdybys jezdila jetě s ponorkou:)))
Není tady
poletucha napsal(a):
já jsem si dělala řidičák ve 20 letech, kdy jsem u měla 4 roky pilotní průkaz..
prosímtě zkus napsat na co jetě nemá papíry, aby seznam byl úplnej Koukám holka jedna jako Ferda mravenec
Není tady
Lupi, Klubko, Pisatel:
To se ozvali ti praví
kadý máme svoje úchylky, ne ?
Není tady
No to jo! Jene já kupříkladu mám takové.....vední, nevýrazné......takové obyčejné
Není tady
lupina montana napsal(a):
No to jo! Jene já kupříkladu mám takové.....vední, nevýrazné......takové obyčejné
Kecko! tě znám, ne? mě neoblafne.
Není tady
poletucha napsal(a):
já jsem si dělala řidičák ve 20 letech, kdy jsem u měla 4 roky pilotní průkaz.
Kdy jsem jela autem byla jsem straně nervozní, e je tam podivný klid, nic se neděje, člověk jenom drí volant a jednou za čas zmáčkne páku nohou. Navíc se kontroluje jen prostor 2D - horizontálně kolem, nemusí se koukat nahoru a pod sebe. e ano, ty nahoře mají vdycky přednost, o těch dole musí vědět, kdy bude dělat vývrtku. Taky kdy jsem zabočovala, měla jsem tendenci koukat zda mám dostatek rychlosti, správný poměr křidýlek a směrovky. Pořád jsem kontrolovala, co jsem zapoměla. Situace jsem řeila vdy straně dopředu, páč co kdybych ztratila výku, e ano, pak u musím dělat manévr na přistání. Na tom prachsprostým zabrdění mi pořád něco nesedělo.
Nechtěla jsem jezdit. Dlouho.
Pak dali manelovi do sádry nohu a já v 7. měsíci těhot. ho vozila do práce, přes Prahu.
Naučila jsem se.
Dlouho jsem vak doma plánovávala na mapě cestu tak, abych nikdy neodbočovala doleva. Prostě furt doprava. A to bylo dlouhý jak chtělo.
Teď u po Praze jezdím jak taxikáři, nic mě nepřekvapí.
Jé, to je nádherný příspěvek, váně,
dneska balzám pro moji duičku. Díky!!
PS: Prvně kdy mně posadili do auta, bylo to obdobné, papíry jsem udělala jen proto e jsme celou autokolu jezdili jeden okruh, naučené přednosti z prava a podobně. Papíry jsem dostala i přesto e mi při zkouce spadnul pod auto strom ( ho blbě uřezali .-( ), a pak jsem dva roky nejezdila. Kdy jsem začala, nutně jsem potřebovala vědět KAM pojedu a KDE zaparkuju, jinak jsem se na cestu nevypravila. Rychlost 20-30km v hodině byla smrtelná, bulila jsem při ní e nás zabiju. Jak jsem prvně dostala své firemní auto a musela si ho odvézt z Brna jsem tu u někde sáhodlouze popisovala. Byl to jeden z nejkrásnějích dnů v ivotě, kdy jsem se odhodlala vjet na dálnici. A teĎ se vemu jenom směju a jezdím denně, dvacítkou u jen parkuju .D
Není tady
Klubko napsal(a):
Neboj. Já jsem teda pokuk. Dělala jsem řidičák v17ti a těila se,a padne 18náctka,abych za to mohla vzít Hned v 19ti jsem nastoupila do práce, kde jsem jezdila na sluebky do zahraničí. Seděla za mnoha druhy aut a vyjezdila se. Nemám problémy s parkováním, orientací ani s rychlostí. Umím nabrat benzín, vyměnit kolo, dolít olej, couvat s vlekem...
První jízda po řidičáku byly cukavá a neplynulá. Táta se drel veho, čeho mohl v naem starém Favoritu Řekl, e se mnou u nikdy do auta nevleze. Měla jsem velké těstí na prvního přítele, který si koupila starou Felicii a nutil mě jezdit. Byl kliďas, nekecal mi do řízení, jen radil. Musím mu v duchu za to poděkovat. Byla to jeho zásluha, e jsem se nebála.
Vechno je jízda cviku. chce to jezdit, jedzit a nebát se. A na ty ,co za tebou budou troubit, e jede pomalu kali. Taky se to učili. A věř, e jsou chlapi, kteří jezdí jako idioti. Já bych s nimi do auta nevlezla.
I instruktor říkal, e eny nemají potřebu si něco dokazovat, machrovat. Kdeto chlap, zaviní více smrtelných dopravních nehod. Dělám v pojiovně a vidím to. ensky při parkování spíe O´tukají auto a zmačkají pár plechů. Ale z 90% viníkem smrtelných nehod je mu. Taky pojisovny uvaují o levnějím povinném ručení pro eny, protoe mají pak mění plnění.
A jetě něco. Já dělala řidičák na podruhé. Přehlédla jsem stopku. Brala jsem to jako vedlejí, tak se jen rozhlédla a nezastavila úplně. Kámoka ho dělal na potřetí. Prostě je trémistka a vdy vzala nějakou popelnici. Ale obě jezdíme dobře, denně a v klidu. Sestra udělala napoprvé,ale řidičák má pro ozdobu a řidit pro ní znamená velký stres.
Neboj a drím pěsti:)))
Klubko tak to ti závidím, se mnou ikdo trpělivost neměl, táta auto nepuil, bejvalý jen na prosíka, kamárádi byly rádi e je odvezu domu z hospody a tim jsem zkončila....2 roky u jsem neseděla za volantem. Přítel mi sice nabízí abych řídila,ale u na to asi nemám. Jsem srab
Není tady
poletucha napsal(a):
Lupi, Klubko, Pisatel:
To se ozvali ti praví
kadý máme svoje úchylky, ne ?
Poletuko, ale to jsou krásné úchylky, takové mohu, třeba jako já koukej /nechci se vytahovat/ tak, mám papíry na auto, náklaďák, takové ty přidruené věci na dvou a třech kolech, tank, obrněné vozidlo pěchoty k tomu papíry na létání (prpooadlé ) a hlavně papíry na hlavu , papíry na svobodu, papíry na děti, papíry na práci, na důchod, ale hlavně papíry na ivot No nejsou to krásné úchylky?
Není tady
Můj sen je sednou jako spolujezdec do rellye. Ne ty F1 na okruhu. Ale volný terén. Je mi jasné, e v cíli bych měnila hnědé prádlo za čisté bílé, ale stejně bych to chtěla zaít.
Jako největí jsem řídila max autobus a to asi 15 sekund na hranicích s Ukrajinou. Kde jsme čekali asi 4 hodiny na odbavení a zrovna ve chvíli,kdy si el řidič zapálit ven,tak se to začlo hejbat. Tak na mě houkl, e si mám sednout za volant, natočit to a kousek popojet,a nemusí típat váro:). Tak jsem to natočila, dala za jedna a byl to děsný pocit, e kola máte zasebou a ne před sebou a e za vámi sedí 40 lidí.
Není tady
Klubko napsal(a):
Můj sen je sednou jako spolujezdec do rellye. Ne ty F1 na okruhu. Ale volný terén. Je mi jasné, e v cíli bych měnila hnědé prádlo za čisté bílé, ale stejně bych to chtěla zaít.
Jako největí jsem řídila max autobus a to asi 15 sekund na hranicích s Ukrajinou. Kde jsme čekali asi 4 hodiny na odbavení a zrovna ve chvíli,kdy si el řidič zapálit ven,tak se to začlo hejbat. Tak na mě houkl, e si mám sednout za volant, natočit to a kousek popojet,a nemusí típat váro:). Tak jsem to natočila, dala za jedna a byl to děsný pocit, e kola máte zasebou a ne před sebou a e za vámi sedí 40 lidí.
A traktor by tam nebyl Klubíko?
No tak rally jsem si proil s otcem Engeho na rally koda:-) mi povidej, mě by dostalo teď u jen let do vesmíru, asi a umřu tak se tam nechám vystřelit
Není tady
Já bych řidičák chtěla a mooooc,ale bojím se a taky je v tom trochu pohodlí a navíc mi je 41roků.
Potřebovala bych hodného a trpělivého učitele.Ale nevím,jak se to pozná.
Auta máme dvě:Opela a Favorita.Můj přítel mi říkal,e Favorit by mohl být můj.
Nechápu enské(pár jich znám),které řidičák mají a nejezdí.Jéééé,to já bych jezdila.
Není tady
Jitka8..no tak up..nic to není..a řidičák můe dělat v kadém věku...:hjarta:drím palce
Není tady
sisi21 napsal(a):
Jitka8..no tak up..nic to není..a řidičák můe dělat v kadém věku...:hjarta:drím palce
Přesně drím palečky:-)
Není tady
No tak ted u fakt platí ten nazev, e u je to tady. V uterý nastupuju. Bojim
Mayo, jsi ikulka, to zvládne
Není tady
Snad jo, ale jsem s toho trochu nervozni.
To jsme taky vichni byli..neboj to zvládne,,jde o tu první jízdu a pak u to jde samo!!!
dríím palce!! a dej vědět jak to zvládá!!!
Není tady
Nazdar lidi tak první jizdu na parkoviti u má za sebou. Ale nejsem si jistá jak to budu zvladat na cestě.
Ted probíráme křiovatky a přednosti tak jsem s toho jelito.
To buď ráda, e ste jezdili po parkoviti, mě prskli rovnou do vesnice na silnici, kde se motali chodci, jiná auta , já osobně z "mé" autokoly nemám dobrý pocit. Podle mě mě tam toho moc nenaučili, učím a teď.... Křiovatky se naučí, chce to jen cvik a trochu u toho přemýlet uvědomit si, kde je hlavní, přednost zprava, dát přednost u zabočování doleva apod. Drím ti pěsti.
Upravil(a) MončaVa (10. 5. 2008 22:24)
Není tady
Neboj Maya..a se vyjezdí bude jezdit jak Fittipaldy ;)chce to čas..!!!!
Není tady
Ahoj, zdravim vechny, ted si dělám řidičák, mam před sebou 4 jízdy a připadá mi, e jezdim čím dal tím hůř. nějak se to ve me nemůe zlomit a dělam stále hrozny chyby. Kdy jsem se dívala jak lidi jezdí autem, tak jsem sirikala, to je hrozne jednoduchy, ale ted vsechny ridice obdivuji :-)
Není tady
Vendey neboj to půjde. Já dělám řidičák taky ted a mám za sebou jen 2 jízdy, ale je to zahul.
Mayo ahoj tak vidí, to bylo strachu za sebou u dvě jízdy a ádnej mrtvej drím palečky, to půůjde, neboooj
Není tady
holky nebojte to zvládnete....a tady se můete zatím učit:lol:třeba vám to pomůe..
http://farcar.euweb.cz/farcar.html
Není tady