Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 25. 2. 2008 17:06

Maya.82
Host

Autoškola a už je to tady.

Nazdarek dámy tak od 15.4. začínam autoškolu. Jsem zvědava jestli to zvladnu. Mám s toho trochu obavy. A co vy jak jste to proživaly když jste si dělali řidičák jak jste jezdili poté a ted.???
Pořizovali jste si hned po autoškole auto?? A jaká byla taková vaše samostatná první jizda po autoškole??
To je otázek co. Mě to ted čeká autoškola hned auto a řídit a řídit.

#2 25. 2. 2008 19:50

leny.wood
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kladensko
Web

Re: Autoškola a už je to tady.

tak já nás (instruktorku a spolužačku) při první jízdě málem zabila lol ale musím se hájit, že to bylo poté, co jsem si zkusila pár rozjezdů na zledovatělém parkovišti a pak jsem byla vyhnána hnedka do ranního provozu (tže aut moc, moc, moc)...
vlastní auto nemám, občas jezdím s naším rodinným, ale je to kombik, tže parkovat se bojím a vlastně ani pořádně neumím (v autoškole mě naučili jenom parkování couváním rovně a ani to si pořádně napamatuju). když parkovat, tak na místo, kde je kilometr místa lol - no dobře, když se soustředím, tak jsem schopná to nějak mezi ty auta napasovat big_smile
a první jízda po autoškole? jela jsem s naším autem a tátou do města nakoupit a zpátky mě usadil za volant. prý to bylo dobrý, jenom jsem nemusela vymést všechny kanály lol - jo, to byly časy, první jízdy lol a až budu mít jednou vlastní auto, tak se asi budu bavit při parkování tongue

nějak jsem se rozepsala lol jsem hrozně ukecaná dumbom

držím palce, určitě to zvládneš, my ženský jsme přece šikovný tummenupp tongue

Upravil(a) leny.wood (25. 2. 2008 19:51)

Člověk míní, život mění.
Život je krásný, ale přesto končí smrtí.
http://leny-wood.wp.cz/wp-content/uploads/wp.cz/leny-wood/horse.jpg

Není tady

#3 25. 2. 2008 23:18

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Jasně, že zvládneš, Mayo! tummenupp
A kdyby se ti náhodou zdálo, že ti to nejde, vzpomeň si na základní poučku mojí kamarádky, která učí jezdit a naučila mě, dcery, kamarádky i synovce jezdit úspěšně storstark
Ta říká, že na chlapovi pozná, jestli bude dobrej řidič hned, jak si sedne za volant, ale na ženě že to nepozná nikdy. Že muž to v sobě buď má, nebo ne, ale baby se dokážou vyjezdit aji z úplnýho jelita lol
A to je dobře, že budeš hned jezdit - jen si k tomu zkraje vem raději kamarádku, nebo třeba jánevím - ségru (jestli máš), protože jinak hrozí těžká partnerská roztržka lol Dokonce jsou i takové, co se nechaly zastrašit vlastním mužem a přestože mají řidičák, tak nejezdí grater
Bude to skvělý, až si budeš moct vyrazit a nikoho se nedoprošovat - uvidíš!

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#4 26. 2. 2008 8:48

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Neboj. Já jsem teda poškuk. Dělala jsem řidičák  v17ti a těšila se,až padne 18náctka,abych za to mohla vzítsmile Hned v 19ti jsem nastoupila do práce, kde jsem jezdila na služebky do zahraničí. Seděla za mnoha druhy aut a vyjezdila se. Nemám problémy s parkováním, orientací ani s rychlostí. Umím nabrat benzín, vyměnit kolo, dolít olej, couvat s vlekem...
První jízda po řidičáku byly cukavá a neplynulá. Táta se držel všeho, čeho mohl v našem starém Favoritu lollol Řekl, že se mnou už nikdy do auta nevleze. Měla jsem velké štěstí na prvního přítele, který si koupila starou Felicii a nutil mě jezdit. Byl kliďas, nekecal mi do řízení, jen radil. Musím mu v duchu za to poděkovat. Byla to jeho zásluha, že jsem se nebála.
Všechno je jízda cviku. chce to jezdit, jedzit a nebát se. A na ty ,co za tebou budou troubit, že jedeš pomalu kašli. Taky se to učili. A věř, že jsou chlapi, kteří jezdí jako idioti. Já bych s nimi do auta nevlezla.
I instruktor říkal, že ženy nemají potřebu si něco dokazovat, machrovat. Kdežto chlap, zaviní více smrtelných dopravních nehod. Dělám v pojišovně a vidím to. Žensky při parkování spíše O´tukají auto a zmačkají pár plechů. Ale z 90% viníkem smrtelných nehod je muž. Taky pojisovny uvažují o levnějším povinném ručení pro ženy, protože mají pak měnší plnění.

A ještě něco. Já dělala řidičák na podruhé. Přehlédla jsem stopku. Brala jsem to jako vedlejší, tak se jen rozhlédla a nezastavila úplně. Kámoška ho dělal na potřetí. Prostě je trémistka a vždy vzala nějakou popelnici. Ale obě jezdíme dobře, denně a v klidu. Sestra udělala napoprvé,ale řidičák má pro ozdobu a řidit pro ní znamená velký stres.

Neboj a držím pěsti:)))

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#5 26. 2. 2008 16:39

Holčička
♥♥♥♥♥♥-

Mayo, hlavně v klidu.
Před první jízdou jsem se byla projet s tátou na parkovišti za městem - aby mi řekl, co je který pedál a že se na brzdu nešlape levou dumbom
Moje první jízda v autoškole znamenala asi 20y rozjezd, pak malé kolečko po cvičáku a šup na silnici a ven z města. Měla jsem pohodového - i když trochu úchylného instruktora.
A první jízdy po? - naše 105ka a pěkně s tatínkem - pamatuji si, že mi stále tlačil na pravou nohu (abych přidala plyn). Jezdil se mnou po okreskách, abych si zvykla plynule řadit a zvládat zatáčky a křižovatky. Se semaforem to umí každý....
Ale jezdila jsem, kdykoliv jsem mohla - i teď. Vlastní auto jsem si pořídila až asi po osmi letech vlastnictví řidičáku, dřív jsem ho nepotřebovala smile.

Tak hlavu vzhůru, vypnout prsa a hlavně KLID!!!

(Jo a ptej se - cokoliv Tě napadne a kohokoliv - proč tenhle jel takhle, jestli jsi to a ono udělala správně, jak by situaci řešil instruktor atd. - Kdo se moc ptá, moc se dozví wink a v některých věcech si člověk musí být opravdu jistý sám sebou)

Upravil(a) Holčička (26. 2. 2008 16:40)

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/l/lqhjsy07t.png    http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/6/6px9452lk.png

Není tady

#6 26. 2. 2008 18:06

Maya.82
Host

No já jsem fakt zvědava jak to dopadne to bude sranda. lol  No já chci jako auto Fabii, ale nejlepší by byla fabie kombi. Jelikož dělam u tchyně v obchodě potřebuju větší autičko na zboží co budem vozit. smile

#7 26. 2. 2008 18:34

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Hlavně dneska ty auta už je o něčem jiném. Přesně jak psala Hočička, že jezdila 105:) Já v autoškole měla "Fáčko". Naši doma taky Favorita. Pak své první jsem měla Trabanta. Jo to byla jízda. Řazení pod volantem. A potom 105, pak Formana a nyní Felicii. Jsou to všechno střepy,proti tomu, co mají známý,ale zase umím jezdit i 1203. Oni mají pak problém, sednout do starého auta. Nové jede samo:)

Není tady

#8 26. 2. 2008 18:55

Ota
Moderátor(ka)
Místo: Praha

Holky, nějak mi připomínáte nechtěně věk big_smile Autoškola Škoda 100, pak Wartburg, Lada kombi, Dacia. Lada 07, Favorit a teď už po 30i letech za volantem na to kašlu, je nějak přeautováno, a dávat bacha na ty poděsy, co dnes jezděj..Ale tím nechci brát žádné chu, když je hezky a poloprázdná silnice je volantem fajn.

Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

#9 26. 2. 2008 19:19

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Oto, u Vás v Praze je totiž jezdit autem k smrti. Já jsem tam dělal rok. A jen přejet Barandovský most ráno do práce vaskurtusch A to jsem ještě hoooodně slušnej řidič, ale tolik jsem nenadávala ani ve Vídni, když byla zácpa.
Prostě moc aut a málo dobrých, širokých a nových silnic:)

Jinak co se týká tvého vyjmenování aut. Známsmile Nejsem tak stará,ale znám. Asi to bylo tím, že jsem ještě s generace po revoluci,kdy všichni neměli na novou Octavii, tak si kupovali vraky.
Segra si zase koupila Fiat 125. Obě máme více než 170 cm výšky, to bylo téměř nemožné se tam vejít. No a segra se svým prvním miláčkem v tom autě dokonce přišla o pannenství lollollol
A pak si koupla Olcita. No horší snad byl už jen Barkas...

Není tady

#10 26. 2. 2008 19:34

Ota
Moderátor(ka)

Klubko, mluvíš mi z duše, Barrandovský most je pomsta řidičům. Kamarád bydlí v Radotíně a kdykoliv jsem k němu jel, tak vždycky honička, trefit ten správnej pruh..
Jeden mi vyprávěl, že "to" dělali i ve Velorexu (pro ty mladší, oplachtovaná dvojmístná tříkolka pro invalidy) lol lol

Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

#11 29. 2. 2008 13:14

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jo, jo autoškola, tam jsem strávila hodně času :-)). První jízdy po, tedy hoodně prvních jízd, bylo taky docela peklíčko, ale teď už je to pohodka. Sice pořád neumím podélně couvat do řady, pokud tam tedy není fakt hodně místa, ale jinak jezdím v pohodě.

Jo ještě by mě zajímala jedna věc. Proč spousta lidí, když si chce koupit auto, uvažuje automaticky o Škodovce ? To je zvykem, tradicí nebo čím ? Je přece tolik daleko lepších aut.

Není tady

#12 29. 2. 2008 13:16

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jo a k tomu Barranďáku, za to by někdo zasloužil pár facek, to je taková neuvěřitelná zprasenost, že to se hned tak nevidí. Vyhýbám se mu jako moru. Jezdím někdy z Dejvic na brněnskou dálnici a stokrát radši to vezmu přes město, než po Barranďáku. To je fakt peklo.
I když jsou taky jiná hezká místa...taková křižovatka na Letenském náměstí, nebo U Bulhara...hlavně když tam nejdou světla...to je hukot.

Není tady

#13 29. 2. 2008 17:25

Holčička
♥♥♥♥♥♥-

Tiina napsal(a):

Jo ještě by mě zajímala jedna věc. Proč spousta lidí, když si chce koupit auto, uvažuje automaticky o Škodovce ? To je zvykem, tradicí nebo čím ? Je přece tolik daleko lepších aut.

Jestli to nebude tím...vlastenectvím. storstark
A taky pomyšlením, že když se jedná o "naše" auto, odpovídá tomu i cena vissla Což v mnoha případech není pravda, že...

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/l/lqhjsy07t.png    http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/6/6px9452lk.png

Není tady

#14 29. 2. 2008 19:04

Sirius
Host

Pořizování auta...je odvislé od naditosti prkenice. Za poslední půlrok si moji kolegové pořídili celkem asi deset aut. Z toho jsou 3 Škodovky, 2 renaulty, 2 citroeny, 1 fiat, 1 ford a 1 toyta. Ale jen 2 funglovky, ostatní jeté. A to u nás ve firmě dělníci mají mírně nadprůměrné platy.

#15 29. 2. 2008 20:08

Maya.82
Host

No jelikož já se v autech nevyznám a stačí mi aby nějak vypadalo, jezdilo a hlavně mělo radio tak jsem se ptala známých co a jak a nejvíc lidi řeklo škoda. A automechanici mi radili felicii má levnější náhradní díly než fabie, kterou jsem chtěla puvodně.

#16 29. 2. 2008 20:18

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Ale zase děsně rychle stárnou, ojedou se - jednu jsme měli minule, najeto cca 140 000 a byla to téměř šrotovka grater
Sirie - no protože pořídit si funglovku je nejblbější investice na světě - ukaž mi něco, co má po roce užívání pouhé dvě třetiny vlastní hodnoty lol Mně se konečně povedlo přemuvit manžu na bazaráka a protože se mu to náhle zdálo zázračně levný, máme konečně! pořádný auto lol

Upravil(a) lupina montana (29. 2. 2008 20:21)

Není tady

#17 29. 2. 2008 21:37

Sirius
Host

lupina montana napsal(a):

Ale zase děsně rychle stárnou, ojedou se - jednu jsme měli minule, najeto cca 140 000 a byla to téměř šrotovka grater
Sirie - no protože pořídit si funglovku je nejblbější investice na světě - ukaž mi něco, co má po roce užívání pouhé dvě třetiny vlastní hodnoty lol Mně se konečně povedlo přemuvit manžu na bazaráka a protože se mu to náhle zdálo zázračně levný, máme konečně! pořádný auto lol

Souhlasím, já si pořídil Favorit v plynu, starej, ale jezdí a za lacino. Navíc od kolegy z práce kterej ho měl od důchodce, auto má najeto jen 125 000.
Takže pořizovací cena i náklady zatím zanedbatelné.tummenupp

#18 5. 3. 2008 8:24

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Vzpomínám si na první jízdu ..byl to šok!!!
Učitel mě posadil  do auta a jeď!! nevěděla jsem co dělat dřív ,,Já šlapala na pedály on řadil:lol:lol jo ,vlastně ještě točila volantem!!!godlike
Po několika jízdách to bylo lepší,jenže jsme jezdili pouze na dvojku ,..někdy i trojka..po ukončení autoškoly mě všechno učil manžel...Ze školy jsem nevěděla vůůůbec nic..
Maya. a.neboj určo to zvládneš..jen to chce pak jezdit a jezdit a jezdit........
Jo a k té Praze..to je očistec!!!!není to jen Baranďák..dneska už je Praha zasekaná celá..

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#19 10. 3. 2008 9:46

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Nevím proč mi už v autoškole říkali Schumacherová.... vissla
Já si prostě nemůžu jednou tu motorku koupit, to bych byla laciný dárce orgánů vissla

Není tady

#20 23. 3. 2008 16:59

lenka39
♥------

Ahojte,tak konečně mám po zkouškach.Ted jen čekat 3 tydny na řidičak a pak do terénu.Autoškola byla super.perfektni učitel.Auto už na mě čeka v garáži.

Není tady

#21 23. 3. 2008 23:17

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

lenka ..gratuluji ..přeji hodně šastných kilometrůhjarta

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#22 24. 3. 2008 0:15

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Klubko napsal(a):

Nevím proč mi už v autoškole říkali Schumacherová.... vissla

lollollol Jo - tak od tebe bych skutečně neočekávala ani ve snu, že se budeš skromně plížit škarpama lolpussa

Není tady

#23 25. 3. 2008 10:10

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Ale já jedu rychle jen tam kde vidím. Zase si nepotřebuji dokazovat, oproti chlapům, jak jsem dobrá, že budu předjíždet na úzké silnici,a vytlačím tím dvě auta ke krajnici. Jak to vidím každý den cestou do práce.... dumbomskurtskurt

Tak gratujuji k získání řidičského oprávnění a hodně najetých km bez nehody. Hlavně dobrou pojistku a pevné nervy na našich silnicích storstark

Není tady

#24 25. 3. 2008 14:27

poletucha
♥♥♥♥♥♥-

já jsem si dělala řidičák ve 20 letech, kdy jsem už měla 4 roky pilotní průkaz.
Když jsem jela autem byla jsem strašně nervozní, že je tam podivný klid, nic se neděje, člověk jenom drží volant a jednou za čas zmáčkne páku nohou. Navíc se kontroluje jen prostor 2D - horizontálně kolem, nemusí se koukat nahoru a pod sebe. Že ano, ty nahoře mají vždycky přednost, o těch dole musíš vědět, když budeš dělat vývrtku. Taky když jsem zabočovala, měla jsem tendenci koukat zda mám dostatek rychlosti, správný poměr křidýlek a směrovky. Pořád jsem kontrolovala, co jsem zapoměla. Situace jsem řešila vždy strašně dopředu, páč co kdybych ztratila výšku, že ano, pak už musím dělat manévr na přistání. Na tom prachsprostým zabrždění mi pořád něco nesedělo.
Nechtěla jsem jezdit. Dlouho.
Pak dali manželovi do sádry nohu a já v 7. měsíci těhot. ho vozila do práce, přes Prahu.
Naučila jsem se.
Dlouho jsem však doma plánovávala na mapě cestu tak, abych nikdy neodbočovala doleva. Prostě furt doprava. A to bylo dlouhý jak chtělo.

Teď už po Praze jezdím jak taxikáři, nic mě nepřekvapí.

Upravil(a) poletucha (25. 3. 2008 14:29)

Není tady

#25 25. 3. 2008 14:37

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Šmarjá, Pol...ty mᚠpilotní průkaz?? yikes A divíš se, že se ti zdá o letadlech? lol

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí