18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nazdarek dámy tak od 15.4. začínam autokolu. Jsem zvědava jestli to zvladnu. Mám s toho trochu obavy. A co vy jak jste to proivaly kdy jste si dělali řidičák jak jste jezdili poté a ted.???
Pořizovali jste si hned po autokole auto?? A jaká byla taková vae samostatná první jizda po autokole??
To je otázek co. Mě to ted čeká autokola hned auto a řídit a řídit.
tak já nás (instruktorku a spoluačku) při první jízdě málem zabila ale musím se hájit, e to bylo poté, co jsem si zkusila pár rozjezdů na zledovatělém parkoviti a pak jsem byla vyhnána hnedka do ranního provozu (te aut moc, moc, moc)...
vlastní auto nemám, občas jezdím s naím rodinným, ale je to kombik, te parkovat se bojím a vlastně ani pořádně neumím (v autokole mě naučili jenom parkování couváním rovně a ani to si pořádně napamatuju). kdy parkovat, tak na místo, kde je kilometr místa - no dobře, kdy se soustředím, tak jsem schopná to nějak mezi ty auta napasovat
a první jízda po autokole? jela jsem s naím autem a tátou do města nakoupit a zpátky mě usadil za volant. prý to bylo dobrý, jenom jsem nemusela vymést vechny kanály - jo, to byly časy, první jízdy a a budu mít jednou vlastní auto, tak se asi budu bavit při parkování
nějak jsem se rozepsala jsem hrozně ukecaná
drím palce, určitě to zvládne, my enský jsme přece ikovný
Upravil(a) leny.wood (25. 2. 2008 19:51)
Není tady
Jasně, e zvládne, Mayo!
A kdyby se ti náhodou zdálo, e ti to nejde, vzpomeň si na základní poučku mojí kamarádky, která učí jezdit a naučila mě, dcery, kamarádky i synovce jezdit úspěně
Ta říká, e na chlapovi pozná, jestli bude dobrej řidič hned, jak si sedne za volant, ale na eně e to nepozná nikdy. e mu to v sobě buď má, nebo ne, ale baby se dokáou vyjezdit aji z úplnýho jelita
A to je dobře, e bude hned jezdit - jen si k tomu zkraje vem raději kamarádku, nebo třeba jánevím - ségru (jestli má), protoe jinak hrozí těká partnerská roztrka Dokonce jsou i takové, co se nechaly zastrait vlastním muem a přestoe mají řidičák, tak nejezdí
Bude to skvělý, a si bude moct vyrazit a nikoho se nedoproovat - uvidí!
Není tady
Neboj. Já jsem teda pokuk. Dělala jsem řidičák v17ti a těila se,a padne 18náctka,abych za to mohla vzít Hned v 19ti jsem nastoupila do práce, kde jsem jezdila na sluebky do zahraničí. Seděla za mnoha druhy aut a vyjezdila se. Nemám problémy s parkováním, orientací ani s rychlostí. Umím nabrat benzín, vyměnit kolo, dolít olej, couvat s vlekem...
První jízda po řidičáku byly cukavá a neplynulá. Táta se drel veho, čeho mohl v naem starém Favoritu Řekl, e se mnou u nikdy do auta nevleze. Měla jsem velké těstí na prvního přítele, který si koupila starou Felicii a nutil mě jezdit. Byl kliďas, nekecal mi do řízení, jen radil. Musím mu v duchu za to poděkovat. Byla to jeho zásluha, e jsem se nebála.
Vechno je jízda cviku. chce to jezdit, jedzit a nebát se. A na ty ,co za tebou budou troubit, e jede pomalu kali. Taky se to učili. A věř, e jsou chlapi, kteří jezdí jako idioti. Já bych s nimi do auta nevlezla.
I instruktor říkal, e eny nemají potřebu si něco dokazovat, machrovat. Kdeto chlap, zaviní více smrtelných dopravních nehod. Dělám v pojiovně a vidím to. ensky při parkování spíe O´tukají auto a zmačkají pár plechů. Ale z 90% viníkem smrtelných nehod je mu. Taky pojisovny uvaují o levnějím povinném ručení pro eny, protoe mají pak mění plnění.
A jetě něco. Já dělala řidičák na podruhé. Přehlédla jsem stopku. Brala jsem to jako vedlejí, tak se jen rozhlédla a nezastavila úplně. Kámoka ho dělal na potřetí. Prostě je trémistka a vdy vzala nějakou popelnici. Ale obě jezdíme dobře, denně a v klidu. Sestra udělala napoprvé,ale řidičák má pro ozdobu a řidit pro ní znamená velký stres.
Neboj a drím pěsti:)))
Není tady
Mayo, hlavně v klidu.
Před první jízdou jsem se byla projet s tátou na parkoviti za městem - aby mi řekl, co je který pedál a e se na brzdu nelape levou
Moje první jízda v autokole znamenala asi 20y rozjezd, pak malé kolečko po cvičáku a up na silnici a ven z města. Měla jsem pohodového - i kdy trochu úchylného instruktora.
A první jízdy po? - nae 105ka a pěkně s tatínkem - pamatuji si, e mi stále tlačil na pravou nohu (abych přidala plyn). Jezdil se mnou po okreskách, abych si zvykla plynule řadit a zvládat zatáčky a křiovatky. Se semaforem to umí kadý....
Ale jezdila jsem, kdykoliv jsem mohla - i teď. Vlastní auto jsem si pořídila a asi po osmi letech vlastnictví řidičáku, dřív jsem ho nepotřebovala .
Tak hlavu vzhůru, vypnout prsa a hlavně KLID!!!
(Jo a ptej se - cokoliv Tě napadne a kohokoliv - proč tenhle jel takhle, jestli jsi to a ono udělala správně, jak by situaci řeil instruktor atd. - Kdo se moc ptá, moc se dozví a v některých věcech si člověk musí být opravdu jistý sám sebou)
Upravil(a) Holčička (26. 2. 2008 16:40)
Není tady
No já jsem fakt zvědava jak to dopadne to bude sranda. No já chci jako auto Fabii, ale nejlepí by byla fabie kombi. Jeliko dělam u tchyně v obchodě potřebuju větí autičko na zboí co budem vozit.
Hlavně dneska ty auta u je o něčem jiném. Přesně jak psala Hočička, e jezdila 105:) Já v autokole měla "Fáčko". Nai doma taky Favorita. Pak své první jsem měla Trabanta. Jo to byla jízda. Řazení pod volantem. A potom 105, pak Formana a nyní Felicii. Jsou to vechno střepy,proti tomu, co mají známý,ale zase umím jezdit i 1203. Oni mají pak problém, sednout do starého auta. Nové jede samo:)
Není tady
Holky, nějak mi připomínáte nechtěně věk Autokola koda 100, pak Wartburg, Lada kombi, Dacia. Lada 07, Favorit a teď u po 30i letech za volantem na to kalu, je nějak přeautováno, a dávat bacha na ty poděsy, co dnes jezděj..Ale tím nechci brát ádné chu, kdy je hezky a poloprázdná silnice je volantem fajn.
Není tady
Oto, u Vás v Praze je toti jezdit autem k smrti. Já jsem tam dělal rok. A jen přejet Barandovský most ráno do práce A to jsem jetě hoooodně slunej řidič, ale tolik jsem nenadávala ani ve Vídni, kdy byla zácpa.
Prostě moc aut a málo dobrých, irokých a nových silnic:)
Jinak co se týká tvého vyjmenování aut. Znám Nejsem tak stará,ale znám. Asi to bylo tím, e jsem jetě s generace po revoluci,kdy vichni neměli na novou Octavii, tak si kupovali vraky.
Segra si zase koupila Fiat 125. Obě máme více ne 170 cm výky, to bylo téměř nemoné se tam vejít. No a segra se svým prvním miláčkem v tom autě dokonce přila o pannenství
A pak si koupla Olcita. No horí snad byl u jen Barkas...
Není tady
Klubko, mluví mi z due, Barrandovský most je pomsta řidičům. Kamarád bydlí v Radotíně a kdykoliv jsem k němu jel, tak vdycky honička, trefit ten správnej pruh..
Jeden mi vyprávěl, e "to" dělali i ve Velorexu (pro ty mladí, oplachtovaná dvojmístná tříkolka pro invalidy)
Není tady
Jo, jo autokola, tam jsem strávila hodně času :-)). První jízdy po, tedy hoodně prvních jízd, bylo taky docela peklíčko, ale teď u je to pohodka. Sice pořád neumím podélně couvat do řady, pokud tam tedy není fakt hodně místa, ale jinak jezdím v pohodě.
Jo jetě by mě zajímala jedna věc. Proč spousta lidí, kdy si chce koupit auto, uvauje automaticky o kodovce ? To je zvykem, tradicí nebo čím ? Je přece tolik daleko lepích aut.
Není tady
Jo a k tomu Barranďáku, za to by někdo zaslouil pár facek, to je taková neuvěřitelná zprasenost, e to se hned tak nevidí. Vyhýbám se mu jako moru. Jezdím někdy z Dejvic na brněnskou dálnici a stokrát radi to vezmu přes město, ne po Barranďáku. To je fakt peklo.
I kdy jsou taky jiná hezká místa...taková křiovatka na Letenském náměstí, nebo U Bulhara...hlavně kdy tam nejdou světla...to je hukot.
Není tady
Tiina napsal(a):
Jo jetě by mě zajímala jedna věc. Proč spousta lidí, kdy si chce koupit auto, uvauje automaticky o kodovce ? To je zvykem, tradicí nebo čím ? Je přece tolik daleko lepích aut.
Jestli to nebude tím...vlastenectvím.
A taky pomylením, e kdy se jedná o "nae" auto, odpovídá tomu i cena Co v mnoha případech není pravda, e...
Není tady
Pořizování auta...je odvislé od naditosti prkenice. Za poslední půlrok si moji kolegové pořídili celkem asi deset aut. Z toho jsou 3 kodovky, 2 renaulty, 2 citroeny, 1 fiat, 1 ford a 1 toyta. Ale jen 2 funglovky, ostatní jeté. A to u nás ve firmě dělníci mají mírně nadprůměrné platy.
No jeliko já se v autech nevyznám a stačí mi aby nějak vypadalo, jezdilo a hlavně mělo radio tak jsem se ptala známých co a jak a nejvíc lidi řeklo koda. A automechanici mi radili felicii má levnějí náhradní díly ne fabie, kterou jsem chtěla puvodně.
Ale zase děsně rychle stárnou, ojedou se - jednu jsme měli minule, najeto cca 140 000 a byla to téměř rotovka
Sirie - no protoe pořídit si funglovku je nejblbějí investice na světě - uka mi něco, co má po roce uívání pouhé dvě třetiny vlastní hodnoty Mně se konečně povedlo přemuvit manu na bazaráka a protoe se mu to náhle zdálo zázračně levný, máme konečně! pořádný auto
Upravil(a) lupina montana (29. 2. 2008 20:21)
Není tady
lupina montana napsal(a):
Ale zase děsně rychle stárnou, ojedou se - jednu jsme měli minule, najeto cca 140 000 a byla to téměř rotovka
Sirie - no protoe pořídit si funglovku je nejblbějí investice na světě - uka mi něco, co má po roce uívání pouhé dvě třetiny vlastní hodnoty Mně se konečně povedlo přemuvit manu na bazaráka a protoe se mu to náhle zdálo zázračně levný, máme konečně! pořádný auto
Souhlasím, já si pořídil Favorit v plynu, starej, ale jezdí a za lacino. Navíc od kolegy z práce kterej ho měl od důchodce, auto má najeto jen 125 000.
Take pořizovací cena i náklady zatím zanedbatelné.
Vzpomínám si na první jízdu ..byl to ok!!!
Učitel mě posadil do auta a jeď!! nevěděla jsem co dělat dřív ,,Já lapala na pedály on řadil:lol: jo ,vlastně jetě točila volantem!!!
Po několika jízdách to bylo lepí,jene jsme jezdili pouze na dvojku ,..někdy i trojka..po ukončení autokoly mě vechno učil manel...Ze koly jsem nevěděla vůůůbec nic..
Maya. a.neboj určo to zvládne..jen to chce pak jezdit a jezdit a jezdit........
Jo a k té Praze..to je očistec!!!!není to jen Baranďák..dneska u je Praha zasekaná celá..
Není tady
Nevím proč mi u v autokole říkali Schumacherová....
Já si prostě nemůu jednou tu motorku koupit, to bych byla laciný dárce orgánů
Není tady
Ahojte,tak konečně mám po zkoukach.Ted jen čekat 3 tydny na řidičak a pak do terénu.Autokola byla super.perfektni učitel.Auto u na mě čeka v garái.
Není tady
lenka ..gratuluji ..přeji hodně astných kilometrů
Není tady
Klubko napsal(a):
Nevím proč mi u v autokole říkali Schumacherová....
Jo - tak od tebe bych skutečně neočekávala ani ve snu, e se bude skromně plíit karpama
Není tady
Ale já jedu rychle jen tam kde vidím. Zase si nepotřebuji dokazovat, oproti chlapům, jak jsem dobrá, e budu předjídet na úzké silnici,a vytlačím tím dvě auta ke krajnici. Jak to vidím kadý den cestou do práce....
Tak gratujuji k získání řidičského oprávnění a hodně najetých km bez nehody. Hlavně dobrou pojistku a pevné nervy na naich silnicích
Není tady
já jsem si dělala řidičák ve 20 letech, kdy jsem u měla 4 roky pilotní průkaz.
Kdy jsem jela autem byla jsem straně nervozní, e je tam podivný klid, nic se neděje, člověk jenom drí volant a jednou za čas zmáčkne páku nohou. Navíc se kontroluje jen prostor 2D - horizontálně kolem, nemusí se koukat nahoru a pod sebe. e ano, ty nahoře mají vdycky přednost, o těch dole musí vědět, kdy bude dělat vývrtku. Taky kdy jsem zabočovala, měla jsem tendenci koukat zda mám dostatek rychlosti, správný poměr křidýlek a směrovky. Pořád jsem kontrolovala, co jsem zapoměla. Situace jsem řeila vdy straně dopředu, páč co kdybych ztratila výku, e ano, pak u musím dělat manévr na přistání. Na tom prachsprostým zabrdění mi pořád něco nesedělo.
Nechtěla jsem jezdit. Dlouho.
Pak dali manelovi do sádry nohu a já v 7. měsíci těhot. ho vozila do práce, přes Prahu.
Naučila jsem se.
Dlouho jsem vak doma plánovávala na mapě cestu tak, abych nikdy neodbočovala doleva. Prostě furt doprava. A to bylo dlouhý jak chtělo.
Teď u po Praze jezdím jak taxikáři, nic mě nepřekvapí.
Upravil(a) poletucha (25. 3. 2008 14:29)
Není tady
marjá, Pol...ty má pilotní průkaz?? A diví se, e se ti zdá o letadlech?
Není tady