|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
"Lidi se podvádí, když jim něco chybí ...."
Noooo, někdy určitě. Ale mnohdy takový nevěrník (-ice) sám nedokáže říct, co mu vlastně chybí. A nebo mu chybí to, co mu stejně nikdo jiný nemůže dát, ani jeho nejbližší partner. Taková ta vnitřní nespokojenost. Už to tu mnohokrát zaznělo - lidi se mají moc dobře a chybí jim opravdový starosti, tak si vytváří umělé :-)).
Není tady

Hm, ta umře v kleci představ, že existuje něco jako nevěra.
Není tady
Vanilka69 napsal(a):
Martinko, za prvé nevím, jak se určuje míra, když píšeš, že vždy za rozpad vztahu můžou oba stejně.
Je jasné, že to není tak, že jeden je bez chyby a druhý za všechno může. Ale to tvoje 50:50 je stejně demagogické.
Ono je to asi stejně jedno, když jeden chce odejít, ten druhý se může stavět na hlavu, téměř v ničem nechybovat (pokud je to vůbec možné), udělat pro záchranu vztahu vše. Stejně vztah nezachrání, pokud ten druhý nechce.
Vysledek určuje ten, kdo je ve vztahu nespokojený, i kdyby ten druhý udělal chybu "jen" v tom, že si špatně vybral...
Takže vlastně diskuse o tom, zda oba dva udělali pro rozpad či záchranu vztahu stejně nebo ne je zbytečná. Aby vztah existoval, musí chtít oba, aby se vztah rozpadl, stačí, když to chce jen jeden.
Míra se neurčuje
Můžou za vztah oba stejně, protože v tom vztahu jsou dva - a podle čeho by to mělo být jinak? Může partner za vztah víc než já? Proč? Jsme dva, měli bychom se oba starat o svou půlku vztahu.
Poměr vědomí a nevědomí je cca 5 procent pro vědomí a 95 procent pro nevědomí - to je pro hodně uvědomělé lidi, pro ostatní ten poměr může být ještě horší v neprospěch vědomí. Takže ano, navenek (vědomí) to může vypadat, že ženská "dělala všechno pro to, by vztah mohl zůstat", a chlap prostě "bezdůvodně" zahnul a opustil rodinu. Vědomě - navenek - to tak vypadá. Ale jak to je v podvědomí? Nikomu z nás se neděje nic, co bychom (podvědomě, aspoň zčásti) nechtěli. Takže ano, my ženy sice můžeme říkat - já jsem chtěla aby se mnou zůstal - ale někde v podvědomí to z nás křičí: "vypadni" - a manžel na to podvědomí, bude podvědomě reagovat a zařídí se podle toho.
No a řešení, aspoň tak jak ho vidím já, není stěžovat si na chlapa jak mi ublížil (já chudinka) tím že mě opustil, ale - začít pracovat sama na sobě (tj. na své půlce vztahu, tj. na těch mých 50 procentech) - a třeba se sama sebe ptát, co ve mně toho chlapa "nechce"...
Partner nám stejně jenom dělá "zrcadlo" a odráží nám přesně to, co je v nás a co nechceme vidět... a čím víc to nechceme vidět, tím víc "nenávidíme" partnera za to, že nám to ukazuje.
Téma je to víc do psychologické nebo do duchovní...
Není tady
Aha, ty mluvíš o vztahu - na ten jsou jak jsem psala opravdu dva. I když jen čistě teoreticky se podílejí stejnou měrou aby vztah fungoval a taky leckdy existují objektivní okolnosti, díky kterým je jedna strana třeba jen v určitou dobu závislejší - třeba žena na mateřské. Vím co říkám, mám tři děti. Když jsem přišla nečekaně do jiného vztahu potřetí, ihned mi blesklo hlavou - to zas budu na svém muži závislá. Jednak to příroda zařídila tak, že je ženská zblbnutá hormonálně a druhak se prostě nezávisle chovat může jen do jisté míry, to snad každý chápe.
Já mluvila o rozpadu vztahu - na to opravdu stačí jen jeden. A třeba vztah nevyjde nebo k nevěře dojde jen proto, že si špatně vybrali partnera.
A to podvědomí, no... nejsme na Duchovní, takže spíš takhle: Nevědomky leckdy se člověk chová v rozporu s tím co chce. Ze všeho nejvíc třeba podváděná manželka chce, když se dozví o nevěře, aby manžel zůstal doma a aby se zas stala středobodem jeho světa, přesto sbalí manželovi kufry a naservíruje ho m ilence na podnose. A pak taky lidé mají zábrany projevit své tužby a city.
Není tady
´Já jsem mu ho nenaservírovala na podnose tak ,když to tak vypadalo,že si našel jinou tak co s ním žejo.Já to manželství brala jako takovej nějakej hlavní bod a ne že jsem si nemyslela,že to třeba nikdy neudělá,ale určitě ne po 5letech vztahu.Zrovna tak se to může stát mě.Já ,když jsem se to dozvěděla tak se mi tak hnusil a měla jsem takovej vztek,že jsem ho nemohla ani vidět.Odjela jsem ke kamarádce a on odešel to jsem mu řekla,když jsem nebyla doma,protože jinak bych ho musela zabýt.A nechtěla jsem dělat scény před malym,to je pro mě to nejdůležitější a nikdy jsme se před ním nehádali.Já nevim jakej oni spolu měli vztah on mi tvrdil,že nic závaznýho,že ona nehledala nikoho na stálo a jemu to asi tak vyhovovalo mít doma rodinu a mimo milenku a tvrdil mi,že to s ní nebylo o sexu ,ale o pohlazení a pochopení.Nevim jestli dělal chudinku,nebo o to třeba opravdu šlo.Možná,že i jo.Já to brala prostě jako definityvní konec a taky jsem tak byla rozhodla.A jí jsem napsala,že jí přivezu jeho věci,když se s nim dokáže ču....... tak at si ho veme se všim všudy at se stará a at se naučí vařit,že on má tři děti./To mi řekl on,že neumí vařit).A i když jsem ho vyhodila tak nebyl u ní.ale u kamaráda a podruhy ,když jsem přišla na to z toho vypisu na ty sms tak mi tvrdil,že si jenom psali.Nevim
Není tady

Romin napsal(a):
Potřebuju poradit z manželem jsme se seznamili tak,že jsme se znali již před tím,vlastně jsme spolu podváděli jehi ženu se kterou má dvě děti,ale manželství jim už dlouho neklapalo pořád jeden druheho podváděli.Nakonec odešel ke mě ovšem zanedlouho začal podvádět on mě s ní-tedy se svojí bývalou ženoiu.Tenkrát jsem mu řekla ať se k ní vrátí,přišla jsem na to náhodou a udělala konec.On se k ní vrátil a asi zjistil,že to sní přece jen nemá cenu a přišel stím,že se rozvádí.Dali jsme se znovu dohromady po dvou letech se vzali a mámeš spolu 3letého syna,Jde o to ,že před ani ne rokem když jsme rekonstruovali byt jsen zjistila(v té době jsem z malym bydlela u sestry kuli rekonstrukci),že mě znovu podvádí a to třičtvrtě roku z nějakou slovenkou.Vyhodila jsem ho zbytu nakonec se k němu vrátila,ale po té jsem odjela se sestrou na 10dní na dovolenou a zjistila dle vypisu z paušálu,že to pokračuje,Podala jsem žádost o rozvod a znovu ho vyhodila,asi po týdnu začal dolejzat,že nas nechce opustit,že mě miluje,že bude čekat,že jí nechce atd.Já se k němu znovu vrátila a rozvod stáhla.Je to třičtvtě roku poté celkem to klape,ale stále žiju s tím,že to udělá znovu.Potřebuju slyšet vaše názory.Dík
to není život, to je cirkus
udělá jednou - udělá podruhé - bude dělat pořád
Není tady

Salen napsal(a):
"Lidi se podvádí, když jim něco chybí ...."
většinou jim chybí to vzrušení z poznávání nepoznaného, nebo neokoukaného těla
Není tady
Já souhlasím s Vandou - ta to popsala tak, jak to cítím já. Proč vina, proč nevina? Prostě šli spolu kus cesty, ten jeden měl pocit, že musí jiným směrem - chtěl - tak šel. Je to každého život, každého volba a každého zodpovědnost. Není to vůbec samozřejmost, že dva budou spolu až do smrtismrtoucí. Je to naše idealizace (v tomto případě vztahu)- a ta bývá vždy potrestána - či převychována.
Není tady
Ano on šel jinou cestou,ale potom se chtěl moc vrátit
Není tady
To by asi nebyl problém sám o sobě, ale třeba ty už jdeš rychleji nebo jsi už dávno přestala jít na sever a stočila to na západ (bez politického potextu), jestli je to srozumitelné...? Nebo třeba v tvém případě ne - neznám tvůj příběh přesně nebo spíš aktuálně. Třeba se může jen tiše opět přidat a jdete vedle sebe oba stejným směrem.....
Není tady
Wiky mohla by jsi to rozvést,moc tomu nerozumím.Dík
Není tady
Je to hrozný,když se něco takovýho dozvíš,že po letech pěknýho života vám tam vleze někdo třetí a naváží se a ničí to co jste si za ta léta vybudovali.Jenže tak to je a asi je každá rada drahá má sestřenka byli spolu 21let mají 20letou dceru ukázkové manželství.Oba moc hezcí lidé a ještě dost bohatí.Jenže on se zamiloval do ženy o 10 let starší.Neviděl ani neslyšel nářky,prosby ani výhrůžky sestřenice ona říkala,že ho tak milovala,že by mu vše odpustila.On se vrátil a po čase to stou stejnou ženou opakoval tak se v srpnu rozvedli.On ted chodí a prosí,ale ona už nechce ani slyšet a milenka má už taky jiného tak nevím
Není tady
janeta napsal(a):
Je to hrozný,když se něco takovýho dozvíš,že po letech pěknýho života vám tam vleze někdo třetí a naváží se a ničí to co jste si za ta léta vybudovali.Jenže tak to je a asi je každá rada drahá má sestřenka byli spolu 21let mají 20letou dceru ukázkové manželství.Oba moc hezcí lidé a ještě dost bohatí.Jenže on se zamiloval do ženy o 10 let starší.Neviděl ani neslyšel nářky,prosby ani výhrůžky sestřenice ona říkala,že ho tak milovala,že by mu vše odpustila.On se vrátil a po čase to stou stejnou ženou opakoval tak se v srpnu rozvedli.On ted chodí a prosí,ale ona už nechce ani slyšet a milenka má už taky jiného tak nevím
To patří Romin?
Janeto, přečti si první příspěvek tohoto vlákna, v jeho kontextu vyznívá tvá první věta docela absurdně...
zkopírováno:
Potřebuju poradit z manželem jsme se seznamili tak,že jsme se znali již před tím,vlastně jsme spolu podváděli jehi ženu se kterou má dvě děti,
Upravil(a) Somaia (26. 3. 2008 14:17)
Somaio.Ono tam nebylo jenom to hnusný víš,ale i to krásný a nezapomenutelný.A to ošklivý co já se to dozvěděla trvalo pro mě celkem asi tak 4měsíce.A ono je to dnes 6let co jsme spolu a 4měsíce hnusnýho oproti 5,5letem krásnýho je nic.Nevim co jsi tim myslela,ale asi zase nic hezkého.Bez urážky
Není tady

janeta napsal(a):
Ja som žila v tom, že skôr muž vlezie do ženy než žena do muža...
A podľa mňa majú obaja rovnaký podiel, pričom voči ŽENE má zásadne morálne záväzky manžel, pokiaľ viem, a nie milenka... ale chápem, že je ľahšie povedať si, že vzťah nám rozbíja tá sviňa
zvonka, než priznať si, že nám ho rozbíja jeden z účastníkov vzťahu - a síce mužíček, ktorého ja milujem. Nie každá znesie pozrieť sa pravde do očí, holt. Chyba je asi niekde v samotnom vzťahu(alebo v zložení účastníkov, možno).
Upravil(a) Selima (26. 3. 2008 16:31)
Není tady
Tak to si asi řekne každá podváděná manželka,že ta milenka je svina.Ale máš pravdu ,že on z nějakýho důvodu za ní šel,že.Já nebyla doma ještě jsme se hádali tak proč ne.
Není tady
Romin napsal(a):
Tak to si asi řekne každá podváděná manželka,že ta milenka je svina.Ale máš pravdu ,že on z nějakýho důvodu za ní šel,že.Já nebyla doma ještě jsme se hádali tak proč ne.
Tak si mě zařaď do kolonky ženy, která netvrdí, že milenka jejího muže je svin... Já tvrdím, že jsme měli evidentní problém/y, které jsme nezvládli se ctí. Milenka je katalyzátor, úleva, útěk, náhrada nebo cokoli jiného...
Též se hlásím jako vyjímka - já to rozhodně neříkám a dokonce jsem ji za dost věcí vděčná. To je co??? 
Taky to neříkám. Fakt ne.
no tak si to neříkáte.některá si to říká,ale určitě z toho nejte nadšené,že má milenku.Vadí to každé.Ale pravda je,že ta milenka za to nemůže,ale i v tomto jsou vyjímky
Není tady
Romin napsal(a):
Somaio.Ono tam nebylo jenom to hnusný víš,ale i to krásný a nezapomenutelný.A to ošklivý co já se to dozvěděla trvalo pro mě celkem asi tak 4měsíce.A ono je to dnes 6let co jsme spolu a 4měsíce hnusnýho oproti 5,5letem krásnýho je nic.Nevim co jsi tim myslela,ale asi zase nic hezkého.Bez urážky
Nechci tě nijak urážet , jen nerozumím tomu, proč jsi stále tak zaslepená, že nevidíš, že každá příčina má svůj následek a jisté životní zákonitosti nelze vymazat tak, že je nebudu brát na vědomí.
Ty jsi prvním příspěvekem na sebe prozradila, že sis vzala patrně nedospělého , nevyzrálého pacholka, který spatřuje potěšení v tom , že nedokáže vytvořit harmonické a trvalé partnerské svazky. Myslela sis asi v skrytu duše , že s tebou to dokáže , ale zcela zjevně se ukazuje , že to byl naivní omyl, patrně by to nedokázal s žádnou jinou. Teď zbývá si jen přiznat podíl na svém omylu a najít smysluplné řešení. Tím že tu budeš popisovat stále dokola, že je něco jinak než jsi napsala v prvním příspěvku je zbytečné pro nás ostatní a neproduktivní pro tebe, pokud ses nechtěla jen tak "vypovídat" a vpodstatě řešení ani nehledáš....
Upravil(a) Somaia (26. 3. 2008 17:59)
Somio jestli jsi dobře četla mé příspěvky tak jsem tam psala to,že jsem ráda za to co jste mi napsali,ale že jsem ho vzala zpátky a to stím,že když to udělá znovu tak jde na dobro a,že aspon já si nebudu muset nic vyčítat.Prostě jsem ho vzala nazpět a ted jsem za to ráda,že jsem to udělala a ty si mysli co chceš.Zajímavé je,že tady píšeš ,že jsem si vzala nevyzrálého a co všechny tady ty ženy,které doma žijí s chlapem a ví o něm,že má milenku a čekají na to pro kterou se rozhodne.To bych zase v životě napřežila já,čekat kterou si vybere a žít s ním v jednom bytě a vědět,že jezdí za jinou,to jim asi za moc ty manželky nestojí,když jí vědomě podvádí.Můj manžel to skončil a to proto,že viděl z mé strany,že by o nás opravdu přišel.Každý má jiný názor.A zamosřejmě,že ted už je vše jinak a dívám se taky na to jinak.A držím palce všem těm,kterym tady radíte at nic nedělaj a čekaj jak se manžel rozhodne,protože takový chlap to zřejmě udělá znovu také,když mu to doma vlastně prošlo a on byl ten,který se rozhodoval a jeho žena tomu jenom přihlížela a čekala na jeho verdikt.
Není tady
A ted už řešení nehledám to máš pravdu-už to mám vyřešené a jsem za to ráda a funguje nám to ještě lépe než před tím.
Není tady
a co všechny tady ty ženy,které doma žijí s chlapem a ví o něm,že má milenku a čekají na to pro kterou se rozhodne.
Proč ti, kteří si neumí přiznat svou chybu, argumentují s napřaženým ukazováčkem na TOHO, TY A TAMTY?
Tohle je argument hodný dítěte ve škole...
A ty,ty i ty, tady všude seděl.... 
Kurnik, tady je krásně poznat, mezi řádky, jací lidi jsou. Jak krásně na sebe všechno prásknou:)))
(Moje profesorka možná měla pravdu, že bych měla studovat psychologii, že by nějaký šestý smysl:vissla:
)
Není tady
A kdysi mi tady Shiden napsala,že nikde není napsáno,že se nemůže změnit.A já si myslím,že je to pravda a je to jen a jen v tom,že to co jsem udělala já mu nikdy jiná neudělala a tím myslím to,že on tentokrát opravdu pocítil to,že by nás ztratil
Není tady