3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Já si myslím, e na tebe árlí a proto tě před tvým manelem jejím bratrem schazuje.. S tím asi nic neudělá. Manel při tobě stojí, take prakticky s tím nic nemusí dělat. Stačí jí úplně vypustit a doufat, e z toho vyroste
Není tady
Děkuji vám vem. Z vaich příspěvků začínám chápat spoustu věcí a je pravda - moc se tím zabývám, místo toho abych začala pracovat na správné strategii. Ale, věřte, je to těké, nelze to pořeit ze dne na den. Zkusím si teď nějaké vae rady z příspěvků a pak uvidíme, co z toho vzejde...
Není tady
Ahoj,psala jsem : "JAK SE CHOVAT 1".
Napsaly jste tu spoustu pravdy a dobrých rad.
Se vagrovou mého přítele nekomunikuji,chodíme kolem sebe jako cizí lidi.
Ilono,vypadá to,e obě nae "vagrové"jsou nespokojené,zakomplexované,vyčůrané a tak si to vybíjí tímto způsobem.
Představ si,zjistila jsem,e tá MÁ VAGROVÁ se přestane bavit s člověkem,který se se mnou baví.Nemusí to být můj známý,třeba jen spolupracovnice,sousedka...Zjistí,e jsme se bavili více ne je pro ni vyhovující a s dotyčnou osobou přeruí kontakt bez vysvětlení(více případů).
Ví,já si myslím,e ty dvě nejvíce kodí samy sobě.Uvidíme,jestli jim to někdy dojde.
Na tvou "vagrovou"se vykali.Chovej se k ní sluně,na její poznámky nereaguj nebo se k ní chovej,tak,jak ona se chová k tobě.Záleí na situaci.
Ví ty dvě enské jsou vlastně chudery.Nemůou za to.
NA KADÉHO JEDNOU DOJDE.
JEDNOU SE JÍ TO VRÁTÍ.To mi říká můj přítel.
Já se chovám ke kadému tak,jak si zaslouí a abych se za sebe nemusela stydět.
Není tady
Tak jsem zvolila taktiku: v neděli jsem se připojila k hovoru s tchánem, a věděla jsem, e je tam vagrová s potenciálním vagrem. A zvolila jsem metodu smíchu, spokojenosti, a trochu samochvály (e u se v pohodě domluvím anglicky, e jsme byli na obědě s vedoucíma jedné firmy ..atd., ale tak, aby to nebylo moc nápadné, spí jsem popisovala situaci...) a hle, myslím, e to funguje... SUPER POCIT!!!!!
Není tady
Holky, tak si myslím, e mám v oblasti protitaktiky značnou nevýhodu, protoe moje vagrová má silnou stránku v tom, e pracuje v oblasti lidských zdrojů a tudí, (dle mého názoru), by měla vědět něco více z psychologie ne větina z nás "normálních". Četla jsem na internetu o asertivitě, ale tam jsou jen veobecné řeči a za kurzy se mi moc platit nechce.
Nevíte něco víc? (kvalitní kníky, nebo něco zajímavé na internetu - testy atd..)
Není tady
Jitka8 Ahoj,psala jsem : "JAK SE CHOVAT 1".
Napsaly jste tu spoustu pravdy a dobrých rad.
1)Se vagrovou mého přítele nekomunikuji,chodíme kolem sebe jako cizí lidi.
TAK TO TEDY JE OPRAVDU HUSTY!!! To musí fakt být pevný nervy a dokolaný ovládání... Ale myslím, e by jen stačilo říct jediné rejpavé slůvko, a jste v sobě....
2)Ilono,vypadá to,e obě nae "vagrové"jsou nespokojené,zakomplexované,vyčůrané a tak si to vybíjí tímto způsobem.
Myslím si to taky. Jinak nevidím důvod, proč by je nutilo dělat tyhle věci... nějakým způsobem jim vadíme...
(ale přímo se zeptat proč, si myslím, nemá cenu, protoe stejně neřeknou pravdu)
3)Představ si,zjistila jsem,e tá MÁ VAGROVÁ se přestane bavit s člověkem,který se se mnou baví.Nemusí to být můj známý,třeba jen spolupracovnice,sousedka...Zjistí,e jsme se bavili více ne je pro ni vyhovující a s dotyčnou osobou přeruí kontakt bez vysvětlení(více případů).
NO, tak tohle je opravdu nenormální. Z toho vyplývá tak obrovská nenávist, e mi to přijde a nebezpečný...
Přestat se bavit s konktérní osobou jenom proto, e mluví s někým, koho nesnáí... UCHYLNY
4)Ví,já si myslím,e ty dvě nejvíce kodí samy sobě.Uvidíme,jestli jim to někdy dojde.
(pokud mají okolo sebe spojence, aspoň jednoho, tak si ho zmanipulujou k obrazu svému, obzvlá, pokud je na to je čas...)
5)Na tvou "vagrovou"se vykali. Chovej se k ní sluně, na její poznámky nereaguj nebo se k ní chovej,tak,jak ona se chová k tobě.Záleí na situaci.
nereagování mi spí připadá jako schování se do ulity, a řeit něco ve vzteku není taky ideální)... Tak nevím..., je to obtíný, zvolit správnou metodu, vdy to ví podle sebe.
6)Ví ty dvě enské jsou vlastně chudery.Nemůou za to.
Můou, protoe jsou to mrchy.. :-)
7)NA KADÉHO JEDNOU DOJDE.
JEDNOU SE JÍ TO VRÁTÍ.To mi říká můj přítel.
SNAD JO, větinou takovýhle mívají ve vem tígo...
Upravil(a) IlonaN (25. 3. 2008 14:45)
Není tady
Nevím,vichni chválí tvého manela,e se Tě zastal,ale podle mne je srab. Měl by jasně dát sestře najevo,e se nebude takto o tobě vyjadřovat.Měl pratit telefonem nebo říci pěkně z ostra:,,Jak jsi to myslela?" (příklad hory). Určitě bych na hory společně nejela. A u vůbec nesouhlasím s názorem,e jsi to neměla poslouchat.Naopak je dobře,e jsi to vyslechla a aspoň ví, na čem se. Myslím,e vagrová překročila hranice slunosti a já u bych za sebe udělala pořádek. Určitě bych tam nejezdila! Nepřála k svátkům, k narozeninám atd. Prostě začala ignorovat celou rodinu kromě manela,ten by se u musel rozhodnout a začít Tě chránit proti výpadům.
Není tady
Od Vladěna: Myslím,e vagrová překročila hranice slunosti a já u bych za sebe udělala pořádek.
Taky si to myslím. Souhlasím i s názorem na manela. Já u jsem se zkouela sama bránit dost dlouho, a u mi to nebaví. Nepotřebuji, aby mě ochraňoval jako malý dítě, ale aby dal jasně najevo, e tohle tedy ne....
Od té doby, co umřela tchýně, se mi tam absolutně nechce, nehledě na to, e i potencionální vagr se teď začal chovat skoro stejně jako ona.... Kdo má poslouchat posměné naráky na to, e kdy jsme sami v zahraničí,
tak: Má tam přece manelku, ne? tak musí být spokojenej..... Zdůrazňuji, slovo manelka je řečeno posměně, a nenávistně....
Někdy z něj mám pocit, e by se chtěl oficiálně dostat do rodiny, ale nějak se mu nedaří.....
O těch narozeninách, jak píe, to u jsem zavedla - nepřeju ani jednou, oni mne také ne....
Tchán je jediný člověk, který by jetě stál za řeč, ale pokud tohle "podporuje", asi nemá moc zájem něco řeit.
Spí je rád, e není v domě sám a jeho dcera - vdycky blií koile ne kabát....
Jedna moje kolegyně řekla: nebudu se stýkat s lidmi, se kterými se necítím dobře. Tak proč bych to měla dělat do nekončna, kdy jsem to docela dlouho dobu přecházela....u mi to nebaví
Není tady
No. Podle me je svagrova pekne rozmazleny fracek co potrebuje pres cunu. No a pokud to neudela jeji tatinek, tak nikdo jiny. Tak se proste nechova a kdys mas us 28 tak to bys mela davno vedet.....Prask.. A bylo by.
Jinak pomysli jak se citi manzel. Nevi jak se mezi vas postavit. Sestra je asi tvrdsi povahy a on se boji ji stratit. Samosdrejme nechce stratit i tebe, tak se do toho nechce moc michat. Ta odpoved ze dobre varis je vzorec ze by rad kdyby bylo trochu miru ale boji se ji nadat, protoze tim by mir nebyl, mozna by se ho i shorsilo, protoze svagrova by se citila jeste vic ohrozena. Potom jsem si rikala, jestli to nahodou nebude problem svagrova vs budouci svagr. Treba nechtene hned ze zacatku te nejak nepochvalil nebo nezadival se na tebe nejak a ji se to nelibilo. Urazi te hlavne pred nima ze? neni sebejista. Treba ses i hezci. Tonouci se stebla chyta. Je to chudera. Muzes ji jenom litovat. Samozdrejme bych na hory jela ozbrojena dykou ci macetou. Odpoved "me se to libi" je to co bych pouzivala ja.
Ja vim, ze se nesetkate sami, ale ja bych si promluvila s ni o samote. Treba ji pozvi na kafe. Nemusite se napadat. Staci ji vysvetlit, ze mas manzela rada a at si nemysli ze ho kvuli ni opustis i kdyby ona rada, ze prece nemusite byt kamaradky ale normalne jako normalni lidi na sebe mluvit. Je mozny, ze te bude pomlouvat porat ale tim dokazes, ze ses sylnejsi osobnost a nejsi kàca jako ona a hlavne potom vysvetli manzelovy ze chces mir ale rozhodne se nenechas ponizovat, ze jsi prvni krok udelala a tetka je rada na ni. A rekni mu hned o cem jste mluvili at se to nedovi od ni, nejak prevracene. POtom jestli to porat nepujde, tak us vsichni budou vedet ze ta hyjena je ona, protoze ty jsi krok k miru udelala.
Jo a taky..skousela jsi ji nekdy neco pochvalit?
Není tady
Jó vagrová! To znám také.
Nejdřív byla nesnesitelná tchýně a po její smrti převzala ezlo manelova sestra.
Moje tkuenosti:
1) 'Učastnit se vech rodinných návtěv a nedat jí prostor, aby tě v soukromí nerueně před manelem pomlouvala. Nezapomeň, e stokrát opakovaná le se stává pravdou. Za určitou dobu by ti rozetvala manelství. Také svou přítomností znemoní manelovi, aby se jí ve slabé chvilce s něčím svěřoval nebo jí řekl něco, co nemusí vědět a do čeho jí nic není. Nezapomeň, e takoví lidé umí skvěle vylákat informace, které potom zneuijí ke svým intrikám ve tvůj neprospěch. Take - při návtěvách se pořád motat kolem manela a "hlídat si ho".
2) Asertivita je úasná, ale je vhodné si předem dobře prostudovat příslunou literaturu a trochu si ji zafixovat, aby jsi nedělala chyby a nenechala se zahnat do slepé uličky.
3) Pro začátečníka bych doporučila:
Na vechno, čím na tebe zaútočí, zeptat se jí, PROČ to řekla, proč se jí to nelíbí, proč mě kritizuje, proč mě poniuje, proč mě uráí atd. Jednodue, na vechno co řekne nebo udělá proti tobě a co se ti nebude líbit, ptát se proč a trvat na odpovědi! Nepřistoupit na ádné vykrucování nebo odbíhání od tématu. S největí pravděpodobností se o to pokusí, ale ty jí MUSÍ v klidu stále dokola opakovat, e chce slyet konkrétní odpověď jen na to, co řekla, případně zdůraznit, kdy to řekla, tak přece ví proč ti to to řekla a ty má právo to vědět. (Můe i zpochybnit, jestli ona sama ví, proč to řekla - ale to u je konfrontační).
4) Jediná tvoje odpověď na vechno je: Ví o tom, e jsem dospělá a svéprávná? Proto si budu dělat (nosit)co já povauji za vhodné. Jestli s tím má ty problém, tak je jen tvůj a musí si ho vyřeit sama.
5) Zásadně se nepokouet cokoliv vysvětlovat a pokusit se uzavřít uzavřít smír. Vae vztahy jsou u ve fázi, kdy je potřeba jednat. vagrová toti o ádný smír nestojí a je pravděpodobné, e se stejně nic nevyřeí. Nedoporučuji ji chválit, pokud opravdu vnitřně necítí, e je pochvala na místě, jinak je to obyčejné podbízení.
6) Zeptat se PROČ okamitě, kdy ti něco nevhodného řekne, bez ohledu na počet přítomných lidí. V kadém případě by měl být přítomen manel. V ádném případě s ní nejednat o samotě!
7) Neboj se zakročit. Ty bude připravená , tudí spí ovládne emoce. Vypadá to sloitě, ale je to jednoduché:
- ptát se stále dokola proč
-trvat na konkrétní odpovědi
- ty bude odpovídat jen e jsi dospělá ... - také stále dokola.
Jo, počítej s tím, e ona bude pěkně zuřit, protoe nebude umět odpovědět. Kdy tento postup zopakuje 2-3krát, bude mít navdy pokoj. Drím palce!
Není tady
Pro elisku a pro ambru:
manel se cítí v presu mezi dvěma lidma, které má rád.. To je mi jasný, a proto, kdy u se mne zastává, pokud vidí, e je to na místě, tak já ho neupozorňuji, co to zase mělo být, protoe ví, e ona je ten hlavní problémista.
A to jsem taky chtěla, aby si to konečně uvědomil, protoe chlapi prostě některý věci nevidí, nebo je nechtějí řeit.
Byl na pár dni doma, a já jsem se ho ptala, jak reaguje ona, kdy se o mě kladně zmíní: její reakce je taková, e se uklíbne, uchechctne nebo udělá jinou, negativní reakci. A kdy se jí prý zeptal, jestli má nějaké problémy, tak mu neodpověděla...Jen jsem si ověřila, e se mnou cítí ohroena, e můu být v něčem lepí atd.....
A taky,e já se nemusím cítit nějak vina, e dělám něco patně. Prostě ta chyba je v ní a já začínám pomalu pracovat sama na sobě, abych byla schopna ukázat, e jsem lepí ne ona, a hlavně být v harmonii sama se sebou.
várová je suverenistka a jetě k tomu sobec: její sebedůvěra je neoblomná a budí dojem, e má ve pod kontrolou, a tím pádem si vytváří i respekt. Nepřizvává chyby, uji'tuje sama sebe svými výroky, čím se v nich utvrzuje a začíná jim věřit. Má vysoké nároky sama na sebe a tím i na své okolí. Je skvělá manipulátorka. Pokud jí vechno klape tak, jak chce, můe být spokojená. Ale běda, pokud se vyskytne někdo nebo něco, kdo jí nesedí, není s ní v souladu nebo si s něčím neví rady:Příspěvky, které jsem zde uváděla, jsou toho jasným příkladem.
Uvědomila jsem si, e mám proti sobě v podstatě slabocha, a já jsem na tom líp. K tomuto poznání jste mi dopomohli i vy.
Je mi taky jasné, e potřebuji získat víc seběvědomí do boje, protoe těmi dlouhodobými pochybnostmi jsem se dostala do stavu méně sebevědomého člověka, a to byla velká chyba.
Určitě napíu, jak se mi to daří, a budu ráda, kdy budete psát své poznatky a rady nadále.
Není tady
Eliska23 napsal(a):
Jinak pomysli jak se citi manzel. Nevi jak se mezi vas postavit. Sestra je asi tvrdsi povahy a on se boji ji stratit. Samosdrejme nechce stratit i tebe, tak se do toho nechce moc michat. Ta odpoved ze dobre varis je vzorec ze by rad kdyby bylo trochu miru ale boji se ji nadat, protoze tim by mir nebyl, mozna by se ho i shorsilo, protoze svagrova by se citila jeste vic ohrozena.
Tohle je určitě jeden z důvodů, proč se manel takhle chová. Je to naprosto přirozené a já u mu nic neříkám, po tom, co pochopil, e od něj opravdu potřebuji přiměřenou podporu. A myslím, e to funguje: já jsem spokojenějí, e tohle pochopil, a jeho sestra je víc nejistějí, protoe se mi zastane...
Potom jsem si rikala, jestli to nahodou nebude problem svagrova vs budouci svagr. Treba nechtene hned ze zacatku te nejak nepochvalil nebo nezadival se na tebe nejak a ji se to nelibilo.
Nevím, tohle jsem nezaregistrovala, ale můe to být pravda. Kadopádně si ho zmanipulovala k obrazu svému - je svým způsobem na ní závislý, i kdy si to nechce přiznat.
"Urazi te hlavne pred nima ze?"
Samozřejmě. O samotě moc nejsme. Snaí se nadhazovat témata, o kterých ví, e mne moc nezajímají, dotazy směřuje na druhé, snaí se na sebe v hovoru upozorňovat. Často se stávalo, e mě to absolutně nebavilo a asi jsem se tak i tváříla: a nejlepí vdycky bylo, kdy jsem manelovi odpovídala, e mi nic není a při tom jsem se tvářila jak kakabus..... Prostě nádherná ukázka toho, jak jsem jí já blbec nahrávala....
Také ráda rýpá, kdy nejem přítomna, to jsem si ověřila od manela, jak jsem psala.
"neni sebejista. Treba ses i hezci. Tonouci se stebla chyta"
Nedokáu říci, jestli jsem hezčí. Ale ostatní říkají, a to u se mi stalo několikrát, e jsem hodně zajímavá a dokáu zaujmout. Prostě e nejsem tuctovka. A 3x jsem byla oslovena na ulici, jestli bych neměla zájem stát se modelkou.... Take hezká jsem, jinak bych se s tím nesetkala a těí mě to.
Ja vim, ze se nesetkate sami, ale ja bych si promluvila s ni o samote. Treba ji pozvi na kafe.
Tenhle krok jsem udělala před 4 roky. To jsem s manelem jen chodila. Nějak se vyjádřila, e se jí nelíbí, jak za mnou její bratr "dolejzá"...Prostě se jí zdálo, e se o mne moc pečuje a já mu na to kalu... Pohádali jsme se vichni. Pak jsem to byla já, kdo řekl, e si s ní chci promluvit o samotě. Dělala drahoty, ale nakonec se uvolila jít do obýváku a tam jsem jí jasně dala najevo, e ji toleruji jen kvůli jejímu bratrovi, e s ní nepotřebuji být kamarádka, ale kvůli pohodě vem, e bysme se měli k sobě chovat v rámci moností.... nějak to fungovalo dál, a pak to zajelo do současných kolejí...
"Jo a taky..skousela jsi ji nekdy neco pochvalit?"
Zatím jsem neměla za co ji pochválit. Pokud bych ale cítila, e ji mám za co pochválit, tak bych to udělala
Není tady
Pro IlonaN:
Ahoj,jak to tak čtu,ty nae vagrové jsou si v mnoha směrech podobné.
Jsou zakomlexované a nejisté si samy sebou.Je mi jich vlastně líto.
Není nám oproti nim na světě líp?
Propaguji slunost,zbytečně neprovokovat,ale zase si nenechat ve líbit.Prostě veho odsud posud.Ony jiné nebudou a my dvě také ne.
Upravil(a) Jitka8 (10. 4. 2008 9:06)
Není tady
IlonaN napsal(a):
Pro elisku a pro ambru:
manel se cítí v presu mezi dvěma lidma, které má rád.. To je mi jasný, a proto, kdy u se mne zastává, pokud vidí, e je to na místě, tak já ho neupozorňuji, co to zase mělo být, protoe ví, e ona je ten hlavní problémista.
A to jsem taky chtěla, aby si to konečně uvědomil, protoe chlapi prostě některý věci nevidí, nebo je nechtějí řeit.
Byl na pár dni doma, a já jsem se ho ptala, jak reaguje ona, kdy se o mě kladně zmíní: její reakce je taková, e se uklíbne, uchechctne nebo udělá jinou, negativní reakci. A kdy se jí prý zeptal, jestli má nějaké problémy, tak mu neodpověděla...Jen jsem si ověřila, e se mnou cítí ohroena, e můu být v něčem lepí atd.....
A taky,e já se nemusím cítit nějak vina, e dělám něco patně. Prostě ta chyba je v ní a já začínám pomalu pracovat sama na sobě, abych byla schopna ukázat, e jsem lepí ne ona, a hlavně být v harmonii sama se sebou.
várová je suverenistka a jetě k tomu sobec: její sebedůvěra je neoblomná a budí dojem, e má ve pod kontrolou, a tím pádem si vytváří i respekt. Nepřizvává chyby, uji'tuje sama sebe svými výroky, čím se v nich utvrzuje a začíná jim věřit. Má vysoké nároky sama na sebe a tím i na své okolí. Je skvělá manipulátorka. Pokud jí vechno klape tak, jak chce, můe být spokojená. Ale běda, pokud se vyskytne někdo nebo něco, kdo jí nesedí, není s ní v souladu nebo si s něčím neví rady:Příspěvky, které jsem zde uváděla, jsou toho jasným příkladem.
Uvědomila jsem si, e mám proti sobě v podstatě slabocha, a já jsem na tom líp. K tomuto poznání jste mi dopomohli i vy.
Je mi taky jasné, e potřebuji získat víc seběvědomí do boje, protoe těmi dlouhodobými pochybnostmi jsem se dostala do stavu méně sebevědomého člověka, a to byla velká chyba.
Určitě napíu, jak se mi to daří, a budu ráda, kdy budete psát své poznatky a rady nadále.
ilono a jses si jista ze nepopisujes sama sebe? ty jses ochotna priznat svoje chyby? ty se neutvrzujes v tom ze jenom ty jsi ta spravna? ze jenom ona je ta spatna? proc? neni to tim ze ty chces mit vsechno pod kontrolou? proc s ni chces vlastne bojovat? tobe taky vadi kdyz se vyskytne nekdo nebo neco kdo ti nesedi..
Není tady
ilono a jses si jista ze nepopisujes sama sebe? ty jses ochotna priznat svoje chyby? ty se neutvrzujes v tom ze jenom ty jsi ta spravna? ze jenom ona je ta spatna? proc? neni to tim ze ty chces mit vsechno pod kontrolou? proc s ni chces vlastne bojovat? tobe taky vadi kdyz se vyskytne nekdo nebo neco kdo ti nesedi.
Ahojky,
nepopisuji sama sebe. Znám se a tady jsem se nepopisovala. Popisuji problémy, které s ostatními lidmi nemám, protoe se chovají v rámci společenského chování "normálně". Chyby dělám, a snaím se z nich poučit. Pro mě patná je, protoe se ke mě tak chová patně. Co bych měla mít pod kontrolou? Otázku nechápu...
Proč chci bojovat? Protoe jsem se postupem času stala méně sebevědomá. Přemýlela jsem proč a co dělám patně a blabla. Samozřejmě e mi kadý není sympatický, a já jemu taky ne, ale tohle u je trochu o něčem nesnaím se druhého záměrně zraňovat.
Také u nehodlám snáet výpadky na moji osobu. Nejsem palíček na dříví, aby si na mě někdo něco zkouel, protoe se mnou má trable a nedokáe u ani říct, proč je má. Neumí u ani odpovědět svému bratrovi, proč dělá to co dělá...
Pokud jde o mne - neuklíbám se, kdy se jí něco povede, nemám upěpačný poznámky. Nezdůrazňuji, e jsem astná a spokojená, jak se mi vechno daří a blablabla.
Neříkám, e vechny moje oblasti ivota jsou uplně v pohodě, ale pokud mi moje kamarádky řeknou sami od sebe, e vypadám spokojeně, tak to zřejmě vyzařuji a spokojená (a na některé neduhy) jsem.
PS: třeba srovnává tyhle věci: teď já nakupuji značk. zboí v zahraničí, s manelem cestujeme, budeme kupovat dům, mám pracovní praxi v zahraničí, pojedu studovat na kratí dobu AJ. Take takhle jsem na tom já.
Jo, a plánujeme miminko. A kdy se tom zmíníme: ona tedy jetě ne, buduje kariéru, a moná e za x let. Dítě by jí jenom zdrovalo. A přitom se jí na to nikdo neptá, kdy si plánuje se svým přítelem rodinu.
Upravil(a) IlonaN (11. 4. 2008 13:53)
Není tady
amba napsal(a):
Jó vagrová! To znám také.
Nejdřív byla nesnesitelná tchýně a po její smrti převzala ezlo manelova sestra.
Chci se zeptat: jak dlouho ti z tvých zkueností a pro mne rad, trvalo, ne jsi se dostala k nějakému kladnému výsledku?
Není tady
Ilona:
No, trvalo to dost dlouho, moje maminka do mne neustále hučela, a nic neříkám a raději ve skousnu, abych se s nimi nedostala do otevřeného konfliktu. A mi jednou dola trpělivost. Vimla jsem si, e kdykoliv manel navtívil svou rodinu sám a tudí mluvil se svojí sestrou a matkou v mé nepřítomnosti, byl potom celý nesvůj. Uvědomila jsem si, e ho proti mně navádějí a nasazují mu brouky do hlavy, tak jsem tomu udělala přítr. Jednodue jsem do jeho rodiny chodila vdy s ním a stále se motala kolem něho, a ejhle, manílek byl spokojený. To ví, e vagrová na mne zaútočila - okamitě , přede vemi, jsem se jízeptala, proč to říká, (dělá,atd.) Nemohla přede vemi přítomnými odpovědět, e mě chtěla urazit (poníit atd.), začala se vykrucovat a snaila se to přehrát, jako e nic. Já ovem trvala na tom, aby mi konkrétně odpověděla, tak koktala jako debil. Prostě jsem celou situaci pojala jako HRU, na kterou jsem byla já připravená. Bohuel, dodnes se vagrová nesmířila s tím, e jsem si vzala jejího bratra ( tchýně u neije), take dodnes je stav setrvalý, ale frekvence útoků je hodně řídká. Jakmile otevře pusu, jsem jak gramofonová deska - melu stále dokola toté a ona se chová směně, jak debil, co si ona uvědomuje, přesto to zkouí znovu a znovu. Také se mě snaí kritizovat, tak jí řeknu, e u jsem dávno dospělá a svéprávná, proto si budu dělat (nosit) co já uznám za vhodné. Jestli ona s tím má problém, je jen její a musí si ho vyřeit sama. Někdy se jí zeptám, jestli ji někdo určil za mého poručníka a také trvám na odpovědi. Samozřejmě, musí odpovědět e ne, tak se ptám, proč se tak chová. Ona je nepříčetná a vzteklá, občas předvede hysterák,ale není jí to nic platné, já se nehádám. Ona dobře ví, e se zesměňuje sama.
Vím, e u to nikdy jinak nebude, ale já mám klid.
Dokonce ani nae děti jí nesmějí tykat a říkat teto, proto se k ní chovají jako k cizímu člověku a je to tak lepí.
Není tady
Ilonko a ostatní bojovnice,
a nebylo by lepí a klidnějí, kdybyste při poznání nepřekonatelného odporu k určitým příbuzným přestaly tyto příbuzné navtěvovat? Věřte mi, e je to pohodlnějí a jednoduí, ne pořád být ve střehu a nervózní kvůli super odpovědi na nějakou jejich pitomou naráku atd....
Přece se nebudete masochisticky týrat a vysilovat, navíc u jistě víte, e lidi nepředěláte .
Já jsem to tak s jedněmi příbuznými udělala a vůbec nám nechybí, jsme u celé roky v pohodě.
Není tady
Tercila - kus pravdy. Jene vdycky to nejde - nestýkat se s "oblíbenou" vagrovou. Já k ní na návtěvu nechodím, ona k nám taky ne. Ale čas od času je setkání nevyhnutelné - svátky, narozeniny tchánů, vánoční svátky u tchánů a pod. Pro tyto případy je dobré si připravit nenucený úsměv, odpovídat jen na to, co chci a snait se s noblesou zvládnout lehkou konverzaci s ostatními.
Zní to jednodue, ale v praxi je to mnohem těí - e, holky?
Je to zvlátní, ale u mě několikrát rozhodila poznámka vagrové, kterou jsem před tím půl roku neviděla.
Není tady
Tercila:
To ví, e ji nevyhledávám ani nenavtěvuji. Máme společný dům, natěstí kadý svoje patro, zcela oddělené, s vlastními vchody. Přesto se občas prostě potkáme na zahradě nebo na cestě k domu, s tím se nedá nic dělat.
Není tady
Přesně tak, bohuel to nejde. Občasná setkání jsou nevyhnutelná. Teď to budou jen tchánovo narozeniny a svátek, potom manelovo narozeniny a svátek, tzn: vyrazit na jídlo společně, vánoce.
Já prostě nechápu, proč jsou některé enské takové: mají vechno, co chtějí, peníze, kariéru, tak by měly být OK, ne?
Není tady
Chci poděkovat za rady, které jsem tu dostala a musím říct, e výsledek se dostavil. vagrové to netrvalo dlouho a po naem návratu po týdnu vybuchla. Na společném obědě na základě jejích úklebků a poznámek ji manel vyzval nekompromisně k tomu, aby se laskavě vyjádřila, co to má znamenat, e u toho má taky dost.
I kdy se jí nechtělo nic říkat, tak jsem se dozvěděla:
e vidí jen vychcanost z mé strany, e kdyby nebylo mého manela, jsem vdaná někde na vesnici s nějakým buranem a nejmíň se třema dětma, kolu jsem vystudovala se čtyřkama, e veho, čeho jsem dosáhla je jen díky manelovi, a e si hraju na něco, co nejsem. Společné obědy ji takhle nebaví, protoe jsem tam já, atd.. Hnusná hádka, která neměla ani smysl, protoe byla tak nenávistná a nasraná, e v podstatě nevnímala ani okolí. Vysmála jsem se jí a řekla, e má problém a e si ho musí vyřeit sama a e je mi jedno, co si myslí...Tchán byl zticha, jen skoro vagr se přidal otázkou, e jestli se vlastně můj manel chtěl enit..
Tak to byl první velký výbuch a druhý nastal mezi manelem a jí, kdy se vyjádřila, e my máme vechno a ona nic, e její jediná jistota je tam, kde bydlí a proč jí ho bereme .... při této hádce se ve finále rozbrečela a utekla do pokoje. la jsem za ní - byl to rozhovor o vem a o ničem, který nic nevyřeil. Jen si tak trochu ulevila...
Tchánovi jsem řekla, e za těchto podmínek k nim jezdit nebudu - tie s tím souhlasil, a také se při jednom rozhovoru vyjádřil, e by byl raději, kdybych byla "ekonomicky" silnějí.
Tak, takhle je to s rodinou mého manela.
Mrzí mne to, ale co se dá dělat.
Není tady
Ilono, mně jen zablikalo světýlko v hlavě, jak jsi psala, e tchýně zemřela. Jak je to dlouho?
Nevím, jestli to chápu správně, ale tvůj tchán bydlí v domě se svou dcerou a jejím potenciálním budoucím manelem.
Ty a tvůj manel ijete v zahraničí a jezdíte k nim na návtěvy.
Tchýně zemřela zhruba před rokem?
Máte s manelem děti - nemáte, e?
Kolik vydělává a jak jsi studovala či nestudovala je tvá věc a nikomu do toho nic není. To bych vynechala...má-li toto v sobě srovnané, nemělo by tě to ani nadzdvihnout.
Jinak se mi nelíbí rady typu - srát holku více, toti útočit na ni také. Spí jí to zaseknout, ohradit se na přímý útok, ale zase nebýt úplně v defenzívě. Ona toho má moná docela dost, bylo jistě vyřizování - pohřeb, pozůstalost, změna v rodině a bratr byl pryč - jakoby mimo dění, zatímco ona si to musela vechno nejspí "vyrat". e tě nesnáí, ona je teď vlastně na místě tvé tchýně, vede domácnost otci - je to tak? Pak se ale nediv, prostě k nim nechoďte tak často na návtěvy, zkuste trávit svátky a pod. s manelem jako rodina sami.
Oni své předsudky vůči tobě nezmění a těko se jim zavděčí, já bych ty kontakty omezila a do doby, kdy byste byli schopní vichni hovořit otevřeně a přestat si lhát do kapsy.
Vůbec mě napadá, není tam problém s pozůstalostí? Komu patří dům, v něm ije s otcem - půlka otci a půlka z druhé půlky jí, ta druhá jejímu bratrovi? Třeba se tím cítí ohroena?
Tak nevím, moná jsem ve vem zcela mimo...?
Není tady
IlonaN napsal(a):
Přesně tak, bohuel to nejde. Občasná setkání jsou nevyhnutelná. Teď to budou jen tchánovo narozeniny a svátek, potom manelovo narozeniny a svátek, tzn: vyrazit na jídlo společně, vánoce.
Já prostě nechápu, proč jsou některé enské takové: mají vechno, co chtějí, peníze, kariéru, tak by měly být OK, ne?
Ilono, jinak si myslím, e řeí hlouposti - jestli ty nenachází jediný důvod proč by vagrová nemohla být OK, neznamená to, e takový důvod objektivně neexistuje, i kdyby to pro ni subjektivně měl být třeba zlomený nehet a chtěla se kvůli tomu věet...
Není tady
Florio:
s manzelem mame dum, planujeme dite. Tchan bydli s dcerou a s potenc. svagrem spolu, v jeho dome. Tzn. veskery majetek je v rukou tchana. Tchyne nedavno zemrela. Dcera ted vede domacnost.
S potencion. svagrem neprispivaji na nic nez jidlo a kosmetiku. Ostatni financuje tchan.
Se mnou ma trable, mela a mit bude, uz to beru jako hru - treba kdyz mi rekne, ze zna jine holky ktere by se k jejimu bratrovi hodily vic....no proste uz se jen smeju a rikam, ze ma problem a ze si ho musi vyresit, nebo uz ani na ni nereaguji, protoze vim, ze to nema cenu.
a ted zacina mi problemy i s bratrem - kdyz se robzreci kvuli tomu, at ji neberem jeji jedinou moznou jistotu......Proste ji jde o majetek a zajisteni jejiho pohodli. Tak jsem to pochopila z posledni hadky...A bude delat neprijemno take proto, aby jednou mohla rict, ze se o tatu starala jen ona ,,,, Ale to je jen moje domnenka... Tady uz opravdu jen nepujde o mne, ale o trochu vic.
Zkousela jsem se vzit do jeji situace: a tak trochu ji i chapu: taky by mi byla neprijemna myslenka, ze bych se treba ve 40 letech musela delit o neco, na co jsem zvykla...
Ano, mas i pravdu v tom, ze pro jine muze byt ona OK, jako jsem pro jine OK ja...
Upravil(a) IlonaN (16. 8. 2008 21:58)
Není tady