|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ahoj, chci se jen zeptat, máte s tímto zkušenosti? díky moc 
Četl jsem o tom, a prý to není psychoterapie, ale nějaká jako magie ... a prý to může být až nebezpečné, tak nevím
Není tady
O rodinných konstelacích toho tady bylo už dost napsáno, jistě to najdeš. Žádná magie to není, je to terapie kterou čím dál víc začínají využívat i psychologové. Pokud jsi o tom četl, tak není třeba vysvětlovat princip této terapie. Zůčastnila jsem se několika konstelací a mám jen pozitivní zkušenosti. Hodně záleží na terapeutovi, takže vybírat pečlivě.
Není tady
Má to nějaká rizika? co když ten dotyčný nebude zrovna dobrý terapeut? Může mi to ublížit?
Není tady

Magie nebo nejaka lacina popularni ezoterika to neni, u psychologa clovek veci pochopi rozumem (coz nemusi stacit), tady je to spise pres emoce. Ja jsem si takhle vyreresil jeden narocny vztah s jednim blizkym pripuznym. A zmenit jsem se musel ja, coz mi pred tim vubec nedoslo. I kdyby to k nicemu nebylo, je to strasna sranda - za listky do kina bych vyhodil vic a takhle bych se nepobavil.
Není tady
A fakt tě to nerozhodí???
Není tady

Ne, naopak.
Není tady
lavský napsal(a):
A fakt tě to nerozhodí???
Rozhodí, ale zase poskládá
Ovšem už nepokřiveně a pevněji 
Není tady
Mě žádné konstelace nikdy nevyvedly nijak z konceptu, naprosto to na mě nepůsobí. Je to jen takové divadýlko... Spíš jsem měl kolikrát co dělat, abych při sledování zadržel hurónský smích...
Není tady
chromý zlý dědeček napsal(a):
Mě žádné konstelace nikdy nevyvedly nijak z konceptu, naprosto to na mě nepůsobí. Je to jen takové divadýlko... Spíš jsem měl kolikrát co dělat, abych při sledování zadržel hurónský smích...
V Tvém případě se vůbec, ale vůbec není čemu divit.
Není tady
lavský napsal(a):
Má to nějaká rizika? co když ten dotyčný nebude zrovna dobrý terapeut? Může mi to ublížit?
Je to technika, a jako taková může být i zneužita či špatně použita, to je samozřejmé. Pokud chceš na konstelace jít, je dobré jít na doporučení někoho, kdo už u toho konkrétního lektora byl a má s ním zkušenosti (dobré zkušenosti).
Z vlastní zkušenosti znám jednoho, ke kterýmu bych Tě v žádném případě nedporučila.
Ale znám jich víc, kteří jsou dobří. Nech si poradit dobrého lektora a ničeho se neboj.
A jak píše Pan - rozloží Tě to, a pak zase poskládá. A poskládá Tě to líp, než jsi byl dřív.
Není tady
Zkrátka a dobře, je vhodné zachovat si u toho vlastní mozek a používat ho, pak žádné nebezpečí nehrozí.
Není tady
no ehm...není mozek jak mozek...u někoho by třeba pomohlo kdyby ten vlastní chvlíli nepoužíval, dědo 
Není tady
U prožitkové terapie jakou jsou rodinné konstalace je dokonce víc než žádoucí mozek vypnout.
Jinak je celkem zbytečné utrácet peníze za něco, co sama sobě nedovolím.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
U prožitkové terapie jakou jsou rodinné konstalace je dokonce víc než žádoucí mozek vypnout.
Jinak je celkem zbytečné utrácet peníze za něco, co sama sobě nedovolím.
Je dobré používat mozek při výběru lektora, aby člověk nepadl do spárů někomu, kdo to fakt neumí. Jakmile mám lektora, kterému důvěřuju, můžu si dovolit mozek (částečně) vypnout... úplně bych ho stejně nevypínala :-) Přece jenom mám sama za sebe zodpovědnost a ani ten nejlepší lektor není neomylný.
Není tady
Jak se to dá zneužít? že vás zmanipuluje a pak nějak oblbne ... a namočí třeba do sekty nebo tak? nebo okrade ...?
Není tady

lavský napsal(a):
Jak se to dá zneužít? že vás zmanipuluje a pak nějak oblbne ... a namočí třeba do sekty nebo tak? nebo okrade ...?
S paranojou to chce zkusit jiný ústav.
Není tady

Není tady
lavský napsal(a):
Lavský, děláš si ze mě srandu nebo co???
To myslíš vážně co píšeš?
Bohužel, asi jo :-(
Takže: já jsem nenapsala, že se to dá zneužít!!! Pokud se zneužití nebere jako blbost lektora, který z neznalosti (blbosti) tu konstelaci udělá blbě.
Zmanipulovat - k čemu proboha?
Oblbnout - co si pod tím slovem mám představit???
Namočí - jako že Tě vezme a šoupne pod sprchu nebo co??? 
Sekta - tak to už vůbec nevím, jak si k tomu přišel...
Já jsem dost velký partiot rodinných konstelací na to, aby mě Tvoje blbý (omlouvám se, ale cítím to tak) otázky nezvedly ze židle...
Osobní rada - pro Tebe osobně konstelace nejsou. Najdi si něco jinýho. Třeba nějakou sektu :-)
Jo, ještě jsem zapomněla - okrade... tak s tím jsem se fakt nesetkala... proč by to dělal? Když člověk chce někoho okrást, najde si k tomu určitě lepší příležitost, než dělat kvůli tomu kurzy rodinných konstelací...
Fakt jsem se pobavila - bohužel je to smutný 
Není tady
Martinko, nezlob se prosím, ale teď mi už začíná být jasné, proč na konstalace chodíš už několik let....
Axi, souhlas náčelníku 
Není tady
Co blbnete? Ja bych rekla, ze se lavsky uplne normalne pta, no ne? Nevi, jak to chodi, tak vymejsli treba i otazky, ktery vas by nenapadly. A znate to - nejsou blbe otazky, jsou jen blbe odpovedi 
Lavsky: Kazdy, kdo pracuje s dusi, te muze nejak poskodit. Zalezi na tom, jaka je to kombinace cloveka a odbornika. Nekdo ti tu dusi rozvrta, ze se z toho pak pos...tento..., uz nikdy neprijdes a budes si lizat rany do smrti... to by se ti nemelo se spravnym terapeutem stat. Aspon tak si to myslim.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Martinko, nezlob se prosím, ale teď mi už začíná být jasné, proč na konstalace chodíš už několik let....
Axi, souhlas náčelníku
Pan, asi jsem natvrdlá, že mi to nedošlo, cos tím chtěla říct?
Prosím ještě jednou a polopatě...
Není tady
Kua
, dete si to vysvetlovat nekam jinam 
Upravil(a) Eva36 (26. 2. 2008 11:54)
Není tady
Eva36 napsal(a):
Co blbnete? Ja bych rekla, ze se lavsky uplne normalne pta, no ne? Nevi, jak to chodi, tak vymejsli treba i otazky, ktery vas by nenapadly. A znate to - nejsou blbe otazky, jsou jen blbe odpovedi
Lavsky: Kazdy, kdo pracuje s dusi, te muze nejak poskodit. Zalezi na tom, jaka je to kombinace cloveka a odbornika. Nekdo ti tu dusi rozvrta, ze se z toho pak pos...tento..., uz nikdy neprijdes a budes si lizat rany do smrti... to by se ti nemelo se spravnym terapeutem stat. Aspon tak si to myslim.
Evo, ale jasně, nechala jsem se unýst... protože jsem měla pocit, že Lavský popichuje...
... jestli to nebude tím, že babička si pořád myslí, že konstelace jsou sekta... :-) A táta ji v tom podporuje :-)
Hele, no ona kdyby to byla sekta, tak to by bylo super (pro toho "guru")... měl by zajištěno že lidi budou pořád chodit a platit... 
Není tady
Eva36 napsal(a):
Kua , dete si to vysvetlovat nekam jinam
Co děláš, proč nadáváš? Splašily se ti dnes kladiva, nebo co? 
Mě by odpověď například docela zajímala 
Som: Ok, pridala jsem snad dovysvetlujici rozpacitej smajlik.... ja fakt nevim, proc z tematu nekoho si zacnou jiny dva clenove delat temata svoje. To aby se v tom pak `chudak´autor toho threadu kolikrat hrabal jak ve stoce. Ja jsem docela pro, kdyz nekdo neco proti nekomu ma nebo proste jen tak ma chut nekoho popostrcit (nebo i popichnout, to mas fuk), tak at to dela formou SZ a nepise to autorovi do vlakna. Tak jsem to myslela. Navic ja pak, kdyz si chci neco o tematu precist, tak musim preskakovat stranky, kde se napadaji dva az tri uplne jini uzivatele a je to naprosto od tematu. Tak tak, jako 
Není tady