Oznámení

1. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednoduše upéct to nejlahodnější cukroví!

1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je všechny a také tradice s nimi spojené.

#1 22. 2. 2008 13:45

Petuna
♥♥♥♥♥--

Maminky chlapečků!!

Ráda bych se zeptala na jednu věc. Děti nemám pouze v okolí a v mé přítomnosti je jich hodně.A velmi často se setkávám s tím, že maminky holčiček berou vše sportovněji, učí více samostatnosti, s každým bebíčkem holčičky neletí za maminkou, když ano tak je maminka odkáže do patřičných mezí atd. atd. A u maminek chlapečků je to přesně naopak!! Litujou je za každou dá se říci hloupůstku, hladí, do 10 let jim zastrkávají košilky do kalhot, šišlají s nimi a mohou si dovolit vše i ke své mamince. Věty jako dej mi pokoj, nechej mě být a plácání je naprosto normální a maminky se tomu smějí. Nevím zajímá mě to proto že bych tomu ráda u sebe předešla.Omlouvám se, pokud jsem se někoho dotkla určitě jste většina maminek "normálních" Nechci tím říct ,že holky jsou lepší atd. jsou také nevychovanci a rozmazlenci jen vidím jiný přístup k nim, ráznější, tvrdší.

Není tady

#2 22. 2. 2008 14:25

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Re: Maminky chlapečků!!

Petuno, tak to fakt slyším poprvé!
To by mě nenapadlo. A vůbec si to nemyslím, že by to bylo nějak pohlavím dítěte. Ale celkem mě to pobavilo.
Jestli to tak někde je, tak spíš tím, že kluci jsou takoví od přírody nesamostatnější, a nemají tak operativní myšlení, jejich vývoj je pomalejší, neví si hned tak se vším rady. Holky jsou v dětství prostě šikovnější, co si budem povídat. smile Mám dva kluky.
Ale pak se to srovná, do dospělosti.

Naše sousedka má 8-letou holčičku, co si dokáže sama uvařit polévku. A ne jen tak nějakou ze sáčku. Pěkně vezme zeleninu, očistí, nakrájí, uvaří, dochutí...to jsem fakt čuměla jak puk.
Je to taková malá rozumbrada. Fakt šikovná na svůj věk. Ale zase nikdy jakoby nebyla  dítětem. Slečna už od plenek. Každej máme něco, no.

Není tady

#3 22. 2. 2008 15:30

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Mám syna a dvě dcery,ale toto??
Tyhle rozdíly jsem nedělala a ani nevypozorovala u maminek . To je víc než 20 let zpět. Jak píše Damila, jsou možná pomalejší, tak jsem si sedla a počkala, až to ve svém tempu udělá. Mám na mysli školku odpoledne. Ráno jsem  musela já, jinak bych přišla pozdě.
Pracuji s dětmi a přehrávám si, jak kdo je rychlý.a šikovný, nebo rozmazlený. Na pohlaví nezáleží. Je tam milé 10. leté děvče, které obědvá asi 40 minut. Kromě toho, že je to čas pro ni a její kámošky, tak se opravdu celou dobu rýpe v tom studeném jídle a jí.
Je tam taky druhák, který umí senzačně roztřídit prvky různých stavebnic, udělá to rád a dobře se u toho baví, zatímco já mám na tu hromadu stres, jen si ji představím. Jako dítě bych se této práci ráda obloukem vyhnula.
Je tam pár malých úžasných architektů a stavitelů, jejich díla - to je něco.
Přijdou do šatny a najednou neví, co s rukama.

Není tady

#4 23. 2. 2008 19:40

Silvestra
♥------

No, já jsem takovéhle rozdíly zažila, můj bratr se nemusel nikdy doma ničem podílet, vše co chtěl dostal, prostě tak. Já jsem uměla zatopit, nasekat dřevo, vařila a pekla jsem od 12 let, dělala jsem běžně všechny domácí práce. Dodnes se "umím postavit" ke každé práci. Byla jsem lépe připravena pro život. Dnes mám dospělého syna, umí všechno. Tak jsem ho vychovala. Bratr má také dospělého syna a ještě dceru. Výchova v jejich rodině přesně kopírovala vzor naší rodiny. Neteř umí všechno, můj synovec je nemehlo.
Někdy jsme fakt divné maminky.

Není tady

#5 23. 2. 2008 23:07

Náka
♥♥♥----

to dost záleží na ty mámě jak je vychovává...já osobně mám kluka (10let) a od malička ho vedu k samostatnosti.Vždycky jsem si myslela,že ke klukům se přistupuje přísněji než k holkám,že se od nich víc vyžaduje,aby se postarali o kde co sami.

Není tady

#6 24. 2. 2008 0:00

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Petuno, to je hezké téma smile. Příležitostným sledováním chování mamin k holce nebo klukovi se zabývám už celé roky smile. Impuls mi k tomu kdysi dala jednak kamarádka svým vyzdvihováním syna nad dcerou a jednak jakési dávné vnímání "pravidla", že tatínkové jsou zatížení na dcerušky a maminky zase na synáčky.
Asi v tom vychovávání kluků a holčiček většinou žádné záměrné odlišnosti maminky nedělají. Ale přece jen jsem postřehla u mnoha mamin jakousi zvláštní něhu ke klukovi, by byl drzejší a vzpupnější než jeho sestřička...
Moje bývalá kolegyně vyprávěla, jak nutila syna k úklidu svých věcí a jak fungoval bezvadně, dokud byl na základce. Pak se na to v pubertě vykašlal a ona tvrdila, že už proti němu nic nezmohla, tak tu "výchovu" prostě pustila k vodě, a si ho budoucí manželka vychová sama. Ovšem své dceři úklid neodpustila, protože je přece ženská a to se nesluší, aby ženská neuklízela... Když kluk nikde v zaměstnání nevydržel, tak si podle ní jen hledal výhodnější místo, zatímco když její dcera odmítla práci na 3 směny, tak ji kritizovala jako "nestálou"... Takže tak. smile

Není tady

#7 24. 2. 2008 6:21

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Fuj fuj fuj, to je hnusné.
To maminky fakt když se ocitnou vedle testosteronu, ztrácejí schopnost normálně myslet?
Já nevím, jaká bych byla na dceru, samozřejmě doufám, že ne přísnější, než na kluky..., ale jsem celkově spíš matka-salámistka, když to nejde, tak to nejde. Ty úplně základní věci jsem děti naučila, ale stálo mě to tolik sil (a křiku, a nucení a výhrůžek a...), že jsem to omezila opravdu jen na to základní a je možné, že budoucí snacha mě nepochválí. Ale matka nezmůže všechno. Takže jsem to hodila za hlavu.

Je možné, že holky jsou nějak poslušnější, a mají větší ochotu a vůli se učit a dělat, než kluci.

Ale napadlo mě, že znám taky pár rozmazlených holčiček od svých tatínků. Takové ty princezničky, které si tátu omotaly kolem prstu a v jeho přítomnosti se stávají tím správným slabým pohlavím, vynucují si vše křikem, plášem, kňouráním, a od tatínka dostanou vše co si umanou.
Měla jsem na základce hned několik spolužaček, které měly staršího bráchu, a ty potvory na něho vše sváděly, on za ně  doma dostal, a ještě si ty ještěrky ve škole vyprávěly, jak to těm velkým bráchům zase doma zavařily...
Asi to tedy funguje i naopak.
Ale v žádném případě se to nedá paušalizovat. Tak jako se vztahem máma-dcera.

Není tady

#8 24. 2. 2008 8:25

Hannah
♥♥♥♥♥--

Já jsem si taky několikrát všimla rozdílného přístupu k holkám a klukům.V rodinách kde vychovávají dceru a syna to někdy až řve.Nedá se ale zobecňovat.Tam kde jsem to viděla jsou holky poněkud lépe vybaveny do života než kluci.Rozhodně je to velké téma.

Není tady

#9 25. 2. 2008 12:30

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

My máme dva kluky, takže sebe posuzovat nemůžu, snažím se, aby se naučili všechno, co budou potřebovat. Oblíkat se uměli, uklízet musí ...
Ale je pravda, že jsem měla mladšího bráchu a dodnes je mi líto, že já jsem něco musela a on ne, a já jsem ven nesměla a on mohl. Naše mamka měla rozhodně jiný přístup ke mě a k němu. Ale je fakt, že byl první kluk v široširém příbuzenstvu, tak se to prostě asi muselo někde odrazit.

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí