6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
P.S. A ještě něco: stalo se v rodině, že jedna příbuzná nechtěla chodit do školy. Matka i babička se na ni škaredily, že si holka vymýšlí a má roupy. Já se jí zeptala, kdo jí ubližuje. Jmenovala jednoho kluka. Další týden jsem jejich třídu potkala na kulturní akci. Šla jsem k holce a vyzvala ji, ať mi dotyčného ukáže. Učitelka koukala jako kakabus, ale mně to bylo jedno. Šla jsem za panáčkem a řekla mu něco v tomhle smyslu: Tak jsem slyšela, že si troufáš na holky, hrdino. Ten hajzl začal dělat takové ty frajerské úšklebky...jako co ta vykopávka po mně chce. Přitvrdila jsem. Povídám mu: Tak aby bylo jasno, myslela jsem, že jsi nějaký ramenatý urostlík. Ale koukám, docela sušinka. Ty si akorát tak můžeš troufnout na nějakou holku a ne na boj s klukem. Tak mě dobře poslouchej. Já nejsem žádná vazba, ale na tebe si klidně troufnu. Je mi srdečně jedno, kde si budeš stěžovat, ale jestli na ní ještě sáhneš, rozbiju ti ciferník, že tě nepoznají. Když se chceš rvát, jsem připravená. A jestli se ti něco nezdá, mám teď čas a můžeme jít za vaším ředitelem. Je ti to jasný, co jsem řekla? Kroutil se, rudnul cosi bručel, bylo mu to evidentně nepříjemný. Za měsíc jsem potkala matku holky. poděkovala. Řekla...víš, nás to ani nenapadlo, co za tím je. Mě hned. Pracuju ve školství...
Není tady
Anetko a musíš na ty hory jet ?? Já si osobně myslím, že pokud je to pro Tebe takový velký stres ze spolužáků tak bych v žádném případě nejela...Taky jsem nemívala ve škole kamady/ ky , vybočovala jsem z davu... Nenosila jsem supr oblečení, spíš jsem se stranila - kamarádku jsem měla jedninou a to u babičky..
Šikana je vážná věc a klidně být Tebou bych uvažovala o přestupu na jinou školu i za cenu dojíždění, ale měla bys šanci si třeba tu novou kamarádku najít a hlavně mít klid !
Za psycholožkou si určitě zajdi, ale né za tou máminou kamarádkou, ale za jinou...Držím ti palce, uvidíš, že to bude dobré
Není tady
Aneto,
prosímtě, mohla bys pisnout, jak jsi na tom s penězi?
Víš,
jde o to, jestli máš zhruba tolik peněz co spolužáci ....
.... od čehož se odvíjí za co je utrácíš
Předpokládám totiž, že dostáváš kapesné denně - týdně - měsíčně - nepravidelně?
Je ti 13, tak už si něco kupuješ sama ne?
Není tady
Zajímalo by mě jak kamarádství a šikana souvisí s penězi a kapesným !!
Není tady
Ráček napsal(a):
No třeba tak, že nestíháš si kupovat stejný značkový věci jako ostatní. Nemůžeš si kupovat co chceš atd. Jo, děvče materialismus vládne světem a u dětí kor. A umí být dost kruté,když nechodíš v tom co letí. Tak jsi out.
Není tady
Tak třeba ano, ale znám 13- letou holku , dceru našich známých ta má supr věci, všechno na co si vzpomene a ve škole se s ní nebaví právě proto - že má všechno lepší, že zase vybočuje...
Nedokážu odhadnout, na čem je přátelství takto starých holek v této době založeno Za mých mladých let bylo naštěstí jedno v čem kdo chodí
Naši kluci jsou ještě malí a v 1.třídě toto asi neřeší
Není tady
já mám taky syna v 1.tříde a naopak holky to tam už řeší:"ty máš divnou sukni, ty si s námi hrát nebudeš..." :-(((
Není tady
Klubko napsal(a):
Ráček napsal(a):
No třeba tak, že nestíháš si kupovat stejný značkový věci jako ostatní. Nemůžeš si kupovat co chceš atd. Jo, děvče materialismus vládne světem a u dětí kor. A umí být dost kruté,když nechodíš v tom co letí. Tak jsi out.
Přesně tak
a u holky je to dost důležité, např.:
-- začíná se malovat, lakovat nehty
-- ve škole jsou automaty na pití
-- různý pěkný bločky a pisátka ...časopisy
-- různý berevný ponošky
-- náušnice, tetovačky
-- ozdoby do vlasů...vždyť ony se už i barví a takvej tónovač to je hned 80Kč
---- oblečení, mobil a přívěšky na něj, taška
---- jestli má na to aby s nimi šla do kina.... (stačí aby si kolektiv myslel že na to nemá a už ji tak berou a nikam s nima nejde)
atd..
to je peněz a peněz a BOHUŽEL to znamená i SORTAŘENÍ
Upravil(a) sýkorkas (22. 2. 2008 10:30)
Není tady
Svět dětí je velmi krutý.
Možná ještě horší než ten dospělý. Protože my můžeme v klidu zajít za psychologem nebo na školu Pan v přírodě. Sice často nemáme rodiče, ke kterým se můžeme uchýlit, ale když děti nemají oporu ani ve svých rodičích, tak je to pro ně velmi, velmi těžké. Nám stačí pracovat na sebevědomí a jsme schopni pochopit, že naše hodnota nespočívá ve značkových teniskách nebo zařazení se do skupiny.
Myslím, že Aneta potřebuje nejdříve najít toho "někoho" (když nemá nikoho), na koho se může s důvěrou obrátit a vůbec všechno vypovídat (někdo tu radil linku důvěry a ty www stránky pro děti, apod.). Pak se uvidí.
Každopádně, Aneto, drž se!!! Přinejmenším příběhy Kalupinky a dalších ti ukazují, že i přes těžkosti se to nakonec dá zvládnout... i když to je velmi obtížné.
Není tady
adra napsal(a):
já mám taky syna v 1.tříde a naopak holky to tam už řeší:"ty máš divnou sukni, ty si s námi hrát nebudeš..." :-(((
ALE VŽDYŤ U KLUKŮ JE TO TO SAMÉ VE SVĚTLE MODRÉM
však až si ten váš nebude moci s klukama vyměňovat hry na PC, nebo by s nimi ztratil krok v diskuzích co a jak stahovat z internetu ... neměl mobil s foťákem ...dobrou flešku ...gatě co padají ze zadku a řetízky na nich...
až si pak nebude mít za co koupit supráckej zapalovač a značkový hadry...
tak ho nebudou kluci brát
a holky taky ne
a k šikanějen krok
je to blbý ale je to BOHUŽEL pravděpodobnější, než že se to tak nestane
Není tady
ale vždyt já vím...zatím se kluci perou...ale už ted to vidím ten má to a ten ono a je mi všelijak...přesně jak to popisuješ sýkoras...je to smutný....
Není tady
a taky už že BOHUŽEL záleží i na tom (ale to nejsem jediná že) :
čím jsou rodiče
kde a jak bydlí
jaké mají auto
kde byli na dovolené
jinými slovy stále totéž: kolik Kč
a u těch děcek ještě jsou to i :
lyže - snowboard - vybavení - oblečení
kolo s doplnňky
atd.
co s tím naděláme? (výchova)
Není tady
sýkorkas napsal(a):
čím jsou rodiče
kde a jak bydlí
jaké mají auto
kde byli na dovolené
kolo s doplnňky
atd.
co s tím naděláme? (výchova)
To je hnus !
Není tady
a víte co? ono je to stejně SYSTÉMOVÉ :
NA JEDNÉ STRANĚ REKLAMY A FILMY ... =VÝCHOVA SPOTŘEBITELŮ od útlého věku
NA DRUHÉ STRANĚ POKULHÁVÁ VÝUKA ETIKY....AŽ PO VÝZNAM DESATETA
ALE toto nejsou záležitosti řešitelné jednotlivcem, ale INSTITUCEMI ... až bych odkázala na oblast výroků typů:
"není politická vůle k ..."
Vítězí trh, many many (jinak by se ani nemohly vyrábět ty toxické hračky, natož prodávat)
(( viz. marný boj mezi kouřením a NEkouřením, co je vlastně normální? ))
Jó, hold žijeme ve společnosti
nejsme ostrovy
Upravil(a) sýkorkas (22. 2. 2008 10:59)
Není tady
jindra napsal(a):
sýkorkas napsal(a):
čím jsou rodiče
kde a jak bydlí
jaké mají auto
kde byli na dovolené
kolo s doplnňky
atd.
co s tím naděláme? (výchova)To je hnus !
Je !
Není tady
a co ty sýkoras máš děti??
Není tady
Já tedy vůbec nevím, co bych s tím dělal.
Napadá mě, že jedinou odpovědí je Láska = dávat jim najevo, že je máme rádi a že to tak bude vždy, i když zrovna dostali na zadek kvůli kouli z matiky nebo rozbitému oknu u souseda při hře kdo dohodí nejdále kamenem.
Pak upřímnost a otevřenost = jsem svobodná matka s jedním platem a vydělávám pouze tolik a tolik. Pojdme si spočítat, kolik stojí domácnost, doprava, kultura, oblečení a řekněme si otevřeně, že z toho nelze pořídit tu spoustu mobilů, PC her, notebooků, snowboardů a pod. Někdy jsem z toho taky smutná a je mi líto, že ti nemůžu koupit těch tisíc věcí, co bys si přál. Ale svět je takový. Jsou lidé, co mají peníze a pak jsou lidé, co jich tolik nemají. A ne vždy to záleží jen na poctivosti a pracovitosti.
A vědomí, že i když si myslíme, že chceme pro děti to nejlepší, tak to často stejně poděláme a oni budou mít podobná traumata jako jejich rodiče :-)
Možná bychom si měli uvědomit, že cílem je z nich udělat svobodné bytosti a umožnit jim, aby našly samy sebe....ať už je nám to jako "milujícím rodičům" jakkoli proti srsti.
Pak bych se asi přimluvil za otevření možností: marihuana, společnost přátel, kteří byli dřív punkeři, rockeři či disidenti, cestovatelé, sportovci, umělci apod. Aby děti načerpaly i jinou inspiraci, než tu z TV reklam.
Není tady
tak nějak se snažím komunikovat s malým...ale stejně si to vytisknu....
Není tady
adra napsal(a):
a co ty sýkoras máš děti??
Jo, to co jsem psala je ze zkušenosti. Jsem na ně sama (viz. má témata na PRÁVNÍ -ještě tam jsou vidět).
A ty?
Není tady
jsem na tom podobně...jen s jedním synem...neveděla jsem že to jsou tvé osobní zkušenosti....jdu se tam podívat
Není tady
Anetko, zkus si zavolat:
http://www.linkabezpeci.cz/webmagazine/home.asp?idk=191
Poradí Ti.
Není tady
Kalupinko, pokud jsou dotyční tak primitivní, že dělají modřiny, je možná řešení na ně rázně houknout. Bohužel osobně mám tu zkušenost, že si příště jenom líp rozmyslí, jakým způsobem druhému škodit, aby to nebylo tak okaté a relativně lehce dokazatelné. Vyhození ze školy nebo přestup na jinou je spíš odklad, ne řešení, a to jak pro agresora, tak pro oběť, bohužel. Mmch ten "můj" hlavní agresor byl na minulé škole v roli šikanovaného... Existence šikany (tj. cíleného, úmyslného, opakovaného jednání proti konkrétnímu jednotlivci) znamená nemocné vztahy ve třídě, je třeba pracovat s kolektivem jako celkem a nevyřeší se to přes noc, stejně jako se to přes noc nepokazilo.
Upravil(a) Judita (22. 2. 2008 12:53)
Ráček napsal(a):
Myslím, že ani tak ne, že je to pouze zástupný problém. Každé dítko potřebuje určitým způsobem posílit sebevědomí - třeba tím, že ví, že může v něčem vyniknout, že např. umí dobře zpívat, sportovat, malovat, hrát na hudební nástroj nebo šachy - to je tisíce možností .... atd. Pak totiž nemusí sahat pro berličky typu výše kapesného, značkových hader nebo dokonce ponižování druhých. A navíc si v rámci mimoškolních aktivit najde další kamarády, se kterými ho spojují stejné zájmy, nejen učení. Ale to je především na rodičích.
Upravil(a) Míša Kulička (22. 2. 2008 13:58)
Není tady
tak abych to uvedla na pravou míru. ve škole nemám ani jednoho kamaráda a asi jsem divná. mamka mě netýrá, ale jen dost křičí a někdy dostanu.potřebovala bych poradit co mám dělat s tou školou.
Není tady
Anet, linka bezpeci radi i v takovych pripadech, neni to jen o tyrani, zavolej si tam. Muzou Ti tam poradit i kontakt na psychologa ve Tvem okoli.
Není tady