Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 21. 2. 2008 21:11

Agnes49
♥♥-----

POMOC.NEMÁM KÁMOŠE A ANI NIKOHO

VŮBEC NEMÁM ANI JEDNU KAMAREÁDKU VE SVÝCH 13 LETECH.nEVÍM CO DĚLÁM ŠPATNĚ A VŠICHNI MI ŘÍKAJÍ, ŽE JSEM DIVNÁ.tŘÍDNÍ UČITEL SE O TO ZAJÍMAL, ALE JE MU TO TAKY JEDNO.POMOC.MÁME JET NA TÝDEN NA HORY A JÁ TAM BUDU ÚPLNĚ SAMA.BOŽE POMOZTE.VÍM ŽE JE MI 13 TAK JE TO PRO VÁS ASI CIZÍ TOHLE TÉMA
ALE PROSÍM POMOC:(hmmrodna

Není tady

#2 21. 2. 2008 21:12

Agnes49
♥♥-----

Re: POMOC.NEMÁM KÁMOŠE A ANI NIKOHO

TÁTA OD NÁS ODEŠEL NEŽ JSEM SE NARODILA A ŽIJU JEN S MAMINKOU A TAK JSEM OUT.NEVÍM CO DĚLAT. UŽ I NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE JSEM MĚLA PROBLÉMY

Není tady

#3 21. 2. 2008 21:16

Agnes49
♥♥-----

PROSÍM POMOZTE

Není tady

#4 21. 2. 2008 21:16

x256987
Host

Aneto, v čem bys měla být divná? Čím se podle tebe - nebo podle okolí - lišíš? Napiš víc, na tohle se nedá nic moc říct. smile

#5 21. 2. 2008 21:17

Damila
♥♥♥♥♥♥-

anetan007 napsal(a):

TÁTA OD NÁS ODEŠEL NEŽ JSEM SE NARODILA A ŽIJU JEN S MAMINKOU A TAK JSEM OUT.NEVÍM CO DĚLAT. UŽ I NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE JSEM MĚLA PROBLÉMY

Podívej, každý jsme nějaký...
Já jsem taky nikdy nesplynula s davem.
Není nutné zapadnout do kolektivu.
Časem si z toho uděláš přednost, a ono je to svým způsobem přednost, být jiná. Najdi si na netu kamarády, kteří mají stejné zájmy, ikdyž v reálném kolektivu nejsou zcela průměrní...
Chatuj, diskutuj, zjistíš, že nejsi sama.

Moje 13-ti letá neteřka chodí na www.kecal.cz.
Já jsem tam nikdy nebyla, ale ona je tam ráda. tak snad se Ti tam bude taky líbit...smile

Není tady

#6 21. 2. 2008 21:22

trisha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Karlovarský kraj
Web

Hledáš-li poradnu přímo pro tebe, tady je: www.kidsland.cz a najdi si Lori radí. Zodpovidam tam dotazy uz tri roky a vim, ze v rubrice kamaradstvi najdes spoustu spriznenych dusi.

http://lilypie.com/pic/090204/YjkK.jpghttp://by.lilypie.com/nsaHp1.png
http://lilypie.com/pic/090204/BOc7.jpghttp://by.lilypie.com/LrbAp1.png

Není tady

#7 21. 2. 2008 21:23

Agnes49
♥♥-----

PROBLÉM JE V TOM, ŽE NEVÍM ČÍM SE LIŠÍM.MATKA MI NABÍZELA PSYCHOLOŽKU, ALE JÁ AŽ TAM ZAJÍT NECHCI.HROZNĚ MOC MI CHYBÍ OTEC.MÁM HRŮZU Z TĚCH HOR.A VŽDY VE ŠKOLE KDYŽ MÁME BÝT V KOLEKTIVU, TAK NA MĚ ŘVOU AT SE NEOPOVAŽUJU CHODIT K NIM A KDYŽ MĚ TAM UČITEL DÁ TAK MI TO PĚKNĚ DAJÍ VYJÍST.UŽ SI DOVOLILI I FYZICKÉ NÁSILÍ. MÁM MODŘINY.ALE JÁ BYCH TO MOC RÁDA ZMĚNILA, JENŽE NEZAPADÁM.O PŘESTÁVCE JSEM SAMA V LAVICI A VŮBEC JSEM POŘÁD SAMA. V ČEM MŮŽU DĚLAT CHYBU??grater

Není tady

#8 21. 2. 2008 21:30

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Web

Anetko, ten psycholog je namístě...nebraň se tomu. Není to o tom, že bys měla být ty divná, ale pomůže ti najít, proč se na tebe dívá svět zrovna takhle. Sama na to nestačíš, jsi moc mladinká a neumíš si s některými věcmi poradit. Vážně se toho neboj.

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#9 21. 2. 2008 21:35

Damila
♥♥♥♥♥♥-

anetan007 napsal(a):

PROBLÉM JE V TOM, ŽE NEVÍM ČÍM SE LIŠÍM.MATKA MI NABÍZELA PSYCHOLOŽKU, ALE JÁ AŽ TAM ZAJÍT NECHCI.HROZNĚ MOC MI CHYBÍ OTEC.MÁM HRŮZU Z TĚCH HOR.A VŽDY VE ŠKOLE KDYŽ MÁME BÝT V KOLEKTIVU, TAK NA MĚ ŘVOU AT SE NEOPOVAŽUJU CHODIT K NIM A KDYŽ MĚ TAM UČITEL DÁ TAK MI TO PĚKNĚ DAJÍ VYJÍST.UŽ SI DOVOLILI I FYZICKÉ NÁSILÍ. MÁM MODŘINY.ALE JÁ BYCH TO MOC RÁDA ZMĚNILA, JENŽE NEZAPADÁM.O PŘESTÁVCE JSEM SAMA V LAVICI A VŮBEC JSEM POŘÁD SAMA. V ČEM MŮŽU DĚLAT CHYBU??grater

No tak to sned ne?!!!!
Bijou Tě?
Braň se! Žaluj!
Řekni to mámě, učiteli, nedej se!!"!
Jak modřiny???
To jen tak Tě mlátí?
Neštvi mě, já na ně vletím, když to máma neumí!
Odkud jsi? Zavolám tam a pořeším to, tak jak si to neumím srovnat se sebou, tak za druhé se bít umím!
Dej odkaz třeba do SZ, zeptám se na to!

Není tady

#10 21. 2. 2008 21:39

Agnes49
♥♥-----

TO BYTÍ TED ZATÍM JE S TÍM NA CHVÍLI POKOJ, PROTOŽE TO ZJISTIL UČITEL.ALE SNAD TO POKRAČOVAT NEBUDE.A TEN PSYCHOLOG JE MAMČINA KAMRÁDKA A JÁ SE BOJÍM, ŽE TO MAMCE ŘEKNE.JÁ UŽ NEVÍM CO MÁM DĚLAT.JÁ SE SNAŽÍM OPRAVDU ALE UŽ NEVÍM JE MI MOC SMUTNO.MAMKA NENI ZROVNA TAKOVÁ, ŽE BY TO ŘEŠILA A JÁ SE MOC BOJÍM TĚCH HOR.grater

Není tady

#11 21. 2. 2008 21:49

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Anetko, na jiném foru píšeš, že Tě psychicky i fyzicky týrala i maminka. V tom případě, by asi její kamarádka psycholožka nebyla vhodná. Zkus nějako linku bezpečí, nebo využij to, co Ti píše Trisha.

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#12 21. 2. 2008 22:01

Agnes49
♥♥-----

MOCKRÁT VÁM VŠEM DĚKUJI A PROSÍM O DALŠÍ RADY.I JAK TO MÁM VŠE PŘEŽÍT.NĚKDY SI ŘÍKÁM NA CO JÁ TADY NA TOM SVĚTĚ JSEM??

Není tady

#13 21. 2. 2008 22:05

majkafa
Host

Anetko, protože jsi tady velmi důležitá. pussa

#14 21. 2. 2008 22:07

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Web

Anetko, už máš třináct, to už zase tak malá holka nejsi...hernajs, přece mámina kamoška není jediný psycholog v okolí. Mrkni na net, do Zlatých stránek, hlavě to nenechávej jen tak, nebo ti to přeroste přes hlavu.
Držím palec.

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#15 21. 2. 2008 22:07

lueta
♥♥♥♥♥♥-

Anetko neboj, jsi na tom světě stejně důležitá jako každý z nás. Někdo to má prostě jen v životě těžší. Jaká máš teď vztah se svojí maminkou? Už se to zlepšilo?

Není tady

#16 21. 2. 2008 22:24

Agnes49
♥♥-----

matka se o mne nijak zvlášt nestará.jednou jsem uvažovala o sebevraždě, ale nad vodou mne drží pes.jjestli nebude jeho tak už nevím.snad najdu pomoc zde:|

Není tady

#17 21. 2. 2008 22:40

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Milá Aneto, dobře mě poslouchej. Silně mi připomínáš nejen mě, ale i mou dceru. Jsme obě v tomhle stejné. Kamarádek v období školních let minimum. Řešily jsme, s kým budeme na pokoji ve škole v přírodě, s kým sedět vu stolu ve školní jídelně, má dcera měla aspoň mě na popovídání, ale moje máma se o tyhle podružnosti naprosto nestarala. Mé spolužačky mě měly za divnou. Nesmála jsem se blbostem jako ony, nenosila nejnovější oblečení jako ony. Na prvním pracovišti mě měly kolegyně za nafoukanou, protože jsem nedrbala ty ostatní a spíš využila pracovní dobu k tomu, abych se něco naučila. Musím říct, že to byly perný roky. Ale byly nám oběma užitečný. Donutily nás něco s tím dělat. Trvalo nám to, než jsme pochopily, že prostě se musíme přijmout, jaké jsme. Pokud se ostatním nelíbí, že mezi ně nezapadám, není to můj problém. Dneska umím jít mezi cizí lidi sama a v práci jsem se vypracovala. Nemusíš se druhým podbízet a táhnout s nimi v každé hlouposti. Za cenu toho, aby s Tebou vycházeli. Vím, máš to teď strašně těžké. Ale výhled do budoucna máš jako já: jednou budeš sama se sebou spokojená, co jsi dokázala, budeš se mít ráda a něco dokážeš. Víš, co mi několikrát řekli na třídních srazech? Podrž se: že jsem byla stejně nejhezčí holka ze třídy! Já. Obyčejná holka, co neměla nikdy moc kamarádek a ničím nevynikala. Ostatní hvězdy seděly kolem a mlčely. Na ně už nikdo dávno nebyl zvědavý. Tak je to holka se životem. Ty se teď trápíš, ale věř mi, že jednou strčíš ty svoje spolužačky do kapsy.

Není tady

#18 21. 2. 2008 22:51

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Chápu, že máš obavy z těch hor. Rozumím, že se budeš trápit a počítat dny a hodiny, aby ses už mohla vrátit domů. Aneto, pokud si ty hory zošklivíš takhle dopředu, nebude se Ti tam líbit. Stanov si cíl. Ne velký, ale pro Tebe splnitelný a potřebný. Třeba si najdi pár věcí, kvůli kterým se tam budeš těšit. Že se dostaneš na hory, je přece úžasný. Mysli na to, že si odpočineš. Že se někam podíváš. Že se vztahy trochu zlepší. Je to příležitost něco změnit. Chpo se jí, Aneto. Můžeš se samozřejmě hodit marod. Radím Ti, nedělej to. Vrátila bys to zpátky. Třída by si užila fajn dny a Ty by ses vyřadila z kolektivu ještě víc. Mysli na to, jak sama sebe zdokonalit. Aby sis vážila sama sebe a aby se Tě druzí všimli v tom dobrém slova smyslu. Najdi si koníčka nezávisle na škole. Dostaneš se do kolektivu stejně starých lidí a zvýšíš si sebevědomí. Třída na Tebe bude pohlížet jinak, než na někoho, kdo se drží stranou a jen pozoruje kolem sebe cvrkot, jehož součástí není. Na srazech třídy jsem dneska po letech uvolněná, klidná, popovídám si s každým, vím, že mám svoji hodnotu, vím, že jsem na tom třeba v některých ohledech lépe, než mé spolužačky, nemysli si, doba se mění, ale problémy lidí jsou pořád stejné. Moc Ti držím palce a budu se těšit, že nám po návratu napíšeš pozitiva, která pro tebe ty hory měly. Neboj se svých spolužáků, jsou to jen stejně staří kluci a holky jako ty a zdaleka nejsou takovými suverény, jakými se dělají. Buď svá. Zasměj se s nimi i sama sobě, navrhni večer nějakou hru, a pokud by Ti někdo chtěl ublížit, nedej se. Dneska jsou už na to zákony a se šikanou by měl kvalitní pedagog být raz dva hotov. Nebude-li, je tu ředitel a inspektor. Lze i přejít na jinou školu. Moc Ti držím palce a napiš.

Není tady

#19 21. 2. 2008 22:57

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Anetka, ja mám jediné šťastie, že mám od detstva jednu kamošku, s ktorou sme sik blízke už 36 rokov... a že pochádzam z relatívne otvoreného mestského prostredia. Inak, mala som roky, hlavne na strednej, keď som sa cítila ako keby ma tu boli zabudli Marťania(možno aj zabudli) a mala som pocit, že nielenže ľudia hovoria nejakou inou rečou, ale aj že všetci ostatní majú nejaký kľúč ku šťastiu, ktorý ja nemám a nikdy mať nebudem. Je to nezmysel. Na vysokej som sa dostala do partie podobne zmýšľajúcich ľudí a postupne sa nás nabalilo ešte viac... A dnes zisťujem, že na svete je relatívne veľa ľudí, ktorí mi rozumejú(alebo sa tak aspoň tvária) a ktorým rozumiem ja(alebo aspoň mám ten pocit). Vydrž, ono sa to zlepší, keď nájdeš sama seba, objavíš veci, ktoré ťa bavia, a vďaka nim sa dostaneš k ľuďom, ktorí cítia, myslia a komunikujú podobne. Držím ti palce.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#20 21. 2. 2008 22:59

lueta
♥♥♥♥♥♥-

Anetko i já znám ze svého okolí holčinu, která má trošku podobný osud. Znám ji od jejich 16ti let. Dnes je jí 24. Otec se s matkou rozvedl, když měla dva roky a jelikož o ni matička neměla zájem, tak si jí vzal otec. Nikdy se ale zrovna o ní moc nezajímal,  takže se protloukala od 16ti sama. Taky mi vždycky říkala, že si připadá divná a jiná než ostatní. A ona taky byla. Vlastně je. Je jiná, protože je duchovně daleko dál než její vrstevníci. A měla na výběr. Buď se mohla vzdát, spáchat sebevraždu, dát se na drogy atd., nebo se postavit na vlastní nohy. Sice jsem s ní prožila i pár bouřlivých období, ale nakonec udělala  to druhé. Je z ní samostatná mladá žena, která se o sebe umí postarat.  Nedávno jsme byli s manželem na její  svatbě ( jako její jediní "příbuzní" a já zároveň jako svědek) Moc si jí vážím.

Není tady

#21 21. 2. 2008 23:03

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Pokud na Tebe řvou ve škole, ať k nim nechodíš, až by mě tam příště učitel poslal, řekla bych pěkně nahlas, oni mě tam nechtějí a ani já k nim nechi. To radši budu sedět sama, než abych někde byla, kde o mě nestojej. A přihlásila bych se třeba na judo, a až by na mě někdo sáhl, přerazila bych ho. A s klidem řekla, že Ty nikomu nic neděláš a tudíž že si nepřeješ, aby se Tě někdo dotknul. Můžu Ti říct, že na místě tvé matky bych kvůli modřinám vlítla do školy, začalo by vyšetřování a ti slaboši, protože jsou to slaboši, kdo si troufají mlátit druhé a slabé, by vylítali za šikanu ze školy. o takové nikde na školách nestojej, o rváče a násilníky. Je to sprosté a Ty se braň. Běž za ředitelem, za třídním, za svojí obvodní doktorkou. Řekni jim, kdo Tě mlátí a za co. Choď za nimi opakovaně. Musejí to řešit. Věř mi. Zpočátku to bude těžké, ale až se vyšetřování rozeběhne, uvidíš, jak se z velkých šéfů začnou stávat ustrašení já ne, to on, já se jen přidal, jen jsem se díval, já s tím nesouhlasil, nemám nic společného...Být na místě třídní, netrpěla bych něco takového. Hezky zostra bych si podala tu skupinku iniciátorů a řekla...ještě jednou si ta holka postěžuje a nepřejte si mě. Dvojky trojky z mravů a jděte si studovat, kam chcete. Oni učitelé tak trochu spoléhají, že si to děcka mezi sebou vyřeší. Vyřešit se můžou drobné spory. Ztracená propiska, roztrhaný sešit, zapomenutý úkol. Ale ne násilí! Máš zákon na svojí straně. Nebo požádej před horama třídního, že máš strach jet, ať na to dohlédne. Řekni mu, že ses radila se svojí doktorkou a že Ti poradila, obrátit se na něj, aby Tě ohlídal. Budeš se tam cítit bezpečněji.

Není tady

#22 22. 2. 2008 8:49

martinF
♥♥♥♥♥--

anetan007 napsal(a):

MOCKRÁT VÁM VŠEM DĚKUJI A PROSÍM O DALŠÍ RADY.I JAK TO MÁM VŠE PŘEŽÍT.NĚKDY SI ŘÍKÁM NA CO JÁ TADY NA TOM SVĚTĚ JSEM??

protože jsi jedinečná, proto jsi moc důležitá, žádná úplně stejná holka na světě není, jseš osobnost a v životě tě ještě bude potřebovat plno lidí..................

Není tady

#23 22. 2. 2008 9:05

x256987
Host

Aneto, někteří lidi jako by měli jednoduchý, nádherný život (někdy mají, někdy to jen tak vypadá), a jiní musí hned na začátku překonávat nesnáze a prokousávat se problémy. Možná to není fér, ale je to tak. Tihle lidi si musí spoustu věcí "odpracovat", ale ve výsledku můžou být mnohem silnější a šťastnější. Každý někam patří, jenom někdo musí ty "svoje lidi" chvíli hledat - znáš tu pohádku o ošklivém káčátku, ne?

Ty teď máš příležitost naučit se moc důležitou a těžkou věc, která se ti bude mockrát hodit. Nauč se být na svojí straně, nauč se stát si za sebou. Co to přesně znamená? Že budeš, ty sama, poslouchat svoje myšlenky a svoje srdce, že budeš vnímat a respektovat svoje potřeby, budeš trvat na svých právech (nikdo nemá povinnost se s tebou bavit, ale mlátit tě a posmívat se ti nikdo nesmí), nebudeš se cítit provinile, že někomu ubíráš čas, když se mu třeba svěřuješ se svými starostmi. Ozvi se, když ti někdo ubližuje, věř, že jsi stejně důležitá jako ostatní.

Jsem učitelka, mám třináctileté studenty a mám i mnohem starší. Nechci tě strašit, ale musím ti říct jednu věc: kdybys měla náhodou dojem, že zatneš zuby, že to nějak vydržíš, nebudeš na sebe moc upozorňovat, a že to všechno nějak "přejde" nebo na to zapomeneš, věř mi, že nezapomeneš a nepřejde. Máš život před sebou, můžeš udělat první pomalé krůčky, které ti třeba dneska připadají nicotné, ale za rok za dva můžeš být buď o kousek blíž spokojenějšímu životu, nebo na tom můžeš být ještě hůř, třeba taky jenom o kousek, ale pokud to nezastavíš a neobrátíš, nikdo jiný to za tebe neudělá. Spousta lidí ti může pomoct, to jo, ale ty sama musíš být ten první člověk, pro kterého tvoje vlastní štěstí bude na prvním místě.

Píšeš, že o tvém trápení ví nějaký učitel, že se o to zajímal, ale je mu to jedno. Ty můžeš udělat jednu věc, jít za ním znovu, říct mu, že to pořád trvá a zeptat se, co v této věci udělal, případně co hodlá v nejbližší době udělat. Neznám toho učitele a nevím, jaké jsou jeho opravdové myšlenky, ale mám s řešením něčeho blízkého šikaně svou zkušenost a věř mi, že je potřeba to promyslet a neuspěchat. To, že si někdo "ostře podá" ty útočníky, může přinést víc škody než užitku. Není vůbec jednoduché takovou věc řešit, ale to není tvoje starost. Jenom ti říkám, že by tě učitel například neměl přímo konfrontovat s těmi, kdo ti ubližují, neměl by tě postavit proti nim a chtít po tobě, abys jim řekla do očí, co ti udělali, abys je usvědčila. Ty můžeš udělat to, co ti píšu, jít za ním a přeptat se, jestli pracuje na řešení, už tím pro sebe uděláš hodně.

Držím ti palce a piš, pomůže ti to srovnat myšlenky smile

#24 22. 2. 2008 9:14

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Anetko, odkud jsi? Mám kamarádku. Dětskou psycholožku. Moc fajn třicetiletá paní. Zkusím se zetat, zda nezná nějaký kontakt na jiného psychologa v tvém okolí, než je kámoška tvé mamky.

Kočičko, neboj, ono se to fakt spraví i když to teď tak nevypadá. Moje sestra je starší, taky tichá. Vím jak mi brečela na ramení, když šla na střední, jak jí tam nikdo nemá rád. Vím jak jí to trápilo a ona se jim nemohla postavit. Pak přestoupila na jinou střední školu. A hle? Najednou dvě kámošky se kterými se stýká doposud. Ono to není jen tebou. Může to být i kolektivem. A děti jsou někdy kruté, když se někdo vymyká.
A že nejsi středem pozornosti? Neboj, to se najdou i lidi, který tě za to naopak budou mít rádi.
Pokud alespon trochu věříš učiteli. On se tě zastane, běž za ním a zeptej se ho na radu.
Doma jak čtu to asi není nic moc, pokud maminka nezasáhne. Možná podceňuje siutaci. Neplakej, nezoufej. Něco s tím uděláme parpussa Klidně mi napiš i do SZ.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#25 22. 2. 2008 9:23

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Moc se mi líbí Juditin příspěvek. Je fakt, že mám se šikanou spíš tu zkušenost, že se udělal cirkus a uhodilo se na ty výtečníky i prostřednictvím rodičů. A hošíci byli náhle tak malí a téměř ukřivdění, že snad by je člověk politoval...jak oni se  k věci vlastně nachomýtli...Nesouhlasím v tom, že není třeba konfrontace. naopak, je. Ale ne každý poškozený má na ni sílu. Když těm svým hloupým spolužákům do očí řekneš, když se jim postavíš, oni budou vidět, že se nedáš. Násilníci si vybírají oběti z řad mírných, zakřiknutých, jiných, a těm dovedou život pěkně osolit. Kdyby učitel toto vystihl v zárodku, zamezil by tomu. Kdyby si dotyčné dítě nenechalo líbit hned od začátku, dali by mu pokoj. Aneto, nedej se. Za pár let uvidíš, že jsi opravdu lepší a máš nárok na spokojený život. Kdo si myslíš, že si vybere za kamaráda, partnera, někoho, který škodí a ubližuje? NIKDO, Aneto. Nikdo. Věř tomu, že od takových se distancuje každý pořádný člověk. Ne každý ve třinácti je ale na takové rozumové úrovni, aby odlišil správné od špatného. Kdybych věděla, že bydlíš blízko, klidně s Tebou do té školy zajdu. Chceš-li, pošli mi soukromou zprávu, jestli víš, jak. Nedej se. Jsi lepší člověk a okolí to jednou uzná.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí