|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Prosím všechny, kdo máte tuhle krásnou kočičku, o jakékoliv příspěvky. Zajímají mě povahové vlastnosti, vaše zkušenosti, co žerou, jestli máte gaučáky nebo i pouštíte ven, co vodítko, váha dospělé britky...prostě co vás napadne.
Není tady

Ježíš, ty si mi dala.... Moja prvá psina sa volala Linda a druhá, ktorá zomrela 11.1.2008, Brita a volali sme ju Britka...
Kamška mala Brita(to je ten modrý zvláštny druh? myslím, že hej) a bol to svojrázny, túlavý kocúr, ktorého našli vonku a ktorý skončil kariéru tiež tým, že jedného dňa zmizol. Nebál sa žiadneho zvieraťa, ani človeka... a bol zvedavý, milý, prítulný, optimistický a dôverčivý. A hravý.
Není tady
Selim, tak to jsem snad ani nechtěla :-) Vidíš jedna přezdívka a co dokáže vyvolat. Mě o britkách zajímá snad úplně všechno, ano je to ten modrý plyšový medvídek. Jednu jsem si pořídila, moje první kočička, má 7 měsíců. Přečetla jsem co se dalo, ale pořád mám pocit že toho o nich vím málo :-) Jsou to možná hlouposti, ale mě třeba teď zaráží, jestli tu naši krasavici nepřekrmujeme. Sežere snad všechno, krmím ji kapsičkama, granulemi, ale nepohrdne taveným sýrem, syrovým masem, jogurty, tvrdý sýr, těstoviny...A tak si říkám, aby z ní nebyla ještě obézní kočice.
Není tady

Kočky by neměly vůbec dostávat mléčné výrobky, protože jim to ztěžuje trávení a přináší nemoci...
Není tady
Ahojky Lindo,, my si pořídili modrou britku asi před měsícem a něco!! Jmenuje se Tanisha,, jinak normálně Tánička 
Je to úžasná kočička, hrozně chytrá, zvykla si u nás velice rychle,,,, Teď je takové období, kdy ji vlastně vychováváme,,,párkrát naznačím, buď tlesknutím, nebo zvýšeným hlasem co nemůže a opravdu to nedělá,, nebo ne tak často,,, občas to zkusí, ale když pozná, že zákaz se opakuje,, jde si svou cestou. O její přítulnosti už nemluvím, je prostě úžasná! Máme ji jako domácího mazlíka,, ven ji pouštět nechceme. Krmíme granulkama a kapsičkama,, občas dáme na drobno nakrájené hovězí maso nebo kousek čerstvé rybičky ( když vaříme) - tu zbožňuje...
mléčné výrobky nedáváme,, jinak má strašně ráda společnost,,, chodí s manželem do práce,,, vždy ráno už je nachystaná u přepravky... jen vyrazit 
Když chodíme spát, všude zhasneme,, zaleze si do pelíšku,, s prvním raním pípnutím budíku na mobilu nás už vítá u dveří,,,
Jinak její oblíbené místo je u okna,, dovede tam sedět hodiny a pozorovat co se děje venku... Legrační je, když jí zrcátkem děláme prasátka na zdi,, to by se zbláznila,, je rozkošná, jaký dělá u toho blbosti...
Upravil(a) janina1 (28. 2. 2008 13:00)

Není tady

Jj, s britkou jsem spokojená. Předtím jsme měli "obyč" kočku - od malého kotěte - čistotná, ale strašně temperamentní, tak jsme ji dali mamce - měla zahrádku a k. byla ve svém živlu - ohromný lovec, se sousedem chodívala do hospody na pivo - teda jen k vratům - až si chlapi dělali legraci, aha Franta už je vevnitř....
Ale k britkám - aspoň ta naše je v bytě vyloženě spokojená, podřimuje přes den na škrabadle, ráda sedává na okně a pozoruje ptáky, není vyloženě mazlící, ale nikdy nás nepoškrábala nebo nekousla, v noci si zaleze pod postel a tam s náma spí do rána. Až se vzbudí, tak nám přijde mňoukat do ucha - většinou tak pět minut před budíkem. Ale čas od času se sekne a spustí ve 4 ráno. To je pak 
Jsem prostě do ní zblázněná a za sebe doporučuju... 
Není tady
Tak já jsem s britulkou taky moc spokojená, je to miláček. Ale na pomazlení musím počkat až ona bude chtít, a moc to s tím nepřehání. O to víc si toho pak cením :-) Jen mě zarazilo, že by se jim neměly dávat vůbec žádné mléčné výrobky ??? Když jsem si ji brala od chovatelky, tak mi dávala takový manuál, a tam měla poznamenáno , že tavený sýr může denně jeden, mléko jen kondenzované, dávat tvaroh a pribináky taky. A ta naše hvězda to přímo miluje, tak teď nevím ať jí neublížím...
Není tady
No tak já ji neuhlídala a strčila mi hlavu do sklinky s mlíkem, ale zatím se z toho nepo...Ale to bylo asi tak dvakrát. Jinak mlíko obyč vím že určitě ne. Ale sýrečky, pribiňáky apod. to jí šmakuje.
Není tady
Jó britky, to je moje "vášeň"...
Ale to tě asi nezajímá... Takže: Briťáci, proti obyč číče…jsou drzejší, nestačí říct jednou, protože vždycky, (alespoň dvakrát)… zkusí, jestli nepolevíš... Jestli budeš mít jednoho je to celkem v suchu, jestli si jich chystáš pořídit víc, připrav se na to, že se, časem staneš „týraným majitelem“…
Resumé: britky mají víc v podvědomí, že jsou absolutně rovnocenným partnerem v domácnosti a těžce nesou, když se s nimi tak nejedná…
(oproti ostatním kočkám tak, jak je znám já…)
Hele, základní chovatelský pochybení:
1. Nikdy už se nebudeš moct opřít, bez toho, aby jsi neměla "nájemníka" (a když je jen jeden, je to výhra!)
2. Nikdy neříkej:"Copa miláčku, chceš se podívat, co se tu děje?" V budoucnu už jim nikdy nevysvětlíš, že se nemůžou podívat!
3. Takhle ti vyděrači předváděj, jak jsou hladový, maj prázdný břicha a asi brzo umřou... Nikdy jim to nevěř! 
Britka je nádherné a impozantní zvíře, ale taky po kočičím způsobu, mimořádně "vypečená" a mě se kolikrát zdá, že umí i počítat...
Jasně, jedinec od jedince se liší, ale v "globálu", jsou těžcí suveréni, ale zase když milujou, je to láska, skoro nekočičí... 
Není tady
Mám prcka briťáčka čtyřměsíčního , je jako pejsek , poslouchá , neskáče po nábytku jen na okno a židle prostě tam kam smí, je to moje zlatíčko mazlivý...

Není tady