29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kuty, nevěřícně zírám. Víš, alzheimer sedne jen tak klidně i na tebe a pak, má-li to tvůj otec, budeš lautr stejná jako on...i němoce se dědí, ne jenom třeba domy.
A za komunizmu byly možnosti jak přijít k bytu, stačilo si jen najít tu správnou firmu, kde byla šance byt získat. Ty vypadáš, jako by sis nechala vrtat koleno 10x za korunu. Kdybys měla miliony, možná bys mohla tvrdit, že si zdatná obchodnice, možná, ale v ČR jeden nikdy neví... A pýcha předchází pád ...
Něco kolem domu vynecháváš, nebot neodpovídáš na otázku, když otec bydlí v domě sám, tak přece měřice ukazují jeho spotřebu, ne? Nejspíš asi někdo bydlí i v bytě po vás, co? řešení není, pokud nenecháš namontovat měřiče a do budoucna je to pro tebe investice, můžeš pronajímat byty dva v rámci domu.
A jeslti nato nemáš, tak ten dům podpal, jako se to dělávalo kdysi a máš vyřešený problém, ba co, dva problémy. Otce i dům. Ale zhořeli by ti prachy vložené do domu, vid? a to by bolelo...
Taky si myslím, že soudní poplatky budou mnohem vyšší, než co vysoudíš. A my, co víme, že neexistuje vymahatelnost práva ti ty soudy rády dopřejem... Ale to bys musela zaplatit soudní poplatky předem...v kolcích.
A nemyslela jsi nato, že až otec umře, bude dědičské řízení a ty DLUHY co mu vykážeš tam padnou taky a ty můžeš odmítnout dary i dluhy? Jen nevím, za jakou dobu zpět je lze požadovat....
A na OTU nám nešahej, nesaháš mu ani po paty, ba ani nikam... jestli jezdíš autem, můžeš brzy být ve stejné situaci a co budeš plivat pak? Lituji tvé děti. Znám podobného člověka jako jsi ty a jen se divím ,že ještě není zelený závistí a nezalkl je tou zlobou, co v sobě nosí a ostatním provádí.
Není tady
Tak jsem si tohle zajímavé vlákno pozorně dočetla až sem
Kuty, kdyby se na Tebe před lety tatínek vypípnul a nechal Tě, ať si střechu nad hlavou pro rodinu seženete s manželem sami, dobře by udělal Vzhledem k tomu, jaký k němu máš dnes postoj měl tenkrát barák prodat "i se sebou", tzn. prodat ho za nižší cenu kupci, který by ho v domě nechal dožít a ošetřit si kupní smlouvu věcným břemenem. Noví majitelé jsou šťastní jak blechy, že pořídili dům "za hubičku" a věř tomu, že k bývalému majiteli-starouškovi se chovají naprosto korektně. Takhle si tatínek drbe hlavu, jak darováním domu Tobě jako dceři šlápnul na hrábě. Já být na jeho místě, tak daleko dřív soudně požádám o vrácení daru, vrácený barák obratem prodám stylem, jak výše uvedeno a peníze, co jste vrazili do renovace vám vrazím s rozběhem do krku. Tebe nenapadlo, že i kdyby vám v tomto případě peníze vrátil, ještě by mu jich požehnaně zbylo na hýřivý způsob života, následkem kterého by jste zdědili po jeho smrti jenom balík starého šatstva
???
Není tady
Kuty napsal(a):
Vážení,děkuji Vám všem za Vaši reakci,nejblíže byl s odpovědí asi sykoras.Nemohu Vám mít všem za zlé,co si o mě myslíte a co jsem to vlastně za dceru.Nechtěla jsem to tady vše detailně rozepisovat,dotaz byl hlavně co se týká účtování spotřeb.Vaše názory by byly na dlouhou polemiku,ale nakonec od toho fora taky jsou,že?
takže nejsem samozřejmě žádný světec,ale máme taky svoji rodinu,2 kluky na VŠ,jezdíme rádi na hory lyžovat,atd,takže peníze jak kam vrážet.Zdůrazňuji,že můj otec není žádný chudák s podprům.důchodem,a vzhledem k tomu,co vše si pořizuje ho ani malý mít nemůže.Tak proč by si proboha neměl platit své zákl.spotřeby-prototen důchod taky dostává,ne?Vůbec mu to nezávidím,jak zde kdosi psal,není co a závistivá nejsem,jsem šikovná obchodnice a oba si s mužem vyděláváme dost a tak jsme se radši od otce odstěhovali před 3 lety a nechali si postavit nový dům,za dobu 22 letého manželství jsme si stačili pořídit jič v pořadí 4.nové auto,máme plazmu atd.To se nechlubím,ale aby bylo jasno,že nezáviddím.Opustili jsme dům proto,protože tento můj zploditel začal napadt mého manžela pro neuzávání jeho řešení a názorů.Otec je pro to udělat vše co nejrychleji a nejjednodušeji,ale manžel je VŠ-technik a chce dělat věci precizně a ví proč to tak dělá.Otce tedy radši ignoroval a ten to velmi těžce nesl až tak,že sedo manžela pustil s kladívkem.Manžel ho chytil,vykázal z našeho bytu,kam nám taky ustavičně lezl,i když jsme si to nepřáli a hned byl muž povolán na komisi na město,kde si otec stěžoval,že jsme ho vyhodili z baráku.Manžel měl ze zásahu kladivem celé oko fialové,ale nic nehlásil,jelikož se s takovým člověkem nehodlá zabývat a považuje to za ztrátu času.Musíme hledět dělat tak,ať jsme jako rodina zabezpečeni,ať můžem něco do začátku poskytnout našim synům a ne s zabývat se senilním kryplem,který to už v hlavě nemá v pořádku.Při těchto extemporech jsem samozřejmě byla a vždy budu při manželovi,takže na jméno nemohl přijít ani mě a před tehdy ještě menšími kluky jim klidně říkal,že mají blbé rodiče.Stačí?
Máte také pravdu,že otec po mě RD požaduje zpět-já mu na to xkrát odpověděla že klidně,po zaplacení našich investic a práce,což dělá min.1,5 mil.Kč-víme za kolik jsou dnes nemovitosti jinak,že.A kde by to on vzal v 78 letech?Pův.cena domu,když mi ho předával byla 400 tisíc.
Důchodce který si zde stýská na malý důchod 7200,-.Vy ste nemocný,že si nemůžete přivydlat,cítíte-li,že Vám to nestačí?Znovu upozorňuji na reálné příjmy většiny národa,které se moc neliší od toho vašeho a to musí živit děti,šatit je a obouvat-roste jim noha na rozdíl od Vás,víte, i kostra.Školy v přírodě,atd.Takže alergie na takové žvanilya loudily v důchodu mi zůstává.
Jinak skutečně je to tak,že každá mince má 2 strany a u případu mého zlopidtele se jedná o dar danajský.Dům zcela zdarma musíme dál udržovat,ještě že je manžel tak šikovný a spoustu věcí je schopen udělat sám.Má ale náročné povolání.
Měřiče by byly teoretická možnost,ale protože se jedná o starý dům,jejich instalace by představovala cca 40tisíc nejméně vzhledem k nutným opravám elektřiny,což se námteda nevyplatí a kde mám jistotu,že pak bude platit.
Kuty, mně přijde tedy, ať je otec jakýkoliv, když se máte tak dobře, tak by se snad tolik nestalo platit tu elektřinu za něj celou. Nebo je 600 Kč měsíčně pro lidi kteří si koupili už 4x nové auto tak neúnosná částka? Pokud ho nechcete vídat a chcete mít od něho klid, tak prosim, ale přijde mi to jako zbytečné vyvyolávání války
Není tady
Hmm vidím že Vám tahle téma nedá spát tedy zopár poznámek.
V tomto roce zemřela mému synovi babička. Darovala za svého života mému synovi pulku svého bytu a s přehledem když umřela komentovala jsem její smrt "sa svině bezcenna zdechla a škoda jí není. A troufám si svoje trvzení obhájit proti všem "lidomilum" na světě. A podýtkám že nejsem sama kdo o ní tak smýšlí. A nedá se říct že bych neměla úctu ke smrti.
Jsem přesvědčena že pokud někdo někoho považuje za zlého není na vině on ale ten kdo tyto pocity vzbudil.
Pokud kuty nazvala svého otce všelijak je spíše na vině ten kdo ji dal k tomu duvod. ale to už je na jinou debatu. Myslím že mně muže dát zapravdu pouze ten kdo zažil to co my.
Není tady
marica napsal(a):
V tomto roce zemřela mému synovi babička. Darovala za svého života mému synovi pulku svého bytu a s přehledem když umřela komentovala jsem její smrt "sa svině bezcenna zdechla a škoda jí není. A troufám si svoje trvzení obhájit proti všem "lidomilum" na světě. A podýtkám že nejsem sama kdo o ní tak smýšlí. A nedá se říct že bych neměla úctu ke smrti.
Jsem přesvědčena že pokud někdo někoho považuje za zlého není na vině on ale ten kdo tyto pocity vzbudil.
Pokud kuty nazvala svého otce všelijak je spíše na vině ten kdo ji dal k tomu duvod. ale to už je na jinou debatu. Myslím že mně muže dát zapravdu pouze ten kdo zažil to co my.
A to je/byla Tvoje máma nebo tchýně?
Není tady
Martinka1 napsal(a):
marica napsal(a):
Pokud kuty nazvala svého otce všelijak je spíše na vině ten kdo ji dal k tomu duvod. ale to už je na jinou debatu. Myslím že mně muže dát zapravdu pouze ten kdo zažil to co my.A to je/byla Tvoje máma nebo tchýně?
Tchýně ale babička mého syna. Bohužel.
Není tady
marica napsal(a):
Hmm vidím že Vám tahle téma nedá spát tedy zopár poznámek......
Marico, za své pocity si může každý sám.
Každý člověk totiž má "svůj svět v kterém žije", je to jeho a jen jeho realita, jeho a jen jeho subjektivní pohled na sebe a své okolí. Je to něco jako mapa Země. Tak jako se mapa Země se mění(a nemusí přijít zrovna tsunami), tak se může měnit i mapa člověka tj. když dojde k novému poznání, mění své automaticky startující programy ve svém myšlení a tím tak získává volbu jak reagovat, skutečnou volbu, a tím mění sám sebe. Druzí lidé kolem samozřejmě na tuto změnu reagují, většinou jde o podvědomé avšak někdy velmi silné reakce. A v té chvíli si uvědomíš, že lidé a situace, kteří v tobě dříve vzbuzovali např.pocity ponížení, ublížení,křivdy,lítosti nebo naopak nenávisti,agrese, tak zjistíš, že to cítíš jinak, úplně jinak. Jakmile v sobě objevíš ten skutečný zdroj svých emocí a pocitů, začneš prožívat něco jako revoluci, osvobození.
Tím, že k někomu pociťuješ nenávist, zlobu, hněv, máš pocity že ti někdo ubližuje, křivdí, tak tyto pocity škodí ne jemu nýbrž tobě. V tobě se kumulují, v tobě se rozmnožují, tebe ovlivňují. Dlouhodobé negativní emoce se odráží až na fyzické úrovni, bohužel negativně. Tím vším negativním jsi zřejmě ovlivnila i svého syna.
Nebudu už dál o tom psát, vůbec mě nezajímá, jak to bylo a nebylo, jen jsem měla potřebu na to upozornit, že dlouhodobými negativními emocemi a pocity škodíš jen a jen sama sobě a svému synovi rovněž, děti tuhle nevyřešenou zátěž bohužel přebírají od svých rodičů, samozřejmě podvědomě, nerozhodují o tom, tak to prostě je..bohužel.
Já na změně své mapy pracuji již 7let a dnes vím, že budu pracovat do konce svého života. A jsem hluboce a nevýslovně vděčná a šťastná za impulsy, které mě k tomu tehdy nastartovaly.
Jinak sry za of topic.
Není tady