27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Kuty, nevěřícně zírám. Ví, alzheimer sedne jen tak klidně i na tebe a pak, má-li to tvůj otec, bude lautr stejná jako on...i němoce se dědí, ne jenom třeba domy.
A za komunizmu byly monosti jak přijít k bytu, stačilo si jen najít tu správnou firmu, kde byla ance byt získat. Ty vypadá, jako by sis nechala vrtat koleno 10x za korunu. Kdybys měla miliony, moná bys mohla tvrdit, e si zdatná obchodnice, moná, ale v ČR jeden nikdy neví... A pýcha předchází pád ...
Něco kolem domu vynechává, nebot neodpovídá na otázku, kdy otec bydlí v domě sám, tak přece měřice ukazují jeho spotřebu, ne? Nejspí asi někdo bydlí i v bytě po vás, co? řeení není, pokud nenechá namontovat měřiče a do budoucna je to pro tebe investice, můe pronajímat byty dva v rámci domu.
A jeslti nato nemá, tak ten dům podpal, jako se to dělávalo kdysi a má vyřeený problém, ba co, dva problémy. Otce i dům. Ale zhořeli by ti prachy vloené do domu, vid? a to by bolelo...
Taky si myslím, e soudní poplatky budou mnohem vyí, ne co vysoudí. A my, co víme, e neexistuje vymahatelnost práva ti ty soudy rády dopřejem... Ale to bys musela zaplatit soudní poplatky předem...v kolcích.
A nemyslela jsi nato, e a otec umře, bude dědičské řízení a ty DLUHY co mu vykáe tam padnou taky a ty můe odmítnout dary i dluhy? Jen nevím, za jakou dobu zpět je lze poadovat....
A na OTU nám neahej, nesahá mu ani po paty, ba ani nikam... jestli jezdí autem, můe brzy být ve stejné situaci a co bude plivat pak? Lituji tvé děti. Znám podobného člověka jako jsi ty a jen se divím ,e jetě není zelený závistí a nezalkl je tou zlobou, co v sobě nosí a ostatním provádí.
Není tady
Tak jsem si tohle zajímavé vlákno pozorně dočetla a sem
Kuty, kdyby se na Tebe před lety tatínek vypípnul a nechal Tě, a si střechu nad hlavou pro rodinu seenete s manelem sami, dobře by udělal Vzhledem k tomu, jaký k němu má dnes postoj měl tenkrát barák prodat "i se sebou", tzn. prodat ho za nií cenu kupci, který by ho v domě nechal doít a oetřit si kupní smlouvu věcným břemenem. Noví majitelé jsou astní jak blechy, e pořídili dům "za hubičku" a věř tomu, e k bývalému majiteli-staroukovi se chovají naprosto korektně. Takhle si tatínek drbe hlavu, jak darováním domu Tobě jako dceři lápnul na hrábě. Já být na jeho místě, tak daleko dřív soudně poádám o vrácení daru, vrácený barák obratem prodám stylem, jak výe uvedeno a peníze, co jste vrazili do renovace vám vrazím s rozběhem do krku. Tebe nenapadlo, e i kdyby vám v tomto případě peníze vrátil, jetě by mu jich poehnaně zbylo na hýřivý způsob ivota, následkem kterého by jste zdědili po jeho smrti jenom balík starého atstva
???
Není tady
Kuty napsal(a):
Váení,děkuji Vám vem za Vai reakci,nejblíe byl s odpovědí asi sykoras.Nemohu Vám mít vem za zlé,co si o mě myslíte a co jsem to vlastně za dceru.Nechtěla jsem to tady ve detailně rozepisovat,dotaz byl hlavně co se týká účtování spotřeb.Vae názory by byly na dlouhou polemiku,ale nakonec od toho fora taky jsou,e?
take nejsem samozřejmě ádný světec,ale máme taky svoji rodinu,2 kluky na V,jezdíme rádi na hory lyovat,atd,take peníze jak kam vráet.Zdůrazňuji,e můj otec není ádný chudák s podprům.důchodem,a vzhledem k tomu,co ve si pořizuje ho ani malý mít nemůe.Tak proč by si proboha neměl platit své zákl.spotřeby-prototen důchod taky dostává,ne?Vůbec mu to nezávidím,jak zde kdosi psal,není co a závistivá nejsem,jsem ikovná obchodnice a oba si s muem vyděláváme dost a tak jsme se radi od otce odstěhovali před 3 lety a nechali si postavit nový dům,za dobu 22 letého manelství jsme si stačili pořídit jič v pořadí 4.nové auto,máme plazmu atd.To se nechlubím,ale aby bylo jasno,e nezáviddím.Opustili jsme dům proto,protoe tento můj zploditel začal napadt mého manela pro neuzávání jeho řeení a názorů.Otec je pro to udělat ve co nejrychleji a nejjednodueji,ale manel je V-technik a chce dělat věci precizně a ví proč to tak dělá.Otce tedy radi ignoroval a ten to velmi těce nesl a tak,e sedo manela pustil s kladívkem.Manel ho chytil,vykázal z naeho bytu,kam nám taky ustavičně lezl,i kdy jsme si to nepřáli a hned byl mu povolán na komisi na město,kde si otec stěoval,e jsme ho vyhodili z baráku.Manel měl ze zásahu kladivem celé oko fialové,ale nic nehlásil,jeliko se s takovým člověkem nehodlá zabývat a povauje to za ztrátu času.Musíme hledět dělat tak,a jsme jako rodina zabezpečeni,a můem něco do začátku poskytnout naim synům a ne s zabývat se senilním kryplem,který to u v hlavě nemá v pořádku.Při těchto extemporech jsem samozřejmě byla a vdy budu při manelovi,take na jméno nemohl přijít ani mě a před tehdy jetě meními kluky jim klidně říkal,e mají blbé rodiče.Stačí?
Máte také pravdu,e otec po mě RD poaduje zpět-já mu na to xkrát odpověděla e klidně,po zaplacení naich investic a práce,co dělá min.1,5 mil.Kč-víme za kolik jsou dnes nemovitosti jinak,e.A kde by to on vzal v 78 letech?Pův.cena domu,kdy mi ho předával byla 400 tisíc.
Důchodce který si zde stýská na malý důchod 7200,-.Vy ste nemocný,e si nemůete přivydlat,cítíte-li,e Vám to nestačí?Znovu upozorňuji na reálné příjmy větiny národa,které se moc nelií od toho vaeho a to musí ivit děti,atit je a obouvat-roste jim noha na rozdíl od Vás,víte, i kostra.koly v přírodě,atd.Take alergie na takové vanilya loudily v důchodu mi zůstává.
Jinak skutečně je to tak,e kadá mince má 2 strany a u případu mého zlopidtele se jedná o dar danajský.Dům zcela zdarma musíme dál udrovat,jetě e je manel tak ikovný a spoustu věcí je schopen udělat sám.Má ale náročné povolání.
Měřiče by byly teoretická monost,ale protoe se jedná o starý dům,jejich instalace by představovala cca 40tisíc nejméně vzhledem k nutným opravám elektřiny,co se námteda nevyplatí a kde mám jistotu,e pak bude platit.
Kuty, mně přijde tedy, a je otec jakýkoliv, kdy se máte tak dobře, tak by se snad tolik nestalo platit tu elektřinu za něj celou. Nebo je 600 Kč měsíčně pro lidi kteří si koupili u 4x nové auto tak neúnosná částka? Pokud ho nechcete vídat a chcete mít od něho klid, tak prosim, ale přijde mi to jako zbytečné vyvyolávání války
Není tady
Hmm vidím e Vám tahle téma nedá spát tedy zopár poznámek.
V tomto roce zemřela mému synovi babička. Darovala za svého ivota mému synovi pulku svého bytu a s přehledem kdy umřela komentovala jsem její smrt "sa svině bezcenna zdechla a koda jí není. A troufám si svoje trvzení obhájit proti vem "lidomilum" na světě. A podýtkám e nejsem sama kdo o ní tak smýlí. A nedá se říct e bych neměla úctu ke smrti.
Jsem přesvědčena e pokud někdo někoho povauje za zlého není na vině on ale ten kdo tyto pocity vzbudil.
Pokud kuty nazvala svého otce velijak je spíe na vině ten kdo ji dal k tomu duvod. ale to u je na jinou debatu. Myslím e mně mue dát zapravdu pouze ten kdo zail to co my.
Není tady
marica napsal(a):
V tomto roce zemřela mému synovi babička. Darovala za svého ivota mému synovi pulku svého bytu a s přehledem kdy umřela komentovala jsem její smrt "sa svině bezcenna zdechla a koda jí není. A troufám si svoje trvzení obhájit proti vem "lidomilum" na světě. A podýtkám e nejsem sama kdo o ní tak smýlí. A nedá se říct e bych neměla úctu ke smrti.
Jsem přesvědčena e pokud někdo někoho povauje za zlého není na vině on ale ten kdo tyto pocity vzbudil.
Pokud kuty nazvala svého otce velijak je spíe na vině ten kdo ji dal k tomu duvod. ale to u je na jinou debatu. Myslím e mně mue dát zapravdu pouze ten kdo zail to co my.
A to je/byla Tvoje máma nebo tchýně?
Není tady
Martinka1 napsal(a):
marica napsal(a):
Pokud kuty nazvala svého otce velijak je spíe na vině ten kdo ji dal k tomu duvod. ale to u je na jinou debatu. Myslím e mně mue dát zapravdu pouze ten kdo zail to co my.A to je/byla Tvoje máma nebo tchýně?
Tchýně ale babička mého syna. Bohuel.
Není tady
marica napsal(a):
Hmm vidím e Vám tahle téma nedá spát tedy zopár poznámek......
Marico, za své pocity si můe kadý sám.
Kadý člověk toti má "svůj svět v kterém ije", je to jeho a jen jeho realita, jeho a jen jeho subjektivní pohled na sebe a své okolí. Je to něco jako mapa Země. Tak jako se mapa Země se mění(a nemusí přijít zrovna tsunami), tak se můe měnit i mapa člověka tj. kdy dojde k novému poznání, mění své automaticky startující programy ve svém mylení a tím tak získává volbu jak reagovat, skutečnou volbu, a tím mění sám sebe. Druzí lidé kolem samozřejmě na tuto změnu reagují, větinou jde o podvědomé avak někdy velmi silné reakce. A v té chvíli si uvědomí, e lidé a situace, kteří v tobě dříve vzbuzovali např.pocity poníení, ublíení,křivdy,lítosti nebo naopak nenávisti,agrese, tak zjistí, e to cítí jinak, úplně jinak. Jakmile v sobě objeví ten skutečný zdroj svých emocí a pocitů, začne proívat něco jako revoluci, osvobození.
Tím, e k někomu pociuje nenávist, zlobu, hněv, má pocity e ti někdo ubliuje, křivdí, tak tyto pocity kodí ne jemu nýbr tobě. V tobě se kumulují, v tobě se rozmnoují, tebe ovlivňují. Dlouhodobé negativní emoce se odráí a na fyzické úrovni, bohuel negativně. Tím vím negativním jsi zřejmě ovlivnila i svého syna.
Nebudu u dál o tom psát, vůbec mě nezajímá, jak to bylo a nebylo, jen jsem měla potřebu na to upozornit, e dlouhodobými negativními emocemi a pocity kodí jen a jen sama sobě a svému synovi rovně, děti tuhle nevyřeenou zátě bohuel přebírají od svých rodičů, samozřejmě podvědomě, nerozhodují o tom, tak to prostě je..bohuel.
Já na změně své mapy pracuji ji 7let a dnes vím, e budu pracovat do konce svého ivota. A jsem hluboce a nevýslovně vděčná a astná za impulsy, které mě k tomu tehdy nastartovaly.
Jinak sry za of topic.
Není tady