29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
majkafa napsal(a):
Po "zploditeli" který daroval dům a po tom, kdy Kuty napsala, že lituje ženy, které nepodvedly své manžele, nemám k jejím tématům asi slov.
Ale možná se neudržím. Držte měě!
ty musíš být pěkně zakompelxovaná ženská,co akorát tak umí překrucovat původní význam a tahá na toto forum to,co sem nepatří.
Není tady
Navrhuji vrhnout se na tchána.Třeba má také něco ušetřeno,televizi a mražák. Možná,že není tak tvrdohlavý
jako tvůj otec. Nemáš ještě sourozence? Asi né,protože by ses asi chovala trošku jinak.
Upravil(a) Vladena (19. 2. 2008 16:59)
Není tady
"Proč sem nenapíše někdo s platem čistého 8-9 tisíc a který má život před sebou a musí zabezpečit chod třeba 4členné rodiny?Nevím,co jste vy konkrétně zač tady s těmi odpověďmi,ale jestli ste svobodní a bezdětní,tak kolem 30 let,tak největší sobci ste právě Vy a důchodci.Omluva gtěm,kteří děti mít nemůžou"
Těžko můžeš soudit jak je kdo z nás zabezpečený.
Pokud mladý člověk není zajištěný, jistě má možnost zvážit zakládání rodiny a řešit situaci rekvalifikací či doplněním vzdělání. Toto staří lidé již nemají.
Tvoje inteligentní psaní mě donutilo pozměnit názor. Nemyslím si, že jsi šikovná obchodnice a schopna zabezpečit rodinu, to by ses nezdržovala prkotinama a byla velkorysejší. Opak bude pravdou a v tom je zřejmě celý zakopaný pes. S člověkem- hulvátem tvého typu těžko bude někdo "obchodovat".
Upravil(a) Wiki (19. 2. 2008 17:20)
Není tady
Kuty napsal(a):
Dita.L napsal(a):
kuty, jak moc mi rodice chybi jsem zjistila az po tom, co jsem se od nich tisic kilometru odstehovala. kdyz tam jedu, jsem stastne, ze si zase muzu zamakat na farme, zajezdit na koni, probrat s nimi vysi duchodu a hlavne jim treba zaplatit novy sklelnik na zahradu, dovolenou a nebo novou verandu. je mi totiz jasne, ze na takovy standart zivota, v jakem ziju ja penize nemaji a tak se jim to snazim nahradit. treba uz jen pro to, ze si vzdycky najdou penize na to, aby koupili mym detem nejaky darek kdyz k nim prijedeme.
kdyby si ale poridili plazmu, tak bych jim to asi nedarovala, co kdyby si nahodou vybrali lepsi nez mam ja??to by si duchodci preci jen dovolovat nemeli
buď ráda,že máš takové rodiče,nejsou ale všichni stejní.Babička od mých kluků,moje matka,když prodávala ve stánku pns a my za ní přijeli jednou za půl roku,tak nedarovala svým vnukům ani fidorku,pěkně jsme jim museli dát na ni penízky.Hledali se s mým otcem až se našli.Dlouho spolu nevydrželi.Oba jsou dnes pořád zdraví,a bylo by moc fjn,kdyby jsme se mohli všichni vídat,atd.Bohužel to nejde,myslí si,že jejich dcera mí tiskárnu na peníze,ale ty jsou těžce vydělané.
Nevím proč bych muměla závidět plazmu,to jsem fakt nepochopila.Ať si koupí so chce,já to tak taky dělám,ale to nezakládá ještě důvod chovat se jako parazit.Byť jde o dceru.
V tom případě nechápu, proč jsi od takového člověka přijímala dar
Není tady
nějak tomu nerozumím .. když vy tam nebydlíte...kdo spotřebovává ten zbytek elektřiny. Pokud je v domě jen otec, je přece jasný kolik protočil...
Není tady
Tak já bych se styděla, být taková šikovná obchodnice, chtít po rodičích peníze. Já jsem mamince dávala, byla nemocná. Vážila bych si daru, at byl jakýkoliv. Kuty - jak se chováš k rodičům, tak se budou chovat děti k tobě ! To se vrací, tak to viděly doma, tak sis je vychovala. Možná je otec nemocný, ale i to by se dalo řešit, ale to bys nesměla mít v sobě tolik nenávisti a zloby...jako člověk jsi pro život ztracená a nemůžeš být ani sama ze sebou spokojená! A peněz můžeš mít habakuk, to s tím nemá nic společného ! Je mi tě jen líto, ani nevíš, jak si ubližuješ...
Není tady
Wiki napsal(a):
"Proč sem nenapíše někdo s platem čistého 8-9 tisíc a který má život před sebou a musí zabezpečit chod třeba 4členné rodiny?Nevím,co jste vy konkrétně zač tady s těmi odpověďmi,ale jestli ste svobodní a bezdětní,tak kolem 30 let,tak největší sobci ste právě Vy a důchodci.Omluva gtěm,kteří děti mít nemůžou"
Pokud mladý člověk není zajištěný, jistě má možnost zvážit zakládání rodiny a řešit situaci rekvalifikací či doplněním vzdělání. Toto staří lidé již nemají.
Tvoje inteligentní psaní mě donutilo pozměnit názor. Nemyslím si, že jsi šikovná obchodnice a schopna zabezpečit rodinu, to by ses nezdržovala prkotinama a byla velkorysejší. Opak bude pravdou a v tom je zřejmě celý zakopaný pes. S člověkem- hulvátem tvého typu těžko bude někdo "obchodovat".
začnu od konce-na začátku byl zcela seriozní dotaz,už to píšu asi po 3. na spotřebu energií,což správně pochopila jen Martinka a sykorkas.Ostatní to pojali jako bojovku a tak jsem se začala bvit taky,proč ne.Nestačím se divit,co je zde najednou slušˇáků a milujících dětí.Je to dost jiné než skutečnost,takže to mi ukazuje na to,že spousta lidí alespoň tady ze sebe anonymně dělá to co nejsou.
A k té duchaplné poznámce o možnosti rekvalifikace,kterou už důchodci nemají-co je to za makiny,co dělali celý život,že nejsou zabezpečeni na stáří, to za prvé a za druhé,mají na starosti malé děti,zakládají rodiny?Chybí jim peníze jen proto,že dotují spoustu z Vás tady,kteří je znáte jen v době kdy dostávají důchod,nebo do těch domovu důchodců zrovna v tuto dobu chodí nějaké opice nejvíc?
jsou to furt jen planý kecy,ale podstata,o co mi hlavně šlo,to ti úplně inteligentní wiki uniká.
Není tady
mag napsal(a):
Kuty napsal(a):
Dita.L napsal(a):
kuty, jak moc mi rodice chybi jsem zjistila az po tom, co jsem se od nich tisic kilometru odstehovala. kdyz tam jedu, jsem stastne, ze si zase muzu zamakat na farme, zajezdit na koni, probrat s nimi vysi duchodu a hlavne jim treba zaplatit novy sklelnik na zahradu, dovolenou a nebo novou verandu. je mi totiz jasne, ze na takovy standart zivota, v jakem ziju ja penize nemaji a tak se jim to snazim nahradit. treba uz jen pro to, ze si vzdycky najdou penize na to, aby koupili mym detem nejaky darek kdyz k nim prijedeme.
kdyby si ale poridili plazmu, tak bych jim to asi nedarovala, co kdyby si nahodou vybrali lepsi nez mam ja??to by si duchodci preci jen dovolovat nemeli
buď ráda,že máš takové rodiče,nejsou ale všichni stejní.Babička od mých kluků,moje matka,když prodávala ve stánku pns a my za ní přijeli jednou za půl roku,tak nedarovala svým vnukům ani fidorku,pěkně jsme jim museli dát na ni penízky.Hledali se s mým otcem až se našli.Dlouho spolu nevydrželi.Oba jsou dnes pořád zdraví,a bylo by moc fjn,kdyby jsme se mohli všichni vídat,atd.Bohužel to nejde,myslí si,že jejich dcera mí tiskárnu na peníze,ale ty jsou těžce vydělané.
Nevím proč bych muměla závidět plazmu,to jsem fakt nepochopila.Ať si koupí so chce,já to tak taky dělám,ale to nezakládá ještě důvod chovat se jako parazit.Byť jde o dceru.V tom případě nechápu, proč jsi od takového člověka přijímala dar
Asi si ještě hodně mladá a spoustu věcí teprve pochopíš-není to nic neovyklého,že staří přepíší RD na mladé. Jemu v tomto případě odpadla zcela starost o opravy a údržbu spojenou s nemalými fin.výdaji a množstvím tělesné práce,už se nijak neangažoval a přitom dál bydlel.My jsme zas věděli,že investujeme už do svého,v opačném případě vloží do takového provizoria energii a finance ,které ti navíc neříká pane, jen šílenec.To jsme byli ale i tak,protože jsme byli mladí s ideály.Ale jak se říká,co tě nezabije,to tě posílí a to si říkáme i teď.Nabyli jsme díky tomu spoustu zkušeností.A navíc jsme všichni spolu pár let vycházeli velmi dobře,otcovo chování se zhoršovalo svěkem.Všecno ale musí mít své meze.A když někdo nechce pochopit ani,kde končí jeho prostor a začíná ten tvůj,atd.,mnohem horší věci se začly dít,tak jsme se opět vzchopili a nechali si postavit dům jinde.A máme obrovský klid.
Není tady
panebože to je materiál!
Kam na tu argumentaci chodíš ??
Není tady
Taky se nestačím divit,taková nenávist k vlastnímu tátovi......Doufám,že moje děti ( 2 holky a kluk ) se ke mě nebudou nikdy takto chovat ...........
Není tady
Babička od mých kluků,moje matka,když prodávala ve stánku pns a my za ní přijeli jednou za půl roku,tak nedarovala svým vnukům ani fidorku,pěkně jsme jim museli dát na ni penízky
Některý babičky vnoučata nemusí a nebo jen některá (vlastní zkušenost). protože jsi zaplatila dvě fidorky to ještě nepřestává být tvoje máma. Ale po týhle informaci je leccos jasnější.
co je to za makiny,co dělali celý život,že nejsou zabezpečeni na stáří, to za prvé a za druhé,mají na starosti malé děti,zakládají rodiny?
Teď jsi na to kápla! My jsme ti pitomci, co jsme vychovali děti, nechali je udělat školy a za to, co jsme přesto ušetřili, si museli koupit byt, abychom nezůstali bez střechy nebo harantům na krku. Rodiny možná nezakládáme, ale docela rádi bychom třeba aspoň částečně vyměnili 30 let staré zařízení domácnosti, protože z důchodu už na to nebude.
Chybí jim peníze jen proto,že dotují spoustu z Vás tady,kteří je znáte jen v době kdy dostávají důchod
Kočičko, fakt máš dojem, že 99 % mladých má rodiče jen pro to, aby je jedno za měsíc podojili? Spíš se jim snaží nějak přidat či jinak pomáhat a hanba by je fackovala, vyžadovat od nich "dotace".
Jemu v tomto případě odpadla zcela starost o opravy a údržbu spojenou s nemalými fin.výdaji a množstvím tělesné práce,už se nijak neangažoval a přitom dál bydlel.
A on ty starosti předtím neměl? Asi ten barák postavil, udržoval... no a časem už na tu práci neměl. To jako, když to nezvládá, má jít bydlet jinam, neobtěžovat, nepřekážet?
otcovo chování se zhoršovalo s věkem
A ještě bude, tu už tak chodí. Prů... vidím v tom, že k tomu docela přispíváte.
Není tady
No, nečetla jsem to celé, ale pro příště se přestaň obouvat do Oty. Vůbec nic o něm nevíš. Sice ho neznám osobně, ale z toho, jak se prezentuje tady, tak je to skvělý člověk a pro příště si ho "neber do huby".
Není tady
No, musím říct, že mě docela udivuje ta smršť, s jakou jste se pustili do Kuty.
Vůbec nevíme jak to tam je, vidíme pouze její pohled a už víme, že ona je ta špatná, co chudáčkovi tatínkovi nic nepřeje?
Je tam dost indicií na to, abych si myslela, že tatínek nebude žádný nemohoucí stařík, kterého dcerunka jen okrádá.
Řekla bych prostě, že jen jablko nepadlo daleko od stromu, a oba mají leccos podobné (orientace na peníze), což Kuty tolik štve. Nějaké velké srdečné vztahy tam asi nikdy nepanovaly.
Sice bych se o tátovi takto nevyjádřila (také mám zcela jiné rodiče), ale celkem chápu, o co jí jde.
Z jejího příspěvku nečiší ani tak touha po penězích, jako spíše dlouhodobá nasranost a nespokojenost se vztahem jaký spolu mají.
V jedné věci musím souhlasit.
Že důchody dnešních důchodců jsou blízké VÝDĚLKU mnoha pracujících lidí, kteří mají minimální mzdu (a divím se, že Kuty tohle vidí, když má zcela jiné příjmy), a musí s tím živit rodinu, děti, které stále potřebují nové oblečení , platit MHD, atd.
Sice důchodci celý život pracovali, ale to my budem taky pracovat, a do sedmdesáti, a pak umřem vyčerpáním a důchod si neužijem vůbec.
A navíc nás bude tolik, že nás ta mladá generace neuživí.
To nechci rozpoutávat žádné vášně ohledně toho, jak se mají důchodci "dobře" (jak kdo).
Pouze konstatuji skutečnost, že mnozí mladí se závazky se mají mnohem hůře.
Upravil(a) Damila (20. 2. 2008 7:40)
Není tady
Kuty napsal(a):
začnu od konce-na začátku byl zcela seriozní dotaz,už to píšu asi po 3. na spotřebu energií,což správně pochopila jen Martinka a sykorkas.Ostatní to pojali jako bojovku a tak jsem se začala bvit taky,proč ne.Nestačím se divit,co je zde najednou slušˇáků a milujících dětí.Je to dost jiné než skutečnost,takže to mi ukazuje na to,že spousta lidí alespoň tady ze sebe anonymně dělá to co nejsou.
Konkrétně ti tedy můžu odpovědět, moje tchyně s námi bydlí v RD ve svém bytě 2+1, platí nám 1500,- měsíčně, což je v našem případě 1/5 všech nákladů na energie v domě, přestože pokud bychom náklady na topení počítali podle obytné plochy, tak by jí asi vyšla částka podstatně vyšší. V této "ceně" má ovšem také obědy (nerada vaří), kus koláče, když ho upeču, umytá okna, vytřeno a vysáto , dopravu k lékaři a k autobusu, když pořebuje (bydlíme na samotě), taky kafe, které jí manžel uvaří, když odpoledne přijdeme z práce... a to jsem vždycky tvrdila, že všechny vtipy, co se vyprávějí o tchýních jsou o té mojí. Jo, někdy je na zabití, ale pořád je to matka mého manžela.
Ale v tvém případě je mě tě spíš líto. On člověk asi dokáže dát jenom to, co dostane.
Není tady
Myslim si, ze Kuty je uplne stejna jako jeji tata. Pekne vztahy tam nebyly nikdy a tezko chtit, aby byly pekne dnes, kdy je jeji tata senilni kripl s plazmovkou. Prijde mi urazlivy odsudek, ze driv se nemakalo, vse bylo zadarmo a na dovku se jezdilo za babku. Doufam, ze se jeji VŠ synove dobre divaji a vidi, jak to ma byt, az ona s jejim manzelem budou senilni kriplove s natazenou prackou.
Ehm, pri tech dospelych synech na VŠ, do kterych je treba porad dal investovat, chodi chlapci na brigady, nebo taky sedi s natazenou rukou a cekaji, co jim do ni spadne, tak jako jejich dedecek?
Z celeho pribehu mi je strasne. Tak hnusne mezilidske vztahy jsem snad nikdy nevidela a jsem rada, ze pochazim z rodiny, kde je normalni se postarat o nasi babicku, koupit ji bryle, kdyz na ne nema a nedovolit si o ni rici, ze je senilni kripl, co nikdy nedelal a vlastne i darovani domu svym detem bylo sobectvi, protoze nemusela pak nic platit a ani na baraku delat ...
Kuty, pro tvou informaci, to babicka s dedou nemuseli ani pred tim. Kdyz jim schazelo, tak se deti slozily, kdyz potrebovali pichnout, tak synove a zetove prisli treba na vikend a potrebne na dome udelali, ale to asi nepochopis.
Není tady
Kuty napsala: Asi jsi ještě hodně mladá a spoustu věcí teprve pochopíš-není to nic neovyklého,že staří přepíší RD na mladé.
Náš vlastní otec nám nikdy nic nedal a svůj dům nechal přepsat na někoho jiného, abychom s baratrem nic nedědili. To že někdo z rodičů si nechá jednu místnost a zbytek domu či bytu nechá mladým je velkorysost nikoliv samozřejmost.
Není tady
Kuty napsal(a):
kkkaterina napsal(a):
Jo, jo, vždycky, když si moje tchyně stežuje na svého syna (mého švagra), který k ní má podobný vztah jako Kuty k otci, tak jí říkám, že mám syna přesně takového, jakého si vychovala. Ona to sice nerada slyší, ale syn je celý po ní. Tady v tomto případě to bude zřejmě také tak nějak, takže asi ani toho tatínka moc nelituju, někde zřejmě udělal chybu ve výchově.
otec se pro jistotu na výchově nepoílel vůbec.zajímali ho víc turistické pochodyy a cizí ženské.
týýýjo ty ses fakt uplne .... mimo! mam otazku...kdo Te zivil od mala?nebo to se jako nepocita?Nikomu nepreju nic zleho ale Tobe bych prala aby se zjistilo ze darovaci smlouva na barak je neplatna.Aspon bys mela duvod se vztekat.Z takovych lidi jako ses ty se mi nejak dela nevolno
Není tady
helena napsal(a):
Babička od mých kluků,moje matka,když prodávala ve stánku pns a my za ní přijeli jednou za půl roku,tak nedarovala svým vnukům ani fidorku,pěkně jsme jim museli dát na ni penízky
Některý babičky vnoučata nemusí a nebo jen některá (vlastní zkušenost). protože jsi zaplatila dvě fidorky to ještě nepřestává být tvoje máma. Ale po týhle informaci je leccos jasnější.
co je to za makiny,co dělali celý život,že nejsou zabezpečeni na stáří, to za prvé a za druhé,mají na starosti malé děti,zakládají rodiny?
Teď jsi na to kápla! My jsme ti pitomci, co jsme vychovali děti, nechali je udělat školy a za to, co jsme přesto ušetřili, si museli koupit byt, abychom nezůstali bez střechy nebo harantům na krku. Rodiny možná nezakládáme, ale docela rádi bychom třeba aspoň částečně vyměnili 30 let staré zařízení domácnosti, protože z důchodu už na to nebude.
Chybí jim peníze jen proto,že dotují spoustu z Vás tady,kteří je znáte jen v době kdy dostávají důchod
Kočičko, fakt máš dojem, že 99 % mladých má rodiče jen pro to, aby je jedno za měsíc podojili? Spíš se jim snaží nějak přidat či jinak pomáhat a hanba by je fackovala, vyžadovat od nich "dotace".
Jemu v tomto případě odpadla zcela starost o opravy a údržbu spojenou s nemalými fin.výdaji a množstvím tělesné práce,už se nijak neangažoval a přitom dál bydlel.
A on ty starosti předtím neměl? Asi ten barák postavil, udržoval... no a časem už na tu práci neměl. To jako, když to nezvládá, má jít bydlet jinam, neobtěžovat, nepřekážet?
otcovo chování se zhoršovalo s věkem
A ještě bude, tu už tak chodí. Prů... vidím v tom, že k tomu docela přispíváte.
on nic nestavěl barák koupili jeho rodiče
Není tady
on nic nestavěl barák koupili jeho rodiče
A ani se nestaral? Neinvestoval? Neudržoval?
Není tady
kkkaterina napsal(a):
Kuty napsal(a):
Konkrétně ti tedy můžu odpovědět, moje tchyně s námi bydlí v RD ve svém bytě 2+1, platí nám 1500,- měsíčně, což je v našem případě 1/5 všech nákladů na energie v domě, přestože pokud bychom náklady na topení počítali podle obytné plochy, tak by jí asi vyšla částka podstatně vyšší. V této "ceně" má ovšem také obědy (nerada vaří), kus koláče, když ho upeču, umytá okna, vytřeno a vysáto , dopravu k lékaři a k autobusu, když pořebuje (bydlíme na samotě), taky kafe, které jí manžel uvaří, když odpoledne přijdeme z práce... a to jsem vždycky tvrdila, že všechny vtipy, co se vyprávějí o tchýních jsou o té mojí. Jo, někdy je na zabití, ale pořád je to matka mého manžela.
Ale v tvém případě je mě tě spíš líto. On člověk asi dokáže dát jenom to, co dostane.
Díky za informace.Otec platí 500,-měsíčně,uhlí platí zvlášť dle užívané plochy, s tím,že jeden rok zaplatí, druhý ne,když se mu třeba to uhlí nějak "nezdá".Jedná se zde o částku cca do 5tisíc.Za jeho složení do sklepa už ho ovšem platit ani nenapadne a tak se s nim o to nehádám,to bych fakt nedělala nic jeiného.K otci jinak fakt moc srdečný vztah nemám,od mých 5 let byl mimo.
Není tady
Kuty napsal(a):
kkkaterina napsal(a):
Kuty napsal(a):
Ale v tvém případě je mě tě spíš líto. On člověk asi dokáže dát jenom to, co dostane.Díky za informace.Otec platí 500,-měsíčně,uhlí platí zvlášť dle užívané plochy, s tím,že jeden rok zaplatí, druhý ne,když se mu třeba to uhlí nějak "nezdá".Jedná se zde o částku cca do 5tisíc.Za jeho složení do sklepa už ho ovšem platit ani nenapadne a tak se s nim o to nehádám,to bych fakt nedělala nic jeiného.K otci jinak fakt moc srdečný vztah nemám,od mých 5 let byl mimo.
Já jsem to asi napsala blbě, ono to vyznělo, že to naší babičce vytýkám, já jsem spíš chtěla napsat, že všechy ty věci, co děláme, jsou samozřejmé, ani by mě nenapadlo je počítat. Za složení uhlí do sklepa zaplatit? Od člověka, kterému je 78 roků? Já vím, že odpouštět je někdy hodně těžké, ale pokud to dokážeš, neuvěřitelně se ti uleví, (znám to z vlastní dost bolestné zkušenosti). Zkus nad tím aspoň přemýšlet. Odpusť mu. Pak zjistíš, že řešíš pitomosti, otravuješ si svůj život a tou zlobou ubližuješ jenom sobě.
Není tady
Kuty, prosím tě, než ti odpovím, mohla bys mi objasnit terminologii tvého obchodního jazyka ? Co znamená slovo: "makiny" ??
Je to důležité, aby byly zřetelné souvislosti a význam tvého psaní, je-li nějaký.
Upravil(a) Wiki (20. 2. 2008 11:46)
Není tady
Kuty napsal(a):
Wiki napsal(a):
Tvoje inteligentní psaní mě donutilo pozměnit názor. Nemyslím si, že jsi šikovná obchodnice a schopna zabezpečit rodinu, to by ses nezdržovala prkotinama a byla velkorysejší. Opak bude pravdou a v tom je zřejmě celý zakopaný pes. S člověkem- hulvátem tvého typu těžko bude někdo "obchodovat".začnu od konce-na začátku byl zcela seriozní dotaz,už to píšu asi po 3. na spotřebu energií,což správně pochopila jen Martinka a sykorkas.Ostatní to pojali jako bojovku a tak jsem se začala bvit taky,proč ne.Nestačím se divit,co je zde najednou slušˇáků a milujících dětí.Je to dost jiné než skutečnost,takže to mi ukazuje na to,že spousta lidí alespoň tady ze sebe anonymně dělá to co nejsou.
A k té duchaplné poznámce o možnosti rekvalifikace,kterou už důchodci nemají-co je to za makiny,co dělali celý život,že nejsou zabezpečeni na stáří, to za prvé a za druhé,mají na starosti malé děti,zakládají rodiny?Chybí jim peníze jen proto,že dotují spoustu z Vás tady,kteří je znáte jen v době kdy dostávají důchod,nebo do těch domovu důchodců zrovna v tuto dobu chodí nějaké opice nejvíc?
jsou to furt jen planý kecy,ale podstata,o co mi hlavně šlo,to ti úplně inteligentní wiki uniká.
Kuty, tak to te rychle vyvedu z omylu, ze na prepisu majetku na deti neni nic neobvykleho. Ja jsem jedinacek, mela bych mit spravne vyhrano, protoze majetek momji rodiny se pohybuje v radu nekolika milionu korun. a vidis?? nemam nic, a dokonce za to rodice chvalim. Muj otec totiz cely zemedelsky statek, chmelnice a pole vcetne dobytka, prasat a koni prepsal na meho nevlastniho bratra. Logicky dobre udelal. Muj bratr s nim podnika a bydli, kdezto ja jsem ve Francii a i kdyz jsem zvykla na praci, do cr bych se kvuli statku nikcy neprestehovala, kdybych musela, byl by to pro me spis trest.a budes se divit, nemam vztek na tatu, ale na brachu, protoze tata je tam na vejminku a na to, aby si prisel na nejakou tu stovku navic k duchodu, nebo maso, vajicka....; tak musi vest statku ucetnictvi, dotace a zarizovat veskere opravy stroju ci prodej chmele nebo obyli. jedi ne, co mu nikdy neodpustim je, ze prodal jednu z mych chovnych kobylek. stejne bych si ji do francie nikdy nevzala, ale delat to nemusel, mela jsem ji moc rada. halt zvitezila jeji cena
to mi ale nebrani v tom, abych otci neprilepsilal, nezaplatila mu dovolenou v zahranici a nebo ho pozvala, at vyjede treba s nama do alp. i kdyz nelyzuje, tak mu stejne zdravy vzduch prospeje a pak, muze treba sankovat s detma.
ptala ses, proc si myslim, ze otci zavidis plasmu?? proste to tak z tveho prispevku vyplyva. pises to stylem, ze ktereho je patrne, ze ten duchodce si dovolil misto sve postkomunisticke cernobile koupit plasmu. a hlavne te zajima, kde na to vzal, kdyz nema padesat korun na elektrinu. a nebo spatne volis slova. kazdopadne si myslim, ze tam nejde ani tak o to ze by tech padesat korun nemel, jako spis o to, ze mu jde o nejaky princip.
u soudu bys s tim mozna uspela, ale je to dost nechutne.
a ze jsi musela platit detem fidorky?? treba to bylo pro to, ze ten stanek pns nebyl tvoji mamy, ale nejakeho majitele, kteremu mmusela odvest trzbu a nemohla si dovolit rozdavat z ciziho.
Není tady
Kuty, dost by mě zajímalo, jak se tvůj zploditel choval ke svým rodičům a tchánům. Vrána k vráně....
Samozřejmě, že máš právo na svoje soudy a názory. Ale příliš na nich lpíš a vztek na otce k tomu.... nedivím se, že tě to oslepuje a vidíš jen jako v tunelu. TO, co chceš vidět. Podle titulku jsem si myslela, že jsi opuštěná svobodná matka a řešíš problém s neplatičem alimentů. V takové bezvýchodné situaci určitě nejsi. Máš vždy možnost volby.
Tipla bych si, že ti vůbec nejde o padesát korun, ale o jakousi spravedlnost. Jak on k nám, tak my k němu. Ale to není spravedlnost. To je oko za oko, zub za zub. Můžu se mýlit. Čtu jen tvoje slova.
A teď věcně. U nás ve městě se platí v bytě 2+kk přibližně 3 000 kč. 500 elektřina, 200 plyn k vaření, zbytek je nájem 2300 ve kterém je částka za otop, vodu, teplou vodu, společné svícení a částka do fondu oprav. Ale jak to chceš srovnat, nevím.
Upravil(a) PavlaH (20. 2. 2008 12:15)
Není tady
Chápu Kuty, že nemiluje otce. Láska se nedá přikázat ani soudně nařídit. Pokud se na ni vykašlal, když byla malá a teď jí věnuje barabiznu jen proto, aby nemusel hnout prstem ..... ne všichni rodiče jsou milující. Je to oboustranné. Vy všichni tu jste asi milující rodiče a prarodiče, ale co třeba dělat s matkou ( předesílám, že ne mojí ) , které dcera nesmí říct mami, protože mamina má milence mladšího jak její dcera a on se nesmí dozvědět, že je ona její dcera a vnoučata jí nesmějí říkat babi, nesmí chodit na návštěvu a ani ji nějak kontaktovat .... ze stejného důvodu .... aby se koloušek nedozvěděl, kolik jeho "přítelkyni " skutečně je roků. Jsou i krkavčí rodiče, které člověk nemusí milovat jen proto, že ho biologicky splodili.
Jen bych možná Kuty doporučila, ať složí zbraně .... boj s ním jí bude stát víc energie, než by za to stálo. Vyčíslit spotřeby se nedají, protože pokud si někdo pořídí hromadu elektrospotřebičů a nechá volně proudit vodu ... má jistě jinou spotřebu jak ten, kdo má doma jednu svíčku, kamínka na dřevo a vodu ze studny. A taky, naše soudy pracují takovým fofrem, že stejně nějakého pocitu spravedlnosti nedojde. Léta se bude soudit se staříkem jediné, co z toho bude mít, tak soudní výlohy.
Není tady