6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mám dotaz - moná pro právníka.
Jak je to s daňovým přiznáním u sluebního auta (pro sluební a soukromé účely).
Měsíčně je mi daněno auto tak, e se mi pouze navyuje základ daně o ono magické 1%.
Nyní, kdy musím podat daňové přiznání z daně příjmu fyzických osob (mám 2 příjmy od 2 firem) jsem zjistil, e se mi navýila o 12x1% hrubá roční mzda (asi o mé "poitky")! Toto by znamenalo, e vak budu muset tuto částku započíst i do základu pro zdr. a soc. pojitění! To by znamenalo cca -10.000Kč.....
Jak je to tedy se zdaněním a pojitěním tohoto poitku?
Nikde jsem to toti nenael (mimo to, e se o tyto poitky navyuje hrubá mzda, přičem vechny kalkulátory a u měsíční či roční toto počítají tak, e se pouze navyuje daňová základ a ne základ pro výpočet pojistného, potano hrubá mzda).
Není tady
Na této adrese je poradna, pokud tam obdobný dotaz u není, lze se zaregistrovat a zeptat daňového poradce (zdarma)
http://poradna.finance.cz/
Není tady
Mně účetní říkala, e od roku 2008 se bude částka za auto zvedat o soc a zdr pojitění
Není tady
Zákon č. 261/2007 Sb. změnil počínaje 1.1.2008 definici tzv. zúčtovaného příjmu směrodatného pro zahrnutí příjmů zaměstnance do vyměřovacího základu pro odvod pojistného na sociální zabezpečení a na veobecné zdravotní pojitění.
Pro zahrnutí plnění zaměstnavatele zaměstnanci do vyměřovacího základu pro odvod pojistného je směrodatné, zda toto plnění je předmětem daně z příjmů fyzických osob a plnění není od této daně osvobozeno.
Z těchto důvodů se nově zahrnuje do vyměřovacího základu pro výpočet pojistného na sociální zabezpečení a na veobecné zdravotní pojitění i nepenění příjem zaměstnance ve výi 1% vstupní ceny motorového vozidla poskytnutého zaměstnavatelem zaměstnanci k bezplatnému pouívání pro sluební a soukromé účely.
Není tady