29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj.
Trpím s tím už asi tak 2 roky. Pořád mám rýmu a ucpaný nos. U lékaře už jsem byla, dal mi akorát nějaké kapky a doporučil mi alergoligii. Tam jsem zatím nebyla.
Někde jsem četla, že se na to dá koupit něco v lékárně, nějaká voda, kterou se nos vyplachuje. Jenže když jsem byla v lékárně, tak mi neochotně řekli, že všechno je jen na lékařský předpis a chtěli mi prodat Olynth nebo Sanorin. To už mám všechno vyzkoušené, navíc to pomůže jen na pár hodin.
Nevíte o něčem?
Není tady
Když nedbáš rady lékaře, který tě poslal na alergologii tak o čem bysme asi mohli vědět? Ty máš ucpaný nos, nevíš od čeho, my, kteří jsme tě v životě neviděli a nejsme lékaři máme vědět od čeho, a máme být chytřejší než lékárník i lékař
někde jsem četla, že se dá koupit něco na něco o čem nevím co to je....
Není tady
Volně se dá na proplachování koupit Vincentka nebo mořská voda, prodává se pod různými názvy, třeba Stérimar. Jdi rozhodně na tu alergologii. Ze sprejů do nosu se kromě kapek typu Olynth či Nasivin dá koupit ještě Vibrocil, to je antihistaminikum, a Beclomet, to je slabý kortikoid, neměl by se taky brát dlouhodobě a rozhodně nenahradí návštěvu u doktora.
Bety, napsala jsem, že jsem tam zatím nebyla, to neznamená, že se tam nechystám. Jen jsem chtěla vědět, jestli třeba někdo nemá něco podobného. Fakt díky za ochotu. Takhle nějak mě utřely ty nanynky v lékárně.
Jinak, alergického původu, si myslím, to nebude. Trpím tím v létě v zimě, prostě furt. Lékař mi tenkrát dal nějaké protialergické kapky, nepomohly. Myslím, že to bude chronická rýma. Táta s ní trpěl celý život. Jenže to dokáže akorát pěkně otrávit.
Není tady
Klíčku, můj partner měl taky pořád rýmu, kromě toho, že jsem ho dokopala k nosnímu, kde vybili nějakého stafylokoka se mu to moc nezlepšilo. Ale od té doby, co bydlíme v cihlovém bytě a používá sterimar s nasivinem se jeho rýma stonásobně zlepšila. Také mu pomůže vyhřát si při rýmě hlavu. Vypadá to blbě, ale spaní v čepici mu jen a jen pomáhá.
Není tady
Klíčku rádo se stalo a ty si tady něco vyber - alergii, chronickou rýmu, stafylokoka nebo polypy - příznaky jsou stejné nebo podobné, a "něco" si na to kup...
Není tady
Bety napsal(a):
Klíčku rádo se stalo a ty si tady něco vyber - alergii, chronickou rýmu, stafylokoka nebo polypy - příznaky jsou stejné nebo podobné, a "něco" si na to kup...
Bety, táta mi umřel na infarkt. Když byl u doktora s tím, že ho pálí na hrudi a špatně se mu dýchá, doktor mu řekl, že neví čím by to mohlo být, prý to může mít více původů a napsal mu kapky na kašel a poradil ať si ještě něco koupí v lékárně.
Možná, kdyby se tenkrát táta místo návštěvy u lékaře nejdříve zeptal někoho, kdo byl po infarktu, mohl tu dnes ještě být.
Nechci to přirovnávat, ale doufám, že si rozumíme.
Jinak tvé odpovědi ptala jsem se na něco úplně jiného.
Není tady
Alergická rýma může být i celoroční, prach, roztoči, peří...
Klíčku, ke tvojí soukromé zprávě, kterou jsi mi poslala: Kopíruji sem svoji odpověď, kterou ti zase posílám já - aby nedošlo k nějakému nedorozumění:
Klíčku promiň, ale tohle je veřejná diskuze a každý, i já tam může napsat sůj názor, ať se ti to líbí nebo nelíbí.... děkuji za tvoji starost o mně, ale nikdo mě nenaštval ani nejsem nešťastná (na rozdíl od mnohých tady), mám pouze názor že radit někomu "něco" na něco o čem neví co to je, je blbost a za tím si stojím.
Není tady
Bety napsal(a):
Klíčku, ke tvojí soukromé zprávě, kterou jsi mi poslala: Kopíruji sem svoji odpověď, kterou ti zase posílám já - aby nedošlo k nějakému nedorozumění:
Klíčku promiň, ale tohle je veřejná diskuze a každý, i já tam může napsat sůj názor, ať se ti to líbí nebo nelíbí.... děkuji za tvoji starost o mně, ale nikdo mě nenaštval ani nejsem nešťastná (na rozdíl od mnohých tady), mám pouze názor že radit někomu "něco" na něco o čem neví co to je, je blbost a za tím si stojím.
Hele, já nechápu o co ti vlastně jde. Když jsi mi neuměla poradit, proč jsi sem vůbec něco psala? To jsem tě se svým dotazem tolik vytočila? To snad ne. Jen to šlo napsat jinak. Třeba - hele Klíčku, my tady neznáme odpověď na tvůj ucpaný nos, dojdi si k lékaři, uděláš nejlíp. Zní to rozhodně lépe.
SZ jsem ti poslala proto, že jsem se tu někde dočetla, že si máme žabomyší spory řešit po SZ a neobtěžovat tím ostatní.
Není tady
Nebo to může být i alergie na změnu teplot - nemám ponětí jak přesně se to jmenuje, souvisí to se zvšeným výskytem určitého typu bakterií na nosní sliznici a jejich reakcí. V zimě se to projeví když během dne přejdeš z teplého domu ven do mrazu, v létě zase při styku s klimatizací (auto, obchody, ...), a pak už jsi tak zblblá, že stačí jedno ofouknutí a teče ti z nosu - nejde vyloženě o hustou rýmu, spíš jako by Ti z nosu pořád kapala voda... Snad jsem to napsala srozumitelně.
Není tady
Tak přesně tím trpím i já a taky by mě zajímaly zkušenosti ostatních.V létě,v zimě,pořád s kapesníkem.A aby to byla alergie,tak bych musela být alergická sama na sebe,protože to mám snad od narození a v každém prostředí.A když jsem řekla lékařce,že to mám asi nějakou chronickou rýmu,tak se tak smála a popichovala mě při každé i při každé další návštěvě,že už bych ani nikam nešla!!!A Bety,fakt jsi to přehnala.Člověk se přece může na něco zeptat a Ty,pokud nemáš nic rozumného,tak nemusíš reagovat.
Není tady
Ahoj Klíčku,poradit ti neumím ale já takto měla ucpaný nos od půlky těhotenství a připisovala jsem to hormonům a když jsem to měla už půlroku po porodu tak jsem si řekla že něco je jinak a zašla k doktorovi a ten napsal nějaké kapky a že když nepomůžou tak mám přijít a udělá mi a řekl nějaký ten odborný název zákroku a já jak jsem se bála tak jsem se nezeptala co to je a už pět let používám Olynth,mně stačí stříknout tak třikrát za den,vím že to je na hlavu ale zatím žiju a doktor řekl že návykem na olynth to není.Pravda už mi to leze na nervy a asi budu muset ten strach překonat,když si zas představím ty lesklé nástroje a jak mi bude v nose štourat brrrrrrr
.
Není tady
Alergie, o které se tady mluvilo je chladová alergie (přestupy z tepla do zimy, šlápnutí bosou nohou na studený podklad apod...), projevuje se kýcháním, vodnatou rýmou a u mne např. i svěděním celého obličeje. Vyléčit to nejde, jde zcela utlumit její příznaky např. celoživotním pojídáním Zyrtecu.
Ráda bych se zastala Bety - je to hodná ženská a nemyslela to zle.... Pokud obvodní pošle na speciální vyšetření, je třeba na něj zajít a pak teprve na základě kladných či zápo*ných výsledků, hledat radu dále.... Pak mám možnost volby, mám něco diagnostikovaného nebo naopak vyloučeného a tudíž je dobré obrátit se na širší veřejnost a tázat se, zda někdo nemá radu.... Ale pokud nevíme, zda může jít o alergii, chronickou rýmu a dalších pět nemocí, které mají podobné příznaky, myslím, že by bylo opravdu jen ke Tvé škodě, zkoušet různé kapky a babské rady a čekat třeba rok, zda to pomůže, když vůbec netušíš, zda je to pro Tvoji nemoc vhodné či nikoliv.
Upravil(a) Macex (18. 2. 2008 9:37)
Není tady
Trpím něčím podobným. Mám "trvale" ucpaný nos, nebo spíš oteklou sliznici v něm. Alergie to není, vyšetření na ORL taky nic nenašlo. Někde jsem četla, že se toto nechá odstranit laserem. začínám o tom uvažovat, protože právě teď mám " to horší" období. Jestli najdu letáček, dám ti sem odkaz.
Není tady
tak jsem to našla:
http://www.hzp.cz/main/clanek.php?id=1736
Není tady
mám taky stále ucpaný nos...a nenapadlo by mě s tím jít na babi!!! jste zaltíčka musím se s vámi taky podělit o to nadělení
ucpaným nosem trpím asi něco přes 10 let!!!!! taky dříve sanorin ted olynth...vyšetření na ORL O.K. na alergologii O.K. - mám alergii na kočky ale tem se vyhýbám...jednu mi alergoložka předepsala léky měla jsem pak klid několik měsíců nemusela jsem si stříkat do nosu olynth...ale je to opět ve starých kolejích ted jsem byla opet na alergologii dostala recept -beru prášky na noc - přes den ne chce se mi po ich spát...ale zase:Olynth,Olynth,Olynth...ten je vynikající bohužel taky návykový, na KO mám přijít na alergolog.až mi "bude lépe" a uděláme přetestování
Bety, je to fakt děsný když Tě posílají od čerta k dáblu a pak se ještě alergoložka diví že jsem DIVNA když mám tak ucpaný nos....a k tomu furt....jak to prý dělám ??!! fakt vtipné
Není tady
Tak vidím, že v tom nejsem sama.
Dnes jsem použila po dlouhé době Sanorin, páč už jsem to nemohla vydržet. Měla jsem šíleně ucpaný nos, nemohla jsem ani pořádně mluvit. Po každém vysmrkání mě začně tak šíleně svrbět v nose, že musím tak 5 - 6krát po sobě kýchnout. A po použití Sanorinu mě to všechno přejde, akorát zas vůbec nic necítím. Spím s otevřenou pusou, chrápu a ráno mám příšerně sucho v puse. Zajímavé je, že když se hýbu, tak se mi nos uvolní, ale jakmile přestanu mít pohyb, zase se mi ucpe. Chystám se k lékaři, jen ještě nevím kdy hrozně nerada totiž lítám po doktorech
Když jsem tam šla tenkrát, dal mi nějaké protialergické kapky a řekl mi, že můžu zkusit ještě Olynth a na žádné vyšetření mě neposlal, jen mi doporučil alergologii. Koupila jsem si v lékárně (myslím, že to byl) Zodac a žádný výsledek, jen jsem po něm byla ospalá.
Přece musí existovat něco, co na ucpaný nos pomůže. Šíleně to otravuje život
Není tady
Ja mam tiez vecne zapchaty rypak, vzdy ked je akakolvek zmena pocasia A Olynth to este zhorsuje. Pomahal mi Sanorin Analergen ...
A ak si dam co i len jedno pivo ... mam v nose beton ... rano sa zobudim a mozem to vysekavat majzlikom
Jj Klicku, sialene to otravuje zivot a sposobuje depky v urcitych situaciach
Není tady
jo když někam jedu na noc tak hlavně KAPKY!!!!!!! abych se vubec vyspala!!!!
já zase sanorin nee ani Analergin....nebo jiný podobný .... to mi zabere tak na hodinku.
a spát s ucpaným nosem je pro mě nemožný - to raději nespat!!!! a dát si to pivo
Není tady
Ahoj.
Trpím s tím už asi tak 2 roky. Pořád mám rýmu a ucpaný nos. U lékaře už jsem byla, dal mi akorát nějaké kapky a doporučil mi alergoligii. Tam jsem zatím nebyla.
Někde jsem četla, že se na to dá koupit něco v lékárně, nějaká voda, kterou se nos vyplachuje. Jenže když jsem byla v lékárně, tak mi neochotně řekli, že všechno je jen na lékařský předpis a chtěli mi prodat Olynth nebo Sanorin. To už mám všechno vyzkoušené, navíc to pomůže jen na pár hodin.
Nevíte o něčem.
Klíčku doporučuji obrátit se na Poradnu léčitele a diagnostika Ing. Josefa Schröttera na http://www.regenerace.cz/forum/viewforum.php?f=2.
Není tady
Jsem tady nová a tak jsem chybně vložila Tvůj dotaz, promiń.
Není tady
adra napsal(a):
jo když někam jedu na noc tak hlavně KAPKY!!!!!!! abych se vubec vyspala!!!!
Ja sa vyspim, ale ostatni nie
Není tady
Jsem zvědavá, jestli budu umět poslat zprávu. Jsem totiž starší ročník.
Ucpaný nos, podle Číňanů souvisí s oslabením plic. Naše cvičitelka nám k tomu řekla tuto radu:
"Ucpaný nos:
Při rýmě masírovat klouby prstů (předem třením zahřát) boky nosu. Pak je důležitý bod pod očima, u nosu a dole na tváři, ale stačí masírovat celou oblast, když ty body neznáme.
Ucpaný nos souvisí s plícemi. Dobře dýchat, nehrbit se. Spát na tvrdším lůžku, aby se plíce nemačkaly."
Jinak na posílení plic je bylina Bai Bu (čte se pajpu) - je v ČR schválená.
Není tady