Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 17. 2. 2008 13:24

XYZ
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Morava

Re: Je vám taky někdy smutno...? 3

Selima napsal(a):

XYZ napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

Je to jednoduché. Už jsem to někde psala. Rodiče mě vychovali podle desatera, ale existenci Bible a Boha z nějakého důvodu vynechali. Nepátrám po tom, proč. Je to jejich věc. Takže morálku, mravní zásady a co já vim co, jsem si přinesla z rodiny, z domova, a pak, když jsem dostala Bibli a začla v ní číst, jsem pochopila, že tam je původ. Co je na tom divného?
Myslím, že stejným způsobem "se v některém náhledu na život" nalezne mnoho lidí později, třeba hodně pozdě, pochopí, kde se odklonili od toho, co je jim blízké... a tak, je to věc zrání, duševního, ne?

No morální zásady mám vštípené taky, ale nějak nedokážu pochopit, proč by měl být někde nějaký Bůh, který by nás z ničeho stvořil a pak nám ty morální zásady vymyslel. Když daleko logičtější je, že lidi přišli na to, že pokud se tu nechcou pozabíjet navzájem, tak se holt k sobě musí naučit chovat. Takhle: je to prostá víra, prosté chtění věřit, nebo v tom i vidíš nějakou logiku a jde to i nějak v souladu s moderní vědou? Byla bych možná ochotná Bibli chápat jako jakousi velkou metaforu toho, jak by to mělo na tom světě vypadat, abychom si tu matičku Zemi kompletně nezdevastovali a nechovali se k sobě jak bestie. Boha jako metaforu ztělesněné morálky, nebo tak něco. Ale nějak nejsem schopna ho přijmout jako jakousi sílu, která nás během sedmi dní stvořila, pak se na nás shůry dívala a sledovala, jak se k sobě chováme, museli jsme se jí zpovídat z našich činů, i když on o nich ví, museli jsme se zpovídat, že je nám líto našich hříchů, i když pokud je nám to doopravdy líto, tak on to ví...a nakonec nás rozsoudil, kam teda půjdeme, i když už když nás stvářel, věděl, jak to s námi dopadne, protože je vševědoucí a věčný.
Opakuju - tímto to nechci shazovat, ale POCHOPIT.

Ja - ale nie som Viktorka!!! - to chápem tak, že Boh je povedzme niečo vyššie, nejaká sila, ktorá to tu zmanažovala my sa sem prichádzame učiť. Poučiť sa, niečo si zobrať so sebou ďalej - do vyššieho levelu, alebo ďalšej triedy, kam pokračujeme. Nemusíme naozaj nič, len zomrieť; máme slobodnú vôľu, ale zároveň nesieme všetky dôsledky svojej slobodnej vôle, aj tie, ktoré sa dotýkajú iných ľudí, zvierat, atď. "Božia vôľa" existuje, ale je to skôr kamera zaznamenávajúca naše činy než režisér alebo autor scenára nášho života. Povedzme, že je autorom niektorých kľúčových bodov scenára, a ďalej už to ide priam jazzovou improvizáciou...
A Biblia je niečo ako instantný návod na použitie života, ale ako taký má samozrejme svoje limity. Ja osobne považujem za najväčší limit to, že je zapísaná dosť dlho po čase, keď sa udalosti v nej opísané odohrávali. Keď si vezmem len slovenské moderné dejiny a ich rôznorodú interpretáciu - a to ide prosím o udalosti staré menej ako 20 rokov roll tak odmietam veriť, že za stáročia sa na týchto udalostiach nič nepozmenilo. A to sa rozhodne nechcem púšťať o debaty o otm, KTO a PREČO by tieto texty pozmeňoval ZÁMERNE...

No tenhle názor zní docela dost rozumně wink

You cannot know wine by the barrel.

Není tady

#52 17. 2. 2008 13:24

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Viki, Ty ji chceš trestat?

Není tady

#53 17. 2. 2008 13:44

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Damila napsal(a):

Viki, Ty ji chceš trestat?

Ne, proč myslíš. Nechci jí umožňovat a spolupracovat s ní na tom, co se mi hnusí...

Není tady

#54 17. 2. 2008 13:45

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

vlcice_samotarka napsal(a):

no a kdyby po nocich radila s borcem? pohlidala bys?

samo

Není tady

#55 17. 2. 2008 14:58

Vanda
Host

VL. , nestane se, že v bytě budou teda všichni tři? Přeciž manželé kvůli sexu taky nestěhují děti z bytu, já to nechápu. Nebylo by lepší, z tvého hlediska, pohlídat vnuka, když ti ta přítelkyně tak vadí, než připustit výše uvedenou variantu?

#56 17. 2. 2008 15:07

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Viš co? To je tak šílená otázka, a představa, že to neřešim. Tehdy jsou pryč, ve svém bytě... můžu to velmi těžce, (ale můžu) strávit jako "co oči nevidí, srdce nebolí". Myslela jsem spíše na situace, kdy jdou spolu tančit, na večeři, do kina a tak. To fakt ne. Na to hlídací babička nejsem a nebudu. Není v tom zášť, ani zloba, jenom zásada. Pevný postoj. Prostě tomu vztahu nebudu vycházet vstříc.

Upravil(a) ViktorkaLove (17. 2. 2008 15:08)

Není tady

#57 17. 2. 2008 15:23

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Viky, tož neblbni hmm.

Nepohlídáním dosáhneš dvou variant:
1) holky zůstanou doma a budou mít špatnou náladu, což se projeví na Tvém milovaném vnoučeti
2) svěří hlídání někomu cizímu, který může Tvému milovanému vnoučeti nějak ublížit...

Která varianta se Ti víc líbí? hmm
Uvažovala jsem chvíli nad Tvým případem a nějak nemůžu přijít na to, co by moje zbožňovaná dcera musela udělat, abych ji takhle neměla ráda. Nic mě nenapadá.

Není tady

#58 17. 2. 2008 15:24

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Pan sudca, nebolo to zabitie, ani vrazda, len ukoncenie zivotnych funkcii za mojej aktivnej asistencie.
Ale to je predsa to iste.
Nie, nieje, to je len vas pohlad. V skutocnosti je to nieco uplne ine ... Nieco vznesene, prirodzene, logicke. nieje mi jasne, ze nechapete nieco tak jasne hmm

Upravil(a) Oxi (17. 2. 2008 15:28)

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#59 17. 2. 2008 17:28

Vanda
Host

Takže, VL, jít do kina, za zábavou...to jim znemožníš dle svých možností...ale být společně doma všichni..je přijatelnější? Promiň, už se do toho nebudu plést...sama si to znova přečti. A VL, já vím a chápu, že to bolí, jen abys s vaničkou nevylila i dítě.

Upravil(a) Vanda (17. 2. 2008 17:40)

#60 17. 2. 2008 18:08

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Mýlíš se Vando, ale nevadí. Nemyslím JENOM na milovaného vnuka. Myslím KOMPLEXNĚ na ně oba dva, milované, jeho, i ji. On o ničem nerozhoduje. Ona ano. Tak jí v jejím rozhodnutí dělat kravinu nebudu podporovat. Službu k malýmu ať si klidně najme, není blbá ani vygumovaná, aby poznala, kdo ho může zodpovědně pohlídat a kdo ne.
Napadl mě takovej hodně za vlasy přitaženej příklad... tak mě zas nekamenujte...
Zjednodušeně a morbidně: Mami, chtěla bych si píchnout drogu, zakryješ mu prosím oči, aby to neviděl?
(Hádej, co bych udělala?)

Není tady

#61 17. 2. 2008 18:11

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Oxi napsal(a):

Pan sudca, nebolo to zabitie, ani vrazda, len ukoncenie zivotnych funkcii za mojej aktivnej asistencie.
Ale to je predsa to iste.
Nie, nieje, to je len vas pohlad. V skutocnosti je to nieco uplne ine ... Nieco vznesene, prirodzene, logicke. nieje mi jasne, ze nechapete nieco tak jasne hmm

To podľa seba mňa súdiš? Ja si servítky neberiem... ani na čierne myšlienky...

Není tady

#62 17. 2. 2008 18:14

majka.r.63
♥♥♥♥---

Viktorka přeci své dceři nic nekomplikuje. Jenom jí odmítá pomáhat dělat věci, se kterými nesouhlasí. Nic víc, nic míň. Je to její právo - chovat se v souladu se svým svědomím. Tečka - netřeba se obhajovat.

Není tady

#63 17. 2. 2008 18:32

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Majko, dík pussa

grater

Upravil(a) ViktorkaLove (17. 2. 2008 18:34)

Není tady

#64 17. 2. 2008 18:36

Vanda
Host

Viktorko, umím si představit, že to pro tebe není lehké. Držím ti teda pěsti k co nejoptimálnějšímu řešení pro všechny.

#65 17. 2. 2008 18:42

Vanda
Host

majka.r.63 napsal(a):

Viktorka přeci své dceři nic nekomplikuje. Jenom jí odmítá pomáhat dělat věci, se kterými nesouhlasí. Nic víc, nic míň. Je to její právo - chovat se v souladu se svým svědomím. Tečka - netřeba se obhajovat.

Majko.r.63, Viktorka dceři asi situaci komplikuje, svým postojem, svými názory, ne že ne...ale máš pravdu, že je to jejich soukromá věc, a kdo to nezažil na vlastní kůži, těžko pochopí. Fakt jen přeju všem stranám co nejlepší řešení.

#66 17. 2. 2008 18:57

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

majka.r.63 napsal(a):

No hurá, konečně někdo kdo ji nekamenuje.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#67 17. 2. 2008 19:43

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

VL "Zjednodušeně a morbidně: Mami, chtěla bych si píchnout drogu, zakryješ mu prosím oči, aby to neviděl?"

Viky,
žádné kamenování z mé strany, prosím smile - jen diskutuji a zamýšlím se (občas) smile. Myslím, že většinu z nás, přítomných, smile by možná netěšilo, kdyby si jejich dcera našla ženskou. To fyzično mezi ženami si taky moc neumím představit, já na to taky sama za sebe v životě nepřistoupím, to vím bezpečně, smile pořád spíš uvažuji o té duševní rovině.
Jasně, taky budu ráda, když si moje dcera najde fajn chlapa. Ale mrkni na ta všechna zdejší vlákna o tom, jak to mnohé holky s tím chlapem právě nevyhrály... Bude přece lepší, když bude dcera v pohodě a šťastná tím způsobem života, který chce žít... Vůbec si nemyslím, že by někomu ubližovala. Tvůj vnouček by poletoval mezi rozhádanými a nešťastnými "smíšenými" rodiči, zatímco teď vidí kolem sebe dvě spokojené baby - vůbec si nemusí do života odnést nějaké pokřivené zásady. Toho bych se nebála.
Akorát že Tvoje dcera a jí podobné jsou svým způsobem "průkopnicemi" a ti to mají vždycky těžké. Vzpomeň si, jak se někde objevilo před 25 lety snědší dítě nějakého cizince v rodině... Co si vyposlechla jeho bílá matka a to dítě třeba ve škole od ostatních děcek - a dnes je to normálka. Dcera má spolužáky Bulhary, Mongoly, Kanaďany a jsou všichni skvělá parta....
A jednak přirovnání neškodné homosexuality se zdraví škodlivou drogou je trošku "mimo mísu", to ses "uťala" smile. Homosexualita v žádném případě nevede k takové destrukci organismu, jako drogy. Určitě Tě chápu, lehké to není. Ovšem, jak už jsme si kdysi psaly, pořád vztah ženy se ženou není nic proti tomu, kdyby Tvoje dcera dostala rakovinu. Takže klídek. smile
A Tvoje dcera jednou nebude hodnotit jen průběh svého partnerského života, ona si taky v myšlenkách promítne, jestli při ní vlastní mamina stála nebo ne.

Upravil(a) Tercila (17. 2. 2008 19:46)

Není tady

#68 17. 2. 2008 19:55

majka.r.63
♥♥♥♥---

Vando, já si myslím, že pokud VL nepodniká AKTIVNĚ nic proti své dceři, je její jednání vpořádku. Její dcera nemá právo na Viktorku tlačit, aby udělala to, co nechce. Je to o vzájemném respektu. Já nemám nic proti lesbičkám, jenom hájím právo kohokoliv říci "ne".  Samozřejmě, pokud nejde o život ohrožující událost. smile

Není tady

#69 17. 2. 2008 20:01

Vanda
Host

majka.r.63 napsal(a):

Je to o vzájemném respektu.

Naprostý souhlas. smile

Upravil(a) Vanda (17. 2. 2008 20:01)

#70 17. 2. 2008 20:03

majka.r.63
♥♥♥♥---

Viktorko, byla jsem pár měsíců v Sydney a tam je téměř v centru města ulice (Oxford street), která je celá zaměřená na homosexuály. Přes den běžné obchody a obvyklý ruch, večer kavárny a hotely s nápisem "lesbičky a gayové vítáni". Od večera je na této ulici - a je hodně dlouhá - většina párů homosexuálních. V klubech a tančírnách hetero-pár nevidět. Nejdřív jsem byla vykulená a snažila jsem se nezírat. Po pár dnech už jsem si ani nevšimla, jestli kolem prošli hetero či homosexuálové, jestli se objímají dvě holky, dva kluci nebo kluk s holkou.  Je to otázka zvyku. Podstatný, podle mne, je, že dcera prožívá lásku.

Není tady

#71 17. 2. 2008 20:03

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Mě přijde mimo mísu se do Viktorky obouvat proto, že není ochotná hlídat vnuka když má dcera rande (ať už se ženou, mužem nebo co já vím...). Jako babička přece nemá žádnou povinnost hlídat - dělá to dobrovolně a s láskou a sama si vybere a určí kdy.

Neříkám že bych to dělala stejně - nevím, nejsem v její situaci. Přijde mi dost povrchní hlasitě hlásat co já bych, když nemám tu zkušenost. Na některé věci se teď dívám jinak, ale kdo ví jak by bylo až by přišlo na krájení chleba.

Určitě si myslím, že jako matka by měla dceru milovat a podporovat, ale to neznamená že ji bude podporovat i v tom, co sama vidí jako špatné. Určitě by měla dát dceři svobodu konat jak ta uzná za vhodné, ale pokud takové jednání odporuje Viktorčinu přesvědčení a svědomí, nemá jistě žádnou povinnost ho dceři usnadňovat/umožňovat.

Zralá láska přece znamená "budu tě milovat ať už se sama rozhodneš jakkoli", ale neznamená "podpořím tě ve všem, i v tom co si myslím že pro tebe není dobré".

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#72 17. 2. 2008 20:04

majkafa
Host

majka.r.63 napsal(a):

majko, čteš všechno?

#73 17. 2. 2008 20:07

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Ronjo,
nemám dojem, že by se do VL zrovna na tomhle vlákně někdo obouval... Vnímám tu diskuzi spíš jako sepsání různých názorů na jednu problematiku - ostatně Viktorka už je od nás dávno zná, že Viky? smile
Já bych se jen přimluvila za to, aby dnes činila tak, aby ji to třeba za pár let nemuselo vůči dceři mrzet. Protože pak už se to vrátit nedá. sad

Není tady

#74 17. 2. 2008 20:10

majka.r.63
♥♥♥♥---

Ahoj Majkafo, všechno nečtu.

Není tady

#75 17. 2. 2008 20:12

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Viki, nechceš přijet do PARDUBEK?Vezmu tě do jednoho homosexuálního klubu. Hrají tam super hudbu a chodít tam i starší ročníky,jako ty, takže zapadneš. A uvidíš, že ty lesbičky a homosexuálové nejsou špatní. Fakt to je korektní nabídka.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí