Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 15. 2. 2008 11:58

Darka
♥♥-----
Registrovaný: 15. 2. 2008
Příspěvky: 68

Vaření v nádobí Top Moravia

Ahoj Babinetky, dostala  jsem  sadu tohoto nádobí a při prvním pokusu se mi moc nevedlo (roštěnky přírodně jako steak byly tuhé). Má někdo z vás víc zkušeností a poradí? Díky.

Není tady

 

#2 15. 2. 2008 18:20

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Vaření v nádobí Top Moravia

To není nádobím, musíš je prostě dělat déle! 
základ na roštěnky....
http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/fotojjtqobdpwt95504.JPG


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#3 15. 2. 2008 21:16

Darka
♥♥-----
Registrovaný: 15. 2. 2008
Příspěvky: 68

Re: Vaření v nádobí Top Moravia

Bety nedělala jsem je klasicky, ale přírodně jako biftek. Dle návodu jsem neztlumovala zdroj tepla a dodržela jsem doporučenou dobu pečení. Je fakt, že jsem maso neměla naložené, jenom osolené a posypané kořením. O víkendu chci dělat řízky, tak doufám, že výsledek bude lepší. Taky mi není úplně jasné, jestli se trocha oleje dává hned nebo až na rozpálenou pánev a jestli ne nádoby nahřívají na požadovanou teplotu přiklopené poklicí nebo bez. Za rady od všech, kdo v tomto nádobí vaří budu vděčná a uvítám i odzkoušené recepty.

Není tady

 

#4 16. 2. 2008 11:19

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Vaření v nádobí Top Moravia

Podívej, z roštěnce steak neuděláš - to bys musela koupit opravdu svíčkovou, z roštěnce dělej roštěnky a je to, to je o kvalitě masa.... opražit roštěnec jen tak posypaný kořením, to  musí být tvrdé jak bota....
Já dávám olej hned a nikdy nepálím prázdou nádobu.  Olej rozehřívám bez pokličky ale myslím že je to naprosto jedno jestli s pokličkou nebo bez. Jelikož ale smažím bez pokličky, tak mi přijde zbytečné ji špinit na rozehřívání oleje.


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#5 16. 2. 2008 18:20

Darka
♥♥-----
Registrovaný: 15. 2. 2008
Příspěvky: 68

Re: Vaření v nádobí Top Moravia

Bety, já používám maso z roštěnce třeba jako "Vídeňskou roštěnou", nasolím, opepřím, lehce obalím v hl. mouce a dělám na pánvi jako minutku. Posypu dozlatova upraženou cibulkou a nemá to chybu. Nikdy jsem to tuhé neměla. Taky občas maso naložím a zase dělám přírodně. Myslím, že jsem  měla maso naložit a snížit trochu plyn. Příště zkusím, snad to bude lepší. Jestli jsem to správně pochopila, tak se taky nedržíš přesně doporučených pokynů, když smažíš bez pokličky ( v návodu doporučují prvních 10 minut s poklicí, poté obrátit a dosmažit bez poklice ). Ve vaření nejsem žádný začátečník, ale dosud jsem používala klasiku nerezové nádobí.

Není tady

 

#6 16. 2. 2008 18:27

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Vaření v nádobí Top Moravia

Já ty návody ani nečetla, musím se přiznat že vůbec nevím jestli je mám, ten kastrol používám tak asi 6 let odhadem a vařím v tom úplně stejně jako v ostatním nádobí....


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#7 16. 2. 2008 22:24

Darka
♥♥-----
Registrovaný: 15. 2. 2008
Příspěvky: 68

Re: Vaření v nádobí Top Moravia

Bety, díky, budu zkoušet a napíšu jak to jde. Snad se časem dopracuji k tomu, že zvládnu vaření tří jídel současně a využiji ten parní systém.

Není tady

 

#8 17. 2. 2008 18:49

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Vaření v nádobí Top Moravia

Tak to se přiznám že nemám ani nedělám, já mám jenom tenhle kastrol a dělám v něm všechno ale klasickým způsobem, vaření v páře mě vůbec neláká. Co se týká vaření jsem hodně konzervativní, upřednosňuju klasiku...


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#9 16. 2. 2009 14:17

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Vaření v nádobí Top Moravia

wink tak jsem se nechala zlomit a zakoupila parní hrnec, ovšem ne Top Moravia, ale Tefal a musím opravit svůj názor na vaření v páře! Koupila jsem ho původně jenom na knedlíky, ale už jsem v něm dělala spoustu jídel a jsou vynikající. Ovšem knedlíky z parního hrnce jsou nepřekonatelné, ať přílohové nebo ovocné! storstark


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#10 30. 5. 2009 12:46

jirinecka
♥------
Registrovaný: 30. 5. 2009
Příspěvky: 1

Re: Vaření v nádobí Top Moravia

Ahoj kuchařinky. Taky mi manžílek udělal radost tím nádobím, ale po přečtení návodu jsem zjistila, že to bude nějaká finta výrobce. Na ten slavnej titan se totiž nemůže kovem. A v obchodě jsem se pak dověděla, že je to to stejný co ETA nádobí. A ti hlásí, že je to švýcarská značka. Takže hranatý kastrolek jsem odstavila a dál vařím na Ballarini. Je to o hodně lepší nádobí a i vaření v něm je podstatně příjemnější. Doporučuji to všem, mám to z dovolené v Itálii nebo nějakého zájezdu a vím, že i u nás to někdo vozí.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů