29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj Babinetky, dostala jsem sadu tohoto nádobí a při prvním pokusu se mi moc nevedlo (roštěnky přírodně jako steak byly tuhé). Má někdo z vás víc zkušeností a poradí? Díky.
Není tady
To není nádobím, musíš je prostě dělat déle!
základ na roštěnky....
Není tady
Bety nedělala jsem je klasicky, ale přírodně jako biftek. Dle návodu jsem neztlumovala zdroj tepla a dodržela jsem doporučenou dobu pečení. Je fakt, že jsem maso neměla naložené, jenom osolené a posypané kořením. O víkendu chci dělat řízky, tak doufám, že výsledek bude lepší. Taky mi není úplně jasné, jestli se trocha oleje dává hned nebo až na rozpálenou pánev a jestli ne nádoby nahřívají na požadovanou teplotu přiklopené poklicí nebo bez. Za rady od všech, kdo v tomto nádobí vaří budu vděčná a uvítám i odzkoušené recepty.
Není tady
Podívej, z roštěnce steak neuděláš - to bys musela koupit opravdu svíčkovou, z roštěnce dělej roštěnky a je to, to je o kvalitě masa.... opražit roštěnec jen tak posypaný kořením, to musí být tvrdé jak bota....
Já dávám olej hned a nikdy nepálím prázdou nádobu. Olej rozehřívám bez pokličky ale myslím že je to naprosto jedno jestli s pokličkou nebo bez. Jelikož ale smažím bez pokličky, tak mi přijde zbytečné ji špinit na rozehřívání oleje.
Není tady
Bety, já používám maso z roštěnce třeba jako "Vídeňskou roštěnou", nasolím, opepřím, lehce obalím v hl. mouce a dělám na pánvi jako minutku. Posypu dozlatova upraženou cibulkou a nemá to chybu. Nikdy jsem to tuhé neměla. Taky občas maso naložím a zase dělám přírodně. Myslím, že jsem měla maso naložit a snížit trochu plyn. Příště zkusím, snad to bude lepší. Jestli jsem to správně pochopila, tak se taky nedržíš přesně doporučených pokynů, když smažíš bez pokličky ( v návodu doporučují prvních 10 minut s poklicí, poté obrátit a dosmažit bez poklice ). Ve vaření nejsem žádný začátečník, ale dosud jsem používala klasiku nerezové nádobí.
Není tady
Já ty návody ani nečetla, musím se přiznat že vůbec nevím jestli je mám, ten kastrol používám tak asi 6 let odhadem a vařím v tom úplně stejně jako v ostatním nádobí....
Není tady
Bety, díky, budu zkoušet a napíšu jak to jde. Snad se časem dopracuji k tomu, že zvládnu vaření tří jídel současně a využiji ten parní systém.
Není tady
Tak to se přiznám že nemám ani nedělám, já mám jenom tenhle kastrol a dělám v něm všechno ale klasickým způsobem, vaření v páře mě vůbec neláká. Co se týká vaření jsem hodně konzervativní, upřednosňuju klasiku...
Není tady
tak jsem se nechala zlomit a zakoupila parní hrnec, ovšem ne Top Moravia, ale Tefal a musím opravit svůj názor na vaření v páře! Koupila jsem ho původně jenom na knedlíky, ale už jsem v něm dělala spoustu jídel a jsou vynikající. Ovšem knedlíky z parního hrnce jsou nepřekonatelné, ať přílohové nebo ovocné!
Není tady
Ahoj kuchařinky. Taky mi manžílek udělal radost tím nádobím, ale po přečtení návodu jsem zjistila, že to bude nějaká finta výrobce. Na ten slavnej titan se totiž nemůže kovem. A v obchodě jsem se pak dověděla, že je to to stejný co ETA nádobí. A ti hlásí, že je to švýcarská značka. Takže hranatý kastrolek jsem odstavila a dál vařím na Ballarini. Je to o hodně lepší nádobí a i vaření v něm je podstatně příjemnější. Doporučuji to všem, mám to z dovolené v Itálii nebo nějakého zájezdu a vím, že i u nás to někdo vozí.
Není tady