29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj všechny, mám vcelku trápení, které asi v těchto dnech bude zajímat mnohé z nás. Jsem v 8 týdnu a trápí mě bolest v krku, co berete na v podstatě na angínu či chřipku?
Děkuji za příspěvky
Vališ
Není tady
Vali, pokud jsi těhotná a začíná Ti angína, neváhej a zajdi si k Dr - v těhotenství není dobré zkoušet na sobě nějaké pokusy... pokud to Tvůj stav bude vyžadovat, dostaneš nějaké léky, jinak určitě doporučení na vyležení a neschopenku
Není tady
Vali: no opravova angina se vetsinou leci antibiotiky, to by musela potvrdit lekarka(ke ktere bych byt tebou sla), más teploty? na teplotu jsem mela povoleny paralen, jinak na krk vetsina veci je zakazana, muze se septofort, vincentka - kloktat i pit, propolisove cucaci pastilky jsem mohla, no a na rymu - vincentka do nosu, nebo detske kapky do nosu(neprehanet to), zalezi co ti je.... je rozdil mezi chripkou a anginou....
Pokud mas ale teplotu - k lekari... v tehotenstvi je to lepsi s doktorem resit
Není tady
vali, souhlas s lenkou, jdi k dr. Jestli to je angína, tak si s ní nezahrávej. Na angínu jsou jedině antibiotika - a penicilin se v těhu může
Upravil(a) Petruša (15. 2. 2008 10:08)
Není tady
Vali, mně přepadlo bolení v krku na konci 5tt, tak jsem poctivě kloktala Vincentku smíchanou s kuchyňskou solí - téměř každé 2h,napařovala nohy v horké vodě, hodně odpočívala a pila. Koukala jsem, že Orofar, Stepfen a podobný se v těhu buď nedoporučujou nebo nesmí. Na krčním mi řekli, že můžu Bioparox, ale zase gyndr. říkal raději ne. Tak jsem to řešila tou Vincentkou. Drřím pěsti, ať to brzy přejde!
Není tady
Kazdopadne to chce vylezet - pit cajicky, ovoce, .... žádný courání někde po venku....
Není tady
Vali, ještě jednu "technickou" Dr. mi při minulém těhu doporučila Septofort - je vhodný i v těhotenství
jinak mně osobně na škrábání v krku pomáhá včelí med - dát si trochu na lžičku a sníst
případně čaj s medem (ale med nesmíš rozpustit v čaji, který by měl víc než 37°C, aby se nezničily ty účinné látky
)
Není tady
Ja jsem se ted lecila taky medem. Docela dobry je udelat si cibulovej caj a do toho med. Jinak na zahleneni (ryma, kasel) je super cibulovej sirup, hezky se po tom odkaslava a i na tu rymu to dela dobre.
Není tady
Na bolest v krku Hexoral-cucavé,naprosto bezpečné,sama jsem to v těhu užívala,jinak klidně Paralen.
Není tady
Já měla přírodní antibiotikum - Bioparox - je to sprej do krku i do nosu, a pak cucací bioaktivní Influ-zinek, to mi dost pomohlo, rýmu jsem měla snad prvních 6 měsíců v kuse a nachlazená jsem byla asi tak 3x z čehož poprvý dost a dostávala jsem se z toho 3 týdny, ale Vojtíšek je zdravý a spokojený miminko. Tak ať je brzy líp
Není tady
ahoj holky, můžu mít taky dotaz, nebo spíš prosbu. Jsem nachlazená, teploty nemám, jen hroznou rýmu a to bych ještě přežila ale neskutečně mě bolí hlava a díky // brufen nepřichází v úvahu.
Budu vdečná za cokoliv co pomůže a především neublíží mým // DĚKUJI!!!
Není tady
Ahoj, zkusila bych paralen, možná se napařit nad hrncem s horkou vodou a rozpuštěnou solí, to by mohlo spustit rýmu.
Není tady
Dannylla napsal(a):
Ahoj, zkusila bych paralen, možná se napařit nad hrncem s horkou vodou a rozpuštěnou solí, to by mohlo spustit rýmu.
Díky, asi to zkusím!
Není tady
Gabi,
cibulovy caj nevim, ale taky to resim, boli me uz tri dny v krku a neni to lepsi. A nasemu doktorovi neduveruju, kdo vi, co by mi dal.
kolegyne mi doporucila caj ze zazvoru
popr. cibuli nakrajet na kosticky, k tomu med a nechat to prolezet pres noc, pry se vytvori do rana vodicka a tu si snis k snidani, taky to dneska zkusim, i kdyz mi to prijde hrozna kombinace - cibule s medem po ranu, ale kdyz to pomuze, budu rada.....
Není tady
Tak já tohle řeším už 4den Na teplotu zvýšenou jsem si dala paralen 2x1tbl 2dny A na bolest v krku hašlerky a litry horkého čaje, pak med samotný... No a ted se půjdu na rýmu napařit a v lékárně mi dala na kašel vincentku sirup..asi něco nového.
A pěkně ble...a cucám ho.
Není tady
V prvnim trimestru by se fakt nemelo uzivat temer nic:( Pokud je nejhur tak max. paralen... Pozdeji uz je vyber lepsi, me se moc osvedcil treba Preventan, pokud na me neco lezlo, dost pomohl - da se brat i v tehotenstvi (krome toho 1.trimestru) i pri kojeni. Na boleni v krku je z tehle rady skvely Preventan Quatro. Ale lespi je to nenachat nahode a zajit k MUDr.
Není tady