6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Poraďte mi někdo recept, jak naučit ty prcky polykat práek. Sem u z toho zoufalá, má 7 letá holka se teď potýká s antibiotiky, zkouela sem práek rozpůlit, rozčtvrtit, ale prostě ne, hned se nadavuje, brečí, e to nejde. Rozmačkání je a poslední monost, kdy máme vzít práek je to oboustranný stres, já hned ztrácím nervy, ona hned fňuká... Achjo!
Není tady
Monco, moc te neuklidnim. Moje 11ti leta slecna se to dodnes nenaucila a ja jsem to uz proste vzdala. Ja znam nekolik lidi dospeleho veku, kteri maji nazvala bych to averzi, nadavuji se atd. a vzdycky jsem se tomu smala. Tak to vypada, ze moje dcera bude jednim z nich.
Není tady
My taky mackame a rozpoustime ve vode nebo v trosce tepleho caje co se da.
Není tady
Musí to dělat (podávat) někdo, kdo nekompromisně ty "divadýlka" neveme...
... navaluje se ti? vyblije? dostane dalí, ptz. je pro tvé zdraví nutné, abys to snědl/snědla...
... čím rychleji polkne, tím to utrpení bude kratí...
a tak podobně, tohle není o smlouvání...
Není tady
U nás to byl vdycky taky problém. Děti se to naučily polykat a nedávno, a to jen hladké tablety. Ostatní musím drtit, nebo podat v sirupu.
Je pravda, e se v tom fakt musí nekompromisně, tady je nějaká empatie spí na kodu, ale je to těké.
Manel dodnes práek bez rozkousání polykat neumí, má to po své babičce. Prostě to je fyziologický reflex a s tím moc nehne.
Raději bych to tedy rozdrtila. Pak se vymlouvat dítě u nemůe a bez řečí musí spolknout.
U nás taky byly protesty a odmlouvání...kolikrát jsem musela zakřičet, kdy se ličkou plnou odměřeného sirupu s ATB děcko kolem sebe mávalo rukou a odstrkovalo to, e to nechce! Já s hrůzou, e dávku vylije (muselo se to dobrat celé), jsem musela být tvrdá.
Jednou dolo k tomu, e jsem musela na uní běet pro dalí recept na ATB (měl otitidu), protoe syneček se při praní o lék tím lékem polil...
Tak přeji pevné nervy, a věz, e to se fakt časem zlepuje, jak je dítko rozumnějí.
Není tady
U nás funguje toto:" Jse nemocný, práek(drtíme a jíme na ličce v čaji) ti pomůe", "stejně si ho musí vzít, tak a to má za sebou" a nejúčinějí je "jestli si ho nechce vzít ode mě, tak musíme jet za panem doktorem a ten ti ho dá", záměrně neříkám za paní doktorkou, za kterou normálně jezdíme, abych mu ji nezhnusila, páč jí má rád. A samozřejmě následuje obrovská pochvala. Ale teď u syn (5 let) jí práky kupodivu docela dobrovolně a mladí dcerka ( 2 roky) se mu chce vyrovnat, take po troe vysvětlování ho sní taky.
Není tady
u nás je to přesně tak - syn 6,5 let...stejně to musís spolknout bude Ti pak lépe..." nebo musíme do nemocnice...taky ne k naí doktorce...a funguje to...a e jsem nemocní HODNE často!!!
Není tady
Kdy jsem byla malá, tak se mi práky musely drtit, pak a časem okolo 10.,12. roku jsem byla schopná je spolknout rozčtvrcené.
Normální práek jsem byla schopná polknout a v dospělosti. Jetě i teď se mi stane, e mi práek uvízne někde v krku a já jsem z toho úplně hotová.
Pro dítě "nepolykače" je to tak velký stres, e jetě kdy ztrácí nervy máma, tak to musí být zbytečně náročná situace.
Neře to, buď trpělivá, rozpitvej to na práek a buď ráda, e to polkne. Protoe chu rozpajcovaného antibiotika je taky pěkně hnusná.
Chudáci děti co musí jíst léky nekompromisně, je mi jich líto.
Není tady
S dětma je to těké, já mám 2,5 letého syna, který byl teď němocný a musel brát ATB. Navíc měl předtím vysoké teploty, take jsme museli dávat do zadečku čípky Nurofen, který mi syn u odmítá - nenechá si nic dávat do zadečku, ani měřit teplotu. ATB byly v tekuté formě a syn mi nevzal do úst ani ličku, a kdy jsem to dala do pití, a říkala jsem mu, e mám pro něj výbornou ávičku. Děti, takhle malé, se holt musí obalamutit :-)
Není tady
Adamcik napsal(a):
S dětma je to těké, já mám 2,5 letého syna, který byl teď němocný a musel brát ATB. Navíc měl předtím vysoké teploty, take jsme museli dávat do zadečku čípky Nurofen, který mi syn u odmítá - nenechá si nic dávat do zadečku, ani měřit teplotu. ATB byly v tekuté formě a syn mi nevzal do úst ani ličku, a kdy jsem to dala do pití, a říkala jsem mu, e mám pro něj výbornou ávičku. Děti, takhle malé, se holt musí obalamutit :-)
Jo, to znám - nurofenové čípky jsem do synátora nedostala od zhruba roku a půl, tak jsme přeli na sirup.
Není tady
no tak u nas je to stejne. Muj syn, 2 roky, tak vubec nechce ATB. Bylo to strasne. Musela jsem mu prisednout ruky nohama a to tak, ze jsem nohama vlastne i drzela hlavicku, aby ji nemoh otacet. Strasneee! Kamaradka mi taky poradila zabalit dite do osusky tak, aby tam melo i ruce a nemohlo se branit. No jsou ruzne metody. Kdyz to ale jinak nejde...Ja to ale nachapu, proc ty ATB delaji tak strasne sladke. Napriklad Nurofen na horecku spolke uplne v pohode, ale ty ATB jsou az moc sladke.
Není tady
Já mám problém polykat práek i ve 33ti. U dětí se snaím co jde pořizovat v sirupu a kapkách, nebo pak výkací a nebo rozpoutíme v pití. Já to trápení vech vzdala. Jednou ji to polykání práku nejde, tak hledám alternativy. I antibiotiká jsou dnes u na trhu jako sirup. Tak se ptejte, drím palečky.
Není tady
Vzpomínám na babičku, ta se nikdy nenaučila polykat práky. Dcera 6 let je neumí spolknout, ani čtvrtky, take kdy u něco, kupuju sirup nebo čípky.
Upravil(a) dusička (27. 4. 2013 17:23)
Není tady
Ja mam problem spolknout prasek dodnes. Neni to zadny divadylko nebo naschval, ja se proste zacnu reflexivne davit. Vubec nesmim hlavu zaklonit, ale predklonit.
Musim az na tri pokusy.
Není tady
sahleb napsal(a):
Ja mam problem spolknout prasek dodnes. Neni to zadny divadylko nebo naschval, ja se proste zacnu reflexivne davit. Vubec nesmim hlavu zaklonit, ale predklonit.
Musim az na tri pokusy.
Takhle to má syn - a ten si u jako dítě zvykl práek vloit do úst a okamitě ho rozkousat Ptala jsem se ho, jestli mu nevadí ta hořká pachu - prý ne
Není tady
Já jsem problémy s polykáním práku nikdy neměla, spolknu klidně i hodně veliký multivitamín, ale bratránkovi museli kadý práek vdycky rozdrtit a podat na ličce v sirupu a rychle nechat zapít čajem.
Není tady