29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Možná ne ty, ale slyšela jsem to stokrát a přiznávám to bez mučení.
Není tady
mashanka napsal(a):
Já prožívám únor stejně, jako ostatní měsíce. Když je 10 pod nulou, jsem ráda, že není 20, když fouká studený vítr, jsem ráda, že k tomu ještě nesněží a když sněží, jsem ráda, že bude chvíli bílo. A když je nejhůř, padají ho-vna s hákama, fouká vítr a lidi v tramvaji na sebe prskají, nadávají a jsou nepříjemní, jsem ráda, že na rozdíl od nich jsem optimista a umím na všem najít něco pozitivního. Všechno vnímáte tak, jak se rozhodnete to vnímat
A když umírá někdo blízký na rakovinu, tak si řekneš, že něco končí a něco dalšího se začíná... Tenhle pozitivismus za každou cenu je zhouba. Ale ty to nemyslíš doopravdy, jen si hraješ se slovíčky.
Není tady
Oxi napsal(a):
Uplne ste zabudli na povodne, stipajuce komare a ine lakocinky
Povodně jsou jen taková třešnička "za odměnu", jen tu a tam. :-)
Není tady
Jenom ty tresnicky za odmenu neprivolavejte!
Není tady
sunyata napsal(a):
Jenom ty tresnicky za odmenu neprivolavejte!
Něco mi říká, že jich letos bude úroda.
Není tady
Fakt jo?
Není tady
chromý zlý dědeček napsal(a):
mashanka napsal(a):
Já prožívám únor stejně, jako ostatní měsíce. Když je 10 pod nulou, jsem ráda, že není 20, když fouká studený vítr, jsem ráda, že k tomu ještě nesněží a když sněží, jsem ráda, že bude chvíli bílo. A když je nejhůř, padají ho-vna s hákama, fouká vítr a lidi v tramvaji na sebe prskají, nadávají a jsou nepříjemní, jsem ráda, že na rozdíl od nich jsem optimista a umím na všem najít něco pozitivního. Všechno vnímáte tak, jak se rozhodnete to vnímat
A když umírá někdo blízký na rakovinu, tak si řekneš, že něco končí a něco dalšího se začíná... Tenhle pozitivismus za každou cenu je zhouba. Ale ty to nemyslíš doopravdy, jen si hraješ se slovíčky.
Myslím to vážně - opravdu jsem taková, ale trvalo léta, než jsem se k tomu vypracovala. Mimochodem, nechápu Tvoje srování počasí s rakovinou. A i kdyby se to dělo, v té chvíli je zapotřebí být dotyčnému do poslední chvíle sluníčkem a ulehčit mu každou minutu. Skuhrání mu nepomůže
Není tady
Oxi napsal(a):
Uplne ste zabudli na povodne, stipajuce komare a ine lakocinky
Povodně jsou jen taková třešnička "za odměnu", jen tu a tam. :-)
Umřít žízní je ještě horší, než mít plný barák vody
Není tady
mashanka napsal(a):
Zephyre,
když nemůžeš změnit realitu, máš ještě vždy možnost si zvolit, jak ji budeš prožívat. Samozřejmě v neutrálních situacích (jako je třeba názor na měsíc únor) je to mnohem snazší.
Každý podle svého naturelu. Tebe není možno přinutit k optimismu, bo takový nejsi.
Ostatní zas nechtějí hledat černo v každé situaci.
Žádný extrém není zdravý, ale musí existovat, abychom věděli, co je zlatá střední cesta.
Pochop, že stejně tak, jak Tebe vytáčí optimismus, ostatní sere tvůj pesimismus.
Měla jsem jednoho kolegu, který byl takový, že všechno na světě bylo na ho :-), ve všem viděl to špatné, nadával, bručel.
Upil se k smrti. V opilosti hledal únik.
To není Tvůj případ. Tebe sežere něco jiného, než alkohol, ale bude to Tvoje volba. Jen prosím, do své jámy nestahuj ostatní.
Vím, jak Tě mé řeči musejí štvát, ale já Ti to prostě musím říkat.
Není tady
mashanka napsal(a):
mashanka napsal(a):
Myslím to vážně - opravdu jsem taková, ale trvalo léta, než jsem se k tomu vypracovala. Mimochodem, nechápu Tvoje srování počasí s rakovinou. A i kdyby se to dělo, v té chvíli je zapotřebí být dotyčnému do poslední chvíle sluníčkem a ulehčit mu každou minutu. Skuhrání mu nepomůže
Ulehčit někomu poslední chvíle neznamená opakovat mu cosi o možnosti vyléčení, když žádná reálná není. Naopak, tohle je třeba přijmout, až pak je možné mu ty poslední chvíle nějak ulehčit. Hrát před ním divadlo je absurdní.
Není to snadné, že? Bohužel když to vypadalo před pěti lety, že co nevidět skapu já, tohle divadlo přede mnou zkoušeli hrát. Jenže já poměrně nedávno předtím dělal zkoušku z patologie a tak nějak jsem věděl, jaké jsou moje vyhlídky a co mě s největší pravděpodobností čeká. Že se nakonec zázrak, o který jsem se nijak nezasloužil, stal, to už je věc jiná...
Není tady
Dědečku,
pokud jsi byl tak blízko smrti, o to víc by ses měl radovat z toho, že Ti bylo dopřáno tu ještě být. Vítat každý nový den a děkovat za každý den bez bolesti...
Nějak se té nemoci nepodařilo Ti sdělit to, co Ti nejspíš chtěla říct...
Není tady
Damila napsal(a):
Dědečku,
pokud jsi byl tak blízko smrti, o to víc by ses měl radovat z toho, že Ti bylo dopřáno tu ještě být. Vítat každý nový den a děkovat za každý den bez bolesti...
Nějak se té nemoci nepodařilo Ti sdělit to, co Ti nejspíš chtěla říct...
Podařilo, ale - s novými zkušenostmi to odeznělo.
Není tady
mashanka napsal(a):
Ulehčit někomu poslední chvíle neznamená opakovat mu cosi o možnosti vyléčení, když žádná reálná není. Naopak, tohle je třeba přijmout, až pak je možné mu ty poslední chvíle nějak ulehčit. Hrát před ním divadlo je absurdní.
Není to snadné, že? Bohužel když to vypadalo před pěti lety, že co nevidět skapu já, tohle divadlo přede mnou zkoušeli hrát. Jenže já poměrně nedávno předtím dělal zkoušku z patologie a tak nějak jsem věděl, jaké jsou moje vyhlídky a co mě s největší pravděpodobností čeká. Že se nakonec zázrak, o který jsem se nijak nezasloužil, stal, to už je věc jiná...
Jenže já jsem o žádném divadle a lhaní nenapsala ani slovo. Pod slovem ulehčit jsem měla na mysli zpříjemnit, jak se dá. - ale ty jen prudíš, je zbytečné, něco ti vysvětlovat - moc dobře mě chápeš. Jenže nezapomeň, že mě nenaštveš - jsem přece ten pozitivní člověk. V Tvých nepříjemných reakcích vidím slova : "Prosím, všímejte si mě někdo, udělám pro to cokoli, aby se se mnou někdo bavil, třeba budu i hnusný, jen, aby si mě někdo všiml" -- ostatně, proto s tebou vlastně diskutuji - snažím se, všímat se tě, když to potřebuješ
Není tady
Takže pravdu mal kto: Ty alebo oni? A čo ak sa mýliš aj v niektorých iných prípadoch (Estelka...): Nie je načase pripustiť, že občas sa stane zázrak a že párkrát za život môže mať pravdu aj niekto iný, trebárs s o.d.p.o.r.n.e pozitívnym názorom???
Upravil(a) Selima (17. 2. 2008 0:04)
Není tady
Jak na mě působí únor? No.... zjistila jsem, že jsem více unavená a chce se mi pořád spát. Jinak žádné deprese, nic takového (díky Bohu) na deprese netrpím. Jen mě nebaví třeba tolik doma uklízet, nebo dělat aktivity, které mám ráda. Jsem prostě líná. Ale až bude tak květen, bude venku krásně svítit sluníčko, všechno pokvete a zazelená se, tak ze mě bude zase čipera Už aby to bylo.
Není tady
No dneska se po týdnu manža stavil na den domů z práce, neplánovaně, ale hned se ten únor zdá přívětivější.
Není tady
Únor na mě působí jako chvíle mezi výdechem a nádechem, jako bod, kdy nic není, a tak je možné úplně všechno. Je to jedno z mých transformačních období, jak už mám vypozorováno.
Hrozně moc se mi líbí siluety holých stromů, mráz a sníh je lepší než bláto, ale tak jako tak mám únor ráda, asi proto, že je to takový nedoceněný měsíc.
Únor nemám ráda ale jen proto že vím že se blíží jaro. Prosinec - únor to je super, zabalím se do bund, šál, rukavic, můžu nosit co chci. Jaro - děsný, bláto, na zimní boty teplo, na letní zima, na zimní bundu teplo, na letní lehkou bundičku zima, tak se začínám v oblečení potit. Léto - děs, horko, upocený lidi včetně mě, nedostatek oblečení, sedřený nohy z různých bot - jediný pozitivum jsou zahrádky ve stínu s dobrým pivem a dovolená. Podzim je fajn když svítí sluníčko. Nejlepší je, když svítí sluníčko v zimě a je sníh, to je nejlepší. Bohužel poslední 2 roky není zima to pravý ořechový, ale jinak únor ještě paráda.
Není tady
To jaro se asi fakt blíží, zlepšuje se mi nálada a hádejte, co jsem dostala od ma¨ži ke Dni zamilovaných, tři nerezové koše na odpadky, které jsem chtěla koupit, jeden obrovský, jeden střední do prvního patra a malý do koupelny, no a kytku, ale ty koše jsem fakt nečekala, je šílenec jako já.
Není tady
Somaia napsal(a):
Tak já jako materialistický býk jsem měla vždycky únor ráda, protože je to obvykle nejkratší měsíc v roce
a mě vždycky nějaká ta korunka v měsíčním rozpočtu díky tomu zbyla a to především na drobné radosti pro mě...bo mám k tomu ještě svátek. Takže mě teda únor vždycky byl a je veeelmi sympatico
Ale zase má méně dní a tudíž bys na výplatní pásce měla dostat také méně peněz :-)
Unor je OK z následujících důvodů:
- je víc slunce a den je již znatelně delší
- nejsou Vánoce a žádné povinné oslavy Nového roku, tudíž oslavy nabyly opět spontánnosti a autenticity
- jezdí se pravidelně na hory do Itálie, Francie či do Rakous nebo aspon do Jizerek
- jsou skvělé filmové festivaly jako Projekt 100 a ještě Febiofest (to je zároven skvělé prostředí pro šíření bacilů a virů chřipky)
- člověk není nucen trávit odpoledne ve společnosti rozjívených přátel a jelikož se pořád ještě brzy stmívá, má více času na četbu knih
- a mám narozeniny, takže dostávám dárky. Což je taky fajn.
a co se týče počasí, je jasné, že nejsou vedra a slunce zrovna nehřeje. Ale oproti březnu například, který je více deštivý a někdy deštivý se sněhem, tak nějak rozblemcaný, mi únor přijde snad i lepší :-)
Není tady
Všetko najlepšie, nech už máš narodky kedykľovek...
Není tady
Selima napsal(a):
Všetko najlepšie, nech už máš narodky kedykľovek...
Dekujuuuu!
Není tady
únor na mě ůsobí skvěle..neb mám narozky...
Není tady
Nicolas napsal(a):
Ale zase má méně dní a tudíž bys na výplatní pásce měla dostat také méně peněz :-)
Unor je OK z následujících důvodů:
- je víc slunce a den je již znatelně delší
- nejsou Vánoce a žádné povinné oslavy Nového roku, tudíž oslavy nabyly opět spontánnosti a autenticity
- jezdí se pravidelně na hory do Itálie, Francie či do Rakous nebo aspon do Jizerek
- jsou skvělé filmové festivaly jako Projekt 100 a ještě Febiofest (to je zároven skvělé prostředí pro šíření bacilů a virů chřipky)
- člověk není nucen trávit odpoledne ve společnosti rozjívených přátel a jelikož se pořád ještě brzy stmívá, má více času na četbu knih
- a mám narozeniny, takže dostávám dárky. Což je taky fajn.
a co se týče počasí, je jasné, že nejsou vedra a slunce zrovna nehřeje. Ale oproti březnu například, který je více deštivý a někdy deštivý se sněhem, tak nějak rozblemcaný, mi únor přijde snad i lepší :-)
No jo.... jenže až v březnu!!! V únoru obdržíš peníze za nejdelší měsíc, takže zbydou
Přiznám se Nicolasi, že v tuto chvíli bych potřebovala od tebe více indicií, jelikož jsem pojala podezření, jestli nejseš můj bratr
stejný styl vyjadřovaní... stejný humor... a k tomu narozeniny v únoru... to už začíná být veeeelmi podezřelé.
P.S. Máš sestru???
Únor na mě působí neslaně nemastně I když jako dítě jsem mívala zimu ráda, poslední dobou jaksi takovouhle zimu moc nemusím, tak se těším na jaro a ještě víc na léto...
Není tady