|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Jaké je Vaše tajné přání? Co je pro Vás oním smyslem života? Jak se vyrovnáváte s vlastní smrtelností? A co nesmrtelnost? V jakém smyslu Vás láká? Chcete žít věčně, chcete žít v potomcích nebo snad v paměti celého lidstva?
Trochu filosofické téma, já vím, ale ani to jednou za čas snad neuškodí 
Upravil(a) maricka (13. 2. 2008 16:26)
Není tady
Maričko, tajné přání je tajné, a pokud ho sem někdo napíše, už nebude tajné :-)
Není tady
To moje tajný není
chtěla bych si sáhnout na hvězdy 
Tajný neřeknu 
Není tady
Tak ne zrovna tajné, ale spíše, čeho byste chtěly/i jednou dosáhnout...nejvyšší meta...asi tak.
Není tady
Moje tajne prianie je: pssst, to je preda tajne, nie? 
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
maricka napsal(a):
Tak ne zrovna tajné, ale spíše, čeho byste chtěly/i jednou dosáhnout...nejvyšší meta...asi tak.
Jaj taaak, chcel by som dosiahnut vrchol uz v zakladnom tabore 
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
To úplně nejtajnější přání neřeknu. Je přece tajné. Vlastní smrtelnost mi nevadí..vše je relativní..co víš co bude "potom". A nesmrtelnost? Myšleno jako že věčný život v tomto těle? Přednost bych dal žít v paměti lidstva.
Povím tu několik menších přání...cestovat po světě a poznávat historii..což je moje hobby. A to větší přání? Nyní jsem se dal ve "středním věku" na studia a nahrazuji si to co jsem jako dorostenec zameškal..až odmaturuju chci pokračovat. Ne pro to abych získal lepší práci....ale pro sebe. Pro pocit uspokojení.

Smrteľnosť ma netrápi. Tajné prianie? Mať vzťah, ktorý by ma uspokojoval a zároveň som vďake nemu rástla a napredovala - a dtto by to bolo pre partnera. Pracovať toľko, koľko chcem, nie toľko, koľko musím. Robiť zmysluplnú prácu, vyskúšať si rôzne veci hlavne asi z oboru pomáhania ľuďom. Učiť sa ľahšie cudzie, aj exotické jazyky a môcť si ich vyskúšať v praxi. Učiť raz orientálny tanec(po tom, čo sa ho sama dosť dobre naučím). Byť niečím... neviem, ako to nazvať - patriť k istému bratstvu či sesterstvu (nie sú to SJ
). Chovať psov, točiť kermaiku na kruhu... a žiť. Byť inšpiráciou už svojou prítomnosoťu, svojím bytím... Písať... Uff, to som toho vypotila.
Upravil(a) Selima (13. 2. 2008 17:34)
Není tady
Selimo, to jsou vážně krásná přání...nejvíce mne asi zaujala věta: "Byť inšpiráciou už svojou prítomnosoťu, svojím bytím... Písať... " Jinak já také píšu a psaní je jedním z těch přání...umět opravdu psát, psát krásně...zachytit v něm krásu a tajemství bytí...
Není tady

Ja by som to xcela, ale mám zábrnay, lebo mám v rodine spisovateľa, ktorý aj dostal nejaké ocenenia a prekladajú ho do niekoľkých jazykov... Takže asi nastavil latku vysoko. Čo už - snáď to ešte stihnem, naučiť sa písať...
Není tady
Selima napsal(a):
Ja by som to xcela, ale mám zábrnay, lebo mám v rodine spisovateľa, ktorý aj dostal nejaké ocenenia a prekladajú ho do niekoľkých jazykov... Takže asi nastavil latku vysoko. Čo už - snáď to ešte stihnem, naučiť sa písať...
Sel..zábrany jsou od toho aby se bořily.
Do toho, držím pěsti. 

Ďakujem. Vidím to na blog- pre začiatok. Ale ešte skôr než so zábranami bojujem celoživotne s vlastnou lenivosťou.

Není tady
Selima napsal(a):
Ďakujem. Vidím to na blog- pre začiatok. Ale ešte skôr než so zábranami bojujem celoživotne s vlastnou lenivosťou.
![]()
Blog je docela dobrý nápad. A boj s leností? Když přijdeš na zaručený recept dej vědět, mám s ní též nevyřízené účty. 
Tajné přání? Nemůžu ho říct, bo by mě někteří, kdo mě znáte, nakopali někam. A musím říct, že oprávněně! 
majkafa napsal(a):
Tajné přání? Nemůžu ho říct, bo by mě někteří, kdo mě znáte, nakopali někam. A musím říct, že oprávněně!
Jestli to Tvoje přání nemá v úmyslu někomu ublížit, tak snad ne. Každý máme právo na přání a sny. 
Selimo, slavného spisovatele v rodině? Hmm...a jméno asi neprozradíš, co? Taky bych chtěla mít v rodině spisovatele, alespoň by mi dílko snadněji vydali:-))) ...teď s tím určitě budu mít problémy, takže to ani raději nezkouším posílat do nakladatelství. Ale...možná bych nechtěla, chci se prosadit talentem, ne známostmi...
Ale Selimo, ty určitě začni psát...lenivost nelenivost:-) A pak, psát se sice asi naučíš, ale podle mě to je hlavně o talentu, o jakémsi géniovi v Tobě (jiné vidění světa, jiné vnímání skutečnosti, objevování dosud neobjeveného apod.)
Není tady
Sirius, jsem si jista, že by mi nakopali. Ale to ty neřeš. To je hodně stará záležitost. 
moje přání - mít partnera
a smrtelnost je mi teď sympatická, protože mám záruku, že ten život jednou skončí ..... horší je to u mých blízkých, jen doufám, že půjdu první
Není tady
Moje fyzicka smrtelnost mne nedesi. Hlavne aby to slo bezbolestne.
Není tady

maricka napsal(a):
Selimo, slavného spisovatele v rodině? Hmm...a jméno asi neprozradíš, co? Taky bych chtěla mít v rodině spisovatele, alespoň by mi dílko snadněji vydali:-))) ...teď s tím určitě budu mít problémy, takže to ani raději nezkouším posílat do nakladatelství. Ale...možná bych nechtěla, chci se prosadit talentem, ne známostmi...
Ale Selimo, ty určitě začni psát...lenivost nelenivost:-) A pak, psát se sice asi naučíš, ale podle mě to je hlavně o talentu, o jakémsi géniovi v Tobě (jiné vidění světa, jiné vnímání skutečnosti, objevování dosud neobjeveného apod.)
Neviem, či je slávny, on píše tak skôr intelektuálne náročné knihy... ale odkedy dostal pár cien, tak je pomerne známy... A zistila som, že už je aj v slovenskej učebnici literatúry...
Ale neviem, či vôbec v Čechách o ňom niekto niečo vie... Keď tak napíšem do SZ.
MMch, mne sa najviac páčia jeho poviedky, ale ani zďaleka nie som odviazaná z celej jeho tvorby.., Pikantné je, že ho preložil iaj do arabčiny a hoci v Sýrii, kde kniha vyšla, o nej vcelku nikto nči nevie, je to kuriózne. Navyše mu úplne sprznili meno, vďaka tomu, že tento jazyk neobhsauje dve spoluhlásky z jeho mena.
A bohvie, ako mu sprznili knihu - vraj museli kvôli inej kultúre a cenzúpre vypoustiť kopec pasáží... Našťastie nikto nevieme po arabsky natoľko, aby sme to mohli skontrolovať.
A nosiť slávne meno je na houby... študovala som rovnaký obor ešte predtým než mu začali knihy vydávať, takže to bolo na
a meno mi skôr situáciu sťažovalo ako uľahčovalo... Ďalší príbuzný na škole učil, ale nemala som uňho úľavy, skôr naopak - preháňal nás ako zduté kravy... Že som sa ja v 17 nevydala a nezmenila meno... 
Není tady
A mňa učil Jozef Pavlovič, aj jeho žena, a s ich synom som chodila 9 rokov do triedy, na ňom, (spisovateľovi), nebolo poznať vobec nič zvláštneho, a chlapec... mno, v každom prípade by nikdy nikomu neublížil... na nič iné pozitívne si spomenúť nemožem.
Až do "vdavkov" som písavala velmi aktívne, potom viacmenej tajne.
Že ste to tu nahryzli, spomenula som si, že toto "tajomstvo" možem odtajniť, a kľudne priznať, veľmi by som sa chcela k písaniu vrátiť... a byť aspoň tak úspešná, ako kedysi...
No, a maľovať, tiež už nie tajne, tak to tiež...joj!!!

Není tady

Od J. Pavloviča som mala niekoľko kníh... a vďaka tomu príbuznému som osobne poznala niekoľkých spisovateľov, ale nie vždy bolo o čo stáť... U niekoľkých by som radšej bola ostala pri písomnom "poznaní". 
Není tady
maricka napsal(a):
Jaké je Vaše tajné přání? Co je pro Vás oním smyslem života? Jak se vyrovnáváte s vlastní smrtelností? A co nesmrtelnost? V jakém smyslu Vás láká? Chcete žít věčně, chcete žít v potomcích nebo snad v paměti celého lidstva?
Trochu filosofické téma, já vím, ale ani to jednou za čas snad neuškodí
V nejlepším se prý má přestat. Tak taky doufám, že jednou budu umírat s tím, že jsem zažila krásné věci. Nesmrtelnost - jenom proboha to ne!!!!!!! Mi přijde průměrný lidský život ažaž. V potomcích ale určitě, myslím, že každý asi chce být jednou dobrým rodičem, prarodičem...nebo i kamarádem, známým.
Není tady
tajné přání......hmmm....začít konečně žít tak, abych v domově důchodců, posazená na vozíčku, slepá a hluchá nemusela vzpomínat jen na pracovní úspěchy

Není tady