1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Zdravím vechny v Bambinetu!
Můj dotaz:
Dcera v roce 2007 byla na brigádě.Nevím,jestli si má poádat o roční zúčtování daně,jestli má na to vůbec nárok.
1.zaměstnavatel - uplatněna sleva na dani jako student
- daň za 2007 - 60kč
- výdělek 2007 asi 13600kč
2.zaměstnavatel - neuplatněna sleva na dani
- daň za 2007 - 360kč
- výdělek 2007 asi 2900kč
Jedna účetní mi řekla,e si roční zúčtování podat můe.
Druhá účetní mi řekla,e by jí stejně daň nevrátili,protoe u zaměstnavatele,u kterého neuplatnila slevu na dani,si vydělala méně ne 5000kč.
Vůbec tomu nerozumím.Nevím,co dělat?Děkuji
Upravil(a) Jitka8 (13. 2. 2008 11:08)
Není tady
Roční zúčtování ti provede poslední zaměstnavatel (=ten u kterého si v daném roce pracovala naposled), pokud má příjmy za sebou (=nepracuje u více zaměstnavatelů najednou), jinak si musí podat daňové přiznání a daň si tak vypořádá (=zúčtuje) sama. Ovem dcera byla zřejmě v tom druhém prac. poměru zdaněna daní srákovou, ta se nevypořádává (u jí ji nikdo nevrátí). Teoreticky by tedy mohla poádat prvního zaměstnavatele o roční zúčtování, ale dostane zpět těch 60,- Kč. Tak jestli to má spojené s nějakou dopravou (musí poádat u toho zaměstnavate podpisem na formuláři "Prohláení poplatníka..."), tak by se jí to snad ani nemuselo vyplatit.
Není tady