29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Máte nějaký zaručený tip jak dát do pořádku staré šedo-béžové záclony,
aby byly zase krásně bílé???
Není tady
ja peru v Persilu a zdá se mi nejlepší
Není tady
Kdysi když ještě nebyly v obchodech současné " moderní" výrobky jsem záclony namočila do vany a přysypala k nim jeden malý AZUR a láhev octa. Ráno byla voda černá a záclony jen zářily.
Není tady
Zkus je přes noc namočit do vody se solí a pak vyprat bežně v pračce.Vybělí to i záclony,které jsou zežloutlé od cigaretového kouře...
Není tady
Já dávám sůl i do posledního máchání a chvíli je v tom nechám odležet. Sůl udělá takovou vrstvičku, která záclony malinko zpevní, odráží světlo, takže vypadají jasnější a při dalším praní se spláchne i ss špínou, která zůstane navrchu a ne na látce.
Není tady
Já je namáčím do vody s práškem do pečiva,pak vyperu v bělaminu na záclony a místo aviváže dám tekutý škrob na záclony - uděla "film" a záclony se tak rychle neušpiní a pěkně drží tvar
Není tady
Leta jsem děla se záclonama psí kusy, DoSava, do mlíka, do octa, soli a tak...ale jednou měli Vanish na záclony ve slevě, já si řekla, no, proč né ...a od tý doby nic jinýho nevymejšlím...
Není tady
Používám léta na záclony prací prášek Dato a nedám na něj dopustit. Záclony pořád jak nové, škrob nepoužívám, jen na závěr aviváž.
Není tady
Taky mám Vanish na záclony, ale řekla bych že žádný extra zázrak to není. To spíš ten Vanish na skvrny se mi osvědčil. Malá je pořád upatlaná, takže jsem za něj vděčná...
Není tady
Zkus dát do pračky jedno balení prášku do pečiva, je to babská rada ale prý to pomáhá.
Naštěstí teď máme horizontální provázkové záclony http://www.bytovytextil.com/product/hez … 0909-5472/ a ty se zas tak moc bělit nemusí :-D
Upravil(a) lenkin (12. 3. 2013 11:25)
Není tady
Dato jsem používala, je dobrý. Ale přešla jsem na Bělamin. Příjde mi ještě lepší.
To o té soli teda neznám. Vyzkouším to.
Není tady