Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 12. 2. 2008 9:58

PetraF
♥♥♥----
Registrovaný: 11. 4. 2006
Příspěvky: 214

opakované záněty prudušek

Ahoj všem,bohužel nás od malička trápi opakovane zaněty prudušek,pokažde byla většinou lečba antibiotiky,parkrat se to obešlo i bez nich...take jsem zkoušela jezevčí sadlo,ruzne bylinkove čaje apod...naposledy při zanětu nam byla nasazena antibiotika ikdyž jsme už antibiotika dobrali,stale slyším pískot na těch pruduškach hlavně při námaze-syn je neřízena střela,takže rady dr.typu musí byt v klidu apod...jaksi nejdou realizovat.na radu dr.jsme se obědnali na alergologii-imonoligii,po prohlídce alergoložky nám byly nasazeny tyto leky,ktere budeme brat trvale,(FLONIDAN a BUDIAIR-ROZTOK K INHALACI)tedY do doby než se udělaji testy a zjisti se co zpusobuje ty opakovane zaněty.Ale i přes tyto leky mám pocit,že to prckovi nějak nepomaha.Tak se Vás chci zeptat jestli některa nemate podobne zkušenosti z těmi záněty a naslednou lečbou.předem děkuji za rady.už jsme unavení z toho věčneho navštěvováni dr.lekaren a sezení doma:kapitulation:grater

Není tady

 

#2 12. 2. 2008 10:45

potvurkapodivna
Host

Re: opakované záněty prudušek

Petro,
asi ti nezbyde nic jiného než počkat na vyšetření na alergu a testování, abyste věděli, co malému vadí. Jinak doporučuji otužování, vlhčení vzduchu doma. Máte doma nějaká zvířátka? Koberce, závěsy? Je to horší v zimě nebo v létě?
Nepřemýšlíš o dovče u moře nebo na horách?
Existují taky sirupy na povzbuzení imunity, ale to vše bych projednala až s doktorkou. Pravda je, že ATB jsou pak začarovaný kruh, přechodně snižují imunitu po léčbě, takže se na prcky lepí další a další nemoci.
Těžko se radí, když ještě není známá příčina.

 

#3 12. 2. 2008 11:04

PetraF
♥♥♥----
Registrovaný: 11. 4. 2006
Příspěvky: 214

Re: opakované záněty prudušek

POTVURKO:))DĚKUJI ZA RADU,NÁZOR.I TO MĚ POT̊Í,PROTŽE JSEM UŽ ZE VŠEHO UNAVENA.NIC JINEHO NEZBYDE...PRÁVĚ,ŽE JSME DĚLALI TESTY NA IMUNITU S DĚTSKOU LEKAŘKOU NĚKDY V LETĚ A MĚL JEN NEDOSTATEK ŽELEZA,TAKŽE JSME DOSTALI AKTIFERIN KAPKY,PAK SE MĚLI UDĚLAT KONTROLNI TESTY,JENŽE DR.TAM NEBYLA,PAK BYL ZASE PRCEK NEMOCNY,TAK SE TO PROSTĚ NEUDĚLALO,TAK SI TO SVYM ZPUSOBEM KLADU ZA VINU,ŽE TŘEBA KDYBY SE UDĚLAL TEN TEST V TOM LETĚ NEMUSEL BY SE PRCEK POŘÁD TRÁPIT:-((JARO LETO JE V POHODĚ,ALE KOLEM TE ZIMY JSME VĚČNĚ NA KUPĚ,TAKŽE JE TO HORŠÍ PŘES TO ZIMNÍ OBDOBÍ-TOPNA SEZONA...MOHLO BY TO BYT TÍM?DOMA ZVÍŘATKA NEMAME,PAPA TÉMĚŘ TO SAME NIKDY NEBYLA NĚJAKA REAKCE NA JIDLO,OČKOVANÍ APOD....VĚTRAM NĚKOLIKRAT DENNĚ,ZAVĚSY NEMAME,PRACH UTÍRAM 3TYDNĚ,TAK SAMO VYSAVAM A VYTÍRAM.SP͊E UVAŽUJU NAD TIM MOŘEM A NEBO ZATÍM VYZKOUŠET SOLNOU JESKYNI?.ALE NEVÍM JESTLI BY TAM TAKOVY PRCEK VYDRŽEL.NĚJAKE SIRUPY NA TU IMUNITU MÁME,TAK MULTAKY JSME MU KOUPILA,DENNĚ MÁ JABLÍČKO,BANAN NEBO MANDARINKU.NAŠE DR.UŽ JE Z OTHO TAKY VŠELIJAKA,NEMUŽE HO POŘÁDNĚ DOOČKOVAT.JINAK SE SNAŽILA NAM PRÁVĚ TY ANTIBIOTIKA DAVAT CO NEJMÍNĚ.

Není tady

 

#4 12. 2. 2008 12:21

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 12313

Re: opakované záněty prudušek

Peti, to je úplně jako by jsi psala o mém synovi, začalo to ve dvou letech, a přesně jak ty píšeš, první těžký zánět průdušek byl na podzim, další v zimě, pak na jaře a čtvrtý vlastně do roka od toho prvního zánětu loni na podzim, kde už jsme skončili v nemocnici. Přes léto relativně klid. Bohužel, my už výsledky máme - syn je alergik a astmatik. To co popisuješ jsou totiž úplně přesné známky těchto onemocnění, takže pokud nebudete mít nějaké testy, tak moc moudřejší nebudeš.
Nevím, jak to probíhá u vás, ale u nás to má hodně dramatický průběh, syn je zdravý a během cca 4-5 hodin je absolutně na hromadě, ihned spadáme do těžkého zánětu průdušek, je dušný (hodně), nejí, nepije, není schopen stát ani na nohách. Teď po té hospitalizaci, kdy mu nasadili léky - kortikoidy na astma, se stav mírně zlepšil, no ale vzhledem k jeho diagnóze musíme začít pomalu, na radu alergologa, přizpůsobovat byt jemu - žádné koberce, žádno záclony, žádné zvířata, protialergické peřiny a polštář, povlečení převlíkat každý týden, vysávat matraci apod. No je to boj na dlouho, ale co nadělám? kapitulation

Není tady

 

#5 12. 2. 2008 12:32

PetraF
♥♥♥----
Registrovaný: 11. 4. 2006
Příspěvky: 214

Re: opakované záněty prudušek

Ahoj Andrej,děkuji za příspěvek.U nás to začalo kolem 3měs:(Taky mě ta možnost alergie a astmatu napdla,ale nebudu předbíhat uvidíme co nam prozradí testy.každá nemoc u dětí je běh na dlouhou tra,ale podle mě jsou tohle nemoci ktere ma čím dal tim víc dětí..snad je to tou dnešní dobou,těžko říct.U nás to až tak dramaticky naštěstí neprobíha,u nás začne mírny kašel a většinou to sedne na prudušky,po nasazení antibiotik nebo jinych leku většinou do  5-7dnu ustoupi a prcek je zdrav,my naštěstí pijeme,jíme a děláme vše jako kdyby byl zdrav..i paní dr.vždy říka ty jsi jako nemocny? a směje se,protože prcek řádi ostošest-kolikrat přemyšlim jestli není hyperaktivní:oAle tentokrat po nasazení leku od alergoložky nas to nechce nějak opustit adrží se nas to jako klíště:-((nekašle,normálně jí,pije,spí,ale při zátěži sípe...tak nevím čím to je....držíme palečky at všechno zvladnete

Není tady

 

#6 12. 2. 2008 12:37

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 12313

Re: opakované záněty prudušek

A já zase držím palečky vám, a to dobře dopadne. Koukám na metřík, že chlapeček je ještě malinký, nám ty problémy začali až později, až po druhém roce věku, no a taky pokaždé antibiotika a tak, prostě nic moc. A teď na alergologii nám řekli, že ty projevy alergie se většinou začnou objevovat až kolem toho třetího roku a výše, tak uvidime.

Není tady

 

#7 12. 2. 2008 12:54

PetraF
♥♥♥----
Registrovaný: 11. 4. 2006
Příspěvky: 214

Re: opakované záněty prudušek

děkujeme:))nám právě naše dr.říkala zase at jsem klidna,že ta imunita se ještě pořád vytváři,takže se to do těch 3let muže uklidnit,ale nelíbi s emi že na to jak je malinky měla 6x antibiotika:(přejeme hezky den

Není tady

 

#8 12. 2. 2008 21:50

ita
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 31. 8. 2006
Příspěvky: 2003

Re: opakované záněty prudušek

Dcera měla s dětmi totéž, lékařka na každé nachlazení dávala antibiotika. Pak ji zastupovala starší doktorka a ta tvrdila, že antibiotika zánět zarazí a nevyléčí, časem se opakuje. Tak jsme vařili čaj z majoránky s cibulí, dávali zábal na prsa z teplého oleje a inhalovali, děti pily teplý průduškový čaj. Taky jsme začali otužovat, při sprchování nakonec studenější vodu. Od té doby máme klid, děti onemocní málokdy.

Není tady

 

#9 12. 2. 2008 22:43

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 20. 1. 2006
Příspěvky: 17441
Web

Re: opakované záněty prudušek

Ahoj Petro,
přidávám se do klubu.
Bohužel moje mladší dcera má za sebou už 8 zánětů průdušek, tedy co si vybavuji.
Ale antibiotika měla 2x (jednou to nesouviselo s průduškama).
Postup je u nás takový, že jakmile se rozkucká (cca 2.den) běžím s ní na poslech, nasadíme mucosolvan, další den jdem na kontrolní poslech, ten už začíná být špatný a dostane k mucosolvanu spiropent ( případně při horším poslechu čípek rectodelt) a hned další den na další poslech a Dr kontroluje, zda se to zlepšuje, či zhoršuje. Antibiotika nasazuje až když to co jsem vypsala nezabírá. Případně kontroluje v krvi CRP.
První zánět průdušek měla malá v 5ti měsících.
Od listopadu má preventivně zodac sir a foukátko flixotide. A to po té co si nás málem nechali v nemocnici, první měření kyslíku v krvi bylo pod spodní hranicí, druhé po odběrech které šíleně prokřičela měla na spodní hranici.
Dokonce jí dělali i RTG plic, cca v roce.
Bohužel v lednu měla i přes preventivní léčbu další zánět , ze kterého byla i naše Dr špatná, protože se rozjížděl před víkendem  a dost hrozně, přidala další foukátko ventolin, které jsme první den v podstatě předávkovali, aby se průdušky roztáhly.
Na alergologii se Dr divil že ten zánět měla při těch lékách.
Právě se jí spouští rýma a začíná pokuckávat znovu. Zatím žádné nachlazení nerozchodila, vše skončilo zánětem průdušek. Takže už se bojím co z toho bude.

Musím kupovat stále H.A. mléko.
Na testech se nic nepotvrdilo, ale u takto malých dětí se negativní testy prý předpokládají.

V pokoji nemají přetopeno, denně jim tam několik hodin svítí solná lampička, často v obýváku zapalujeme aromalampu s citrusy co mají čistit ovzduší.


http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

 

#10 13. 2. 2008 0:14

bílá kočka
♥♥♥♥---
Registrovaný: 19. 3. 2007
Příspěvky: 256

Re: opakované záněty prudušek

Ahoj záleží ještě na tom, jaké testy dělali na tvému dítěti. Třeba děti, které mají chlamydie trachomatis, často trpí na průdušky a někdy na zápaly plic. Ještě děti které mají alergii na mléko nebo jinou potravinu, také trpí těmito problémy. Nebo děti, které mají v krvi streptokoka. Z výtěru se to nepozná. Problém může být také plíseň candida, která vzniká již při prvním podání antibiotik u slabších jedinců. Dělali vám tyto testy?


Kočka

Není tady

 

#11 13. 2. 2008 8:57

PetraF
♥♥♥----
Registrovaný: 11. 4. 2006
Příspěvky: 214

Re: opakované záněty prudušek

Ahoj spunte.Jak tak čtu Tvuj příspěvek připada mi to,že prcek je vlastně v pohodě amozřejmě to nemyslím doslova,tak to neber nějak špatně.mě ted tak napadlo,že prcek rano dostava mlíčko a po něm mi přijde,že začne jakoby pískat?nemuže to byt alergie na mleko?možná je to hloupost,ale třeba ne....

Není tady

 

#12 13. 2. 2008 15:16

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 20. 1. 2006
Příspěvky: 17441
Web

Re: opakované záněty prudušek

Petro, psala jsem to tak aby to nebylo o tom jak jsem hotová a na mrtvici, že mám jen pár dnů v měsíci zdravé dítě, že při první nudli jdu do mdlob, protože už tuším jako to skončí, že nemůžeme moc ven a to je pak katastrofa být i se starší dcerou zavřená doma i když venku svítí sluníčko a ostatní děti jdou ze školky na koloběžky a pod.
Malá je v "pohodě", protože opravdu hned s prvním zakašláním běžím na poslech a hned dostává sirupy a preventivně má ty dva léky. A i přes to všechno se každá rýma rozjede do zánětu průdušek.

Uvidíme co řeknou za 3 měsíce na alergologii.
Psala jsem to, protože se tato dýchátka (kortikoidová) dávají jako prevence, takže se mi zdá divné, pokud pořád máte antibiotika, že to nemáte.
Byli jste vůbec na alergologii?


A co na to Dr že chrčí? To vám to nedoléčila?


Kočičko, díky, kouknu na tu krev. Něco jí dělali, ale nevím jestli toto. Ale ten streptokok by se projevil vyšším CRP, ne? Tu kvasinku nevím...
Mléko má hypoalergenní a testy na mléko jí dělali.


http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

 

#13 13. 2. 2008 19:37

bílá kočka
♥♥♥♥---
Registrovaný: 19. 3. 2007
Příspěvky: 256

Re: opakované záněty prudušek

Streptokok se pozná v krvi podle vysokého ASLA, hranice je 200, když je to více je v těle infekce.


Kočka

Není tady

 

#14 13. 2. 2008 21:14

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 20. 1. 2006
Příspěvky: 17441
Web

Re: opakované záněty prudušek

Kočičko díky, zeptám se Dr. a kouknu na tu zprávu z alergologie, jdu raději hned.

Tak na té zprávě to není, tam jsou jen hodnoty Imunologie, co jsou v pořádku.
Ale zeptám se Dr na té alergologii, když jsem se ho ptala jestli příště mám zase vysadit zodac, tak řekl že ne, že testy dělat nebude, jen kdybychom na něco přišli co má zkusit.

Upravil(a) spunt (13. 2. 2008 21:31)


http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

 

#15 13. 2. 2008 22:28

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 20. 1. 2006
Příspěvky: 17441
Web

Re: opakované záněty prudušek

Kočičko, ty se v tom nějak vyznáš?

Já jsem teď něco lovila a trochu nepochopila....
Je to tak, že obvykle se testy provádějí u dětí starších 3 let,protože tam už se případná alergie ukáže, u čím více mladších dětí se dělá, je větší pravděpodobnost, že budou negativní i když za několik měsíců či let jsou testy pozitivní?
A že když jsou pozitivní u maličkých dětí, že jsou to pak opravdu silní alergici?

Chápu to správně?

Čili když teď byly testy negativní, nemáme vyhráno?
Dle těch hodnot z imunologie je to v pořádku. Kožní testy také ( bylo napíchnuto 14 věcí).


http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

 

#16 14. 2. 2008 0:04

bílá kočka
♥♥♥♥---
Registrovaný: 19. 3. 2007
Příspěvky: 256

Re: opakované záněty prudušek

Já čerpám jenom ze svých zkušeností když byli děti menší a měli jsme problémi. Jak je to s úplně malými prcky nevím. O alergii na mléko, se dočteš na www.potravinova-alergie.info  Jinak si zkuste udělat to ASLO.


Kočka

Není tady

 

#17 14. 2. 2008 0:19

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 20. 1. 2006
Příspěvky: 17441
Web

Re: opakované záněty prudušek

Kočičko moc díky.
U nás je problém že můj otec je silný potravinový alergik co si už musí píchnout adrenalin a moje maminka je astmatik, pylový + potravinový alergik sad

Snad se to spraví.
Budem dělat co můžem.


Petro, a nedoporučila vám Dr očkování proti pneumokokovi?


http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

 

#18 14. 2. 2008 13:03

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 12313

Re: opakované záněty prudušek

Spunte, mi to tak přímo řekl lékař na alergologii (byla jsem tam se synem poprvé a v ordinaci jsem strávila neuvěřitelných 70 minut !!! ) , že alergie jako takové se teprve ve skutečném světle začnou objevovat až po třetím roku věku. Bylo to v souvislosti s tím, že říkal, že teď bude jaro, tak uvidíme, jak bude a hlavně na co syn reagovat, a já na to logicky řekla, že přece nijak, že už vlastně třikrát jaro prošel a nebyly problémy....no a to byla ta jeho odpověď, že to teprve začne se rozvíjet. Proto prý u malých dětí ty testy ani nemají extra smysl (dělají se jen ty úplně základní).

Jinak Peti, taky mě udivuje, že má pořád antibiotika, ale dr. to nijak moc neřeší - víš, já mluvím z vlastní zkušenosti, protože já se synem opravdu po tomhle skončila v září v dost vážném stavu ihned v nemocnici, kde mi jasně řekli, že je to zadrbané !!! dětskou lékařkou, a že už se s ním mělo něco dělat dávno a ne ho nechat projít 4 těžkými záněty během roku. A jak už jsem psala, my už mám i astma grater Takže radím asi i přitvrdit na dětskou lékařku, a nedopadnete jako my....já už teď taky vím, že jsem na ni asi byla měkká, no holt vystresovaná matka dumbom

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů