|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ahoj babinetky,za 4 dny mě čeká ples a já si vůbec nejsem jistá ve valčíkových krocích,poradíte mi někdo,prosím????Děkuju!!!
Není tady

http://www.sweb.cz/wrata/tanec/valcik.html
Valčík je postupový, kolový tanec v 3/4 taktu nebo zřídka (spíše dříve) v 3/8 taktu, důraz je kladen na první dobu.
Tento tanec se tančí v páru, a to tak, že jeden z páru vždy uhýbá druhému, který jde dopředu a během prvního kroku otočí celý pár. Zajímavostí je, že byl prvním tancem, který se tančil v těsném uzavřeném standardním držení.
vídeňský valčík - řetěz několika valčíkových melodií za sebou
pařížský valčík - předehra a trio
Typickým příkladem valčíkové melodie je píseň Pásla ovečky.
Není tady
Valčík je nádherný tanec, hlavně když ho tancuji se svým partnerem....ráz,dva,tři....
to vojanda: Doufám, že jsi to nakonec zvládnul...
Upravil(a) Madame_Bovary (9. 3. 2008 11:32)
Není tady
Vojando, písemně se těžko radí, chtělo by to in natura 
Jinak já dodám ještě k předchozím přízpěvkům, že valčík se tančí skutečně na tři doby ( v duchu si lze počítat : raz dva tři ... raz dva tři)
Důraz je na první době , tzn. že první krok děláme delší a pak následují dvě kratší doby , dva kratší kroky , takže: rrraz- dva -tři... rrraz dva tři. Tančí se v páru, držení je standartní: žena má levou ruku lehce položenou na rameni partnera a pravou lehce pokrčenou , zvednutou do výše ramena a vloženou do dlaně partnera. Nic nesvíráme a nedržíme křečovitě . Partner drží partnerku levou ve stejné pozici, pravou má položenou pod lopatkou partnerky. Partner obvykle vede a obvykle se začíná tak , že ukročí levou nohou delším krokem vzad a partnerka pravou vpřed.
Každý krok je veden s mírným pootočením do strany.
První prodložený krok se jeví na oko jako mírné zhoupnutí nebo skluz po parketu další dva krátké kroky jsou na špičkách a tak se to stále opakuje, pár se pohybuje po parketu ve velkém kruhu v jednom směru a zároveň se otáčí okolo své osy.
Madame_Bovary napsal(a):
to vojanda: Doufám, že jsi to nakonec zvládnul...
vojanda je zenska ... ak sa nemylim (a myslim ze sa nemylim) 
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady