Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 8. 2. 2008 8:16

melajzka
♥♥-----

muži a hygiena....

Jak je to u Vašeho partnera? Jak často se myje, resp.sprchuje, umývá vlasy apod..Je to činnost dobrovolná, pravidelná nebo jako bohužel u nás už 25 let to bez dohadování, připomínání z mé strany "měl by ses jít umýt, už ses 3 dny nesprchoval..odpověď - vždyť jsem se neušpinil ....( VŠ vzdělání, práce v kanceláři).

Není tady

#2 8. 2. 2008 8:26

mima
♥♥-----

Re: muži a hygiena....

Můj bývalý se sprchoval jenom po sportu,t.j.út. a čt.,zuby si čistil jenom ve všední dny a jenom ráno,holil se tak jednou za deset dní a spodní prádlo měnil až když bylo na první pohled vidět,že je to potřeba...říkal,že to je normální,že to dělají všichni chlapi.Je pravda,že u jeho rodičů jsem vypozorovala podobné postupy...

Není tady

#3 8. 2. 2008 8:33

melajzka
♥♥-----

zuby si naštěstí čistí denně, i když by kolikrát ráno rád "zapomněl" technika šup sem, šup tam, do kartáčku kouše a saje z něj vodu( jak malé děcko) takže kartáček je tak za 14 dní k nepoužití.. Nalepila jsem pod zrcadlo v koupelně vyobrazení čistící techniky, ale prostě to dělat NEBUDE, protože ho v roce 1961 naučili čistit si zuby šmudláním zepředu dozadu a HOTOVO, prostě to tak bude dělat!

Není tady

#4 8. 2. 2008 8:37

mima
♥♥-----

A když mu řekneš,at se jse vykoupat,vyčistit zuby atd.udělá to?Ten můj v lepším případě,řekl za chvíli...to mohlo být i za dva dny:-),v horším,že je to můj problém když mi to vadí...on se cítí dobře...Aspon jsme uštřili za hygienické potřeby...

Není tady

#5 8. 2. 2008 8:41

melajzka
♥♥-----

pakliže už leží v posteli, tak nevstane, nejde prostě..ještě se cítí být dotčený, že ho buzeruju, že ho jen pozoruju, co dělá a že není špinavý...nechce slyšet, že nemusí skládat vagon uhlí, že se každý člověk v noci potí a sám se necítí....vytáčí mě to k nepříčetnosti, protože já bych mu nemytá do postele nevlezla...už mě to unavuje, a on nechápe, že když se bude sám od sebe chodit mýt, že nemám, co bych mu připomínala...

Není tady

#6 8. 2. 2008 8:43

melajzka
♥♥-----

musím běžet, tak jsem zvědavá, jaké tu najdu reakce, až se vrátím....

Není tady

#7 8. 2. 2008 10:44

janísek
♥♥♥♥♥--

Tak teda u nás naštěstí jedinej problém je to večerní čištění zubů... smile to mu musím připomínat.. smile ale ve všem ostatním je děsná "modelka".. big_smile každodenní sprchování, každý den čistý oblečení atd...

Není tady

#8 8. 2. 2008 10:52

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Bohužel to není jen výsada pánů, znám i několik žen,které se sprchují 2x v týdnu usch
Ono se nic nemá přehánět, každodenní drbání mýdlem do rozedření a koupání nic moc,ale vlažná sprcha je nutná.
Mám chlapa,který není manekýn,ale sprchuje se ráno, večer, po sportu,čistí si zuby 2x denně, používá vždy antiperstpirant  a vůni, strojí se sportovně,ale čistě. Stříhá si nehty a holí se 3x týdně. Strniště se mi líbí. S samy ženy v práci si pochvalují, že voní a je upravený. Říkali mi to na jejich vánočním večírku. Což se o jejich šéfovi říci nedá a taky má 2 VŠ.
Můj otec doma byla taky vždy vymydlený a snad jsem ho nikdy (kromě sobotního fotbalu) necítila potem.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#9 8. 2. 2008 11:06

daika
♥♥-----

Ahojky, tak u nás je to vcelku v klidu, jen jednu věc nechápu - ráno si vyčistí zuby (jeho zubní kartáček vydrží cca týden, tak vypadá jak štětka do wc) a když mi chce dát pusu, stejně mu z ní táhne, nechápu jak tohle zvládá, přitom zuby má naprosto bez jedinýho kazu, ale pusu si vyčistit pořádně neumí. Stejně tak se třeba 3x za den ospchuje (hodně sportovních aktivit) ale vlasy si neumyje, takže stejně "smrdí" :-))) a víte proč si vlasy neumyje? protože mu padají (vzadu na hlavě má trochu kolečko) a když si bude hlavu často mýt, budou mu padat o to víc big_smile jen tak pro info :-) ale voňavkama a antiperspirantama na sobě nešetří, s oblečením je to taky v pohodě, ale trenýky jsou na dva dny, s tím já prostě nehnu - ALE: jedeme-li někam na víkend, bere si pokud možno aspoň troje... jako ženská prostě nejsem schopná určitý věci pochodpit... big_smile

Nejsem ta, na kterou se občas vzpomíná, ale ta, na kterou se nezapomíná...

Není tady

#10 8. 2. 2008 11:12

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Daiko, s těma trenkama to má hodně mužů společných. Já měním i 2x denně kalhotky, třeba když jdu na spinning a pak se osprchuji nevlezu přeci do těch zpocených...
No nic. Asi dokud není vepředu slučíko a vzadu škrtáko, tak je to o.k.lol

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#11 8. 2. 2008 11:21

mima
♥♥-----

ten můj,když odjel na dovolenou beze mě,musela jsem ho vždy zbalit,jinak by jel v plavkách a jednom triku.No,ale stejně mi všechny trenky dovezl zpátky a čistý,chtěl mi ušetřit práci s praním,ohleduplný to muž,že:-)
Parfémy nepoužíval vůbec,není ženská a za ty prachy.Taky se mi stávalo,že když jsem třeba v obchodě ucítila vonavýho chlapa dělalo to se mnou divy.A kolikrát to byl třeba postarší pán:-)

Není tady

#12 8. 2. 2008 11:42

Ladie
♥♥♥♥♥♥-

Tak ten můj je naprosto v pohodě. Sprcha minimálně 1 denně i s umytím vlasů (po každém sportu samozřejmost), zuby 2x denně, holí se tak 2-3x týdně (a to nejen obličej gloria ) Používá antiperspiranty, parfémy, spodní prádlo by na sebe 2 dny po sobě nevzal... Takže já si nemůžu stěžovat stolt

Není tady

#13 8. 2. 2008 12:22

melajzka
♥♥-----

jo, co se týče oblečení tak čisté, hadry značkové, spray používá samozřejmě, po sportu sprcha samozřejmě, trenky jak kdy, taky má pocit, že když je bude nosit dlouho, šetří mi práci :-) a nedovede pochopit, že je to naopak...holí se taky tak 3 krát týdně, ale přesto  - jde mi prostě o tu každodenní hygienu, alespoň sprcha ráno a večer, nemusí ze sebe sedřít kůži a vypotřebovat sprcháč...

Není tady

#14 8. 2. 2008 12:34

ita
♥♥♥♥♥♥-

U nás bez problémů, sprchuje se ráno, aby nešel upocený do práce, prádlo mění denně. Horší je to s pořádkem, kde mu co upadne, tam to nechá, obklopuje se zbytečnými věcmi, všechno je škoda vyhodit, na každé napití a zobnutí něčeho (několikrát za večer) si bere čisté nádobí... Ale zažila jsem pána z vesnice, který měl trenýrky a košili i jako pracovní oděv a sprchoval se s výměnou prádla jednou týdně. Byl tak vychován z domu. V jednom domě, kde jsme bydleli, se mě sousedka přišla ptát, jestli neperu košile na kšeft, když jich tolik suším. Taky u nich bylo zvykem koupat se a měnit prádlo jednou týdně.

Není tady

#15 8. 2. 2008 12:52

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

mima napsal(a):

ten můj,když odjel na dovolenou beze mě,musela jsem ho vždy zbalit,jinak by jel v plavkách a jednom triku.No,ale stejně mi všechny trenky dovezl zpátky a čistý,chtěl mi ušetřit práci s praním,ohleduplný to muž,že:-)

Muj tatik jednou odjel s prateli na kola. Kdyz se po tydnu vratil, tak se ho mati ptala, jestli se myl. Pry, ze jo. Otevrela plastikovou krabicku na mydlo. A to mydlo tam bylo presne jak ho tam dala tj. ZABALENE lol dumbom vissla. Ale priste uz byl chytrejsi. Kdyz jel na kola znova, takna zacatku dovolene vzal zubni pastu. odmackl z ni dvacet cisel a prohlasil, ze vsichni jsou svedky toho, ze si cistil cely tyden zuby lol lol usch. Fakt lahudka.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#16 8. 2. 2008 13:23

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Môj otec sa denne dobrovoľne kúpe a umýva si vlasy -  až tak, že máme najvyššiu spotrebu vody v baráku... A doterajší partneri to mali podobne. Posledný ex trávieval v kúpeľni viac času ako ja, márnivec jeden márnivý smile . Dúfam, že aj tí budúci to budú tak mať, toto považujem za zásadnú vec vo vzťahu.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#17 8. 2. 2008 13:28

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

No trochu z jiného pohledu : "Každý správný chlap má smrdět. Špína pokud neopadává tak hřeje".
ne dámy jak psalo Klubko je to o přístupu k životu a nějakém osobním pocitu čistoty. Mám období kdy nějak vodu nemusím dlouhooo tak ríno a večer a specha jednou za týden a období kdy 2x denně vše od trenclí po kabát.
Jo na tohle nějak dbala svého času armáda ta občas /asi v 90%/ naučila hygieně.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#18 8. 2. 2008 13:31

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Inak, ja som zažila na detskom tábore - ako vedúca - že deti mydlo a náhradnú spodnú bielizeň ani nevybalili... Menšie deti sme kontrolovali, ale odmietali sme kontrolovať puberťákov nad 12 rokov; a to bývali tie najväčšie prasce... ľutovala som ich čistotnejších spolubývajúcich.
Mmch, kamarátka mi prezradila, že majú s mužom oddelené spálne, lebo (citujem) : "On si smrdí u seba a ja mám voňavú, peknú princeznovskú spálničku... Nepotrebujem, aby mi tam nejaký neumytý chlapisko chrápal a smrdel..."  usch Majú mnohoročné šťastné manželstvo - ale asi za túto cenu.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#19 8. 2. 2008 13:32

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

A jeden moravský stréc nás na dovolenke v Egypte poučoval: "Správný chlap musí smrdět ečše aj na fotke..." skurt

Brita

Není tady

#20 8. 2. 2008 13:55

mima
♥♥-----

Já jezdím na tábory jako zdravotnice a když jsem jednoho chlapce poslala po týdnu  do sprchy,tak šel,ale oblékl si stejné věci.Tak jem ho poslala znovu a i převlíct a on šel a oblíkl si to triko naruby:-)
Já myslím,že hygiena je základ,ted když koukám po chlapech,tak první,čeho si všimnu,je jestli jsou čistí a vonaví.A hlavně,když to nevadí mu pro vlastní pocit,jeho problém,ale styděla bych se nechat se prosit od partnera,at se jdu umýt.

Upravil(a) mima (8. 2. 2008 14:14)

Není tady

#21 8. 2. 2008 14:12

helena
♥♥♥♥♥♥♥

majú s mužom oddelené spálne

To my taky - a jeden z důvodů byl právě tenhle a byl velmi rozhodující. Snesu, když chlap není zrovna navoněněj (i když je to velký +), když voní jen tělem, ale čistým. Jenže dobytka, který vystačí v létě týden, v zimě i tři s umytím rukou a převlíká se ve stejných intervalech, holení považuje za změkčilost a pyžamo za ženský kapric ("máš málo prádla?"), to opravdu ne. Prů... je ten, že nikomu nevysvětlím, že bych ho musela koupat a převlíkat pod narkózou - takže chodí špinavej, nevoňavej a celkově značně bezdomoveckého vzhledu - ale ta nestarající se ženská jsem bohužel já. Jemu snad ani nevadí, že už pár let spí jinde a ne se mnou (ve všech významech), jemu nezáleží na dětech, na okolí... detaily nejsou podstatné, ale věřte, že to stojí za h...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#22 8. 2. 2008 15:52

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

usch usch

Brita

Není tady

#23 8. 2. 2008 17:46

jancas
♥♥♥♥---

no u nás je to velmi podobné. já bych do postele neumytá teda nevlezla,ale můj přítel se proste myje jednou za tři dny a už mu musím taky říct,že by se mohl umýt a umýt si vlasy. ze začátku mě to dost vadilo,ale ted už to moc neřeším,jenom po pár dnech mu  řeknu, že by se mohl taky umýt, že nežije v pralese :-) pravda je,že je na to zvyklý z domu,což jsem vypozorovala, když jsme spolu ještě nebydleli a já jenom občas u nich přespávala. Jeho máti ze mě byla ze začátku na nervy,že se každý den myju kvůli spotřebě vody, ale já prostě od našich jsem na to zvyklá. dokonce na chatě kvůli mě vyvrtali studnu a koupili sprchový kout a bojler na teplou vodu,pač já jsem řekla,že pokud se nebudu moci umýt,tak tam víc jak dva dny nevydržím a ty dva dny jen s největším sebezapřením.

http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/25446.png

Není tady

#24 8. 2. 2008 17:50

jancas
♥♥♥♥---

ale jinak co se týče oblečení,tak to zase na sebe dbá. denně čistá košila, antiperspiranty používá tak,že z bytu málem dělá "plynovou komoru" :-)))), holí se co tři dny, ale občas mu to taky musím připomenout,pač se mi líbí hladce oholený :-) jen to koupání nebo sprchování by mohlo být každý den... chjo

http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/25446.png

Není tady

#25 11. 2. 2008 6:55

MajkaMu
♥------

Přečetla jsem si vaše příspěvky a ačkoliv jinak moc nereaguji, nedalo mi abych nenapsala. Nedovedu si vůbec představit, že bychom se doma všichni denně neosprchovali a nevyměnili si prádlo. Zuby si čistíme 2 x denně, manžel se holí denně. A jít do postele neumytí to se nám nikdy nestalo.
Používání antiperspirantů je u nás také běžná věc. Stejně se chovají i naše dnes již dospělé děti a jejich partneři.
Je to všechno asi o výchově a prostředí, ze kterého kdo pochází.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí