27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahojte,u dlouho sleduju babinet,proívala jsem patný období a hledala rady,ale neměla chut se zapojovat.Ted u jsem z nejhorího venku a začínám se zapojovat do normálního ivota...a na co se chci zeptat?
Po 6letém vztahu a 3měsících manelství jsme vztah ukončili.Máme v tom ted u jasno,bylo to z mé iniciativy,ale ne moje chyba.Měli jsme spoustu společných přátel,původně sice jeho,ale za tu dobu jsme se výborně i jednotlivě spřátelili.Bylo nás asi 30,take velká parta,s někým vycházíte líp s někým hůř,s někým naváete i blií přátelství...no a ted se ke mě vichni otočili zády.Nevím,co jim manel navykládal,ale vichni se mi vyhýbají,vídám se jen s jednou kamarádkou a ta to jetě musí tajit před svým manelem.Ale proč,nic jsem jim neudělala..nikdo se mě na nic neptal.....Máte s tím někdo zkuenost?Take mě celou dobu brali jen jako partnerku jejich kamaráda?
Není tady
Svých přátel mám dost,netrpím nedostatkem,spí si říkám proč?To mám u celý ivot rozdělovat přátele na své a na partnerovy?nepoutět si je vůbec k tělu,Vdycky jsem se vemi měla perfektní vztahy,připadá mi to jako nějaká sekta.Zradila jsi jednoho z nás,tudí si nezaslouí nai pozornost...
Není tady
S touto situací zkuenost nemám,jen jsem si vzpomněla na podobnou zkuenost ze koly,ale to u je dávno pryč.Potom u jsem si,asi podvědomě ,k sobě poutěla přátele,které mám dlouhodobě a moje přání je "mít je a na věky"
Ale myslím si ,e pokud se k Tobě otočili zády, ani by si zjistili skutečnost,nemá čeho litovat.A o tom přece přátelství není.
A věř mi,e najde nové a lepí....a třeba i tady na babinetu
Není tady
Ahoj, mě se to samé stalo po pětiletém vztahu. Troku problém byl v tom, e jsem s přítelem začala chodit hned po základní kole, celou střední jsem byla s ním a s "naimi" přáteli. No po rozchodu jsem zjistila, e přátelé to byli jen jeho a mě z "mládí" nezbyl nikdo. Natěstí jsem zrovna nastoupila na V tak jsem měla spoustu moností najít si nové. Teď u bych se jen na partnerovy přátele spoléhat nechtěla, aby se mi nestalo, e zůstanu sama.
Není tady
Spí oni si nezaslouí Tvoji pozornost...
Není tady
"Pritel", ktery se k druhemu kdykoliv otoci zady, nebyl, neni a nikdy nebude jeho skutecny pritel. A pokud je to navic bezduvodne, a v dobe, kdy to ten druhy nejvic potrebuje, se toto pravidlo mnohonasobi...........
Upravil(a) Voyta (7. 2. 2008 15:14)
Není tady
v to doufám:-)
Zaskočilo mě to,myslela jsem,e toto dělají děti na základní kole...kdy se chce kamarádit se mnou,nesmí kamarádit s tím a tím.
Ale je to zvlátní pocit,člověk je zvyklý trávit s někým větinu volného času a najednou to není.Ale to je asi úděl po kadém delím a rozpadnutém vztahu.Učím se ít jinak,chodit na jiná místa,stýkat se s jinými lidmi,bydlím jinde...Vechno je najednou jinak a já myslela,e u mám vechno..Natěstí jsem optimista...bude líp,vím:-)
Není tady
já zaila to stejné...a netrápí mě to..a kdy jsme se se vemi i s bývalým po letech setkala, div mi nelíbali nohy...ale já byla nad věcí...a nebavím se zase já s nikým:-)
Není tady
"Spoloční priatelia" - to je zloité. Oni sa nie vlasntou vinou ocitli v situácii, e si musia jedného z partnerov vybra, no a jeho asi proste poznajú dlhie... Mne vadilo aj ot, e po rozchode sa ma nai spoloční priatelia pýtali naňho, na to, ako sa mám bez neho... Hoci boli v podstate na mojej strane, tak som sa skrátka začala byhýba ja im. Vdy ma rozplakali a ja som chcela radej u ís do budúcnosti a nie stále sa vraca k minulosti...
Není tady
Mimo, byla to nějak parta pokud se otočili "kali" na ně. Nebyli to kamarádi a přátelé, jen skupina lidí která nezná vnitřní hodnotu. Myslím, e najde nové a hodnotnějí přátele. Bude to nějaký pátek trvat ale budu a budou sqělí
Není tady
Díky vám:-)
opravdu mi ti lidi chybí,zaila jsem s nimi dost podstatnou a velkou část ivota ...
A opačně?Kdyby vy jste byli na straně těch přátel?Kamarádíte se s ex vaich kamarádů?A co na to oni?Snaím se je pochopit...
Není tady
Pokud je někdo opravdový kamarád, tak je mi úplně jedno jestli to je ex mého jiného kamaráda nebo ne.. Pokud si s tím člověkem rozumím, tak to prostě neřeim.. to, e se rozeli, je jejich věc, tím se přece můj postoj k ani jednomu z nich nezmění..
Není tady
mima napsal(a):
opravdu mi ti lidi chybí,zaila jsem s nimi dost podstatnou a velkou část ivota ...
A opačně?Kdyby vy jste byli na straně těch přátel?Kamarádíte se s ex vaich kamarádů?A co na to oni?Snaím se je pochopit...
Z vlastní zkuenosti ti píi, e jsem se já a dalích pár lidí ocitla ve stejné situaci. Bylo nutné dát jednomu z bývalého páru přednost. jeliko by oba nemohli pokračovat ve "staré" skupině přátel oba dva s novými partnery. Nebo jeden sám a jeden s novým partnerem... nelo to v ádném případě. Tak nějak samovolně ze situace vyplynulo, e se s námi přestal stýkat ex-partner... ex-partnerka pokračuje s novým přítelem. Velkou měrou k tomu přispělo to, e se ex-partner nechoval při rozchodu příli korektně. Jednou jedinkrát jsem to jetě zaila, e se na akci objevili oba, ale bylo to naprosto neúnosné, křečovité a nakonec nepřijatelné pro vechny.
Jak by sis to představovala??? aby organizovali vai přátelé jednou akci a pozvali tebe a pak druhou a pozvali tvého ex??? Takové věci se prostě dějí často a tak, jak to nakonec dopadne nevyplývá z dobrovolného rozhodnutí kadého jednotlivce ve skupině. Není nutné , abys někoho z něčeho vinila, případně na ně dokonce myslela jako na "proradné" přátele. Je to příli sloité a zamotané, není to jednoduchá situace pro nikoho ze zúčastněných.
vezmi to jako ukončenou etapu svého ivota... není nutné, aby ses nestýkala s nikým, koho jsi měla v oblibě, někomu z nejbliích můe zkusit zavolat a případně se ho i zeptat jak na to pohlíí, ale ance, e by ve pokračovalo hromadně , tak jako před tvým rozchodem je naprosto nulová.
mima napsal(a):
dej tomu čas, teď je to čerstvý, jestli se cítí tvůj ex ublíenej a vykládá jim jak jsi ho odkopla, co od nich můe chtít, vak časem se to vystříbří, s kým kamarádit a s kým ne
Není tady
mima napsal(a):
Ja by som sa asi kamoila, pokiaž by sa medzi nami nič nezmenilo a pokiaž by odo mňa neiadali pod telesnými vyhrákami, aby som s nimi nadávala na "bývalého"... To odmietam.
Není tady
Mima, tuhle situaci jsem nezazila ale kdyz se nad tim zamyslim, tak docela chapu jejich chovani. Kdyby se s moji nejlepsi kamaradkou, kterou znam uz deset let rozesel pritel, s kterym byla dlouho a ja se s nima stykala s obema, tak bych zrejme zustala "na strane" moji kamaradky, protoze jsem ji proste znala driv a vice jsme toho spolu prozily.
Není tady
Kdy se rozeli moji kamarádi po pěti letech (on byl můj kamarád a s ní jsem se spřátelila díky tomu, e spolu začali chodit), tak jsem se vídala s oběma, nebyla jsem na ničí straně. Prostě jednou jsem se sela s ním, jindy zas sní. Oba to věděli a nikdo z nás s tím neměl problém...
Není tady
Petunko, nerikam, ze se okamzite prestat kamaradit s jedinm z paru. Kdybch ale treba videla, ze rozchod byl fakt zly a kamoska je z toho spatna a ranilo by ji, kdybych se stykala s jejim ex, tak bych proste zustala s ni a ne s jejim expartnerem. Ale mluvim ciste hypoteticky, nikdy jsem tuhle situaci nezazila. Proste jen chci rict, ze chovani tech lidi chapu. Nerikam, ze je spravne ale chapu. Navic neznam vsechny podrobnosti te konkretni situace, kterou mima uvedla.
Není tady
¨Samozřejmě nečekám,e budu zvaná na společné akce,ale chodíme na stejná místa,jsme nuceni se potkávat a oni mě ani nepozdraví.Asi to řeím zbytečně,moná je to opravdu normální,e si v téhle situaci musí vybrat.Na druhou stranu jsem po celou dobu vztahu poslouchala,jak jsou rádi,e mě má,byla jsem jediná,kdo ho uměl zkrotit,před tím hrozně řádil,uíval si ivota tak,e o něj měli strach.Je to velice vtipný člověk,musí být pořád středem pozornosti,dost pije,věčné dítě...Několik let jsem byla trpělivá a naprosto tolerantní a vichni tvrdili,e je obdivuhodný jak trpělivě a sláskou snáím jeho výstřelky,no a ted pohár přetekl a ted jsem ta mrcha,která ho chudáčka nechala napospas ...A vichni byli u toho,jak jsem je několikrát obvolávala,e mi nepřiel celý víkend domů,jezdili se mnou po městě a hledali ho.Nejednou mě utěovali,kdy slavil tak moc,e nemohl ani chodit...
Jé,koukám,e jsem se rozpovídala skoro mimo téma:-)
Není tady
Ahoj Mimo, přečetla jsem si Tvoje téma, je mi smutno s Tebou, věř mi. Abych to troku líp pochopila, můu se zeptat, proč jsi ten vztah ukončila?
Není tady
Koukám e vechno se točilo jenom kolem něho, třeba tě akceptovali jen proto, e jsi patřila k němu? Kadopádně, kdyby se mnou někdo nechtěl kamarádit tak jak to píe, tak bych si pomyslela e mě brali mezi sebe jen proto e jsem patřila k jejich parákovi a o takové známosti bych taky nestála, kdy se mnou nechtějí být kvůli mně....
Není tady
No,kdy se skoro 7 let někdo tváří,jako kamarádi,zaívá s nimi vekeré radosti,oslavy,narozeniny,dovolené atd.patně se stím smiřuje.
A proč jsem to ukončila?
Byli jsme spolu skoro 7 let,moje první láska...měla jsem svůj byt,take se ke mě v podstatě hned nastěhoval.Po dalích 5 letech jsme koupili společný byt a po roce mě poádal o ruku.Tady je velký díl mé vinny,nepřemýlela jsem ,po takové době a se společným majetkem mě jinná,ne kladná odpověd ani nenapadla.U tehdy mi mělo dojít,e neijeme jak partneři,ale jak starí sestra s mladím bratrem.Starala jsem se oněj,on mi vůbec nepomáhal,enské práce nedělá a to je podle něj vekerá práce v domácnosti.Jeho největí koníček je sport v TV,take pokud byl doma,nedělal nic jiného.Na sex byl líný,co kdyby mu utekl gol.-)Spával jenom u Tv,take v posteli jsem spala pořád sama.Koupal se 2krát týdně,je přece chlap,ne?Nepohladil,nedal pusu..A já se pořád usmívala.Je toti výborný řečník,take je schopný vás během minuty přesvědčit,e tráva je červená a vy mu to odkývete.Uasné argumenty.Take pokud se mi něco nelíbilo,stejně jsem za to mohla já..Take jsem radi mlčela...vyslo to nastejno.No a tím pádem on měl pocit,e má dokonalý vztah
A ano,ta pravá otázka je,proč sis ho teda brala,e?
Protoe vím,e zamilovanost a láska jsou 2,rozdílné věci,říkala jsem si,e po 6 letech je takový kadý chlap.A co?Nebije mě,nehádáme se,máme byt,auto,miluje děti,má skvělou rodinu,přátele,máme stejné názory na politikt,lidi,hudbu...To nestačí???
A pak mi dolo,ani nevím,jak,e si plánuju čas tak,aby kdy je doma,tam nebyla já...Ano udělala jsem to 3 měsíce po svadbě,věřte mi hrozně se za to stydím,za to,e jsem něměla sílu to udělat před svatbou,za to,e jsem mu dala naději,ale víte kdy mi teprve dolo,e nee?Kdy se vichni začali ptát,co děti.V tu chvíli mi dolo,e ne.Jsem zrozvedené rodiny a nechci,aby tak vyrůstaly mé děti...
Take ted začínám znovu,v cizím byte,s hrstkou přátel,rodinu mám 150 km daleko,ale...jsem spokojená,ulevilo se mi...hroyně
Není tady
Mimo, podle toho co pises asi nebylo, o co stat. Nedovedu si predstavit nekomu tvrdit, jak jsem rada, ze je po boku me nejlepsi kamaradky (napr.) a pak ho ani nepozdravit.... Tohle by me taky ranilo.
Není tady