8. června : Váení uivatelé, v současné době pracujeme na vylepení stránek Babinet.cz, co můe způsobovat občasné výpadky či problémy spojené zejména s přihlaováním. Na odstranění problémů a doladění detailů usilovně pracujeme. Děkujeme za pochopení. 8. června : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 28. května : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! |
|
|
Nevíte jestli na mě manel můe uplatnit slevu na daních na manelku (v daň. přiznání ř. 65a) §35ba ) 4200 Kč , kdy jsem na rodičovské dovolené a beru rodičovský příspěvek 7600 ? Někde jsem četla , e dávky sociální podpory se nepočítají do příjmů . Patří tam i ten rodičovský příspěvek tak , aby se ta sleva dala uplatnit ? Děkuji.
Není tady
Třeba i tohle trochu pomůe
http://fincentrum.idnes.cz/jak-vyplnit- … osobni_hla
Není tady
Díky. Stejně jsem z toho jelen. Společné zdanění manelů dělám . Vím , e se rodičovský příspěvek nepočítá do příjmů na vypočítání dílčího základu daně. Za odkaz na článek taky dík . Tam píí :
Jestli manel v roce 2007 neměl víc ne 38 040 korun, můete si sníit daň o 4 200 (řádek 65a). Do příjmů manela pro tento účel počítejte vechny příjmy třeba i důchody a nemocenskou. Nezahrnujte pouze dávky sociální podpory (rodičovský příspěvek, přídavky na děti, ...).
Před chvílí jsem volala na finančák a paní mi řekla , e to tak nejde. Tak nevím , jestli něco patně chápu . Nebo mám volat jetě na jiný finančák ? K úředníků moc velkou důvěru nemám :-(
Není tady
Pokud jsi měla jen rodičák,tak ten se do příjmů na 100 % nepočítá. Pokud jsi v loňském roce pobírala i mateřskou (28 týdnů) tak ta se (stejně jako neschopenka) do příjmů počítá. U nás to bylo tak, e v roce narození syna si manel mne nemohl odečíst (mateřská,neschopenka), v následném roce (jen rodičák+jiný příjem do 38 t.) si mne odečetl.
Není tady
Tak jsem volala na jiný finanční úřad a tam mi potvrdili , e to lze . Na tom prvním finančáku se poté omlouvali , e se spletli. Take pro vechny , kdo jsou na rodičovské dovolené....můete manelovi odečíst jetě z ji vypočítané daně 4200 Kč slevu na manelku...
Není tady
jeste pokud si nekdo privydelavate na dohodu o provedeni prace (max. 150 hod. rocne), tak ta se do spolecneho zdaneni taky nezapocitava, protoze je uz zdanena zvlastni sazbou a navis se z ni neodvadi ani soc a zdrav...
Není tady
Pri vyplňovaní daňového priznania mienim do kolonky "Vyivované osoby" uvies hlavne:
poslanci, ministri a úradníci finančného úradu.
Není tady
anet napsal(a):
Take doporučiji si podat společné zdanění manelů!!!
Slysela jsem, ze zpetne za 2006 a 2005 lze podat dodatecne danove priznani na spolecne zdaneni manzelu. Netusite nekdo podle jakeho paragrafu?
aldina
Není tady
Určitě potřebuje vědět podle jakéhoparagrafu jakého zákona můe podat dodatečné daňové přiznání??? Prostě tam vpravo nahoře zakrtni kolonku "dodatečné" a je to.
Není tady
Prosim o radu ohledne vyplnění daňového přiznáni, nevim si rady co vsechno vyplnit do formulare, kdyz mam příjem jen 20tis. (za proplaceni dovolené) jkinak jsemna mateřský a nevztahuje se na me ten minimalni zaklad dane.poradte.
Není tady
Alnelko, proč chce podávat přiznání? Pokud Ti proplatili dovolenou, je určitě zdaněná.
Není tady
Aldino, nás na kolení daňový poradce varoval, e pokud dává dodatečné daňové přiznání, FÚ Ti napaří penále. Stojí Ti to za to?
Není tady
ita napsal(a):
Alnelko, proč chce podávat přiznání? Pokud Ti proplatili dovolenou, je určitě zdaněná.
Tím spí by měla podat dańové přiznání, (i kdyby to nebylo SZM)-celou zaplacenou daň z proplacené dovolené Alnelce vrátí (odečte si odpočitatelnou poloku za sebe,jako kdyby pracovala celý rok,take dostane penízky zpátky). Proč to nebrat, e?
Není tady
No pravě oni me vrati tu zaplacenou dan z té proplacené dovolene kdyz si podam danové priznaní, tak kadá kačka dobra kdyz jsem na mateřsky. spis si nevim rady s timvyplnenim kdyz se na me nevztahuje ten minimalní zaklad dane. jestli mam jen tam napsat jen ten prijem a do daně po uplatnění slevy 0 a skutečně zaplacenou dan a ostatní proskrtat.
Není tady
na netu je několik ekon.stránek,kde jsou formuláře, které ti více méně daňové přiznání "samy" vyplní-ty jen zadá údaje z potvrzení zaměstnavatele. Např. http://www.finance.cz/dane-a-mzda/danov … rijmu-fo/. Je to celkem polopatistické, take přeji hodně těstí.
Není tady
Adamíra napsal(a):
na netu je několik ekon.stránek,kde jsou formuláře, které ti více méně daňové přiznání "samy" vyplní-ty jen zadá údaje z potvrzení zaměstnavatele. Např. http://www.finance.cz/dane-a-mzda/danov … rijmu-fo/. Je to celkem polopatistické, take přeji hodně těstí.
Také jsem dělala daňové přiznání přes inet. stránky http://www.onlinepriznani.cz/ a stálo to jen 99kč. A mám jistotu, e je to vechno OK
Není tady
No,existuje více stránek s daňovým přiznáním-formulářem,který sám počítá. A zadarmo. Pokud nad tím člověk aspoň troku přemýlí,tak to zvládne bez problémů.
Není tady