27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Milé kuchařinky, ráda bych vás poprosila o vae vyzkouené a osvědčené recepty na tuto rybu,jeliko jsem ji jetě nedělala. 'Udajně je lepí, ne běné rybí filé, které u nas moc nejede. Díky!!!
Není tady
Klasika, obalované, přírodní.
Nebo, kolik cibule, tolik česneku, zesklovatět, na to pangase. Vařečkou rozdrobit, olehnout. Líci kečupu a hořčice,osolit, opepřit dle chuti. Podávat s chlebem nebo rýí.
Toto jsem dělával z filé a říkal tomu Havajské filé.
Z pangase vynikající, nejsou kosti.
Pangas je sumeček.
Kdysi mě s ním radila tady, jedna Babinetka.
Není tady
Taky dělám obalovaný, potom jetě: nasypu na něj mraenou zeleninu (nebo čerstvou kdo má) a kousky másla a upeču, a pak jetě: koupím v Bille omáčku Heinz (nejradi řeckou nebo Mexickou) a poleju s tím pangase a upeču. Je to za chvilku a je to dobré. Kdy ho dávám péct zmraeného tak u nepodlívám, pustí hodně vody. Můe přidat i houby - např. sterilované zampiony nebo jestli má zmraené, to taky dávám. Určitě by to lo zapéct i na leču.
Není tady
Taky mi tahle ryba chutná, měli jsme ji na vánoce obalovanou v trojobale, tedy klasika.
Jetě ji dělám s Maggi nápady - Zapečené rybí filety s bylinkami.
Filety se vloí do mísy, obsah sáčku se dobře rozmíchá v 0,2 l smetany ke lehání a naleje se na filety. Pečeme při 200°C asi 25 minut. chviličku před dopečením posypu hrubě strouhaným sýrem. S bramborem to je
Není tady
rybu posolím, pokapu citronem, posypu kořením na ryby a obalím v hl.mouce.Smaím na másle.Kdy je čerstvá petrel, tak po vyjmutí ryb z pánve , jetě přidám na pánev troku másla a vmíchám petrel, tím pak poliji rybu.
Není tady
Tak jsem dnes pangase udělala klasicky v trojobalu a musím říct,e je fakt mnohem lepí ne treska, jemnějí,bez kostiček a hlavně taky bez toho rybího "čmachu". Postupně zkusím i ostatní vae receptíky, podobné jsem dosud dělala z tresky, take ode dneka nahrazuju pangasem.
Výborné je taky udělat si "patlaninu" z cca 3 lic plnotučné hořčice,líce oleje, asi 4 strouků česneku a čtvrt ličky pepře, tím porce ryby potřít, pak klasický trojobal a usmait. Vylepuju takto i čerstvého vánočního kapra nebo třeba kuřecí řízky, obojí v tom nechám válet přes noc, druhý den obalím,usmaím.
Není tady
Pangasius je sladkovodni ryba z tropickych teplych vod. Je dobra, neni citit rybinou kdyz se pece, ale neobsahuje jod.
Není tady
Je to super ryba!!!:supr:Nejvíc nám chutná klasicky v trojobalu!Je fakt vynikající a bez kostiček!
Není tady
Yarko,díky za info,to jsem tedy nevěděla,ale e je tak výborná, tak jí to rádi odpustíme.
Pokud se nepletu,ije v Holandsku, a to je docela "rybí velmoc", nebylo by na kodu přihodit nějaký jejich tradiční a oblíbený receptík. Realizovatelný v naich podmínkách.
Není tady
Zdravim, holky u nas je jak na jare. Dneska bylo slunecno, slaby vetrik, modra obloha, +12 az mi to pripada nezdrave, vzdyt je teprve zacatek unora. Rika se prece - unor bily, pole sili.
Na nejaky recept se urcite podivam a ozvu se. Preji vam pekny vikend.
Není tady
Tady uz to na nějakou zimu taky nevypadá,dokonce jak jsem slyela podle meteroologů u zima nebude, u prý má přijít jaro.
Aspoň začneme trochu protahovat ty zlenivělé kostry a prohánět zimní kila.
Není tady
takze rok pote? mate nejaky dalsi receptiky?
Není tady
v poslední době ho často pařím v parním hrnci, jen okořeněný a se zeleninou
Není tady
dneska rychlá večeře..... pangas na kostky na másle s česnekovou solí opéct, pak vyndat a na tu samou pánvičku zeleninu-se sojovkou a protlakem,trochu zředit vodou a smíchat s kuskusem...... na talíři posypat sýrem-a to jsme si dlábli...
Není tady
Bety napsal(a):
v poslední době ho často pařím v parním hrnci, jen okořeněný a se zeleninou
http://foto.dama.cz/img/499/499838.jpg
http://foto.dama.cz/img/436/436664.jpg
ty dělá chutě hned bych si dala, ale nemám doma ádnou rybu
Není tady
Přidám taky receptík - u nás je hned pryč, malí, velcí, bez rozdílu, vichni dlabou
PANGAS S MANDLIČKAMI
Pangase nasolím a nacitronuju, obalím v hladké mouce a osmahnu na pánvičce (dávám 1/2 dávky másla a 1/2 oleje, pak se to nepřepaluje jako kdy by se dalo jen máslo). Vymau si máslem pekáček, osmahlého pangase na něj vyloím, posypu mandlovými lupínky (kdy nejsou lupínky, tak si spařím celé mandle, vyloupu a pokrájím na nudličky). Dám zapéct do trouby na 220 st, asi 15 minutek, ne mandličky zrůoví. Hotové jetě sypu sekanou petrelkou osmahlou na másle - ono to jakoby zkřupovatí a je to dobrůtka. K tomu nejlíp pečené brambůrky, ale můou být i vařené, americké brambory nebo hranolky, dle chuti
Není tady
gabči: zni to bájo:)
Není tady
Já dělám pangase na pánvičce, přidám trochu másla a trochu vody, aby to nebylo tak tučné, posypu kořením na mořské ryby a s brambůrky je to ňamka .
Nechci vám brát iluze o chutnosti této ryby. Přesto malá informace, jde o 4.tř. kvality rybích produktů. Pangasius je chovná sladkovodní ryba z Vietnamu. Není rozhodně zdrojem něčeho kvalitního. Její předností je poměrně nízká cena a absence kostí v samotném masu.
Ono to nebude tak hrozné.
Tato více ne metrová ryba má maso plné kvalitních bílkovin a téměř prosté tuků. Zpracovává se výhradně ručně a barva filetů vypovídá o kvalitě ryby, respektive o podmínkách, ve kterých byla chována. Nejoceňovanějí jsou bílé a růové filety.
Doba diktující zdravý ivotní styl udělala v posledních letech z pangase doslova trendovou rybu. Syrový pangas má necelých 400 kJ, 13g bílkovin a 4g tuku ve 100g. Oproti tomu například čerstvý tuňák má téměř 1000 kJ, 22g bílkovin a 16g tuku.
Sám ho pár let dělám a naprostá spokojenost. A absence kostí
Není tady
hrosanek napsal(a):
Nechci vám brát iluze o chutnosti této ryby.
Jak bys nám mohla vzít iluze o chutnosti pangase - někomu chutná a někomu ne, je to stejný jako s květákem, taky někomu chutná a někomu ne! Mně chutná pangas a nechutná mi kapr.
Není tady