Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 4. 2. 2008 17:01

mia
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 9. 2006
Příspěvky: 3704

Pangas

Milé kuchařinky, ráda bych vás poprosila o vaše vyzkoušené a osvědčené recepty na tuto rybu,jelikož jsem ji ještě nedělala. 'Udajně je lepší, než běžné rybí filé, které u nas moc nejede. Díky!!!

Není tady

 

#2 4. 2. 2008 17:16

Ota
Moderátor(ka)
Místo: Praha
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 5411

Re: Pangas

Klasika, obalované, přírodní.
Nebo, kolik cibule, tolik česneku, zesklovatět, na to pangase. Vařečkou rozdrobit, ošlehnout. Lžíci kečupu a hořčice,osolit, opepřit dle chuti. Podávat s chlebem nebo rýží.
Toto jsem dělával z filé a říkal tomu Havajské filé.
Z pangase vynikající, nejsou kosti.
Pangas je sumeček.
Kdysi mě s ním radila tady, jedna Babinetka.


Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

 

#3 4. 2. 2008 18:03

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Pangas

Taky dělám obalovaný, potom ještě: nasypu na něj mraženou zeleninu (nebo čerstvou kdo má) a kousky másla a upeču, a pak ještě: koupím v Bille omáčku Heinz (nejradši řeckou nebo Mexickou) a poleju s tím pangase a upeču. Je to za chvilku a je to dobré. Když ho dávám péct zmraženého tak už nepodlívám, pustí hodně vody. Můžeš přidat i houby - např. sterilované zampiony nebo jestli mᚠzmražené, to taky dávám. Určitě by to šlo zapéct i na leču.


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#4 4. 2. 2008 19:21

sudina
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 29. 5. 2006
Příspěvky: 17017
Web

Re: Pangas

já ho zbožňuju,dělám ho většinou na másle a k tomu dušenou zeleninu..je to fakt vynikající ryba. a malej jí má taky rád a nemusím se bát že tam bude kost!!!

Není tady

 

#5 4. 2. 2008 19:46

Pampeliska
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 5. 7. 2007
Příspěvky: 7658

Re: Pangas

Taky mi tahle ryba chutná, měli jsme ji na vánoce obalovanou v trojobale, tedy klasika.
Ještě ji dělám s  Maggi nápady - Zapečené rybí filety s bylinkami.
Filety se vloží do mísy, obsah sáčku se dobře rozmíchá v 0,2 l smetany ke šlehání a naleje se na filety. Pečeme při 200°C asi 25 minut. chviličku před dopečením posypu hrubě strouhaným sýrem.  S bramborem to je tummenupp


http://nd03.jxs.cz/619/024/722e526ab3_54989063_o2.gif     
Šance zaklepe na dveře častěji než si člověk myslí, ale většinou není nikdo doma. (W. Rogers)

Není tady

 

#6 5. 2. 2008 12:21

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko
Registrovaný: 5. 4. 2006
Příspěvky: 4803

Re: Pangas

rybu posolím, pokapu citronem, posypu kořením na ryby a obalím v hl.mouce.Smažím na másle.Když je čerstvá petržel, tak po vyjmutí ryb z pánve , ještě přidám na pánev trošku másla a vmíchám petržel, tím pak poliji rybu.

Není tady

 

#7 5. 2. 2008 20:51

mia
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 9. 2006
Příspěvky: 3704

Re: Pangas

Tak jsem dnes pangase udělala klasicky v trojobalu a musím říct,že je fakt mnohem lepší než treska, jemnější,bez kostiček a hlavně taky bez toho rybího "čmachu". Postupně zkusím i ostatní vaše receptíky, podobné jsem dosud dělala z tresky, takže ode dneška nahrazuju pangasem.

Výborné je taky udělat si "patlaninu" z cca 3 lžic plnotučné hořčice,lžíce oleje, asi 4 stroužků česneku a čtvrt lžičky pepře, tím porce ryby potřít, pak  klasický trojobal a usmažit. Vylepšuju takto i čerstvého vánočního kapra  nebo třeba kuřecí řízky, obojí v tom nechám válet přes noc, druhý den obalím,usmažím.

Není tady

 

#8 6. 2. 2008 19:49

Yarka
♥♥♥----
Registrovaný: 27. 5. 2006
Příspěvky: 159

Re: Pangas

Pangasius je sladkovodni ryba z tropickych teplych vod. Je dobra, neni citit rybinou kdyz se pece, ale neobsahuje jod.

Není tady

 

#9 6. 2. 2008 23:07

pverica1
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 6. 2. 2008
Příspěvky: 2234

Re: Pangas

Je to super ryba!!!:supr:Nejvíc nám chutná klasicky v trojobalu!Je fakt vynikající a bez kostiček!tummenupp


pverica

Kdo ví , zda toto žití není mrtev být a smrt zda není žití ?   (Euripidés)

Není tady

 

#10 6. 2. 2008 23:17

mia
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 9. 2006
Příspěvky: 3704

Re: Pangas

Yarko,díky za info,to jsem tedy nevěděla,ale že je tak výborná, tak jí to rádi odpustíme.

Pokud  se nepletu,žiješ v Holandsku, a to je docela "rybí velmoc", nebylo by na škodu přihodit nějaký jejich  tradiční a oblíbený receptík. Realizovatelný v našich podmínkách.

Není tady

 

#11 8. 2. 2008 20:34

Yarka
♥♥♥----
Registrovaný: 27. 5. 2006
Příspěvky: 159

Re: Pangas

Zdravim, holky u nas je jak na jare. Dneska bylo slunecno, slaby vetrik, modra obloha, +12 az mi to pripada nezdrave, vzdyt je teprve zacatek unora. Rika se prece - unor bily, pole sili.
Na nejaky recept se urcite podivam a ozvu se. Preji vam pekny vikend.

Není tady

 

#12 8. 2. 2008 22:38

mia
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 9. 2006
Příspěvky: 3704

Re: Pangas

Tady uz to na nějakou zimu taky nevypadá,dokonce jak jsem slyšela podle  meteroologů už zima nebude, už prý má přijít jaro.
Aspoň začneme trochu protahovat ty zlenivělé kostry a prohánět zimní kila.

Není tady

 

#13 3. 3. 2009 18:17

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 20. 2. 2006
Příspěvky: 6124

Re: Pangas

takze rok pote? mate nejaky dalsi receptiky?

Není tady

 

#14 3. 3. 2009 20:39

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Pangas

v poslední době ho často pařím v parním hrnci, jen okořeněný a se zeleninou

http://foto.dama.cz/img/499/499838.jpg

http://foto.dama.cz/img/436/436664.jpg


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#15 17. 3. 2009 20:53

sudina
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 29. 5. 2006
Příspěvky: 17017
Web

Re: Pangas

dneska rychlá večeře..... pangas na kostky na másle s česnekovou solí opéct, pak vyndat a na tu samou pánvičku zeleninu-se sojovkou a protlakem,trochu zředit vodou  a smíchat s kuskusem...... na talíři posypat sýrem-a to jsme si dlábli... tummenupp

Není tady

 

#16 19. 3. 2009 11:02

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 14. 6. 2008
Příspěvky: 21872
Web

Re: Pangas

Bety napsal(a):

v poslední době ho často pařím v parním hrnci, jen okořeněný a se zeleninou

http://foto.dama.cz/img/499/499838.jpg

http://foto.dama.cz/img/436/436664.jpg

ty dělᚠchutě storstark hned bych si dala, ale nemám doma žádnou rybu usch

Není tady

 

#17 21. 3. 2009 10:35

Gabčulka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Pardubice
Registrovaný: 14. 5. 2006
Příspěvky: 2238

Re: Pangas

Přidám taky receptík wink - u nás je hned pryč, malí, velcí, bez rozdílu, všichni dlabou smile

PANGAS S MANDLIČKAMI

Pangase nasolím a nacitronuju, obalím v hladké mouce a osmahnu na pánvičce (dávám 1/2 dávky másla a 1/2 oleje, pak se to nepřepaluje jako když by se dalo jen máslo). Vymažu si máslem pekáček, osmahlého pangase na něj vyložím, posypu mandlovými lupínky (když nejsou lupínky, tak si spařím celé mandle, vyloupu a pokrájím na nudličky). Dám zapéct do trouby na 220 st, asi 15 minutek, než mandličky zrůžoví. Hotové ještě sypu sekanou petrželkou osmahlou na másle - ono to jakoby zkřupovatí big_smile a je to dobrůtka. K tomu nejlíp pečené brambůrky, ale můžou být i vařené, americké brambory nebo hranolky, dle chuti tongue


http://ugc-01.cafemomstatic.com/gen/full/2009/07/16/16/17/ht/ts0709tiao.jpghttp://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI0MzE0V7IGXDASoQKf36.png

Není tady

 

#18 22. 3. 2009 14:34

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 20. 2. 2006
Příspěvky: 6124

Re: Pangas

gabči: zni to bájo:)

Není tady

 

#19 23. 3. 2009 18:06

Gabčulka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Pardubice
Registrovaný: 14. 5. 2006
Příspěvky: 2238

Re: Pangas

Kamči, nejen zní winktongue


http://ugc-01.cafemomstatic.com/gen/full/2009/07/16/16/17/ht/ts0709tiao.jpghttp://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI0MzE0V7IGXDASoQKf36.png

Není tady

 

#20 19. 5. 2009 10:04

Nick3594
Host

Re: Pangas

Já dělám pangase na pánvičce, přidám trochu másla a trochu vody, aby to nebylo tak tučné, posypu kořením na mořské ryby a s brambůrky je to ňamka smile.

 

#21 22. 5. 2009 11:22

hrosanek
Host

Re: Pangas

Nechci vám brát iluze o chutnosti této ryby. Přesto malá informace, jde o 4.tř. kvality rybích produktů. Pangasius je chovná sladkovodní ryba z Vietnamu. Není rozhodně zdrojem něčeho kvalitního. Její předností je poměrně nízká cena a absence kostí v samotném masu.

 

#22 23. 5. 2009 9:59

Ota
Moderátor(ka)
Místo: Praha
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 5411

Re: Pangas

Ono to nebude tak hrozné.
Tato více než metrová ryba má maso plné kvalitních bílkovin a téměř prosté tuků. Zpracovává se výhradně ručně a barva filetů vypovídá o kvalitě ryby, respektive o podmínkách, ve kterých byla chována. Nejoceňovanější jsou bílé a růžové filety.
Doba diktující zdravý životní styl udělala v posledních letech z pangase doslova trendovou rybu. Syrový pangas má necelých 400 kJ, 13g bílkovin a 4g tuku ve 100g. Oproti tomu například čerstvý tuňák má téměř 1000 kJ, 22g bílkovin a 16g tuku.
Sám ho pár let dělám a naprostá spokojenost. A absence kostí tummenupp


Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

 

#23 23. 5. 2009 14:46

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Pangas

hrosanek napsal(a):

Nechci vám brát iluze o chutnosti této ryby.

Jak bys nám mohla vzít iluze o chutnosti pangase - někomu chutná a někomu ne, je to stejný jako s květákem, taky někomu chutná a někomu ne! Mně chutná pangas a nechutná mi kapr.


Strach je malá smrt...

Není tady

 
NÁŠ TIP:

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů