6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Damila napsal(a):
No, tak budete muset jetě počkat.
Trpělivost a láska, to je jediná cesta.
ádné dítě se nepomočuje schválně.
Mluví mi z due.....počurávala jsem se velmi dlouho, byla jsem za to bita jako ito!! Ale jedno si pamatuju..zdálo se mi, e jsem na WC, a tudí se vyčůrat můu!! Ráno pročůraná matrace durch - pod postelí kaluina na parketách - já překvapená..jak to?? a věřte, vůbec jsem se nevzbudila nic jsem prostě necítila..,následoval nářez...a tak pořád dokola..snad i nějaké velmi nepříjemné vyetření v nemocnici, moc si to ale nepamatuju..vím, e to byl děs..počůrala jsem se i d o spacáku v 9.třídě!! na nějakém sportovním víkendu se kolou..mám 2 děti, dcera, syn..naprosto bez problémů..i kdy se syn počurával daleko déle, ne dcera( v noci) tak jsem dala plínu NO A CO?? A pomalinku, polehounku to přestalo...Nebijte svoje děti a nenadávejte jiM!!!!!!!!!!!!! Nedělají to naschvál!!!!!!!!!Je mi 50, a přesně si to pamatuju, v ivotě bych něco takovýho svým dětem neudělala..tak se to hodí do pračky, paneboe..
Upravil(a) erace (21. 8. 2009 20:33)
Není tady
erace napsal(a):
Damila napsal(a):
ádné dítě se nepomočuje schválně.Mluví mi z due.....počurávala jsem se velmi dlouho, byla jsem za to bita jako ito!! Ale jedno si pamatuju..zdálo se mi, e jsem na WC, a tudí se vyčůrat můu!! Ráno pročůraná matrace durch - pod postelí kaluina na parketách - já překvapená..jak to?? a věřte, vůbec jsem se nevzbudila nic jsem prostě necítila..,následoval nářez...a tak pořád dokola..snad i nějaké velmi nepříjemné vyetření v nemocnici, moc si to ale nepamatuju..vím, e to byl děs..počůrala jsem se i d o spacáku v 9.třídě!! na nějakém sportovním víkendu se kolou..mám 2 děti, dcera, syn..naprosto bez problémů..i kdy se syn počurával daleko déle, ne dcera( v noci) tak jsem dala plínu NO A CO?? A pomalinku, polehounku to přestalo...Nebijte svoje děti a nenadávejte jiM!!!!!!!!!!!!! Nedělají to naschvál!!!!!!!!!Je mi 50, a přesně si to pamatuju, v ivotě bych něco takovýho svým dětem neudělala..tak se to hodí do pračky, paneboe..
Já jí nebiju,ale snaím se jí to vysvětit. Jene pořád se mi to nějak nedaří. Musím jí dávat pořád v noci na nočník nebo na záchod a to tak kolem půlnoci. Někdy ale zaspím a pak je buď pozdě nebo není. Je fakt,e teď se stalo,e se dvakrát počůrala v noci u naich.
Není tady
Já ho za to taky netrestám nikdy.Ale nevím co stím.Přitom ,kdy usne odpoledne tak se nepočůrá.Zrovna včera normálně se sám vzbudil a el se vyčůrat.Tak nevim proč v noci.Počkám holt do těch5let a pak to tedy budu muset říct asi doktorce,nebo nevim.
Není tady
Můete v tom být psychika.Můj manel to měl občas a do 4.řídy.Byl do tří let hodně nemocný,často v nemocnici.patně to snáel.
Tenkrát tchýni doktoři poradili : netrestat,trpělivost,nestresovat.
Taky vím,e děti ne jdou do koly na to mají nárok,potom je to lepí řeit přes doktory.
Do 3-4 let bych to vůbec neřeila,dítě na to musí přijít samo.
Nejvíce se směji maminkám,které vysazují dítě na nočník do 1 1/2 roku věku.Stane se z toho instiknt,ne vědomé vyčůrání.Vdy ty děátka jenom trápí.
Není tady
Je fakt,e psychika hraje velkou roli. My jsme byli i na odběrech moči atd,ale stejně tam nikde nic nenali. No uvidíme jak to bude dál.
Mě jen pořád trochu tve,e musím vstát a dát jí třeba v půlnoci vyčůrat.
Není tady
ahojky vem
6.8.2009 jsem tu psala jak jsem netastná ze synovo počůrávání... nevím co se stalo, asi jsem se smířila s tím e se syn počůrává a e do pěti let je to v pořádku, nechala naeho broučka v klidu a holky, tomu by jste nevěřili ale syn u čtyři noci za sebou chodí bez plínky a je suchej někdy spí třeba i 10 a 12hodin....mám z něj ohromnou radost..jsem straně tastná a vypadá to e jsme to období překonaly
Upravil(a) Verunka (25. 8. 2009 8:00)
Není tady
Pikůtku....mockrát děkuju.. jsem zvědavá na dneek.. Honzík právě usnul a vyčůrat se neel... no pochybuju e vydrí a do rána..no a kdyby né tak má pod sebou sací podloku, tak přinejhorím bude celej mokrej :-))) ale budu doufat a věřit mu
Upravil(a) Verunka (25. 8. 2009 19:46)
Není tady
ahoj Pikůtku,
tak to bylo jak jsem čekala..ve tři ráno se vzbudil e se počůral...mana ho převlíknul, vyměnil podloku a řekl mu e to nic e to zkusí přítě a určitě se povede....;)tedka je jetě spí ve slípkách a tričku a je ok..on jak se nedá vyčůrat kolem desáté jedenácté tak je vdycky mokrej
Není tady
Do 4 let je podle mě nejlepí neřeit. Teda dbát na to, aby děti nepily na noc a vyčůraly se.., ale prostě nelámat nic přes koleno. Pokud se nevzbudí, člověk nic nenadělá. Můj synovec má 6,5 roku a počůrá se kadou! noc. Vzbuzení kolem 11 večer dá velkou práci (resp. čůral spí ve spánku), větinou u měl mokrou plínu a do rána pak i druhou. Doktor řekl, e se to začne řeit v 7 letech lékama a dřív mu je stejně dát nemůe, take se teď nedělá nic. Dostal ale odklad do koly, e je nezralý a e se nejdřív vyřeí to počurávání.
Chtěla bych se jen zeptat, jestli s léčbou máte někdo zkuenosti. Jinak kluk je normální, inteligentní, ádnou vadu nemá, ale prostě spí jak dřevo a nevzbudí ho naprosto nic a zároveň se mu asi tvoří pořád hodně moči i v noci.
Není tady
Myák napsal(a):
Chtěla bych se jen zeptat, jestli s léčbou máte někdo zkuenosti. Jinak kluk je normální, inteligentní, ádnou vadu nemá, ale prostě spí jak dřevo a nevzbudí ho naprosto nic a zároveň se mu asi tvoří pořád hodně moči i v noci.
Zkuenosti mám takové, e pokud se nenajde nějaký fyziologický problém (a v 90% případů skutečně příčinou není ádná nemoc), tak se to nedá řeit jinak, ne čekat, motivovat, dobré je to řeit s dětským psychologem...ale nebudit. To je k ničemu. Jen to utvrdí reflex močení ve spánku, resp. polospánku.
Léky nezabíraly a jsou vcelku silně zatěující pro teprve se vyvíjející ledviny. A hlavně - léky neřeí příčinu pomočování.
Můj synek se pomočoval v noci do 9 let. Kdybych věděla tenkrát, co vím teď, mohla jsem ho uetřit spousty poníení a nepříjemných lékařských vyetření.
Není tady
Damila napsal(a):
Myák napsal(a):
Zkuenosti mám takové, e pokud se nenajde nějaký fyziologický problém (a v 90% případů skutečně příčinou není ádná nemoc), tak se to nedá řeit jinak, ne čekat, motivovat, dobré je to řeit s dětským psychologem...ale nebudit. To je k ničemu. Jen to utvrdí reflex močení ve spánku, resp. polospánku.
Léky nezabíraly a jsou vcelku silně zatěující pro teprve se vyvíjející ledviny. A hlavně - léky neřeí příčinu pomočování.
Můj synek se pomočoval v noci do 9 let. Kdybych věděla tenkrát, co vím teď, mohla jsem ho uetřit spousty poníení a nepříjemných lékařských vyetření.
Tak mi poraď jak to mám řeit,abych jí nemusela budit.
Není tady
Jsou jen dvě monosti.
Plenka nebo gumové prostěradlo přes matraci a denně prát a převlékat.
Není tady
erace napsal(a):
Damila napsal(a):
ádné dítě se nepomočuje schválně.Mluví mi z due.....počurávala jsem se velmi dlouho, byla jsem za to bita jako ito!! Ale jedno si pamatuju..zdálo se mi, e jsem na WC, a tudí se vyčůrat můu!! Ráno pročůraná matrace durch - pod postelí kaluina na parketách - já překvapená..jak to?? a věřte, vůbec jsem se nevzbudila nic jsem prostě necítila..,následoval nářez...a tak pořád dokola..snad i nějaké velmi nepříjemné vyetření v nemocnici, moc si to ale nepamatuju..vím, e to byl děs..počůrala jsem se i d o spacáku v 9.třídě!! na nějakém sportovním víkendu se kolou..mám 2 děti, dcera, syn..naprosto bez problémů..i kdy se syn počurával daleko déle, ne dcera( v noci) tak jsem dala plínu NO A CO?? A pomalinku, polehounku to přestalo...Nebijte svoje děti a nenadávejte jiM!!!!!!!!!!!!! Nedělají to naschvál!!!!!!!!!Je mi 50, a přesně si to pamatuju, v ivotě bych něco takovýho svým dětem neudělala..tak se to hodí do pračky, paneboe..
Tak z tohoto příspěvku je mi hodně smutno...
Není tady
piskutek: s tím buzením, to záleí i na dítěti. Pokud ji vzbudí a ona normálně vnímá a je schopná sama chodit, tak myslím, e je to v pořádku. Pokud chápe, e by to nevydrela. Přece jen bez plíny se spí líp ne s ní.
U synovce to ale nefungovalo, jednak neel vzbudit, a za druhé se předtím i pak počural, čili se to odbouralo. Dost rychle. Teď je naprosto spokojený, rodiče ho za to nijak neschazují, prostě pohoda. Akorát jeden děda.., no ale s tím si kluk poradí i sám. Děda se podivoval, e u je přece velký a je to ostuda..blabla.. a ne stačila máma něco říct, kluk mu vysvětlil, e to nejdřív musí být v hlavě, a tam on má teď docela jiné věci (nějakou počítačovou hru), no a děda zmlknul
Není tady
piskutek napsal(a):
Damila napsal(a):
Jsou jen dvě monosti.
Plenka nebo gumové prostěradlo přes matraci a denně prát a převlékat.To dělám.
Je to náročné, to vím. Ale nebude to do smrti. Nakonec se z toho vlastě vechny děti vyhrabou. My to s klukem absolvovali a do devíti let. ádná slast. Ale nejhůře byl na tom on, psychicky.
Není tady
U synovce pořád stejné, za odpoledne vypil asi 2dcl, ale stejně se počural. Rodiče zapomněli plíny, tak museli budit. Hodinu potom, co usnul, se vyčural, pak za dalí dvě hodiny u byl mokrý. A to je mu 6 a vlastně u neměl mít ani co čurat. Máte s tím někdo zkuenosti?Jaká vyetření ho čekají?
Není tady
Myák: Tak v tomhle ti neporadím. To fakt nevím. Mé malé jsou 4 roky. A zjistila jsem,e ve kolce se počůrá kdy mají coca colu. Dost mě zarazilo,e jim ve kolce dávají coca colu.
Není tady
Myák napsal(a):
Máte s tím někdo zkuenosti?Jaká vyetření ho čekají?
Urologie, nefrologie.
Vyetření moči (biochemický rozbor) a pak naputění moč. měchýře kontrastní látkou, a sleduje se její postup.
Z 90% je výsledek vyetření negativní.
A dítě stejně putuje k psychologovi.
Tam obvykle dostane pokyny k vyplňování enuretického kalendáře, v tomto věku u můe být zcela aktivní, co je výhoda. A pitný reim.
První výsledky se dostaví poměrně rychle, ale ke skutečnému konci pomočování zpravidla vede jetě několikaletá cesta.
Není tady
Damila: nevím, co zjistí psycholog, ale myslím, e problém je spí fyziologický. Přes den vydrí delí pauzy ne v noci, navíc se neprobudí. Prostě spí i v mokru a vůbec mu to nevadí. Mladí sourozenec je v tomto směru dál.
Není tady