27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Moje dítě přestalo nosit plíny ve dne v asi 22 měsících a v noci asi v 28 měsících. Tak byl bez plín v noci asi 2 měsíce, kdy jsem začala chodit do práce a přestala ho v 2,5 letech kojit, tak se začal počůrávat vdy, kdy se před spaním hodně napil. Je pravda, e od té doby co nekojím pije asi víc jiných tekutin, ale přesto si nevysvětlím, jak to, e přiel o schopnost se v noci probudit a říct si o to, e chce čůrat. Tehdy to uměl.
Teď buď vydrí do rána a nebo se počůrá. Myslela jsem, e má stres ze změny a e ho to brzy přejde, ale u je to 3/4 roku a on se při spaní dost často počůrává. Dnes mi pročůral postel i při spaní po obědě. Na noc mu dávám plínu, počůrá se tak 2x do týdne. Co s tím. Jsou mu 3 roky a 3 měsíce.
Docela hodně pije a nejvíc chce pít zrovna večer. Často během 3 hodin před spaním vypije 3/4 litru. Kdy mu nechci dát pít - vzteká se.
Kolik toho během dne vypijou vae děti? Asi mu trochu omezím tekutiny večer.
Není tady
Evo,
mám doma enuretika, mohla bych vyprávět.
Kluk oslavil 9. narozeniny, a i dnes má občas "nehodu" (2x 3x do roka).
Do pěti let se nestresuj, pak to začněte řeit.
My jsme začali psychologem, který byl první pozitivní krok (po vech hnusných a poniujících vyetřeních dítěte) a dostavily se ihned výsledky. Z 90% je to vdy o psychice, a ná synek s LMD, ADHD, refluxem...a pomočováním, prostě jen dalí z mnoha symptomů.
Hodně jetě zaúřadovala homepatie v jeho 7 letech. Od té doby je to u jen vzácností, kdy se něco v noci přihodí. I na kolu v přírodě na týden jel. Bez nehody.
A to se jetě v 1. třídě "připočural" občas do slipů .
Ve věku Tvého syna hoď starosti s čuráním za hlavu a vytáhni je za dva roky.
Drím pěsti.
PS:
NIKDY, PROSÍM NIKDY neterestat za počurávání.
Není tady
Podle Unicefu je to do čtyř let normální. Zkus pití nabízet častěji ve dne aby se večer nedopíjel. Pak jetě lze dítě vzbudit v noci a nechat jej vyčůrat.
Není tady
PavlaH napsal(a):
Podle Unicefu je to do čtyř let normální. Zkus pití nabízet častěji ve dne aby se večer nedopíjel. Pak jetě lze dítě vzbudit v noci a nechat jej vyčůrat.
Pavlo,
musím oponovat,
budit v noci dítě na čurání ¨sice zabrání mokré posteli, ale nenaučí ho VZBUDIT SE KDY SE MU CHCE ČURAT, a hlavně ho to podporuje v močení v polospánku.
Budila jsem takto dítě 3 roky. Nic si ráno nepamatovalo a k ničemu to nevedlo.
Význam to má pouza v případě, kdy dítě je úplně vzhůru a ví, e čurá a kam.
Jinak to problém pouze prohlubuje.
Upravil(a) Damila (3. 2. 2008 18:53)
Není tady
Evo,já měla s malým něco podobnýho, kdy začal chodit do kolky. Ale asi stalo se to jen několikrát a během necelých dvou měsíců to odeznělo. Asi to bylo psychický, prostě jakákoliv změna je rozhodí...
A do těch 5 let si myslím, e můe být fakt v klidu.
Damilo ano, má pravdu, zapomněla jsem to zdůraznit.
Není tady
Můj mladí kluk se taky občas počůral v noci a to a do 6 let. Do koly el od 7. U jsem byla netastná a chtěla hledat psychiatra atd. Ale moje dr řekla, at jetě počkám, e nemá ádný dalí příznaky. Jako noční můry a tak. Prostě spal jenom hrozně moc tvrdě. Pak to ze dne na den přestalo.
Ale bylo to na psychiku, kluk se bál spát u babiček, aby se mu nestalo nehoda.
Není tady
Holky, prosím vás, jak je to tedy s nočním čůráním.
Známá má holčičku 4,5 roku a dává jí na noc plenu, protoe se počůrává. Občas se budí e se jí něco zdá, nebo křičí ze spaní ( třeba kdy vidí nějakou lehce straidelnou pohádku, ne nic opravdu drsného, stačilo vidět na průvodu jeibabu v kostýmu a měsíc se jí o ní zdálo a bála se).
Je třeba hledat psychologa?
Někdo té známé řekl, e to do 5 let nemá řeit, a pokud to bude pokračovat, tak jsou nějaké léky, díky kterým se naučí zadret větí mnoství moči.
Bez plen přes den byla jetě jí nebyly 2 roky. Na odpolední spaní je měla určitě do 3,5 let. Ze kolky chodila kvůli tomu po o.
Není tady
punte, léky jsou namístě pouze při organické porue (ledviny, moč. měchýř).
Ale u těchto dětí je příčina obvykle psychická-ostatně píe, e malá čurá převáně po nějakém rozruení, apod.
Existují i takové léky, před těmi bych vak VELMI varovala, a věř, e vím o čem mluvím.
Z banální nezralosti CNS se tak toti můe stát skutečný zdravotní problém (vedlejí účinky).
Upravil(a) Damila (15. 2. 2008 5:10)
Není tady
Ona močí do pleny v noci spí stále . A začala poslední půl rok vechno hrozně proívat a zdá se jí o tom v noci a pak ze spaní křičí, nebo se budí.
Dík moc, já jí to řeknu. Myslím si e je lepí nejdřív navtívit psychologa, ne rovnou do dítěte rvát léky.
Není tady
spunt napsal(a):
Ona močí do pleny v noci spí stále
. A začala poslední půl rok vechno hrozně proívat a zdá se jí o tom v noci a pak ze spaní křičí, nebo se budí.
Dík moc, já jí to řeknu. Myslím si e je lepí nejdřív navtívit psychologa, ne rovnou do dítěte rvát léky.
V pěti letech ji stejně lékařka pole na urologii či nefrologii.
Pokud vak nemá jiné problémy, co nejdýl bych se takovému vyetření vyhýbala. Není příjemné.
Psycholog je lepí volba, a pomůe. Mají svoje metody, a hlavně dítě neznásilňují, chápou, (oproti doktorům), e problém je v psychice.
Drím moc pěsti.
Není tady
Já tedy po esté hodině u nedovolila pít a spát chodil v osum, před tím se musel vyčůrat. Fungovalo to a nehody jestli jsme měli dvě tak přeháním....
Není tady
Mému synovy jsou 3roky a má plenu na spaní.Do 3,5 let to řeit nebudu.Nedávat dítěti napít je podle mě blbost a budit ho taky.Bylo mi doporučeno,e to příde samo.počkám do 3,5let a pak to začnu řeit
Není tady
U je to dlouho, co jsem ten příspěvek psala a problém se vyřeil sám. Dávám mu pít jak chce a u se tak nepočůrává, naposledy se stala nehoda asi před 2 měs. a určitě se jetě nějaká stane, ale to u mě netrápí, 4 roky mu jetě nebyly...
Není tady
Ahoj Evo,tak to je fajn,e se vám to srovnalo. V první chvíli, kdy jsem četla tvůj problém tak jsem se zalekla jestli nemá tvůj klučina cukrovku. Ale je to asi tím, e právě moje dcera ve třech letech se také počůrávala a nejvíce pila na noc a pak jsme ji zjistili diabetes 1.typu. Ale natěstí tvůj případ to není! Co se mi ulevilo!Mějte se hezky a postýlka a u je napořád suchá :-)
Není tady
Pokud je to jen občas, tak si myslím, e to v tomhle věku nenormální není. Ale určitě bych se na to jetě zeptala obvodní doktorky.
Není tady
Tak jsem tady,Kdysi psala,e pčkám do 3,5roku s tím čůráním v noci.Dnes jsou malému 4a měsíc a je to stále stejné-I jsme zkoueli ho v noci budit na čůrání,před spaním se vyčůral a nic z toho.Prostě si jde lehnout a během 2hodin dokáe být počůraný.Nevim co mám dělat,doktorce se mi to zatím moc říkat nechce abych ho netahala po doktorech.Pleny přes den měl do 2let a přes den se mu nikdy nestane ,aby se počůral.Příde mi ,e spí hrozně tvrdě a ani to neví,e se počůrá a ,kdy je počůranej,tak se vzbudí a sedne si na postel a brečí,e je počůranej(kdy jsme to zkoueli bez plen).Nosí plenu na noc a ráno se vzbudí a ani mu nevadí,e má na sobě počůranou plenu,tak nevim jestli to není jen třeba lenost.Občas se taky budí v noci a křičí ze spaní,ale i kdy ne tak je stejně počůranej.
Není tady
No, tak budete muset jetě počkat.
Trpělivost a láska, to je jediná cesta.
ádné dítě se nepomočuje schválně.
Není tady
ahojky holky,
mám stejný problém, synovi jsou 3,5 roku a pořád se v noci počůrává(a dost často i při odpoledním spaní) taky jsme se ho snaili budit,ale to byl straně hysterickej řev a stejně se nevyčůral, tak jsem ho vrátila do postele a přila za pět minut a byl mokrej...bez plínky přes den je od 21.měsíce a na noc do teďka.....
A já jsem bohuel typ enský co hubuje, moná má psychickej blok a je to způsobený mnou... protoe je v období kdy zkouí co můe a nervy mám jenom jedny...od září jde do kolky,take tam bude chodit domů po-obědě, protoe se budu bát aby se jim tam nepočůral...
příklad včera..odpoledne jsme vichni usnuli..zapoměla jsem mu dát plínku a kdy jsem se probudila, totálně mokrej, celá postel a vechno..ale Honzík tvrdě spal a vůbec mu to nevadilo e je mokrej..ale odpoledne jsem mu vysvětlila e u je velkej ikovnej kluk a e u by neměl, e děti čůrají do záchoda...večer el spinkat , vyčůral se do záchoda a vzápětí přiel e má ízen,tak chlap mu dal pití a já vylítla proč mu to dává e se tedka kvůli tomu počůra a byla jse taková natvaná a pak jsem slyela jak tam malej poknourával.. no hned jak usnul tak jsme daly plínku a co myslíte,ráno byla úplně durch mokrá...
u taky nevím co dělat.
Není tady
Verunka napsal(a):
ahojky holky,
mám stejný problém, synovi jsou 3,5 roku a pořád se v noci počůrává(a dost často i při odpoledním spaní) taky jsme se ho snaili budit,ale to byl straně hysterickej řev a stejně se nevyčůral, tak jsem ho vrátila do postele a přila za pět minut a byl mokrej...bez plínky přes den je od 21.měsíce a na noc do teďka.....
A já jsem bohuel typ enský co hubuje, moná má psychickej blok a je to způsobený mnou... protoe je v období kdy zkouí co můe a nervy mám jenom jedny...od září jde do kolky,take tam bude chodit domů po-obědě, protoe se budu bát aby se jim tam nepočůral...
příklad včera..odpoledne jsme vichni usnuli..zapoměla jsem mu dát plínku a kdy jsem se probudila, totálně mokrej, celá postel a vechno..ale Honzík tvrdě spal a vůbec mu to nevadilo e je mokrej..ale odpoledne jsem mu vysvětlila e u je velkej ikovnej kluk a e u by neměl, e děti čůrají do záchoda...večer el spinkat , vyčůral se do záchoda a vzápětí přiel e má ízen,tak chlap mu dal pití a já vylítla proč mu to dává e se tedka kvůli tomu počůra a byla jse taková natvaná a pak jsem slyela jak tam malej poknourával.. no hned jak usnul tak jsme daly plínku a co myslíte,ráno byla úplně durch mokrá...
u taky nevím co dělat.
Ahoj, malá taky někdy brečela kdy jsem jí budila,ale prostě jsem jí dala vyčůrat. Drela jsem jí na záchodě či na nočníku za ruku,aby věděla e tam jsem. Vyčůrala se a dokonce se i uklidnila,kdy zjistila,e tam není sama.
Není tady
Je to uz dlouho co jsem sem psala. Maly se nastesti nepocurava vic nez rok, ale na dovolene se nam stala zvlastni nehoda takova, ze ve spanku dosel do kuchyne, vycural se na podlahu a zase si lehnul. Rano o nicem nevedel, akorat ho prozradilo mokre pyzamko a louzicka v kuchyni. Jako by byl namesicny. Je to zvlastni, protoze cestovat je zvykly, bydlime ve 2 zemich najednou a casto letame letadlem a pak kdyz jsme jeli jinam a pritom do lepsiho, tak to pro nej asi uz byla narocnejsi zmena a reagoval takto podivne. Verim, ze naprosta vetstina pripadu pocuravani u deti je v psychice.
Není tady